چکیده ای از "بیوگرافی محمد باقر قالیباف"
نام: محمد باقر قالیباف
تاریخ تولد: ۱ شهریور ماه سال ۱۳۴۰
محل تولد: طرقبه، خراسان، ایران
ملیت: ایرانی
محل تحصیل: دانشگاه تربیت مدرس (۱۳۸۰)، دانشگاه تهران
همسر: زهرا مشیری (ازدواج ۱۳۶۲)
کودکان: اسحاق قالیباف، مریم قالیباف، الیاس قالیباف
والدین: خیرالنساء بوژمهرانی، حسین قالیباف
زندگینامه ی محمد باقر قالیباف:
دکتر محمدباقر قالیباف در اول شهریور ماه سال ۱۳۴۰ در شهر ییلاقی طرقبه از پدری از اهالی طرقبه (حسین قالیباف) و مادری اصالتاً نیشابوری (خیرالنساء بوژمهرانی) متولد شد. پدر محمد باقر قالیباف از کسبه قدیم و از معتمدان دیار خویش است. وضعیت متوسط زندگی خانواده محمد باقر قالیباف سبب شد تا ایشان از همان اول و در دوران فراغت از تحصیل بکار و کسب درآمد هم اهتمام ورزد.
دوران جبهه ی محمد باقر قالیباف
محمد باقر قالیباف در سال ۱۳۵۸ به جبهه جنگ ایران رفت. همچنین محمد باقر قالیباف، در سال ۱۳۶۱ برای فرماندهی تیپ امام رضا منصوب شد و در سال ۱۳۶۲ فرمانده لشکر پنج نصر خراسان در جنگ ایران و عراق شد. پس از جنگ فرماندهی لشکر ٢٥ کربلا را عهده دار بود که زلزله عظیم منجیل اتفاق افتاد. در این اتفاق تمام راههای ارتباطی بین تهران و شمال بسته شده بود. این لشکر به همراهی دکتر محمد باقر قالیباف با طی ١٥ کیلومتر پیاده روی نخستین گروهی بود که خود را به محل حادثه رسانید و گروههای امداد و نجات اولیه به وسیله آنان تشکیل شد.
ازدواج محمد باقر قالیباف
عقد محمدباقر قالیباف در همان سالها در سال ۱۳۶۲ به وسیله امام خمینی (ره) خوانده شد که حاصل این ازدواج ٣ فرزند به نام های الیاس، اسحاق و مریم است.
مدرک خلبانی محمد باقر قالیباف
محمد باقر قالیباف در دوران فرماندهی نیروی هوایی سپاه بود که در فرانسه مدرک خلبانی هواپیمای ایرباس خویش را از این کشور اخذ کرد. محمدباقر قالیباف اینک نیز جهت باطل نشدن مجوز (Licence) پرواز خود، به صورت مرتب بعنوان خلبان ایرباس در شرکت ایران ایر (هما)، پروازهایی را انجام می دهد.
تحصیل محمد باقر قالیباف
محمد باقر قالیباف در زمان فرماندهی خود نیروی هوایی سپاه در کنکور دکتری شرکت نموده و در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد. عنوان تز دکتری وی “بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دورهٔ معاصر” بود.
محمد باقر قالیباف، فرمانده نیروی هوایی سپاه
محمد باقر قالیباف در سال ۱۳۷۳ فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء شد، دکتر محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۷۶ با حکم آیت الله علی خامنه ای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و در سال ۱۳۷۹ به فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد.
دستاوردهای محمد باقر قالیباف
از جمله دیگر دستاوردهای محمد باقر قالیباف میتوان به گسترش استفاده از عنوان پلیس، تجهیز نیروی انتظامی به خودروهای روز دنیا مثل مرسدس بنز و تویوتا، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس ۱۰+ و مرکز نظارت همگانی مردمی ١٩٧ نام برد. محمد باقر قالیباف نیز در دوران فرماندهی نیروی انتظامی، رئیس و نماینده محمد خاتمی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بوده است. محمد باقر قالیباف نیز دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالا و ارز را راه اندازی نمودند که پرونده های مهمی مانند فرودگاه پیام و قاچاق خودرو در این دادگاه بررسی شد.
محمد باقر قالیباف، شهردار تهران
محمد باقر قالیباف در شهریور ماه ۱۳۸۴ با اجماع شورای شهر به سمت شهردار تهران انتخاب شد. محمد باقر قالیباف در سال ۱۳۸۷ از سوی سایت شهرداری های جهان و تنها با رأی مردم، بعنوان هشتمین شهردار برتر جهان معرفی شد و تا حدود سال ۱۳۹۶، در این سمت باقی ماند. محمد باقر قالیباف در سال ۱۳۹۲ برای بار دوم با شعار «ایران سربلند»، وارد رقابت های انتخاباتی شد. او نفر دوم انتخابات شد و ۶ میلیون رأی کسب کرد.
محمد باقر قالیباف برای بار سوم، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ شد که این بار به نفع سید ابراهیم رئیسی، انصراف داد. محمد باقر قالیباف علاوه بر شهردار تهران بعنوان عضو هیأت علمی منصوب شده است. پروژه هایی مانند بزرگراه طبقاتی و تونل صدر – نیایش، تونل توحید، پل جوادیه، بوستان بزرگ ولایت، رود دره فرحزاد (بوستان نهج البلاغه)، ایجاد شبکه بی آر تی، سرعت بخشیدن به توسعه مترو و ... در تهران به وسیله محمد باقر قالیباف شکل گرفته است.
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی
محمد باقر قالیباف، پسر متولد دهه چهل شمسی و رزمنده دفاع مقدس و از فرماندهان سابق سپاه و ناجا و نامزد چند دوره انتخابات ریاست جمهوری، سرانجام روز ۸ خردادماه ۱۳۹۹ به آرزوی دیرینه خود رسید و به ریاست یکی از سه قوای نظام جمهوری اسلامی ایران، انتخاب شد.
دیدگاه های تکنوکراتی و نواصولگرایی
بعضی برای محمد باقر قالیباف دیدگاه های تکنوکراتی قائل هستند ولی وی با انتقاد شدید از کسانی که قالیباف را تکنوکرات میدانند عنوان کرد: بگذارید هر حرفی که میخواهند بزنند زیرا در قرآن اینگونه نوشته شده و ما استنباط میکنیم که خدا به حرفهای خوب هم پاداش نمیدهد چرا که تنها به عمل خوب پاداش میدهد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 14
- 2