بررسی آمار تولید خودروسازان خصوصی در سال ۹۶، خبر از مونتاژ حدود ۱۹۰ هزار دستگاه خودروی چینی و افزایش سهم این کشور می دهد. چری در حالی پرتیراژترین برند چینی حاضر در بازار ایران است که هم اینک حدود ۱۵ برند مختلف چینی در کشور به فعالیت مشغول بوده و ۱۲ گونه از آنها در سطح گسترده به تولید و فروش اتومبیل مشغول هستند.
بر این مبنا مجموع تولید این خودروسازان در سال ۹۶ تا پایان ماه یازدهم در حالی به بیش از ۱۹۰ هزار دستگاه رسیده است که مجموع تولید کشور هم اینکه در مرز ۱۰۵ هزار دستگاه قرار داشته و از رشد شدید اقبال خریداران ایرانی به برندهای چینی حکایت دارد. این یعنی از مجموع تولید یک میلیون و ۳۱۴ هزار دستگاه خودروسواری در شکور که تا پایان بهمن ماه رقم خورده، سهم محصولات بخش خصوصی در مقایسه با سال قبل با رشدی چشمگیر مواجه بوده و از ۷.۷ درصد به حدود ۹ درصد رسیده است.
جالب است که طبق آمار اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجموع تولید شش خودروساز غیردولتی در این ۱۱ ماه به بیش از ۱۱۷ هزار دستگاه سر می زند. این موضوع در حالی رقم خورده که آمار تولید خصوصی ها حتی از سال ۹۴ هم با نرخ ۸.۴ درصد بالاتر رفته و در مرز یک دهم کل بازار ایران قرار دارد. رشد ۲۶ درصدی چینی ها البته مدیون برخی اتومبیل های خاص و پرفروش است. ببینیم بهترین خودروهای چینی بازار ایران به لحاظ حجم فروش کدام مدل ها هستند. این شما و این ۱۱ مدل برتر بازار ایران.
۱. دانگ فنگ اچ ۳۰ کراس
یک استیشن واگن آپشنال و نسبتا اسپورت با ظاهری خشن، گلگیرهای پف آلود و رنگ های جیغ. اچ ۳۰ کراس توانسته در ۱۱ ماهه نخست امسال بیش از ۲۷ هزار دستگاه فروش داشته باشد.
۲. برلیانس اچ ۳۲۰
یک هاچ بک متوسط با قیمت ۵۰ میلیونی که رقیب رنو ساندرو است و با اتاقی که فرم آن از ب.ام.و به عاریت گرفته شده و به لطف تجهیزات مناسب توانسته بیش از ۲۲ هزار دستگاه فروش داشته باشد.
۳. جک اس ۵
یک کراس اوور کوچک با فرمی تقلید شده از روی هیوندای توسان نسل قبل که بیش از ۲۰ هزار دستگاه فروش داشته و انتخاب عاشقان شاسی بلندهای توربو و تند و تیز است.
۴. چری ایکس ۲۲
یک هاچ بک کراس کوچک و مرتفع با ظاهری نزدیک به دو خودروی اروپایی فورد اکواسپورت و فولکس تی- راک که قیمتی ۶۰ میلیونی داشته و حدود ۱۹ هزار دستگاه فروش داشته باشد.
۵. چری تیگو ۵
کراس اوور مدرن و کوچک چری که ۱۰۳ میلیون قیمت داشته و توسط استیو هوپ، طراح مشهور انگلیسی طراحی شده است. تیگو ۵ در این مدت بیش از ۱۵ هزار دستگاه فروش داشته است.
۶. چری ۳۱۵ اس
هاچ بک محبوب چینی که با لوگوی ام وی ام در ایران مونتاژ می شود و در محدوده ۵۰ میلیون تومان رقیب مستقیم پژو ۲۰۷ است. فروش ۱۱ ماهه این چینی زیبا حدود ۱۲ هزار دستگاه بوده است.
۷. هایما اس ۷
یک کراس اووربزرگ چینی که با موتور توربوی ۱۸۵ اسبی، ظاهر موقر و امکانات بالا توانسته در ۱۱ ماه بیش از ۱۱ هزار دستگاه فروش داشته باشد.
۸. چانگان سی اس ۳۵
کراس اوور کامپکت چینی در بین انبوهی از رقبای شرقی و غربی فروش بالای داشته که احتمالا این موضوع را مدیون کیفیت ساخت خوب و قیمت نسبتا ارزانش است. فروش چانگان در این ۱۱ ماه بیش از ۱۰ هزار دستگاه بوده است.
۹. آریو اس ۳۰۰
سدان ساخت زوتی که با فرمی نزدیک به تویوتا آوالون ۲۰۰۸ قیمتی مناسب داشته و حدود ۹ هزار دستگاه فروش داشته است.
۱۰. ام وی ام ایکس ۳۳ اس
توانسته به رغم ورود انبوهی از رقبا همچنان سطح مناسبی از فروش را با بیش از هشت هزار دستگاه برای خود حفظ کند ولی خب این کراس چینی روزهای آخر حیات خود را در ایران می گذراند.
۱۱. چری آریزو ۵
حدود هفت هزار دستگاه فروش داشته که کمتر از حد انتظار بوده است. سازنده چینی انتظار داشت ورود سدان مدرن آریزو ۵ بتواند موفقیت چشمگیری را عایدش کند ولی اینطور نشد. قیمت گران این خودرو مهم ترین دلیل برای شکستن بازار در ایران است.
نکات
* بررسی وضعیت تولید خودروهای چینی حاضر در بازار ایران اثبات می کند که چری همچنان محبوب ترین خودروی چینی موجود در ایران است. سهم ۵۰ درصدی چری از تولید شرکت های خصوصی در ایران و سهم ۳۳ درصدی این برند از کل بازار اتومبیل های چینی در داخل کشور دو نکته مهمی است که لازم است به آن اشاره شود.
* رشد شتابان و عظیم برندهای چینی در حالی در ایران رقم خورده که ۱۳ برند چری، جک، لیفان، دانگ فنگ، برلیانس، بی وای دی، زوتی، فاو، گریت وال، چانگان، هایما، ام جی و جیلی فعالیت زیادی در ایران داشته و خودروسازان دیگری از این خطه نظیر بایک، هافی، سایک و دامای هم درصدد ورود به بازار کشورمان هستند.
روزنامه هفت صبح
- 85
- 43
عباس هادی
۱۴۰۰/۲/۸ - ۲:۴۳
Permalink