خودروهای الکتریکی هنوز آنطور که باید رشد نداشتهاند و مشکل اصلی در این زمینه این است که این خودروها فاقد امکان حرکت برای مسافت طولانی هستند. این مشکل بهتنهایی دردسرساز هست و باید در طول مسیر در مقایسه با خودروهای سوخت فسیلی، دفعات توقف بیشتری برای تمدید انرژی خودرو را تجربه کرد.
مشکل وقتی چند برابر میشود که بدانیم میتوان در مدتزمان تقریبی ۵ دقیقه، بنزین یا گازوئیل یا سایر سوختهای فسیلی را در مخزن مربوطه پر کرد ولی پر کردن باتری خودروهای الکتریکی به زمان بسیار بیشتری نیاز دارد. برای مثال تعدادی از بهترین باتریهای خودروی جهان باری رسیدن به شارژ ۸۰ درصد به حداقل ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارند. بهاینترتیب میتوان گفت که این خودروها نیاز به یک فناوری مدرن برای رفع این مشکل بزرگ دارند.
در همین راستا نیز شرکت BP قصد دارد تا فناوری جدیدی را ابداع کند که میتواند مشکل یادشده را رفع کند. این شرکت با اختصاص دادن یک بودجه تحقیقاتی ویژه قصد دارد تا این فناوری را به نحوی اعمال کند که خودروهای الکتریکی بتوانند در مدتزمان ۵ دقیقه با شارژ کامل باتری روبرو شوند.
این طرح با بودجه تحقیقاتی ۲۰ میلیون دلاری همراه بوده است و قرار است خروجی آن یک نوع جدید از باتری باشد که با نام باتری فلش شناخته میشود. این بارتی بر پایه فناوری لیتیوم یونی طراحی شده است و میتواند شارژ بسیار سریع را داشته باشد. البته در حال حاضر چنین باتریای برای مدتزمان نسبتا زیادی در فاز تحقیقاتی قرار داشته است و بودجه یادشده تنها جهت تسریع فرایند تحقیقات به این بخش تزریق خواهد شد.
شایانذکر است که BP تنها شرکت فعال در این زمینه نیست و شرکت پورشه نیز به سراغ فناوری مشابهی رفته است و سعی دارد تا خودروهای میشن E خود را به یک فناوری شارژ سریع مجهز کرده و آن را در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی عرضه کند. بااینوجود این فناوری میتواند انرژی مورد نیاز برای طی مسافت ۴۰۰ کیلومتری را در ۲۰ دقیقه تامین کند که عملا بسیار با هدف BP اختلاف دارد.
- 19
- 1