به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا قراردادی به ارزش ۴۳.۲ میلیون دلار با لاکهید مارتین، برای طراحی وسیله نقلیه زیرزمینی بدون سرنشین بزرگ(XLUUV) به عنوان بخشی از برنامه خود برای تبدیل زیردریاییهای بدون سرنشین کنترل از راه دور به اعضای اصلی ناوگان خود، امضا کرده است.
تمرکز این رقابت دو مرحلهای روی تولید ۹ زیردریایی است.
"XLUUV Orca" یک زیردریایی خودران است که قادر به انجام ماموریتهای متعدد و چندگانه بدون خدمه و یا نیاز به نظارت مداوم از راه دور است.
زیردریاییهای بدون سرنشین، جنگهای زیر دریا را به همان اندازه مبارزات هوایی دچار تحول کرده اند. در سالهای اخیر آنها برای نجات، کشف مین و مراقبت و بسیاری از کارهای دیگر مورد استفاده قرار گرفتهاند.
متاسفانه، نسل فعلی سیستمهای زیردریایی بدون سرنشین نیمهخودران هستند. این بدان معنی است ک
ه آنها به دلیل نیاز به کشتیهای معمولی و زیردریاییها برای حمل، راهاندازی و بازیابی، صرفه جویی قابل توجهی در هزینهها همراه ندارند.
این که "Orca" دقیقا چقدر بزرگ است، هنوز مشخص نشده است. مشخصات "معماریِ باز" آن برای یک وسیله نقلیه اتوماتیک ماژولار با برد بلند همراه ظرفیت بارگیری قابل تنظیم مجدد است.
هنگامی که این زیردریایی عملیاتی شود، قادر خواهد بود به طور خودران و مستقل از پایگاه به سمت محل ماموریت خود حرکت کند و تا زمانی که مورد نیاز است، در آنجا مستقر شود و به صورت دورهای و منظم با ستاد ارتباط برقرار کند. در پایان ماموریت نیز به صورت خودکار به پایگاه باز خواهد گشت.
این زیردریایی نه تنها میتواند ارزانتر عمل کند، بلکه قادر خواهد بود بدون اینکه ملوانان را در معرض خطر قرار دهد، ماموریتهای سطح استراتژیک را انجام دهد.
به این ترتیب، به عنوان یک نیروی پرقدرت و هوشمند نظارت و مراقبت، شناسایی، هشدار و به عنوان یک پلتفرم آموزش جنگ ضد زیردریایی شناخته میشود.
برای معرفی و عرضه Orca هنوز هیچ برنامه زمانی مشخصی اعلام نشده است، اما لاکهید میگوید که Orca برای یک نیاز عملیاتی مشترک مورد نیاز است که آن را به یک اولویت تبدیل میکند.
لاکهید مارتین (Lockheed Martin) شرکت هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی است که در ماه مارس سال ۱۹۹۵ از به هم پیوستن شرکتهای لاکهید و مارتین مریتا، در شهر بتزدا تشکیل شد.
شرکت لاکهید مارتین هماکنون بهعنوان یکی از بزرگترین پیمانکاران صنایع جنگافزاری در جهان شناخته میشود.
در سال مالی ۲۰۰۹ میلادی ۷۴ درصد از درآمدهای این شرکت از فروش تجهیزات نظامی حاصل شده است.
سالانه بیش از ۷ درصد از کل بودجه وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا صرف خریداری تجهیزات از لاکهید مارتین میگردد.
هماکنون شمار کارکنان این شرکت بیش از ۱۱۶ هزار نفر است و بخشی از سهام آن، در بازار بورس نیویورک معامله میشود.
از هواگردهای تولید شده توسط این شرکت میتوان به اف-۱۶ فایتینگ فالکون، لاکهید مارتین اف-۲۲ رپتور، اف-۱۱۷ نایتهاوک و اف-۳۵ لایتنیگ ۲ اشاره کرد.
- 16
- 3