به گزارش تجارتنیوز، هر سال در بهمن و اسفندماه بازار صنعت لوازم خانگی به دلیل افزایش تقاضا بهاصطلاح تکانی به خود میدهد و تا حدودی از رکود ماههای گذشته خارج میشود.
اما میزان تقاضا در دو ماه پایانی سال جاری بیشتر از سالهای گذشته است؛ چرا که در پی شوک ارزی و کانالشکنیهای ارزی بسیاری از مردم که نیاز به خرید و یا تعویض لوازم خانگی خود دارند سعی میکنند تا قبل از آغاز سال جدید، کالاهای موردنیاز خود را بخرند. چراکه این احتمال را میدهند در سال جدید با شوک تورمی بالاتری مواجه شوند.
فعالان حوزه لوازم خانگی نیز به مشتریان خود پیشنهاد میدهند لوازم موردنیاز خود را تا اتمام سال ۱۴۰۱ خریداری کنند، در غیر این صورت در سال آینده با این روند تورمی، احتمالاً افزایش قیمت بیش از پیش خواهد بود.
البته در چند ماه اخیر نیز قیمت لوازم خانگی با یک رشد ۲۵ تا ۵۰ درصدی همراه بود، اما در سال جدید نیز پیشبینی افزایش قیمت همچنان در تمام بازارها از جمله صنعت لوازم خانگی محتمل است. حتی برخی برندها برای اینکه از نرخ تورم جا نمانند مدتهاست که کالاهای خود را روانه بازار نکردهاند.
حسین فرهیدزاده، مدیرعامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، روز گذشته (دوم اسفندماه) در نشست خبری عنوان کرده بود: لوازم خانگی و مواد شوینده مجوزی برای افزایش قیمت دریافت نکردهاند و معاونت سرمایهای سازمان حمایت آن واحدهایی را که خودسرانه افزایش قیمت دادهاند احضار و به آنها تذکر داده است و ملزم به بازگشت قیمتها به قبل شدهاند.
تورم تقاضای لوازم خانگی را افزایش داد
علیرضا محمدیدانیالی، رئیس هیات مدیره انجمن لوازم خانگی ایران، در گفتگو با تجارتنیوز درباره وضعیت بازار لوازم خانگی در آستانه تعطیلات نوروز توضیح داد: با توجه به افزایش قیمت دلار و در پی آن افزایش قیمت کالاها، مردم به دنبال این هستند که اقدام به خرید کالاهای موردنیاز خود کنند تا از تورم جا نمانند.
وی افزود: شرایط تورمی منجر به این شده تا مردم تصمیم بگیرند پول خود را تبدیل به کالا بهویژه لوازم خانگی که یک کالای مصرفی است، کنند؛ چراکه ارزش پول دائم در حال کاهش است.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه همین موضوع باعث شد در دو ماه پایانی سال بازار تقاضا در حوزه لوازم خانگی کشش پیدا کند و گفت: همواره در بهمن و اسفندماه مردم اقدام به خرید و یا تعویض لوازمخانگی موردنظر خود میکنند از همین رو در این دو ماه تقاضا در بازار لوازم خانگی افزایش پیدا میکند.
بنا به گفته محمدیدانیالی، شوکهای ارزی منجر به این شد که نیاز و تقاضا در دو ماه اخیر در بازار لوازمخانگی بیشتر از سالهای گذشته باشد.
وی به زیاندهی شرکتهای تولیدکننده لوازمخانگی در پی افزایش نرخ دلار و تورم اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی از تورم موجود هیچ سودی نمیبرند و بسیاری از شرکتها در حال زیان هستند؛ امیدواریم که چارهای برای مشکلات عمده اقتصادی اندیشیده شود.
او در پاسخ به این سؤال که آیا تولیدکنندگان لوازم خانگی برای تأمین مواد اولیه همچنان با مشکل مواجه هستند؟ پاسخ داد: تأمین ارز بسیار مشکل شده است، امیدواریم که در سال آینده مسئولان برای اینکه از بحران جلوگیری کنند به فکر حل مشکلات اقتصادی بیفتند و در این زمینه اقدامات جدی کنند.
- 10
- 5