
بیست و هفتم آبان سال ۱۳۴۵ در یک شب سرد زمستانی که باران با شدت سینه آسمان را شکافته و بر خنکای زمین میپاشید، جواد خیابانی به دنیا آمد(الکی!).جواد از بچههای خوب مدرسه بود، چون همیشه سرکلاس باید یک سری سوژه باشند که بقیه بچهها به آنها بخندند، اما جواد خودش باعث خنده نبود، اتفاقا بچه درسخوان و سربهزیری بود منتهی حرفهایش باعث خنده و نشاط سرکلاس میشد.
جواد خیابانی اخلاقهای خوب بسیار زیادی دارد که به خودش مربوط است، ما با بدهایش کار داریم.مثلا همیشه در نقطه تصمیمگیری پنج میزند، شما چند نفر را در دنیا میشناسید که در مقطع لیسانس«ریختهگری» خوانده باشند؟ بعد چند نفر را میشناسید که «ریختهگری» را تمام کرده باشند و اینچنین پای ریختهگری ایستاده باشند؟ بعد اصلا چند نفر را میشناسید که سختی ریختهگری را به جان بخرند و لیسانس این رشته را بگیرند اما در مقطع فوقلیسانس، «جامعهشناسی» بخوانند؟ وجدانا چه فعل و انفعالی باعث میشود یکی از از ریختهشناسی، بپرد روی جامعهگری؟! «وای یو ریختهگری ادامه نو جواد؟ شاید اونجا جواب بیشتر یس!».
جواد خیابانی در سال ۷۷ موفق شد جایزه بهترین گزارشگر تلویزيون را کسب کند، در دورهای که اسکندر کوتی سلبریتی گزارشگرها بود، این اتفاق خیلی عجیب نبود و پس از گزارش بازی ایران و استرالیا یک «غزال تیزپا» گفت و بار خودش را بست و بازی ایران و آمریکا را هم گزارش کرد و خاطرهساز شد.در واقع جواد خیابانی بخش زیادی از خاطرات ماست، خاطراتی که هم با آنها گریه میکنیم و هم با آنها میخندیم، کاری که چارلی چاپلین با کلی فیلم کمدی نتوانست به آن نزدیک شود و جلوی جواد بوق زد و رفت.
با آمدن گزارشگران دیگری مثل سرهنگ علیفر، کار به جایی رسید که همان یک عدهای که به جواد خیابانی معترض بودند، از صدا و سیما درخواست کنند: «کوتی که نه! اما جوادشو وجدانا زیادتر کنید، پرده گوش برامون نموند خدایی!».
خیابانی خالق جملات بزرگی مانند«حالا یک فرصت تلخ برای چلسی!»، «با شماره ۲۰۰۱۳ تماس بگیرید و پیامک بدید»، «کریم انصاری فرد هیچ نسبتی با برادران انصاریفر نداره، به خصوص محمد حسن!»، «ساعت یک بامداده امروزه، نه! امروز نیست! دیگه رفتیم تو فردا، پس دیگه نمی تونیم بگیم امروز، الان فرداست!».این جملات را اگر به لورل و هاردی میدادند که بگویند، احتمالا میگفتند: «گفتیم کمدی اما دیگه نه انقدر!».
همین شب گذشته زمانی که بازی تیمهای ازبکستان و استرالیا مساوی و به ضربات پنالتی کشیده شد، خیابانی گفت: «این بازي که تا حالا گل نداشته، شاید توی پنالتیها شاهد گل باشیم!» یعنی جواد به صورت اتوماتیک فکر میکند اگر توی پنالتیها هم تیمی به گل نرسد، باید سنگ کاغذ قیچی برگزار شود؟!
جواد خیابانی در زمان وقوع زلزله کرمانشاه کمک بسیار زیادی به مردم زلزلهزده کرد.در واقع بعد از نرگس کلباسی و علی دایی، این جواد بود که کمکاریهای دولت را جبران کرد و دولت هر کجا کاری انجام نداد، با خودش گفت: «نرگس و علی که هستن، اونا هم نباشن، تهش جواد هست!».
خیابانی اخیرا در صحبتهایی که در مورد تماشاچیان تیم عمان انجام داد، حواشی جدیدی را برای خودش رقم زد، خیابانی پدیده خاصی است که آدم نه میتواند از دستش عصبانی شود و نه همیشه با او دلش صاف است، یک مواقعی سوتی میدهد آدم عصبانی میشود اما با فرمول«بغض کن، دو تا قطره اشکم بچکون، کارت راه میفته!» تا الان توانسته یک توازنی برقرار کند.
فریور خراباتی
- 8
- 8