در پی سیل در استانهای کرمان و هرمزگان و فارس و خراسان جنوبی، دستکم چهار نفر از جمله سه کودک جان خود را از دست دادند، صدها واحد مسکونی دچار خسارت شدند، دهها روستا درحال تخلیه هستند و راه دسترسی به بیش از ۳۰۰ روستا قطع شده است.
۵ هزار خانوار روستایی کرمان درمحاصره سیل/تخلیه ۶ روستا و فرونشست درشهر عنبرآباد
علی زینیوند، استاندار کرمان، در جلسه ستاد بحران این استان گفت که وضعیت رودبار جنوب و زهکلوت و قلعهگنج بحرانی است و افزود که در جنوب استان کرمان، بسیاری از روستاها در محاصره سیل قرار دارند، راه ارتباطی ۳۳۰ روستای استان قطع شده است و ۱۰۶ روستا در معرض خطر قرار دارند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه تاکنون چهار نفر در جریان سیل جان خود را از دست دادهاند، افزود که دلیل جان باختن این چهار نفر از جمله دو کودک در شهرستان ریگان و یک کودک در کهنوج «بی احتیاطی خودشان» و سقوط در سیلاب رودخانهها بوده است.
زینیوند اضافه کرد که باید همه ماشین آلات سنگین در جیرفت حتی ماشین آلات سنگین بخش خصوصی به زهکلوت، جازموریان، قلعه گنج و منوجان اعزام شود و تاکید کرد که برای نجات جان مردم، خانههای در معرض خطر باید حتی به اجبار تخلیه شود.
استاندار کرمان افزود که اگر باران کاهش پیدا کند سیل کنترل میشود در غیر این صورت شهرهای قلعهگنج، رودبار جنوب و زهکلوت در خطر است و درحال حاضر به منطقه سیل زده دسترسی نداریم.
در همین حال فرماندار رودبار جنوب در استان کرمان نیز از مسدود شدن راه دسترسی به ۲۹۰ روستا خبر داد و گفت که در حوزه تالاب جازموریان ۱۳ روستا در وضعیت خیلی بدی قرار دارند.
فرماندار رودبار جنوب از آسیب گسترده سیل در منطقه زهکلوت و به ویژه مناطق نهضت آباد و شاه آباد در بخش مرکزی زهکلوت خبر داد که همچنان در محاصره سیل قرار دارند.
رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان، نیز از پیدا شدن جسد سه نفر از مفقودشدگان سیل در شهرستانهای ریگان و قلعه گنج خبر داد.
فلاح افزود دو نفر از جان باختگان دو برادر هشت و پنج ساله بودند که در سیلاب رودخانه روستای ناصرآباد چاه ملک شهرستان ریگان مفقود شدند و امدادگران اجسادشان را پیدا کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان خاطرنشان کرد که تاکنون به ده هزار نفر در جریان سیل جنوب کرمان امدادرسانی شده و بیش از هزار نفر به دلیل آسیب وارده منازلشان اسکان اضطراری داده شدند.
در همین حال، سیل به شهرستانهای میناب و رودان در هرمزگان و بسیاری از روستاهای این استان نیز خسارات گسترده وارد کرد و سیلاب در حال حرکت به سوی تعدادی از روستاهای میناب است.
فرماندار میناب گفت که با توجه به بارش شدید و افزایش حجم ورودی سیلاب از جنوب کرمان به شهرستان میناب و افزایش تخلیه آب از سدهای استقلال و سر نی در حال تخلیه روستاهای پایین دست هستیم که در معرض خطر سیلاب ناشی از باز شدن دریچههای سد استقلال قراردارند.
مهرداد حسنزاده گفت که اهالی سه روستای مازغ بالا، مازغ پایین و تُمبِک در حاشیه رودخانه میناب تخلیه شدند و محلات باغملک، خلفی، شهرک شمس، خیابان ساحلی شمالی و جنوبی میناب در معرض سیل قرار دارند.
این درحالی است که در شهرستان رودان هرمزگان نیز به گفته عبدالرضا سالاری، سرپرست فرمانداری، تاکنون بیش از ۴ هزار واحد مسکونی در اثر سیل دچار خسارت شده است.
سالاری افزود که در بخشهای مختلف شهری و روستایی بیش از ۵۷۴ منزل مسکونی در اثر سیل تخریب شده و بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ منزل مسکونی نیز دچار ابگرفتی شدهاند که این خانهها نیز بخشی از آنها سقف و بخشی دیوار آنها تخریب شده است.
بارشهای سیل آسا به ۲ اثر تاریخی گراش فارس زیان رساند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گراش فارس گفت: بارش های سیل آسای روزهای اخیر به ۲ اثر تاریخی و ثبت ملی شده این شهرستان از جمله برکه حاج اسدالله دهباشی و همچنین خانه شهیدان عظیمی گراش آسیب رساند.
سید عفیف زندوی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: میزان اعتبار لازم برای ترمیم و بازسازی این اثرهای تاریخی که در اثر سیل اخیر دچار زیان شده اند، رقمی افزون بر ۱۵ میلیارد ریال است که ۱۰ میلیارد ریال برای بهسازی و ترمیم برکه حاج اسدالله و پنج میلیارد ریال هم برای بازسازی خانه شهیدان عظیمی نیاز است.
سیل در خراسان رضوی ۱۲۴ میلیارد ریال به تاسیسات آب و راهداری خسارت زد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: سیل و توفان اخیر به تاسیسات آب و فاضلاب و راهداری ۱۲۴ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
محسن نجات روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۷۴ میلیارد ریال از این میزان خسارت مربوط به بخش آب و فاضلاب و حدود ۵۰ میلیارد ریال آن خسارت راهداری است.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به وقوع سیلاب در شهرستان صالحآباد، به بخش کشاورزی این شهرستان نیز ۲۰ میلیارد ریال خسارت وارد شده است.
- 14
- 6