جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۹۰۶
حوادث طبیعی

رئیس سازمان مدیریت بحران:

بارش‌های اخیر به ۱۴ هزار کیلومتر از راه‌های مواصلاتی کشور آسیب زد

ئیس سازمان مدیریت بحران,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث طبیعی
رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه مجموعه این بارش ها به ۱۴ هزار کیلومتراز راه‌های مواصلاتی کشور آسیب زد، گفت: راه خرم آباد - پلدختر وجود خارجی ندارد و با حدود ۶۳ روستا هم در پلدختر و معمولان ارتباط زمینی برقرار نشده است همچنین آب برخی از روستاها و برق آن‌ها قطع شده بود البته تمام این مشکلات برطرف شد. از طرفی آب معمولان به دلیل قطع ارتباطی کانال برق نیز قطع شد ضمن اینکه بخش زیادی از این شهر در گل و لای بود.

به گزارش سرپوش و به نقل از ایسنا، اسماعیل نجار در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان دفاتر سازمان ملل در ایران که صبح امروز در وزارت کشور با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف و نمایندگان دفاتر سازمان ملل برگزار شد، ضمن تشکر از کشورهای مختلف و سازمان‌های بهداشت جهانی، آژانس پناهندگان و ... که در حادثه اخیر در کشور امدادرسانی کردند، اظهار کرد: ۲۵ اسفندماه سال گذشته سازمان هواشناسی پیش بینی کرد که سامانه پرفشاری وارد ایران خواهد شد و استان‌های شمالی را در بر می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: استان‌های شمالی شامل مازندران، گلستان و خراسان شمالی همچنین سمنان درگیر باران اولیه شدند و خسارات زیادی به‌خصوص به استان گلستان وارد شد. بیش از ۲۰ روز است که مردم آق‌قلا، گمیشان و روستاهای اطراف آن‌ها و جاهای دیگر غرق آب و ماندگاری آب هستند و علیرغم تلاش‌های صورت گرفته به دلیل توپوگرافی زمین و ماندگاری آب و حرکت کند آب مشکلات زیادی ایجاد شده است.

 

رییس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: تلاش کردیم که جان باخته‌ای نداشته باشیم و با برنامه‌ریزی‌های دقیق نسبت به تخلیه مکانی که احتمال آبگرفتگی وجود داشت اقدامات لازم انجام شد و مردم به مکان‌های امن از جمله گرگان منتقل شدند. در حقیقت این اقدامات باعث شد که در این سیلاب دو نفر جان خود را از دست بدهند که علت فوت آنان ریزش ساختمان به دلیل بنای سست و قدیمی در کلاله و مینودشت بود.

 

وی تصریح کرد: در مازندران نیز گستردگی سیلاب داشتیم اما به دلیل توپوگرافی زمین آب به سمت دریا تخلیه شد و خسارات احتمالی کاهش یافت ولی همچنان خسارات گسترده نیز در آنجا وجود دارد همچنین در استان‌های مازندران و گلستان تا کردستان و خوزستان نیز با پدیده رانش زمین مواجه شدیم. در مازندران هم جان باخته داشتیم که یکی از آنها بر اثر رانش زمین و دو نفر دیگر به دلیل بی‌توجهی به هشدارها فوت کرد.

 

نجار در ادامه گفت: تمام تلاش ما به استان گلستان معطوف و وزیر کشور نیز در آنجا مستقر شد. تیم فنی در آنجا تدارک دیدیم و بازدید میدانی نیز انجام شد تا با اطلاعات و داده‌هایی که در اختیار داشتیم و با توجه به توپوگرافی زمین تصمیم بگیریم که چه کاری باید انجام شود. از طرفی تمام تلاش ما بعد از نجات و امداد رسانی ، انتقال آب به دریاها بود.

 

رییس سازمان مدیریت بحران همچنین به لایروبی گرگان‌رود و پاکسازی سطح رودخانه‌ها و امدادرسانی اشاره کرد و گفت: امدادرسانی نیز کماکان ادامه دارد.

 

 وی همچنین به زمین‌های کشاورزی و زراعی نیز اشاره و اظهارکرد: در دو استان گلستان و مازندران بخش‌های  زراعت و کشاورزی نیز خسارات زیادی دیده‌اند و ما نیز ارزیابی‌های لازم را انجام دادیم و به دولت ارائه کردیم تا دولت خسارت را مصوب و پرداخت کند همچنین بازسازی بناها در مازندران آغاز و پرداخت‌هایی نیز از جانب دولت انجام شده است.

 

 وی در ادامه گفت: با سامانه بارشی دوم مشکلی نداشتیم ضمن اینکه مرخصی کلیه استانداران، بخشداران، فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی در ایام نوروز که حالت خاصی در کشور دارد لغو شد. این افراد موظف بودند سر کار باشند بنابراین آماده‌باش در کل کشور حکمفرما شد.

به گفته نجار، سامانه بارشی سوم نیز ۲۴ استان کشور از جمله استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان را درگیر کرد و سخت‌ترین و شدیدترین خسارت به استان لرستان و خوزستان وارد شد .

 

وی با بیان اینکه مجموعه این بارش ها به ۱۴ هزار کیلومتراز راه‌های مواصلاتی کشور آسیب زد، گفت: راه خرم آباد - پلدختر وجود خارجی ندارد و  با حدود ۶۳ روستا هم در پلدختر و معمولان ارتباط زمینی برقرار نشده است همچنین آب برخی از روستاها و برق آن‌ها قطع شده بود البته تمام این مشکلات برطرف شد. از طرفی آب معمولان به دلیل قطع ارتباطی کانال برق نیز قطع شد ضمن اینکه بخش زیادی از این شهر در گل و لای بود.

 

نجار با اشاره به اینکه مجموع جانباختگان در این حادثه ۷۰ نفر بود، گفت: حادثه تلخی نیز در شیراز داشتیم که ۲۱ نفر جان خود را از دست دادند. فوت اغلب جانباختگان این حادثه به دلیل مستقیم سیلاب نبوده است.

 

به گفته وی همه دستگاه‌های اجرایی و در کنار آن‌ها نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ساعات اولیه حادثه به کمک مردم آمدند و هر کاری که نیاز بود را انجام دادند. همچنین هلال احمر نیز که یک پک ۷۲ ساعت و پک یک ماهه در اختیار مردم قرار داد و در استان گلستان نیز توسط اتاق بازرگانی روزانه ۲۰ هزار پرس غذای گرم بین حادثه دیدگان توزیع می شود. از طرفی موکب‌های عتبات عالیات که در ایام اربعین حاضر می‌شدند و به طبخ غذا می‌پرداختند هم در خوزستان و استان مستقر شده‌اند و غذا طبخ می‌کنند و در اختیار مردم قرار می‌دهند.

 

 وی تصریح کرد: ارزیابی حدود ۱۷ استان انجام و خسارت‌ها به دولت منعکس شده است همچنین به سرعت کار برداشت گل و لای  از منطقه حادثه‌دیده نیز انجام شده است .

 

نجار با اشاره به بارش‌ها  در خوزستان گفت: تمام آب‌های جاری در استان ایلام و لرستان حوزه آبریز سدها در استان خوزستان هستند. در این استان علیرغم اینکه سدهای بسیاری وجود دارد اما محدودیت‌هایی نیز در زمینه نگهداری آب در آنها وجود دارد.

 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: درخواست ما از مجامع بین‌المللی در زمینه امکانات دارو و درمان است البته تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده است اما باز نگرانیم زیرا احشام و دام‌های زیادی تلف شده اند که امکان دفن آنها نیز وجود ندارد و این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد می کند.

 

وی افزود: نیاز دیگر چادر است؛ چادرهایی که ضد آب باشند و گرمایش و سرمایش در آنها قابل کنترل باشد، مناسب هستند. از طرفی باید به اسکان موقت جمعیت حدود ۵۰۰ هزار نفر در استان‌های مختلف نیز توجه کرد. درخواست دیگر ما از مجامع بین المللی لوازم خانگی است البته برخی از نهادهای دولتی در این زمینه کمک‌هایی را فراهم کرده اند و کمک‌های مردمی را نیز به این سمت سوق داده‌ایم و در نهایت نیز کمک‌های نقدی برای بازسازی ابنیه، زیرساخت‌ها و پل‌ها حائز اهمیت است.

 

نجار گفت: ما امید داریم که هیچ کشوری آسیب نبینند ولی اگر کشوری آسیب دید جمهوری اسلامی ایران  کمک‌های خود را به کشورهای حادثه دیده گسیل می‌کند.

 

به گزارش ایسنا در این مراسم نمایندگان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ضمن ارایه گزارش عملکرد از اقدامات و عملیات در خصوص امدادی، کمک‌رسانی و کاهش و جبران خسارات در بخش‌های بهداشتی، درمانی و راه‌سازی و اسکان سیل‌زدگان از اواخر اسفند ٩٧ تا کنون در مناطق سیل‌زده، اولویت‌ها و نیازمندی‌ها شناسایی شده ضروری اعم از کمک‌های مالی و تجهیزات برای کمک رسانی به آسیب دیدگان سیل اخیر را بیان کردند.

 

نماینده جمعیت هلال احمر در این نشست با اشاره به دایر شدن بیش از ١٨هزار چادر اسکان و دایر شدن اردوگاه های اسکان اضطراری در مناطق سیل زده، تامین چادرهای ضدآب و تجهیزات پیشرفته با توجه به گرما در مناطق جنوبی کشور، تامین قطعات بالگردهای امدادی با توجه با خارج شدن ۶ فروند بالگرد از روند عملیات پرواز و امدادرسانی همچنین کمک‌های مالی و دارویی و بهداشتی برای تامین نیازهای ضروری امدادرسانی را از مهمترین درخواست های هلال احمر  اعلام کرد.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش