دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۱ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۲۸۴
سایر اخبار حوادث

 پایان داستان غم‌انگیز عزیز جنگل در سن ۸۱ سالگی

عزیز نوروزی‌پرور,جنگل های فومن
عزیز نوروزی‌پرور، مردی که بیش از ۶۰سال از عمرش را در جنگل‌های فومن زندگی می‌کرد و به مرد جنگلی معروف شده بود، در سن ۸۱سالگی جانش را از دست داد..

بنا بر اعلام روابط‌ عمومی اداره کل بهزیستی گیلان، این مرد هفتم تیرماه امسال به‌علت کهولت سن، بیماری و عفونت از ناحیه پا به آسایشگاه معلولان رشت منتقل شده بود که در آنجا جانش را از دست داد.

عزیز در جنگل‌های روستای آریان جیرده در ۳کیلومتری فومن زندگی می‌کرد. سال‌ها قبل وقتی خانواده دختر مورد علاقه‌اش آب پاکی را روی دستش ریختند و به او جواب منفی دادند، سر به کوه و جنگل گذاشت و زندگی عجیبی را آغاز کرد. او وقتی ۱۴سالش بود عاشق دختری به اسم نگار شد و به‌گفته خودش وقتی برای نخستین‌بار نگار را در روستا دید، یک‌دل نه صددل عاشقش شد. اما تلاش‌های او برای به‌دست آوردن این دختر بی‌نتیجه ماند و چند سال بعدتر و پس از جریان خواستگاری، برای همیشه بقچه لباس‌هایش را جمع کرد و رفت جنگل.

بعد از رفتن عزیز به جنگل، پدر و مادرش دق کردند و خواهرش هم مدتی بعد به عقد مردی از اهالی فومن درآمد و برای همیشه روستای آریان جیرده را ترک کرد و پس از این ماجرا عزیز تنها و بدون قوم و خویش شد و شاید به همین دلیل بود که دیگر از جنگل به روستا برنگشت.

چند سال پیش وقتی خبرنگار همشهری سرنخ، برای گفت‌وگو با عزیز راهی غاری در دل جنگل‌های فومن (جایی که عزیز در آنجا زندگی می‌کرد) شد، او درباره زندگی‌اش چنین گفت: « مادر و پدرم مرده‌اند. عاشق نگار شدم و رفتم خواستگاری‌اش اما مادر و پدرش گفتند تو به درد دختر ما نمی‌خوری، هیچ‌چیز نداری. برو و دیگر این طرف‌ها پیدایت نشود. خیلی ناراحت شدم. نگار را از دست دادم. خواهرم هم عروسی کرد و رفت. حالا سال‌هاست که از او خبر ندارم. بعد از جریان خواستگاری، وقتی راهی جنگل شدم، خانواده‌ام هیچ‌وقت به‌دنبال من نیامدند. من هم به‌خودم قول دادم که دیگر به روستا برنگردم.»

او ادامه داد: من خودم بچه جنگلم. هیچ ترسی از خوابیدن یا زندگی در جنگل ندارم. بیشتر جاهای جنگل فومن را بلدم و در قسمت‌های مختلفی از جنگل زندگی کردم تا این غار را (محلی که سال‌ها در آنجا زندگی می‌کرد) پیدا کردم.

از آنجا که اسم محدوده‌ای از جنگل فومن وراور است، عزیز هم اسم غارش را وراور گذاشته بود و می‌گفت که در این مدتی که در جنگل زندگی کرده با حیوانات زیادی روبه‌رو شده است؛ از خرس بگیرید تا روباه: «خرس زیاد دیده‌ام. حتی یک‌بار خرس دنبالم کرد. فرار کردم اما خرس دست‌بردار نبود تا اینکه پشت یک تخته سنگ پنهان شدم و خرس گذاشت و رفت.» 

با اینکه مرد جنگلی سال‌ها به‌تنهایی زندگی کرده بود اما از یکی از حیوانات جنگل خیلی می‌ترسید. او بین حیوانات جنگل از روباه بیشتر از همه می‌ترسید؛ «روباه خطرناک است. شب‌ها از این جانور می‌ترسم. موقع خواب حمله می‌کند و گردن آدم را می‌گیرد و آن وقت کارت تمام است.»‌

عزیز با وجود همه خطراتی که انسان را در جنگل تهدید می‌کند دوست داشت در آنجا زندگی کند و می‌گفت: «اگر صدبار دیگر به این دنیا بیایم، باز هم زندگی در جنگل را انتخاب می‌کنم.» 

مرد جنگلی آخر هفته‌ها برای خرید نان و مایحتاج زندگی‌اش راهی روستا می‌شد. اوایل کسانی که او را در روستا می‌دیدند کمی می‌ترسیدند اما کم‌کم همه با او دوست شدند. چندباری هم از تهران و شهرهای دیگر به آنجا رفتند تا مرد جنگلی را ببینند. همه آنها فکر می‌کردند عزیز شبیه تارزان است اما او فقط ظاهر ترسناکی داشت و برخلاف ظاهرش، مرد دلرحمی بود و تعریف کرد که در این سال‌ها که در جنگل بوده، چندین حیوان را از مصدومیت و مرگ نجات داده است. او گاهی اوقات نیز تازه‌واردها را در جنگل راهنمایی می‌کرد و جاهای زیبای جنگل را به آنها نشان می‌‌داد. مردم روستا که او را دوست داشتند حتی برایش کلبه‌ای در نزدیکی غار درست کرده بودند که زمستان‌ها از سرمای هوا در امان باشد و علاوه بر آن تا جایی که می‌توانستند کمکش می‌کردند و برایش لباس و غذا می‌بردند. شاید به همین دلیل است که حالا خبر مرگ او بیشتر از همه مردم روستای آریان جیرده را در بهت و ماتم فرو برده است.

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش