به گزارش تسنیم، پاراگلایدر و پاراموتور بهعنوان دو وسیله پروازی بوده که بهدلیل شکل و شمایل جوانپسندانه مورد علاقه طیف گستردهای از جوانان و نوجوانان است.
پاراگلایدر یا پاراموتور متشکل از یک قاب و ترکیبی از موتور، ملخ، صندلی یکپارچه و قفس بوده و بهوسیله یک دستگیره کوچک که در دست خلبان قرار میگیرد، کنترل میشود و همین موضوع سبب ایجاد اشتیاق میان مردم بهویژه جوانان برای هدایت فردی آن و پرواز بر فراز آسمان شده است.
پروازی که این روزها سبب فوت و جراحت تعداد زیادی از جوانان و مسافران و ساکنان مازندران شده و در کمتر از یک ماه دو خبر از فوت و جراحت مردم در رسانههای محلی و سراسری کشور منتشر و گویا همچنان عزم جدی برای جلوگیری از پرواز بدون مجوز این وسیله پروازی و یا رفع مشکلاتی که سبب جرح و فوت مردم میشود در مازندران وجود ندارد و هر روز باید منتظر شنیدن خبر جدیدی از یک اتفاق تازه از این وسیله پروازی بود.
سقوطی دیگر و این بار در ساحل کرفون منطقه بهنمیر شهرستان بابلسر که سبب مرگ سرنشین آن شد.
زکریا اشکپور سخنگوی مرکز فوریتهای پزشکی مازندران در این باره اظهار داشت: پیش از ظهر شنبه خبر حادثه سقوط پاراگلایدر در بهنمیر به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و بلافاصله آمبولانس پایگاه اورژانس بهنمیر به محل حادثه واقع در ساحل کرفون اعزام شد.
وی افزود: در این حادثه بهدلیل سقوط پاراگلایدر به داخل آب، آقای ۳۲ساله پس از خروج توسط نیروهای امدادی توسط تیم اورژانس مورد ارزیابی قرار گرفت و بهدلیل عدم وجود علائم حیاتی تحت اقدامات پیشرفته احیای قلبی ریوی پیشرفته قرار گرفت و به مرکز درمانی منتقل شد اما متأسفانه ادامه احیا در مرکز درمانی هم بیتأثیر بود.
دقیقاً ۱۰ روز پیش یعنی عصر پنجشنبه همزمان با تعطیلات عید سعید فطر در مازندران بوده که تصاویر و اخبار متعددی از سقوط یک فروند پاراگلایدر در مازندران در شبکههای اجتماعی و خبرگزاریها منتشر شد.
اسفندماه سال ۱۳۹۶ نیز یک اتفاق مشابه در مازندران رخ داد که سبب فوت یک جوان ۲۵ساله در این استان شد و تکرار این حادثه آنهم در تعطیلات عید سعید فطر امسال و سقوط میان جمع زیادی از مسافران و گردشگران کنار ساحل، سبب ایجاد نگرانی میان مردم شده است.
ذکریا اشکپور سخنگوی مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی مازندران در این باره اظهار داشت: سقوط پاراموتور (دونفره) میان جمعیت در ساحل دلفین سلمانشهر سبب مصدومیت ۱۱ نفر از هموطنان کشورمان شده است.
وی افزود: با اعلام حادثه به اورژانس ۱۱۵ و اعزام ۵ دستگاه آمبولانس به محل، مصدومان با اقدامات درمانى مناسب به بیمارستانهای شهید رجایی تنکابن و طالقانی چالوس انتقال یافتند.
اما آنچه بیش از هر چیز دیگری حایز اهمیت بوده چرایی وقوع این حادثه و تکرار آن در مازندران بوده که نیازمند عزم جدی مدیران استان برای جلوگیری از بروز حوادثی از این دست است.
نکته جالب توجه عدم برخورداری از باند پروازی مستقل و ساماندهی این رشته ورزشی در استان بوده و در گروه وسایل پروازی فوقسبک یا هواپیماهای فوقسبک قرار میگیرد و گویا چون جزو ورزشهای هوایی محسوب میشود نیاز به باند پرواز ندارد و همین موضوع سبب بروز حوادث متعدد در مازندران شده است.
سلیم بهرامی رئیس هیئت انجمنهای ورزشی مازندران در این باره اظهار داشت: نظارت کافی برای فعالیت برخی پاراگلایدرها و پاراموتورها در مازندران وجود ندارد و گاهی بدون تأییدیه هیئت و مجوز قانونی پرواز در برخی نقاط استان صورت میگیرد.
وی افزود: پاراموتور دونفره بدون مجوز پرواز، فعالیت داشت که با فرود میان مردم به آسیب ۱۱ نفر در محدوده ساحلی سلمانشهر منجر شده است.
امیدواریم که با ساماندهی سریع و صحیح این رشته ورزشی در استان شاهد حوادثی از این قبیل در مازندران نباشیم و جلوگیری از پروازهای غیرقانونی و فاقد مجوز مانع از بروز حوادث انسانی شود.
- 14
- 3