چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۵۸۸
سایر اخبار حوادث

لجبازی با کرونا؛ سه عضوخانواده براثر ابتلا به کرونا فوت کردند

خاله و شوهر خاله‌ام ۶۵ سال سن داشتند و طبیعی است که نتوانند در برابر ویروس کرونا مقاومت کنند، اما من جوان هستم و ورزشکار و اگر مبتلا شوم بدنم مقابله می‌کند. ماسک هم نمی‌زنم، چون احساس خفگی می‌کنم.

«دلم برای ثریا خانم می‌سوزد. این روز‌ها هم باید عزادار شوهر، خواهر و دامادش باشد هم به فکر جان خودش. چند روز مانده به عید، کرونا همسرش را گرفت و دو هفته قبل هم خواهر و شوهر خواهرش را. خودش هم از چند روز قبل تب و سرفه و تنگی نفس دارد و از خانه بیرون نمی‌آید.»

اکرم یکی از همسایه‌های ثریا خانم که مثل بقیه همسایه‌ها از بی‌توجهی این خانواده و بی‌خیالی آن‌ها نگران است، چادرش را روی سرش محکم می‌کند و می‌گوید: «حکایت زندگی ثریا خانم به اینجا ختم نمی‌شود. مشکل این است که هیچ‌کدام از اعضای خانواده به پروتکل‌های بهداشتی اعتقادی ندارند و انگار مرگ برایشان عادی شده.

با وجود اینکه کرونا سه نفر از خانواده و نزدیکان شان را گرفته، اما حضور در مراسم ختم و رفت و آمدشان قطع نمی‌شود. هر بار هم چند نفر دیگر مبتلا می‌شوند.»

محمدعلی پسر بزرگ خانواده مرگ را شتری می‌داند که جلوی در هر خانه‌ای می‌خوابد. با همین اعتقاد سفت و محکم می‌گوید پدرش به‌دلیل نارسایی تنفسی فوت کرده و نباید برچسب کرونایی به آن‌ها زده شود: «پدرم سال‌ها درگیر بیماری تنفسی بود و حتی پارسال هم چند روز بیمارستان بستری شد.

هر بار دکتر می‌رفت قرص و شربت برایش تجویز می‌کردند، اما فایده‌ای نداشت. گاهی سرفه امانش را می‌برید. بعد از پیدا شدن سر و کله کرونا کمی احساس نفس تنگی می‌کرد، ولی برای ما عادی بود. دکترش توصیه کرد برای درمان چند روزی بیمارستان بستری شود.

با وجود اینکه خیلی‌ها می‌گفتند الان وقت مناسبی برای بستری شدن در بیمارستان نیست، اما پدرم بستری شد و بعد از چند روز به ما خبر دادند کرونا گرفته و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده. پدرم با پای خودش بیمارستان رفت، اما به‌دلیل اهمال کاری بیمارستان و کادر درمان به کرونا مبتلا شد و چند روز بعد هم فوت کرد.»

محمدعلی این حرف‌ها را برای خیلی‌ها می‌زند. تلاش می‌کند بگوید پدرش کرونا نداشته و در بیمارستان مبتلا شده است. بعد از خاکسپاری پدر به‌دلیل ممنوعیت برگزاری مراسم ختم در مسجد، اعضای خانواده تصمیم می‌گیرند این مراسم را در خانه برگزار کنند.

خانه‌ای در جنوب شهر با متراژ ۷۰ متر. سر و کله میهمان‌ها که از شهر‌های مختلف خودشان را به تهران رسانده بودند پیدا می‌شود و برای تسلی دادن تنگ هم می‌نشینند و یکدیگر را در آغوش می‌گیرند و عزاداری می‌کنند. رفت و آمد اقوام و استفاده از آسانسور همسایه‌ها را نگران می‌کند، اما هرکدام پیش خود می‌گویند عزادارند و باید مراعات حال‌شان را کرد.

بعد از چند روز با پیشنهاد تعدادی از همسایه‌ها مدیر ساختمان یکی از گروه‌های جهادی محلی را برای ضدعفونی راه پله‌ها و آسانسور به ساختمان دعوت می‌کند، اما خانواده مرحوم بشدت مخالفت می‌کنند و اجازه این کار را نمی‌دهند. از نظر آن‌ها این کار نوعی برچسب زدن و بی‌احترامی تلقی می‌شود.

سهیل یکی دیگر از همسایه‌هاست که حسابی از بی‌خیالی این خانواده ناراحت و نگران است: «سال هاست که این خانواده را می‌شناسیم و با آن‌ها رفت و آمد داریم. آدم‌های خیلی خوبی هستند، اما اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی ندارند.

از وقتی کرونا شیوع پیدا کرد بار‌ها تذکر دادیم که از رفت و آمدشان کم کنند. این را بگویم که این خانواده و اقوام‌شان خیلی اهل میهمانی هستند و هر شب در خانه یکی جمع می‌شوند. انگار با خودشان لج کرده‌اند؛ یکسره می‌گویند کرونا توهم است و ما ماسک نمی‌زنیم و مطمئن باشید کرونا نمی‌گیریم.

لجبازی با کرونا

متأسفانه با وجود اینکه هر روز رسانه‌ها از ابتلا و مرگ تعدادی از شهروندان بر اثر کرونا خبر می‌دهند، اما این خانواده حتی بعد از مرگ خواهر و دامادشان باز هم به همان رویه قبل ادامه می‌دهند.»

بعد از چهلم پدر خانواده این بار ثریا خانم در غم از دست دادن خواهر و شوهر خواهرش عزادار شد. هر دو آن‌ها در مراسم ختم شوهرش حضور داشتند و از میهمان‌ها پذیرایی می‌کردند. دو هفته پس از مراسم علائم کرونا در آن‌ها نمایان شد.

سهیل از نحوه ابتلای‌شان به کرونا و مرگ تلخ‌شان این طور می‌گوید: «آن روز‌ها با وجود مخالفت همسایه‌ها این خانواده مراسم ختم پدرشان را در خانه گرفتند و میهمان‌ها هم از شهرستان و تهران آمدند. بعد از دو هفته فهمیدیم دو نفر دیگرشان مبتلا شده‌اند.

با گذشت دو روز وضعیت‌شان حاد شد و به فاصله یک روز هر دو آن‌ها فوت کردند. با فوت این بندگان خدا، بازهم همان داستان قبلی تکرار شد. مراسم دفن با حضور انبوه فامیل و ختم و عزاداری در خانه. با این وضعیت چند روز آینده چند نفر دیگر از این خانواده و بستگان‌شان به کرونا مبتلا می‌شوند.»

محمدعلی پسر بزرگ خانواده همچنان اعتقادی به ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارد. می‌گوید: «خاله و شوهر خاله‌ام ۶۵ سال سن داشتند و طبیعی است که نتوانند در برابر ویروس کرونا مقاومت کنند، اما من جوان هستم و ورزشکار و اگر مبتلا شوم بدنم مقابله می‌کند. ماسک هم نمی‌زنم، چون احساس خفگی می‌کنم و تغییری هم در سبک زندگی‌ام نداده‌ام و نمی‌دهم. به هر حال عمر دست خدا است.»

با وجود افزایش آمار فوتی‌های کرونا به بیش از ۱۹ هزار نفر و روند رو به رشد تعداد مبتلا‌یان به بیش از ۳۰۰ هزار نفر هنوز هم کسانی هستند که اعتقادی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و زدن ماسک ندارند. به اعتقاد دکتر اردشیر گراوند جامعه شناس، این بی‌توجهی محصول بی‌دانشی و ناآگاهی بخشی از جامعه است.

او با تأکید بر اینکه نرخ باسوادی در ایران نزدیک به ۹۰ درصد است، می‌گوید: «متأسفانه این باسوادی تبدیل به فرهیختگی نشده است. رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی ریشه تاریخی دارد و خیلی از ما قبل از شیوع کرونا هم اعتقادی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشتیم.

به طور مثال بسیاری از ما هیچ وقت دارو‌هایی را که پزشک تجویز می‌کند تا آخر مصرف نمی‌کنیم و به همین دلیل خیلی از ما در خانه دارو‌های اضافی زیادی داریم درحالی که یک پزشک براساس پروتکل‌ها دارو تجویز می‌کند و باید حتی با بهبودی نسبی تا آخر مصرف شوند. باید در این زمینه مثل بستن کمربند ایمنی در خودرو‌ها آموزش بدهیم تا به یک رفتار تبدیل شود.»

وی همچنین اعتقاد دارد خستگی و مبارزه منفی از دیگر عواملی هستند که باعث می‌شود برخی از مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند: «آن‌ها با خودشان لج می‌کنند و آگاهانه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. از طرف دیگر برخی اهل احتمالات هستند و تعداد فوتی‌ها را در ۸۰ میلیون نفر جمعیت ضرب و تقسیم می‌کنند و می‌گویند احتمال اینکه به کرونا مبتلا شویم خیلی کم است درحالی که کرونا هیچ سنخیتی با قانون احتمالات ندارد.»

دکتر حسین ابراهیمی مقدم روانشناس نیز دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی را در چند بخش تقسیم می‌کند و می‌گوید: «بعضی‌ها تصور می‌کنند سلامت جسم و قوی بودن هیکل و اندام درشت آن‌ها را از کرونا دور می‌کند درحالی که فراوان دیده ایم این ویروس به ورزشکاران هم رحم نمی‌کند. دسته دوم افرادی هستند که دوست دارند مقاومت و جلب توجه کنند.

آن‌ها می‌خواهند با بقیه تفاوت داشته باشند و از نظر روانشناسی این افراد به اختلال شخصیت نمایشی دچارند. دسته دیگر کسانی هستند که تحت تأثیر جو حاکم و دوستان و اطرافیان قرار می‌گیرند و تا زمانی که به شکل عینی مشکلات و درد‌های ابتلا به ویروس کرونا و حتی مرگ عزیزان را خودشان تجربه نکنند حاضر نیستند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. اصولاً این افراد اهل لجاجت هستند.

گاهی با خودشان لج می‌کنند و گاهی با مردم و دولت. این افراد در مسائل دیگر هم نمی‌توانند راهکار درستی برای زندگی‌شان اتخاذ کنند. باید نسبت به این گروه مراقبت بیشتری داشت، چون آن‌ها نه تنها باعث ابتلا و مرگ خود می‌شوند بلکه خیلی از اطرافیان را هم به بیماری مبتلا می‌کنند و به کام مرگ می‌کشانند.»

irannewspaper.ir
  • 22
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش