درجریان این پرونده جنجالی، پسر جوان ربوده شده پس از انتقال به سیستان و بلوچستان، حدود هفت ماه در اسارت بود تا اینکه در فرصتی مناسب گریخت وبا کمک مأموران سپاه نجات یافت.
به گزارش ایران، ۹ تیر سال گذشته مرد جوانی به نام سهیل برای دیدن دوستش از خانه نامزدش در تهران راهی لواسانات شد. اما در طول مسیر ناگهان خودروی زانتیایی راهش را بست. او که احساس خطر کرده بود سعی داشت دنده عقب برود که ناگهان خودروی پژویی راپشت سرش دید که اجازه حرکت نمیداد.همان موقع هم ۴ مرد جوان که صورتهایشان را با نقاب پوشانده بودند از دو خودرو پیاده شده و ضمن تهدید، پسر جوان را سوار بر خودرو کرده و متواری شدند.
اعلام ناپدید شدن مرد جوان
تیر سال گذشته، زوج میانسالی که از ناپدید شدن مرموز پسرشان نگران شده بودند با مراجعه به کلانتری، برای یافتن سهیل کمک خواستند.
پس از این شکایت، با دستور بازپرس جنایی تهران تحقیقات کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی پایتخت آغاز شد. دوست سهیل به مأموران گفت: «احتمال میدهم سهیل به ترکیه رفته باشد. چرا که او از خانوادهاش درخواست ۲۰۰ میلیون تومان پول کرده بود اما آنها پول را در اختیارش نگذاشته بودند. حالا هم تصور میکنم او این پول را فراهم کرده و بیخبر از کشور خارج شده است. شب حادثه من و او با هم قرار داشتیم و به نظرم تنها دلیلی که میتواند باعث شود او سر قرار نیاید، همین مسأله است.
بهدنبال این اظهارات، تحقیقات در این باره ادامه یافت، اما بررسیهای صورت گرفته نشان داد که سهیل به طور قانونی از کشور خارج نشده است.
تماسهای مرموز
درحالی که تحقیقات برای رازگشایی از سرنوشت مرموز پسر جوان ادامه داشت، خانواده سهیل با مراجعه به دادسرا، اطلاعات تازهای را در اختیار بازپرس جنایی قرار دادند که مسیر تحقیقات را تغییر داد. پدر او گفت: چند روز پس از ناپدید شدن پسرم، تماسهای ناشناسی با ما برقرار شد. شمارههایی که با من تماس میگرفتند یا از کشور کره بود یا از پاکستان. افراد ناشناس مدعیاند که پسرم را ربودهاند و برای آزادیاش چند میلیارد تومان پول نقد خواستهاند. در این میان چندین بار پسرم با ما خیلی کوتاه صحبت کرد و گفت که او را به پاکستان بردهاند.
انگیزه آدم ربایی
درحالی که کارآگاهان اطمینان یافته بودند پسر جوان قربانی ماجرای آدم ربایی شده است، تحقیقات در این شاخه تمرکز یافت. از سوی دیگر مشخص شد یکی از اقوام سهیل - به نام خسرو - رئیس یک شرکت کلاهبرداری لیزینگ بوده که از مردم چند استان کشور بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان کلاهبرداری کرده و از کشور گریخته است. به همین خاطر احتمال ارتباط این موضوع با ربودن سهیل قوت گرفت.تجسسهای پلیسی در شاخههای مختلف با بنبست روبهرو شده بود که کارآگاهان پی بردند رئیس شرکت قلابی لیزینگ به ایران بازگشته است. بنابراین وی را در حالی که داخل صندوق عقب خودرویی در یک ویلا واقع در دماوند مخفی شده بود شناسایی و دستگیر کردند.
پیامکهای تهدید آمیز
مرد میانسال در بازجویی به کلاهبرداری چند صد میلیاردی اعتراف کرد و گفت: بعد از اجرای نقشهام از کشور خارج شدم و منتظر بودم تا پولهایی که از این طریق به دست آورده بودم را خارج کنم. اما وقتی موفق به این کار نشدم، ناچار به ایران برگشتم. اما در دام کلاهبرداران حرفهای افتادم و تمام اموال باد آوردهام را از دست دادم.
ولی من و سهیل رابطه کاری با هم نداشتیم و...بدینترتیب پس از تحقیقات تخصصی بعمل آمده مشخص شد سهیل در ایران است و در یکی از شهرهای جنوبی کشور بهسر میبرد. خانوادهاش نیز هرچند روز پیامکها و تماسهای تهدیدآمیز از سوی آدمربایان دریافت میکردند.
فرار از اسارتگاه گروگانگیران
تحقیقات تخصصی برای رهایی گروگان و دستگیری آدمربایان ادامه داشت که حدود۸ ماه بعد، مأموران سپاه سیستان و بلوچستان، پسر جوان سرگردان و نیمهجانی را در بیابانهای اطراف یافته و به بیمارستان انتقال دادند. او بعد از بهبودی مدعی شد که حدود۸ ماه قبل توسط مردان ناشناسی گروگان گرفته شده ولی بالاخره توانسته شبانه از دست گروگانگیران فرار کند.
سرنخ دستگیری سردسته گروگانگیران
باتوجه به اطلاعاتی که گروگان جوان در اختیار تیم تحقیق قرار داده بود، مشخصات یکی از خودروهایش و سایر اطلاعات مربوطه از سوی سهیل در اختیار پلیس قرار داده شد. تا اینکه سرانجام مأموران کلانتری ۱۹۰ مجیدیه صبح یکشنبه ۱۹ آذر امسال هنگام گشتزنی، خودروی پژوی تحت تعقیب را شناسایی کرده و مرد جوان را در عملیاتی ضربتی بازداشت کردند.
اعتراف به دستور آدمربایی
با دستگیری متهم جوان و شناسایی هویت ۴ آدم ربای دیگر، به دستوربازپرس «بخشوده» از شعبه هفتم دادسرای امور جنایی تهران، ۴ متهم فراری دیگر پرونده نیز بازداشت شدند.
مرد پژوسوار در تحقیقات به جرم خود اعتراف کرد و گفت: مدتی قبل با سهیل در رابطه با خرید خودروهای لیزینگی آشنا شدم. از آنجا که قیمتهای اعلام شده خیلی مناسب بود با همولایتیهایم صحبت کردم و آنها نیز خواستند که خودروی لیزینگی بخرند. آن زمان ما حدود ۵ میلیارد تومان از سهیل خودروی لیزینگی خریداری کردیم. اما زمانی که موقع تحویل خودروها رسید متوجه شدیم در دام کلاهبرداران گرفتارشدهایم.
طی چند روز تلاش کردم تاپول خودم و همولایتیهایم را پس بگیرم اما فایدهای نداشت. درنهایت تصمیم به ربودن مرد کلاهبردار گرفتیم و موضوع را با ۴ نفر از دوستانم در میان گذاشتم. آنها هم حاضر شدند در ازای دریافت ۱۰۰ میلیون تومان کمکم کنند. اما متأسفانه با گذشت ۸ ماه از ماجرا و درحالی که هیچ پولی به ما پرداخت نشده بود، سهیل موفق به فرارشد و...باتوجه به اظهارات متهم جوان و همدستانش، بازپرس جنایی دستور انتقال آنها به اداره آگاهی و ادامه تحقیقات را صادر کرد.
- 13
- 6