چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۲:۰۸ - ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۵۶۷
جرم و جنایت

ماجرای دلالی تلگرامی چیست؟/ باج‌گیران تلگرامی با خبرسازی کسب درآمد می‌کنند

دلالی در تلگرام,اخبار حوادث,خبرهای حوادث,جرم و جنایت
لگرام، همان شبکه پیام‌رسانی مورد علاقه ایرانیان در این سال‌ها در کنار تمام سودمندی‌هایش، مضراتی هم داشته است، مضراتی که باعث شده پای قوه قضاییه به برخی از کانال‌های آن باز شود.

شبکه‌های پیام‌رسان در تمام دنیا به محلی برای انتقال داده‌ها بدل شده‌اند. این داده‌ها برای برخی می‌تواند فایل، عکس و موزیک باشد و برای برخی گفت‌و‌گوهای روزانه و برای برخی دیگر هم به یک پاساژ واقعی بدل شده است. همان‌طور که سایت‌ها به فروش کالا می‌پردازند، پیام‌رسان‌ها و در صدر آنها تلگرام در ایران جایی شد تا مردم در آن خرید کنند، خرید و فروشی که به دور از نظارت‌های قانونی انجام می‌شود و حالا تبدیل به پرونده دلالی بزرگی شده است.

هفته گذشته اعتمادآنلاین خبری منتشر کرد مبنی بر برخورد قوه قضاییه با ادمین‌های برخی از کانال‌های تلگرامی. کانال‌هایی که جرم‌شان دلالی مدرن، آن هم با استفاده از خبرسازی است.

این کانال‌ها با استفاده از جعل خبر و خبرسازی مدتی است دارایی‌های زیادی به جیب زده‌اند.

پلیس فتا بر اساس دستور قضایی با کانال‌های تلگرامی که توسط برخی دلالان در حوزه خدمات شهری و شهرداری‌ها با تهدید مسئولان اقدام به کار چاق‌کنی و باج‌گیری می‌کنند، برخورد خواهد کرد.

منبع درآمد این کانال‌ها چیست؟

ادمین‌های این کانال‌های تلگرامی از بستر خبرسازی فعالیت‌شان را پیش می‌برند. به این شکل که به طور مثال، اطراف یکی از مناطق شهری می‌چرخند و به دنبال یک سوژه یا به عبارتی گاف مدیریتی می‌گردند، گافی که اگر وجود هم نداشته باشد، آنها با هنر جعل خبر آن را می‌سازند.

پس از آن سراغ مدیر مربوطه می‌روند و او را با این اطلاعات تهدید می‌کنند. مدیری هم که از پخش‌شدن این اخبار می‌ترسد دنبال راه حل می‌رود. در چنین شرایطی است که شرایط برای دلالی فراهم می‌شود.

مدیران این کانال‌های تلگرامی، در این موقعیت از مدیر مربوطه باج‌خواهی می‌کنند. حالا این باج گاهی ۵۰۰ میلیون تومان پول است که باید ضامن خبری شود که مدیران نمی‌خواهند فاش شود یا جواز ساخت یک ساختمان ۶ طبقه در یکی از مناطق شهری است و به هر حال، این ادمین‌های سودجو با گاف‌های مدیران درآمدزایی می‌کنند.

نهادهای انتظامی چه برخوردی کردند؟

یک منبع آگاه در نیروی انتظامی در همین رابطه به اعتمادآنلاین گفت: «پلیس فتا بر اساس دستور مقام قضایی و شکایات متعدد از برخی کانال‌های تلگرامی بدون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با خبرسازی جعلی و نشر اکاذیب اقدام به عملیات کلاهبرداری و باج‌گیری می‌کرده‌اند، در راستای حمایت از مسئولان و خدمتگزاران جامعه موظف به احضار ادمین این کانال‌های تلگرامی و بررسی عملکرد آنان شده است.»

به گفته این منبع آگاه در صورت مسجل شدن اقدامات غیررسانه‌ای و غیرقانونی این کانال‌های تلگرامی، با ادمین و گردانندگان آن برخورد قانونی صورت می‌گیرد و نسبت به توقیف و بستن کانال‌های تلگرامی باج‌گیر، اقدام خواهد شد.

زنگ خطری جدی برای رسانه‌های واقعی

شروع این پرونده‌ها به دنبال شکایت برخی مدیران بخش خصوصی و شهری از این کانال‌ها زده شد. چه آنکه بر اساس شنیده‌های اعتمادآنلاین برخی از این مدیران نسبت به نشر افترا، توهین و نشر اکاذیب به دادگستری شکایت کرده و بر همین اساس و طبق مستندات ارائه شده از سوی آنها، پرونده  بررسی عملکرد این کانال‌های تلگرامی و ادعای شاکیان باز شد.

طبق شکایت‌‌های ثبت‌شده، قرار است بر اساس روند قانونی، قضایی و انتظامی، ادمین‌های این کانال‌های تلگرامی شناسایی شوند و منزل و محل کارشان مورد بررسی قرار گیرد. همچنین بر اساس اطلاعات کسب‌شده:

۱. در صورت مشخص شدن رفتار غیرقانونی این کانال‌های تلگرامی، تجهیزات رایانه‌ای این افراد هم به طور کامل جمع‌آوری خواهد شد.

۲. باید ظرف مدت ۳۰ روز مشخص شود این کانال‌ها، مجوزی از سوی وزارت ارشاد داشته‌اند یا خیر.

بررسی عملکرد این کانال‌های تلگرامی ظاهراً خبری و برخورد با رفتارهای غیر قانونی و باج‌گیرانه آنها که باعث بدبین شدن مردم و مدیران نسبت به رسانه‌ها شده و می‌شود، بی‌تردید می‌تواند به سالم‌سازی فضای رسانه‌ای کشور و تغییر نگاه بدبیانه ایجادشده به رسانه‌های سالم و قانونی کشور کمک کند.

از سوی دیگر، حفظ و حراست از مدیران به همان اندازه دارای اهمیت است که نظارت کافی و وافی بر تجارت‌های اینترنتی. بر همین اساس هرچند فیلتر کردن تلگرام دردی را دوا نکرد، شاید در نهایت باید سراغ یک راه‌حل واقعی و اجرایی رفت تا هم فضا برای مدیران کشور امن شود و در کنار آن این فضا برای باج‌گیران به ظاهر رسانه‌ای محدود و محدودتر شود.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش