به گزارش ایران، سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت در تشریح این عملیات گفت: چهار باند سرقت اسکیمری که کسب و کار سیار داشتند و از ۳۸۰ نفر بالغ بر ۴ میلیارد تومان کلاهبرداری کرده بودند با تلاش پلیس دستگیر شدند. همچنین یک باند ۸ نفره که داروهای مرتبط با بیماری کرونا را با قیمتهای بسیار گران در فضای مجازی به فروش میرساندند نیز شناسایی و دستگیر شدند.
فروش داروی اینترنتی
اعضای این باند یک گروه تلگرامی داشتند و داروهای نایاب و کمیاب را برای فروش در این گروه معرفی میکردند. زن جوان تحصیلکرده که ۱۰ سال در داروخانه کار میکرده یکی از متهمان این باند است. وی در گفتوگو با خبرنگار «ایران» راز فعالیتهای مجرمانه شان را برملا کرد:
داروها را از کجا آوردی؟
از یک گروه تلگرامی خریدم. این دارو بهعنوان داروی ضد کرونا به کشور وارد شده و قرار بود فقط در بیمارستانها استفاده شود اما تعدادی از آن را اینترنتی میفروختند. نمیدانم چه کسانی این کار را میکردند اما من از یک گروه تلگرامی خریدم.
مدرک تحصیلی و شغلت چیست؟
من ۱۰ سال است که در داروخانه کار میکنم. مدرکم مرتبط با رشتههای پزشکی است.
چطور دستگیر شدی؟
قرار بود داروها را به یک نفر بدهم و زمانی که خواستم داروها را به پیک تحویل دهم، پیک موتوری پلیس از آب درآمد.
چه مدت است که این کار را میکنی؟
۱۰ روز است. من ۷۰ بسته دارو را هر کدام به مبلغ ۳۵۰ هزار تومان خریدم. حدود ۳۰ میلیون تومان دارو خریدم. همکارانم که این داروها را از من میگرفتندهر کدام را ۸۰۰ هزار تومان میفروختند.
واسطه دارویی
نیما، یکی دیگر از اعضای این باند است که دستگیر شده، مرد جوانی که خودش را واسطه دارویی معرفی میکند و از بازار خرید و فروش داروها در فضای مجازی میگوید.
اعضای این گروه تلگرامی چه کسانی بودند؟
برخی داروسازان، کادر پزشکی، مسئولان داروخانهها و نسخه پیچها داخل آن عضویت دارند و در آنجا اقدام به تبادل دارویی میکنند.
تحصیلات پزشکی داری؟
نه. فوق دیپلم مکانیک هستم و تا یک سال قبل روی خودروهای اینترنتی کار میکردم.
پس چطور وارد این گروه شدی؟
یکی از دوستانم مرا عضو کرد. هر کسی میتواند وارد این گروهها شود.
وظیفهات چه بود؟
تبادل داروها و کالاهای پزشکی، ماهی ۵ تا ۶ میلیون تومان هم درآمد داشتم. دارو را برای یک نفر میبردم و در مقابل کالای پزشکی یا داروی دیگری تحویل میگرفتم.
افرادی که داروها را در اختیارت قرار میدادند چه کسانی بودند؟
برخی داروخانه دار هستند یا فروشنده کالاهای پزشکی. برخی داروها کمیاب است و گرانقیمت و بازار آزاد خوبی دارد اغلب این داروها و کالاها را در این گروه برای فروش میگذاشتند. درآمد خوبی برایشان داشت اما خوب پلیس فتا ما را دستگیر کرد.
میوه فروشهای کلاهبردار
باند دیگری که توسط کارآگاهان پلیس فتا دستگیر شدهاند، میوه فروشهای سیاری هستند که کارت خریداران را بهدست آورده و هر آنچه داخل حسابشان بود ، خالی میکردند. یکی از اعضای باند راز فعالیتشان را اینگونه بیان کرد:
ما یک خودروی وانت با بار پرتقال را در نزدیکی بلوار فردوس برای فروش میگذاشتیم. افرادی که برای خرید میآمدند؛ میوه را در اختیارشان قرار میدادیم و کارت عابر بانک مشتریها را میگرفتیم تا داخل خودرو با دستگاه پول را حساب کنیم. داخل ماشین و کنار دستگاه پز، یک دستگاه اسکیمر گذاشته بودیم که مشخصات کارت را کپی میکرد و رمز را هم که من از مشتریها میگرفتم تا کارت بکشم و بدین ترتیب تمام اطلاعات کارت را بهدست میآوردیم.
ایده این کار چطور به ذهنتان رسید؟
سردسته اصلی ما در ترکیه است. او به ما گفت که با این کار میتوانیم کلی پول بهدست آوریم.
با این شخص چطور آشنا شدی؟
من برای کار به ترکیه رفته بودم و بهعنوان راهنمای توریستهای ایرانی در ترکیه کار میکردم که با شاهین در ترکیه آشنا شدم. او از من ۳۵ میلیون تومان پول قرض گرفته بود تا ماشینش را تعمیر کند. به شاهین زنگ زدم که پولم را میخواهم، که این کار را به من آموزش داد.
چه شد که به ایران آمدی؟
بهخاطر شاهین با چند نفر دعوا کردم و پلیس ترکیه مرا گرفت و به ایران فرستاد. بعد هم در یک بنگاه املاکی در تهران مشغول به کار شدم.
کار به چه صورت انجام میشد؟
تمام کارها را شاهین انجام میداد، دستگاه اسکیمر و وانت و وسایل را خودش برایم فرستاد. حتی میوهها را هم همدستش برایمان از بازار میخرید و میفرستاد.
با پولها چه کردید؟
۸ روز ما این کار را انجام دادیم و هنوز فرصت نکرده بودیم به پول برسیم. زمانی هم که در بازداشتگاه بودیم شاهین همه پولها را از حسابمان خالی کرد. تا الان مبلغ ۵۰۰میلیون تومان شکایت داریم.
چطور بازداشت شدید؟
مالباختهها شکایت کردند و پلیس فتا هم با بررسی تراکنشها به میوه فروشی ما رسید و دستگیر شدیم.
- 18
- 4