چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۱۰۸
حوادث جاده ای، ریلی و هوایی

جزئیات تازه از سقوط جنگنده اف۵ ارتش؛ ایثار خلبانان تا پای جان

سقوط جنگنده اف5 ارتش,علت سقوط جنگنده اف5 ارتش
خلبان هواپیمای جنگی وقتی متوجه نقص فنی شد و مناطق مسکونی را مقابلش دید برای حفظ جان مردم حاضر نشد هواپیما را ترک کند و تلاش کرد پرنده را در یک زمین ورزشی فرود بیاورد اما هواپیما دچار حادثه شد و او و کمکش به شهادت رسیدند و یکی دیگر از شهروندان جان خود را از دست داد. حالا همه درباره رشادت این خلبان ارتش صحبت می‌کنند و به او لقب قهرمان داده‌اند. اما سقوط این هواپیما چگونه اتفاق افتاد؟

به گزارش همشهری، این هواپیمای آموزشی  F5 متعلق به پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز کمی قبل از ساعت ۹صبح دیروز با ماموریتی آموزشی به پرواز درآمد. هواپیما به مسیر از پیش تعیین شده خود ادامه می‌داد اما ناگهان خلبان متوجه نقص فنی در پرنده شد. آن زمان هواپیما بر فراز مناطق مسکونی منطقه یکه دکان تبریز بود و درصورت سقوط روی منازل مسکونی ممکن بود فاجعه‌ای رقم بخورد. از سویی اوضاع هر لحظه وخیم‌تر می‌شد و خلبان و کمک او می‌توانستند با استفاده از چتر نجات از هواپیما پریده و جان خود را نجات دهند. در این شرایط بود که خلبان تصمیم سختی گرفت. او ترجیح داد در هواپیما بماند و آن را به‌سوی منطقه‌ای کم خطر هدایت کند. در شرایطی که هر لحظه کنترل او بر هواپیما کمتر می‌شد هواپیما به نزدیکی ساختمان‌های ماهان رسید.

خانواده‌های زیادی ساکن این مجتمع مسکونی هستند و درصورتی که هواپیما با آنها برخورد می‌کرد جان افراد زیادی به خطر می‌افتاد. در این شرایط سخت خلبان توانست در آخرین لحظه از برخورد هواپیما با مجتمع مسکونی جلوگیری کند. او ناگهان چشمش به زمین ورزشی که در آن حوالی بود افتاد و مسیر هواپیما را به‌سوی آنجا تغییر داد تا در زمین ورزشی با خطر کمتری فرود بیاید اما در لحظه آخر هواپیما با دیوار ورزشگاه و سپس با دیوار مدرسه‌ای که در آن حوالی بود برخورد کرد و دچار آتش‌سوزی شد. شدت این حادثه به حدی بود که یک خودروی پژو۲۰۶ با یک سرنشین که کنار خیابان پارک بود نیز آتش گرفت.

شهروندانی که از لحظاتی قبل صدای هواپیما توجه‌شان را جلب کرده بود در یک چشم به‌هم‌زدن در محل جمع شدند و دقایقی بعد گروه‌های امداد و نجات نیز آژیرکشان خود را به محل حادثه رساندند و عملیات نجات سرنشینان هواپیما و خودروی آتش گرفته آغاز شد. آنها دقایقی بعد توانستند آتش‌سوزی را خاموش کنند اما در ادامه معلوم شد هر دو سرنشین هواپیما به شهادت رسیده‌اند و راننده پژو نیز جانش را از دست داده است.

حادثه به روایت شاهد عینی

هنگامی که هواپیما سقوط کرد چند نفر شاهد این حادثه بودند. یکی از آنها نگهبان فرهنگسرایی است که در آن حوالی قرار دارد. او درباره آنچه اتفاق افتاده می‌گوید: «من نگهبان هستم و در محل کارم ایستاده بودم و نگهبانی می‌دادم. همان موقع هواپیما را دیدم که به‌سوی میدان می‌آمد. نگاه کردم دیدم به‌سوی ساختمان‌های ماهان می‌رود. نزدیک بود که هواپیما با این ساختمان‌ها برخورد کند اما خلبان مسیر هواپیما را تغییر داد و ساختمان‌ها را رد کرد.» 

او لحظه سقوط هواپیما را اینطور توصیف می‌کند:«هواپیما ناگهان سرعتش زیاد شد. ظاهرا خلبان می‌خواست آن را در نزدیکی میدان فرود بیاورد اما چون سرعتش زیادشده بود نتوانست این کار را انجام دهد و هنگام عبور از نزدیکی ورزشگاه، انتهای هواپیما به دیوار آنجا برخورد کرد و درنهایت با شدت زیادی به دیوار مدرسه برخورد کرد.»

در این حادثه یک پژو ۲۰۶هم دچار آتش‌سوزی شد و راننده آن که مردی ۵۰ساله و کارمند دادگستری تبریز بود جانش را از دست داد. این شاهد عینی درباره این بخش از حادثه نیز می‌گوید:«هنگام برخورد هواپیما با دیوار، پژو ۲۰۶در آنجا پارک شده بود و یک نفر داخلش بود. به‌خاطر شدت برخورد هواپیما با دیوار، پژو از جایش تکان خورد و داخل جوی آب افتاد. راننده ۲۰۶که تازه فهمیده بود چه اتفاقی افتاده، فورا پیاده شد و می‌خواست از آنجا فرار کند اما درست در همان موقع هواپیما منفجر شد و قطعات هواپیما به‌سویش پرتاب و باعث مرگش شد.»

ایثار خلبانان

بررسی صحنه وقوع حادثه نشان می‌داد خلبانان هواپیما به نام‌های سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان علیرضا حنیفه زاد با ازخودگذشتگی از وقوع یک فاجعه پیشگیری کرده‌اند. امیر سرتیپ دوم خلبان، رضا یوسفی، فرمانده پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز در این‌باره می‌گوید: خلبان جنگنده سقوط کرده با جانفشانی و هدایت هواپیما به منطقه خالی از سکنه، از وقوع فاجعه بزرگ جلوگیری کرد. خلبانان ما برای آنکه آسیبی به منطقه نرسد و با توجه به اینکه منطقه سقوط، منطقه‌ای پرتراکم و پرجمعیت است، هواپیما را به نقطه‌ای خلوت هدایت کردند؛درحالی‌که می‌توانستند خودشان را نجات دهند اما جان خود را فدا کردند. وی ادامه می‌دهد: این سانحه هنگام  ماموریت آموزشی که در منطقه در حال انجام بود، رخ داد و با توجه به اشکال فنی که در هواپیما به‌وجود آمده بود، خلبان نتوانست آن را به باند پرواز برساند و درنهایت به‌دلیل کم عرض بودن سالن ورزشی مدرسه محل سقوط، هواپیما به خارج از ورزشگاه و خیابان وارد شده و موجب جان باختن یکی از هموطنان نیز شد.

آغاز تحقیقات درباره علت حادثه

در همین حال روابط‌عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تسلیت شهادت خلبانان جت آموزشی اف‌۵ و یکی از هموطنان اعلام کرد که علت سانحه توسط تیم‌های بررسی سانحه پایگاه شهید فکوری و ستاد نیروی هوایی ارتش در دست بررسی است. امیر سرتیپ دوم تقی خانی، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این‌باره می‌گوید: خلبانان این هواپیمای آموزشی با وجود اینکه می‌توانستند از صندلی پران استفاده کرده و جان خود را نجات دهند، با ازخودگذشتگی و رشادت، هواپیما را به منطقه کم جمعیت هدایت کرده و مانع از سقوط هواپیما در منطقه‌ای پرجمعیت و پرتراکم شدند. سرهنگ دوم صادق فلاحی از بهترین استاد خلبانان پایگاه شهید فکوری تبریز و سروان علیرضا حنیفه زاد از خلبانان جوان این پایگاه در این سانحه به شهادت رسیدند و همچنین یکی از هموطنان عزیزمان جان خود را از دست داد.

هیچ معلم و دانش‌آموزی آسیب ندید

به‌دنبال برخورد هواپیمای جنگنده با دیوار مدرسه‌ای در تبریز، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: درپی برخورد «جنگنده F5» به ساختمان «دبیرستان میلاد» تبریز، با توجه به اینکه ساختمان مدرسه، قبلاً مقاوم‌سازی شده بود، سازه، استحکام کافی را داشته و تنها در اثر آتش‌سوزی ایجاد شده، تأسیسات مدرسه دچار آسیب شده که عملیات تعمیرات آن به سرعت در حال انجام است.

بنابر اعلام وزارت آموزش و پرورش؛ در این حادثه جنگنده F5 به دیوار «دبیرستان میلاد» در حوالی خیابان انقلاب تبریز برخورد کرد، از همین رو مهندسان و ناظران اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌شرقی به‌منظور بررسی ابعاد خسارات وارده به این مدرسه بلافاصله در محل حادثه حضور پیدا کردند و باتوجه به اینکه ساختمان مدرسه قبلاً مقاوم‌سازی شده بود، سازه مدرسه از استحکام کافی برخوردار بوده و آسیبی ندیده است. تنها بر اثر انفجار و آتش‌سوزی ایجاد شده، تأسیسات و بخشی از دیوار مدرسه دچار آسیب شده است.

پیام تسلیت وزیر کشور

از سوی دیگر وزیر کشور در پیامی به خانواده‌های جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای جنگی در تبریز، تسلیت و تعزیت گفت. متن پیام احمد وحیدی که خطاب به خانواده جانباختگان در سقوط هواپیمای نظامی در تبریز صادر شده بدین شرح است: «خبر جان‌باختن حافظان آسمان شمال غرب کشور، خلبانان متعهد و شجاع سرهنگ دوم صادق فلاحی و سروان حنیفه زاد و آسمانی‌شدن یکی از شهروندان عزیز کشور در این حادثه تلخ و غمناک موجب تالم همه شهروندان عزیز کشور شد.

اینجانب درگذشت خلبانان نیروی هوایی ارتش کشور را که همواره با ایمان الهی و عزمی راسخ به دفاع از امنیت و کیان کشور پرداخته‌اند به پیشگاه مبارک حضرت ولی عصر (عج)، فرماندهی معظم کل قوا، همه فرماندهان و عزیزان جان بر کف ارتش همیشه قهرمان و مبارز کشور و خانواده‌های مکرم‌شان تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم.»

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
F5 ها که خیلی وقت پیش بایگانی شدن شما از f5استفاده میکنید
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش