سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۰۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۷۰۹
حوادث جاده ای، ریلی و هوایی

يک سال از حادثه تلخ کشته‌شدن سربازان پادگان «۰۵» کرمان در اثر سانحه تصادف گذشت

روايت سربازانی که هرگز به خانه برنگشتند

اخبار حوادث,خبرهای حوادث,حوادث,کشته‌شدن سربازان پادگان 05 کرمان

«من سرباز «٠٥» کرمان هستم و به همراه هم‌خدمتي‌هايم قصد رفتن به مرخصي پايان دوره را داشتم. درحالي‌که خواب بودم با صداي بلند يکي از سرنشينان که فرياد مي‌زد «اتوبوس ترمز بريده» از خواب هراسان بيدار شدم و اتوبوس را در حالي ديدم که از مسير خارج شده و با سرعت زياد به ته دره حرکت مي‌کرد. هر دو شاگرد راننده درحالي‌که فرياد مي‌زدند «ترمز نداريم» به سمت عقب اتوبوس حرکت کردند و...»

 

اينها روايت تکان‌دهنده سربازان بازمانده از حادثه تصادف اتوبوس کرمان- شيراز است که يک سال پيش به دره سقوط کرد و طي آن ۱۴ سرباز وظيفه کشته شدند. حالا يک سال از وقوع اين حادثه دلخراش مي‌گذرد و همچنان مسئله تأمين سلامت و رفاه سربازان در زمره دغدغه‌هاي هزاران سربازي است که از فرصت مرخصي براي ديدن خانواده و دوستانشان استفاده مي‌کنند. بر‌اساس تبصره «۲» ماده «۴۹» قانون وظيفه عمومي؛ وسيله اياب و ذهاب و پذيرايى با هزينه آن در هنگام اعزام مشمولان به مراکز آموزشى کارکنان وظيفه يا اعزام به مرخصى استحقاقى که چهار نوبت در سال است بايد تأمين شود. بااين‌حال، نحوه جابه‌جايي سربازان و ميزان برخورداري آنان از خدمات رفاهي بهينه همچنان مورد توجه است.

 

روايت پرواز ابدي ۱۴ سرباز 

دوم تير ۹۵ بود که‌‌ يک دستگاه اتوبوس مسافربري که از کرمان به سمت شيراز در حرکت بود، ساعت يک بامداد‌‌ در گردنه «لاي رز» شهرستان ني‌ريز استان فارس به دره سقوط کرد، اتوبوسي حامل سربازان ترخيص‌شده از دوره آموزشي پادگان «۰۵» کرمان. علت اوليه بروز اين حادثه که موجب جان‌باختن ۲۰ تن از مسافران و زخمي‌شدن حدود ۳۰ نفر ديگر شد، ‌نقص فني، انحراف از جاده و ناتواني راننده در کنترل اتوبوس‌‌ ‌اعلام شد.

 

۱۴ نفر از کشته‌شدگان اين حادثه سرباز بودند. در حادثه ديگري که همان روز نزديکي «مهارلو» در شهرستان سروستان رخ داد يک دستگاه اتوبوس ديگر که حامل سربازان ترخيص‌شده بود در اين مسير واژگون شد، در اين حادثه رانندگي ۴۷ سرباز زخمي و توسط تکنیسين‌هاي اورژانس به بيمارستان منتقل شدند. واژگوني دو اتوبوس در مجموع ۹۶ کشته و زخمي برجاي گذاشت. اين اتفاقات موجي از ناراحتي و افسوس را در ميان مردم ايجاد کرد که تا هفته‌ها به بحث داغ شبکه‌هاي اجتماعي درباره ضرورت توجه به بهبود شرايط خدمت سربازي تبديل شد.

 

خبرگزاري ايسنا در همان زمان، از قول يکي از مصدومان حادثه، ابعاد عجيبي از وضعيت انتقال سربازان به شيراز را شرح داده بود که نشان مي‌داد، مسئله نقل و انتقال سربازان يکي از مواردي است که بايد از سوي ستاد کل نيروهاي مسلح مورد توجه جدي قرار گيرد. از نکات عجيبي که از سوي مصدومان حادثه گفته شده اين بود که بسياري از سربازان تلاش مي‌کردند خودشان از محل پادگان و با خودروهاي عمومي خارج شوند اما ظاهرا اصرار شده که آنها همگي با يک اتوبوس از پادگان خارج شوند.

 

ايرج حريرچي، قائم‌مقام وزير بهداشت که پس از وقوع حادثه به شيراز سفر کرده بود تا از نزديک وضعيت مصدومان حادثه واژگوني اتوبوس حامل سربازان را بررسي کند در رابطه با ابعاد اين حادثه و شيوه نقل و انتقال سربازان به وسيله اتوبوس غيراستاندارد گفته بود: «سرعت اين اتوبوس بالا و غيرمجاز بوده و يکي از اتوبوس‌ها نيز هشت نفر مسافر قاچاق از اتباع خارجي داشته و دو نفر در صندوق بوده‌اند که در دم فوت کرده‌اند.

 

 اين اتوبوس‌ها در چندين محل توقف کرده و اجناس قاچاقي همچون سيگار تحويل گرفتند و توقفي را که مسافران تقاضا کرده بودند، انجام نداده‌اند.» فرمانده پليس راه کشور چند روز بعد علت هر دو حادثه اتوبوس حامل سربازان را اعلام کرد. سرهنگ محمدحسين حميدي درگفت‌وگو با ايسنا، درباره علت حادثه رخ‌داده براي اتوبوس حامل سربازان پادگان آموزشي «۰۵»کرمان در ني‌ريز گفت، بررسي کارشناسان نشان مي‌دهد که کافي‌نبودن مهارت راننده در کنترل وسيله و همچنين عدم نصب حفاظ در قوس راه باعث وقوع اين حادثه شده است. فرمانده پليس راه کشور همچنين درباره علت حادثه دوم که در سروستان براي اتوبوسي رخ داد به ايسنا گفت: در حادثه سروستان خستگي و خواب‌آلودگي راننده به‌عنوان علت حادثه تشخيص داده شده است. 

 

وزارت دفاع پاسخگو باشد

اما به‌دليل ابعاد گسترده حادثه و جريحه‌دار‌شدن احساسات عمومي در پي کشته‌شدن سربازان وظيفه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصميم گرفت موضوع سانحه سقوط اتوبوس و کشته‌شدن تعدادي از سربازان ارتش را با حضور مسئولان مربوطه بررسي کند. يک عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از پيگيري اين کميسيون درباره حادثه تصادف سربازان نظام وظيفه در استان فارس خبر داد. ابوالفضل حسن‌بيگي، نماينده مردم دامغان، در گفت‌وگو با يکي از خبرگزاري‌ها اعلام کرده بود: در تماس‌هاي تلفني‌ای  که با اعضاي کميسيون امنيت ملي داشتيم، قرار شد موضوع بررسي اين حادثه در دستور کار قرار گيرد.

 

وي افزود: بر‌اين‌اساس مسئولاني از نيروي زميني ارتش و نيروي انتظامي در کميسيون امنيت حضور مي‌يابند و اين موضوع بررسي خواهد شد. اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفته بود: اگر در تحقيقات ما مشخص شود که تخلف يا قصد سوئي بوده است، حتما از مبادي ذي‌ربط پيگيري خواهيم کرد تا با عاملان آن برخورد شده و اين حوادث ديگر تکرار نشود. حالا پس از يک سال و در سکوت ارگان‌هاي ذي‌ربط؛ سالگرد حادثه تلخ سقوط اتوبوس سربازان به دره ني‌ريز با واکنش اينستاگرامي يک نماينده مجلس همراه شده است.

 

عليرضا رحيمي، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، در کانال تلگرامي‌اش با اشاره به سالگرد سقوط اتوبوس سربازان به دره ني‌ريز و به دنبال آن به شهادت‌رسيدن و مجروح‌شدن آنها گفت: يک‌ سال پس از حادثه غمبار براي سربازان وطن، اميدواريم ستاد کل نيروهاي مسلح برنامه تغيير در وسايل نقل و انتقال سربازان و تقويت ايمني و سلامت آنها را به کميسيون امنيت ملي مجلس ارائه دهد. وي ادامه داد: هفته آينده نتيجه اقدامات انجام‌شده در مورد بهبود شرايط سربازاني که در حادثه سقوط اتوبوس به دره ني‌ريز حضور داشتند با توجه به سالگرد اين حادثه توسط يک نماينده مجلس از وزير دفاع پيگيري خواهد شد. نماينده تهران تأکيد کرد: هر سرباز عزيز يک خانواده و سرمايه کشور است. شريک غم خانواده‌هايشان هستيم.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش