چکیده ای از بیوگرافی مجید اخشابی
نام: مجید اخشابی
تاریخ تولد:۲۷ دی ۱۳۵۱
زادگاه:تهران
سبک:پاپ، سنتی
ساز:سنتور، سه تار
ملیت:ایرانی
حرفه:خواننده، آهنگساز، نوازنده، پژوهشگر، مدرس دانشگاه
بیوگرافی مجید اخشابی
مجید اخشابی در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۵۱ در بیمارستان بهار، شهر تهران متولد شد. او تا سن شش سالگی در تهران زندگی میکرد و در شهر تهران دوران پیش دبستانی اش را به پایان رساند و به دلیل انتقال محل کار پدرش در هفت سالگی بهمراه خانواده به شهر پدری اش تنکابن رفت و تحصیلات ابتدایی خود را آغاز کرد.
مجید اخشابی سه برادر و دو خواهر دارد. نام خواهر او که نوازنده است اشرف اخشابی میباشد و در آموزشگاه همراز تدریس می کند ایشان را باید از جمله خواننده های تیتراژ خوان سریال ها و فیلم ها قلمداد کرد. او پدرش را در نوروز ۸۲ از دست داد. مجید اخشابی به حدی به موسیقی در سنین کودکی علاقه داشت که صدای هر سازی، خصوصا سنتور شدیدا وی را تحتتأثیر قرار میداد.
علاقه مجید اخشابی به سنتور در کودکی
مجید اخشابی با استفاده از وسائل ابتدائی در سن ۹ سالگی توانست سازی شبیه به سنتور بسازد و با نواختن آن خود را سرگرم کند. والدین او باتوجه به این علاقه فراوان، برایش یک ساز سنتور تهیه کردند و جالب این که او توانست بدون هیچگونه آموزش قبلی، بدرستی این ساز را کوک کند و بنوازد! البته به علت سکونت در آنوقت در یکی از شهرستانهای شمال کشور، امکان دسترسی به استاد برای او میسر نبود و وی تنها از طریق مراجعه به کتابها و نوارهای کمک آموزشی میتوانست امر فراگیری را دنبال کند که خوش بختانه در مدت کوتاهی به همین روش پیشرفت چشمگیری داشت. وی همچنین در کنار فراگیری نوازندگی، هنر آهنگسازی و خوانندگی را با علاقه دنبال می نمود. بهرحال در تمام این دوران او مجبور بود که، استاد خودش باشد.
به این ترتیب مجید اخشابی آموزش نواختن آن ساز را بدون داشتن استاد دنبال نموده و با استفاده از کتاب های موسیقی با خط نت آشنا شد، البته در این راه جسته و گریخته از راهنمایی های یکی از بستگان به نام ابوالقاسم تفنگ ساز( شوهرخاله) و محمدابراهیم حکیم لعلی( همان دوست پدر) بهره گرفت، که بعدها هم ساخت سنتور را زیرنظر آقای تفنگ ساز فراگرفت و فورا بعد از کسب این توانایی اقدام به راه اندازی کارگاهی کوچک در گوشه ای از حیاط منزل نمود.
پس از این که مجید اخشابی سنتورنوازی را در صبحگاه مدرسه و برنامه های پرورشی اجرا کرد، متقاضیان زیادی به فراگیری این ساز علاقه نشان دادند و وی را مجبور کردند در نقش یک معلم برای آن ها نقش آفرینی کند. او پس از مدت کوتاهی برای تشکیل کلاس های موسیقی از طرف اداره ارشاد تنکابن، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بکار دعوت شد که سالها تا هنگامی که در آن شهر ساکن بود( تا سال ۱۳۷۰) این همکاری و کلاس ها ادامه پیدا کرد. با تشکیل گروههای سرود و بعدها گروههای موسیقی سنتی در همان سال های اولیه به اجرای برنامه در سطح شهرستان، شهر و اندک اندک استان و حتی استان های همجوار پرداخت و بعنوان نوازنده ای ماهر در منطقه معروف شد.
تحصیلات مجید اخشابی
در سال ۱۳۷۰ مجید اخشابی در رشتهٔ مهندسی عمران، دانشگاه چالوس به تحصیل پرداخت و در دوران دانشجویی بیشتر به شهر تهران رفت وآمد میکرد و در گروههای هنری شرکت میکرد و درنهایت یک گروه ارکستر تشکیل داد و آهنگ هاییش را در استودیو ضبط کرد. او نیز فارغ التحصیل رشتهٔ پژوهش هنر دانشگاه هنر در مقطع دکترا می باشد.
وضعیت تاهل مجید اخشابی
مجید اخشابی در مورد وضعیت تأهل خود نیز این چنین گفت: تا به حال عاشق نشده ام. ممکن است در گذشته تعلق خاطرهایی داشته باشم اما نمیتوان اسم آنرا عشق گذاشت و باید بگویم که من هنوز ازدواج نکرده ام. در واقع من شب و روزم را با هنر میگذرانم و آن قدر همه عمرم در این راه سریع گذشت که فرصت نکردم به ازدواج فکر کنم.
مجید اخشابی خبر ازدواج خود را در ۱۳ آذر ۱۳۹۸ رسانه ای کرد و در صفحه شخصی خود با انتشار پستی در اینستاگرام اعلام کرد که متاهل است.
شروع فعالیت حرفه ای مجید اخشابی
فعالیت های مجید اخشابی در زمینه های نوازندگی، آهنگسازی، تنظیم، نظارت بر ضبط و تولید آثار موسیقی از سال ۱۳۷۰ آغاز شد. حاصل این تلاش آثار متعددی در گونه ها و فرمهای مختلف موسیقی است که به صورت کاست و CD منتشر شده است. او با تشکیل گروه هنری مهرآوا از سال ۱۳۷۵ ضمن همکاری با صدا و سیما در ایران و مراکز معتبر علمی و فرهنگی کشورهایی چون انگلستان، روسیه، اسپانیا، ژاپن ( فستیوال مین اون)، کره، هندوستان، مالزی و ... کنسرتهای متعددی را به اجرا در آورده که به لطف الهی همه آن ها با موفقیت روبرو بوده است.
ساز تخصصی مجید اخشابی
سنتور، ساز همیشگی و تخصصی مجید اخشابی است که در کنار آن با سازهای دیگری آشنایی کامل دارد که از آن ها می توان به سه تار ، تنبک، پیانو، دیوان و گیتار اشاره کرد. او در آهنگسازی دلبسته ی نواها و الحان موسیقی شرق به ویژه موسیقی ایران است بطوریکه همیشه اصالت ایرانی در ساخته هایش قابل تشخیص است.
تیراژ سریال و فیلم مجید اخشابی
مجید اخشابی از سال ۱۳۸۰ در تیتراژ یکی از سریالهای تلویزیونی به نام گمگشته توانست با خوانندگی قابلیتهای صدای خود را به شکلی جدی و فراگیر به مردم معرفی کند و آن مجموعه از طرف مردم با استقبال گسترده ای مواجه شد و استفاده از موسیقی در تیتراژ سریالهای بعد از انقلاب به صورت سنتی از آن سال به بعد شکل گرفت. بعد از آن در سریالها و برنامه هایی چون همراز، عروج، مهتاب، محله بنده نواز، مسافری از هند، یک وجب خاک، متهم گریخت، خانه به دوش، الفبای مهربانی، مدینه مهربانی، روزهای زیبا، دارا و ندار ماه دراومد، شب مهتاب، بوی خوش زندگی، مسابقه ستاره ها ، جشن رمضان، شبهای شیدایی، خانه مهر، ماه محبوب و فیلم سینمایی تلافی توانست به مخاطبینش قطعات زیبا و ماندگاری را هدیه کند. برخی از فعالیتهای وی به شرح زیر است:
- عضویت در شوراهای مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما بین سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶؛
- عضویت در شورای تولید شرکت سروش؛
- عضویت در شوراهای موسیقی رادیو، شبکه جوان؛
- دریافت لوح تقدیر خواننده و آهنگساز برتر ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ از شبکه ۳ سیما؛
- تحصیل در مقطع کارشناسی موسیقی در دانشکدهٔ هنر و معماری سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴؛
- تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکدهٔ هنر سراسری از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸؛
- ارائه سه آلبوم گمگشته( ۱۳۸۱)، همراز( ۱۳۸۳) و پریزاد( ۱۳۸۴) با صدا و آهنگسازی اکثر قطعات توسط شخص وی.
- رهبر ارکستر ملی سازمان صدا و سیما و اجراهای متعدد من جمله آهنگسازی و اجرا در دومین و سومین جشنوارهٔ سیما( اجرای خوانندگی با ارکستر سمفونیک در دومین همایش چهره های ماندگار) ؛
فعالیت مجید اخشابی در صدا و سیما
مجید اخشابی فعالیتش را از سال ۱۳۷۲ در سازمان صداوسیما شروع نموده و در بیشتر تیتراژ های برنامه ها و سریال ها خوانندگی کرده است.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 4