چکیده ای از بیوگرافی نیکی کریمی
نام کامل: نیکی کریمی
تاریخ تولد: ۱۹ آبان ماه ۱۳۵۰
محل تولد: تهران، ایران
ملیت: ایرانی
شغل: هنرپیشه، کارگردان، تهیه کننده، مترجم، عکاس
سال شروع فعالیت: سال ۱۳۶۸
بیوگرافی نیکی کریمی
نیکی کریمی (niki karimi) (متولد ۱۹ آبان ماه ۱۳۵۰، تهران) بازیگر، کارگردان، مترجم و عکاس ایرانی است. نیکی کریمی تابحال در چند جشنواره جهانی فیلم بعنوان داور حضور داشته است. او با کسب چهار جایزه از جشنواره های گوناگون بین المللی یکی از موفق ترین بازیگران ایرانی از نظر تعداد جوایز جهانی بوده است.
اعضای خانواده نیکی کریمی در انگلستان زندگی میکنند. خانواده برای نیکی کریمی بسیار با ارزش است و از نظر او خانواده نزدیکترین شخص برای هر فردی می باشد. نیکی کریمی بخاطر دیدن خانواده اش گاهی در لندن و گاهی در تهران زندگی می کند. او یک برادر و خواهر به نام های خشایار و نازنین دارد.
فعالیت های نیکی کریمی در عرصه سینما
نیکی کریمی از دوران دبستان بازی در گروه های کوچک تئاتری را شروع کرد. نخستین نقش سینمایی اش را در سال ۱۳۶۸ در فیلم «وسوسه» به کارگردانی جمشید حیدری بدست آورد ولی اولین حضور جدی اش را می توان در فیلم «عروس» به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست. نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را نخستین ستاره های سینمای ایران پس از انقلاب می دانند. پس از آن، نیکی کریمی در دو فیلم مهم از داریوش مهرجویی به نام های «سارا» و «پری» ایفای نقش کرد.
در سال ۱۳۷۱ بازی نیکی کریمی در فیلم «سارا»( اقتباسی از« خانه عروسک» اثر هنریک ایبسن) توانست برای او جایزه برترین بازیگر زن جشنواره های سن سباستین و نانت را به ارمغان بیاورد.
نیکی کریمی پس از بازی در چند فیلم از کارگردانانی مانند ابراهیم حاتمی کیا، بهروز افخمی و داریوش فرهنگ در سال ۱۳۷۷ در فیلم دو زن به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد. او برای بار پنجم برای فیلم دو زن نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد و جایزه برترین بازیگر زن را بخاطر بازی در همین فیلم از جشنواره تائورمینا ایتالیا گرفت.
نیکی کریمی در سال ۱۳۸۰ فیلم کوتاه مستندی با مضمون نازایی با عنوان داشتن یا نداشتن ساخت که برنده جایزه باران شد و در سال ۱۳۸۳ نخستین فیلم بلندش به نام یک شب را کارگردانی کرد. در سال ۱۳۸۱ در دو فیلم دیوانه ای از قفس پرید به کارگردانی احمدرضا معتمدی و واکنش پنجم به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد که بخاطر بازی در این دو فیلم جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت.
در سال ۱۳۸۳ نخستین فیلم بلند نیکی کریمی به نام یک شب را کارگردانی کرد. این فیلم بخاطر شرایط ممیزی در ایران اکران نشد ولی در جشنواره های معتبر خارجی درخشید من جمله در جشنواره فیلم کن مورد توجه قرار گرفت. نیکی کریمی فیلم بعدی خود به نام چند روز بعد را در سال ۱۳۸۵ و در شرایطی ساخت که هنوز تکلیف اکران یک شب در هاله ای از ابهام قرار داشت نیکی کریمی در فیلم دوم خود بازی هم کرد و فیلمی قابل قبول و تحسین شده کارگردانی کرد ولی باز این فیلم هم بخاطر مسائل ممیزی در ایران هنوز اکران نشده است.
سومین فیلم نیکی کریمی با نام سوت پایان در سال ۱۳۸۹ خورشیدی ساخته شد. نیکی کریمی در تله تئاتر خرده جنایت های زن و شوهری برای نخستین بار در یک کار تلویزیونی حاضر شد. او همچنین در حرفه عکاسی هم فعالیت دارد و تا به حال چند نمایشگاه عکس از کارهای خود، برگزار کرده است. نیکی کریمی تا به حال سبک های گوناگون عکاسی مانند پرتره و... را تجربه کرده ولی عکاسی از طبیعت در آثار او چشمگیرتر است.
خصوصیات اخلاقی نیکی کریمی
نیکی کریمی به خرافات و فال اعتقاد ندارد او در این باره گفت: من با خرافات مبارزه می کنم و به ان اعتقادی ندارم احتمالا تا سنی خاص، فال قهوه می گرفتم، ولی سالها است که این کار را انجام نداده ام و کوچکترین اعتقادی به ان ندارم. او به سلامت خود اهمیت میدهد چند سال است که سوسیس کالباس را از غذاهای خود حذف کرده است. او بطور روزانه ورزش می کند و در هیچ شرایطی ورزش را رها نمی کند. بدنسازی و فیتنس جزء برنامه های روزانه اش است و گاهی تنیس هم بازی می کند.
نیکی کریمی در خصوص رژیم غذایی اش گفت: من هیچ وقت رژیم تغذیه و زیر نظر پزشک نداشتم و خودم تلاش می کنم همه چیز را رعایت کنم بنظر من نگه داشتن تعادل در غذا خوردن نکته مهمی برای حفظ تناسب اندام است. همه دوست دارند غذا و خوراکی های خوشمزه بخورند ولی اگر به اندازه باشد و پرخوری نکنند مشکلی ایجاد نمی کند بهرحال سن و سال که بالاتر میرود نوع تغذیه هم باید تا حدی تغییر پیدا کند، به عنوان مثال از میوه و سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی استفاده شود.
نیکی کریمی و دردسر های یک تبلیغ لاکچری
روی آوردن سلبریتی ها به تبلیغ کردن برای برندهای مشهور در دنیا امری معمول و جا افتاده است. این روند چند سالی است که در بین چهره های مشهور ایرانی هم گسترش زیادی پیدا کرده است. نیکی کریمی از بازیگرانی است که به عرصه تبلیغات به صورت جدی وارد شده است. ویدئویی از این هنرپیشه که در حال تبلیغ برای برند مشهور خارجی منتشر شد، به لحاظ کیفیت و لاکچری بودن تفاوت های زیادی با آنچه که سلبریتی ها در کشور ایران تبیلغ می کنند، داشت.
نمایشگاه عکس نیکی کریمی
- نمایشگاه گل مردگی (بهمن ۱۳۹۶)
- گالری گلستان (بهمن ۱۳۹۱)
- گالری توتال آرت، دبی (۱۳۸۹)
- گالری گلستان (آبان ۱۳۸۸)
- اکسپوی مؤسسه صبا (۱۳۸۷)
برخی از آثار هنری نیکی کریمی
برخی از آثار هنری نیکی کریمی عبارتند از: وسوسه، عروس، ردپای گرگ، سارا، پری، بوی پیراهن یوسف، سایه به سایه، برج مینوروانی، تختی، دو زن، بازیگر، سیب، دختران انتظار، نسل سوخته، هزاران زن مثل من، نیمه پنهان، دیوانه از قفس پرید، واکنش پنجم، باج خور، پرونده هاوانا، گریز، چه کسی امیر را کشت؟، شام عروسی، نوک برج، ستاره ها ، زن ها فرشته اند، چند روز بعد، سه زن، جعبه موسیقی، زن دوم، دو خواهر، تله تئاتر خرده جنایت های زن و شوهری، ۱۳۸۷.
بعضی از افتخارات هنری نیکی کریمی
- نامزد سیمرغ بلورین برترین بازیگر نقش اول زن (عروس)، ۱۳۶۹
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (سارا)، ۱۳۷۱
- نامزد سیمرغ بلورین برترین بازیگر نقش اول زن (پری)، ۱۳۷۳
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (روانی)، ۱۳۷۶
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن (نیمه پنهان) پنجمین دوره جشن خانه سینما، ۱۳۸۰
- برنده سیمرغ بلورین برترین بازیگر زن (دیوانه ای از قفس پرید)، ۱۳۸۱
- نامزد تندیس زرین برترین بازیگر نقش اول زن (واکنش پنجم) هفتمین دوره جشن خانه سینما، ۱۳۸۲
برخی از آثار فرهنگی نیکی کریمی
- Intimacy اثر حنیف قریشی، ترجمه
- نور ماه بر درختان کاج، هایکوی ژاپنی
- اشعار زنان شاعر چینی
- دکلمه اشعار فروغ فرخزاد
نیکی کریمی، مترجم و نویسنده
۱. عشق زمان غم (بر اساس ۱۰ داستان کوتاه از حنیف قریشی) [مجوز نشر آن صادر نشده است]
۲. مجموعه اشعار یکصد شاعر زن چینی
۳. آوازهایی که مادرم به من آموخت (زندگی نامه مارلون براندو اثر رابرت لینزی)، ۱۳۸۰
۴. بار دیگر، تولدی دیگر (اشعار برگزیده فروغ فرخزاد همراه با برگردان اشعار به انگلیسی و لوح فشرده ای محتوی دکلمه اشعار به وسیله نیکی کریمی)، ۱۳۸۳
۵. نزدیکی (رمان، اثر حنیف قریشی)، ۱۳۸۴
۶. نور ماه بر درختان کاج (ذن هایکو، اثر جاناتان کلمنتس)، ۱۳۸۵
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 19
- 3