چکیده بیوگرافی سوگل طهماسبی
نام کامل: سوگل طهماسبی
تاریخ تولد: ۲۵ بهمن ۱۳۶۴
محل تولد: اهواز
پیشه :بازیگر
زمینه فعالیت: تئاتر، سینما و تلویزیون
سالهای فعالیت: ۱۳۸۱ تا کنون
وضعیت تاهل: مجرد
سوگل طهماسبی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون متولد ۲۵ بهمن ۱۳۶۴ در اهواز است و اصالتا بختیاری است.
وی بزرگشدهٔ اهواز است و در نوجوانی در سن ۱۶ سالگی به تهران مهاجرت کرد.
خانواده سوگل طهماسبی
پدر سوگل طهماسبی استاد مینیاتور بود و فوت کرده است و در حال حاضر سوگل با مادرش زندگی میکند.
یک برادر بنام سینا و دو خواهر بنام های ساغر و سحر و دارد.
سوگل طهماسبی از خانواده و حمایتشان میگوید
من از بچگی در خانواده ای هنردوست بزرگ شدم که همگی با نقاشی، طراحی و … آشنا بودند. پدرم استاد نقاشی مینیاتور بود. برنامه روز جمعه ما این بود که همه خانواده در کنار پدر، مینیاتور می کشیدیم.
در راستای بازیگری هم خوشبختانه خانواده ام همیشه از من حمایت کردند و اگر حمایت ها و پشتیبانی های مادرم نبود شاید نمی توانستم به آرزویم برسم.
در اهواز من تنها دختری بودم که در گروه تئاترمان حضور داشتم و چون علاقه مند به فعالیت در زمینه بازیگری بودم مادرم مسوولیت کل گروه تئاتر را قبول کرد؛
به خاطر اینکه دوست داشت من در محیطی امن پیشرفت کنم. مادرم ۸ سال مرا هر روز ساعت ۴ بعدازظهر برای تمرین می برد و ساعت ۸ شب به خانه باز می گرداند و هرگز از رفت و آمد در این مسیر خسته نشد.
مهاجرت سوگل طهماسبی به تهران
مهاجرت در ۱۶ سالگی به تهران بزرگترین تصمیم زندگی ام بود. سال های اول در خانه خواهر زندگی می کردم، بعد از قبولی در دانشگاه و دوران دانشجویی مستقل شدم، مدتی بعد از فوت پدر، مادرم هم به تهران آمد و حالا با هم زندگی می کنیم.
تحصیلات سوگل طهماسبی
سوگل طهماسبی رشته گرافیک را در هنرستانی در اهواز شروع و تحصیلات دانشگاهی خود را نیز در همین رشته در تهران ادامه داد و دارای مدرک فوقدیپلم گرافیک است. وی دانشجوی انصرافی رشته تدوین است.
فعالیتهای سوگل طهماسبی مرتبط با رشته تحصیلیاش
رشته ام گرافیک است اما فعالیت چندانی در این رشته ندارم؛ البته گاهی برای دوستانم آرم و لوگو و… طراحی می کنم ولی اینکه شغل ثابتی در این زمینه داشته باشم، نه. این روزها هرکسی کمی فتوشاپ بلد باشد فکر می کند گرافیست هم شده. (می خندد)
اتکای من روی دست هایم است و گرافیک دستی بلدم و خیلی با دنیای تکنولوژی امروز آشنا نیستم. (می خندد) فکر می کنم برای گرافیست بودن آشنایی با چند نرم افزار کامپیوتری کفایت نمی کند چون دنیای بسیار گسترده ای است.
ورود سوگل طهماسبی به عرصه بازیگری
سوگل طهماسبی بازیگری را از سن ۸ سالگی و از تئاتر شروع کرد. در سن ۱۴ سالگی و اول دبیرستان در اهواز موفق به دریافت جایزه از جشنوارهٔ تئاتر استان میشود.
کیانوش عیاری (کارگردان مشهور) به عنوان داور در این جشنواره حضور داشت. به دعوت کیانوش عیاری برای بازی در سریال روزگار قریب به تهران رفت و نخستین تجربهی حرفهایِ بازیگریاش را در ۱۶ ساللگی در این مجموعه کسب کرد. بلافاصله بعد از آن در سریال یوسف پیامبر بازی کرد.
به شهرت رسیدن سوگل طهماسبی
اولی بار چهره سوگل طهماسبی در سال ۱۳۸۹ با سریال فاصله ها دیده شد سپس حضور در سریال های مهرآباد، و بال های خیس چهره اش را شناخته تر کرد، با سریال کیمیا و سریال برادر نیز به شهرت رسید.
بازیگران مورد علاقه سوگل طهماسبی
سوگل طهماسبی بازیگران محبوب خود را پرویز پرستویی و مهتاب کرامتی عنوان میکند.
ازدواج سوگل طهماسبی
سوگل طهماسبی هنوز ازدواج نکرده و مجرد است.
علت ازدواج نکردن سوگل طهماسبی از زبان خودش
فرصتهای مناسبی برای ازدواج داشتهام ولی شغل ما بازیگرها به گونهای است که هم سخت میتوانیم انتخاب کنیم و هم دیگران ما را سخت میپذیرند.
سوگل طهماسبی در ادامه میگوید: ترجیح میدهم همسر آیندهام، همکارم نباشد، دوست دارم بنشینم و در مورد دنیای بازیگری با همسرم گفتوگو کنم، مهربان بودن همسرم برایم در اولویت است و اینکه شغل مرا باور کند تا بتوانم بیشتر پیشرفت کنم چون برای رسیدن به این جایگاه، زحمات زیادی کشیدم.
وی عنوان کرد: احساس میکنم تجارب زیادی هست که باید کسب کنیم و به عنوان مثال، اگر بخواهیم همسر یا مادر خوبی باشیم، باید تجربیات بسیاری داشته باشیم ولی میبینیم ناگهان به سن ۳۰ سالگی رسیدهایم.طهماسبی ادامه داد: باید بگویم تا سال گذشته خیلی جدی به مسئله ازدواج فکر نمیکردم ولی حالا که در آستانه ۳۰ سالگی هستم بیشتر به فکر این موضوع هستم.
فعالیت ورزشی سوگل طهماسبی
سوگل طهماسبی در رشته بدنسازی فعالیت دارد و دراین باره میگوید: باشگاه رفتن همیشه یکی از بهترین تفریحات زندگیم بوده.
توجه سوگل طهماسبی به تغذیه و مراقبتهای پوستی
سوگل طهماسبی: اگر وقتی برای شام و ناهار پیدا کنم، بیشتر سبزیجات می خورم.
و بخاطر گریم های متعدد در سینما و تلویزیون، در زندگی شخصی ام کمتر آرایش می کنم تا پوستم کمی نفس بکشد.
نظر سوگل طهماسبی دربارهی مردم اهواز
سوگل طهماسبی: من هرگز ندیده ام یا نشنیده ام که کسی به اهواز یا کلا جنوب سفر کند و از مردم این خطه بد بگوید. مردم جنوب خیلی خونگرم، مهمان نواز و مهربان هستند و معروف است که خاک جنوب دامنگیر است.
سوگل طهماسبی از ویژگیهای شخصیتی خودش میگوید
سوگل طهماسبی: من هم خوشبختانه خصلت خونگرمی را از خانواده ام به ارث برده ام. حتی در اوج خستگی و بدترین شرایط هم با مردم خوب و خوش برخورد هستم و اگر کسی را پیدا کردید که به شما بگوید سوگل طهماسبی با من برخورد بدی داشت شک نکنید من نبودم.
سوگل طهماسبی در ادامه میگوید: من آدم سنتی هستم و با پیشرفت زمان، افکارش همچنان سنتی باقی خواهد ماند و ناراحت نیستم که افکارم را نمی توانم بروز کنم. در دوران جوانی و نوجوانی همیشه حجاب خوبی داشتم و با وجود اینکه همیشه آزادی فراوانی داشتم اما هیچگاه سوء استفاده از آن نکردم و پدرم میگفتند: دختری تربیت کردم که همیشه من را سربلند خواهد کرد.
وقتی پدرم مسئولیت مرا به عهده خودم گذاشت و گفت درست انتخاب کن و درست زندگی کن، در واقع مسئولیت خودم گردن خودم بود و خیلی آدم محتاطی شدم. و به سبب همین محتاطانه رفتار کردن، خیلی از نقش ها را از دست دادم . احساس می کردم که اینگونه از خودم بیشتر محافظت می کنم و به طرف مقابلم حد و مرزش را می فهماندم و در خیلی موارد کنار گذاشته شدم.
سوگل طهماسبی از رابطه فساد سینمای ایران با شهرت میگوید
به یک فیلمساز گفتم من حاضرم به عنوان هنرور از جلوی دوربین رد شوم ولی در واقع بهای گزافی ندهم بابت اینکه نقش اول اثری را بازی کنم. این کارگردان در پاسخ به من گفت تو در سینما هیچ چیزی نمی شوی. شاید از نظر آن فیلمساز من چیزی نشدم ولی از نظر خودم همه چیز شدم.
هدف من خیلی این نبود که آدم مشهوری شوم. چون اگر قرار بود بدین صورت فکر کنم روش و شیوه زندگیام را به صورت دیگری انتخاب می کردم. شیوهای که من انتخاب کردم در نهایت به آن شهرت ختم نمی شود. باورم نمی شد که من کاری را بازی کردم که پشت سر من دختری به عنوان هنرور (سیاهی لشگر) مینشست و بعدا در یکی از مجموعه ها نقش یک بازی می کرد. عیبی ندارد همه آدم های پیشرفت میکنند اما این مسئله برای من سنگین تمام شد.
بزرگترین درس زندگی سوگل طهماسبی
سوگل طهماسبی: بزرگترین درسی که از زندگی گرفتم این است که به هر کسی اعتماد نکنم،من خیلی قبل تر از این دنیا را خیلی سفید و خوشگل می دیدم و همیشه این را از زبان بزرگترها شنیده بودم که زندگی به این زیبای نیست که فکر می کنی،درسته که باید به دیگران اعتماد و اطمینان کرد ولی نه دیگه تا این حَد!! از زندگی یاد گرفتم تا چیزی برایم به یقین کامل نرسید اعتماد نکنم و زندگی را کمی موشکافانه تر ببینم.
فیلم شناسی سوگل طهماسبی
فیلم های سینمایی سوگل طهماسبی
۱۳۹۱- چارسو (فرهاد نجفی)
۱۳۹۱- بزرگمرد کوچک (صادق دقیقی)
۱۳۹۰- زندگی خصوصی آقا و خانم میم (سید روحالله حجازی)
۱۳۸۸- دختران (قاسم جعفری)
۱۳۸۶- پرچمهای قلعه کاوه (محمد نوریزاد)
سریالهای تلویزیونی با بازی سوگل طهماسبی
۱۳۹۶- سریال یحیی
۱۳۹۵- بازگشت (حسین عامری)
۱۳۹۵- گشت ویژه
۱۳۹۵- برادر (جواد افشار)
۱۳۹۴- کیمیا (جواد افشار)
۱۳۹۱- ستاره حیات (جواد ارشاد)
۱۳۹۱- بالهای خیس (عباس رنجبر)
۱۳۹۰- مهرآباد (سید فرید سجادی حسینی)
۱۳۹۰- ساعت فراموشی (عباس رنجبر)
۱۳۸۹- فاصلهها (حسین سهیلیزاده)
۱۳۸۸- خانه بی پرنده (کاظم معصومی)
۱۳۸۷- مثل هیچکس (عبدالحسین برزیده)
۱۳۸۳- زائرسرای ممتاز (حمید بهمنی)
۱۳۸۳- یوسف پیامبر (فرجالله سلحشور)
۱۳۸۱- روزگار قریب (کیانوش عیاری)
تله فیلم های سوگل طهماسبی
۱۳۹۲- سرزمین بارانی «جواد مزدآبادی»
۱۳۹۱- عاشقی در وقت اضافه «صمد یاری»
۱۳۹۱- نیمهشب «سیامک صرافت»
۱۳۹۱- لباسی برای خدمت «هادی شریعتی»
۱۳۹۰- کلاس سوم ب «غلامرضا رمضانی»
۱۳۹۰- دو خرمای نارس «سید مجید امامی»
۱۳۹۰- این هفت نفر «سیامک صرافت»
۱۳۹۰- گنجینهٔ پنهان «جواد مزدآبادی»
۱۳۹۰- کور گره «جمشید محمودی»
۱۳۹۰- بوسهٔ باد «حسین عامری»
۱۳۹۰- برهوت «شهرام شاهحسینی»
۱۳۹۰- گردنهٔ خان «حسین تبریزی»
۱۳۹۰- مردان نمکی «سامان سالور»
۱۳۸۹- سکوت مطلق «جواد مزدآبادی»
۱۳۸۸- رهایی از زمین «محمد قاسمی»
۱۳۸۸- دم زری «غلامرضا رمضانی»
۱۳۸۸- تنهایی رود «علیرضا رزازیفر»
۱۳۸۷- قبل از غروب «محمدجواد کاسهساز»
- کنارهم می خندیم
عکسهای سوگل طهماسبی
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 122
- 24
مهندسعزتالله...
۱۴۰۲/۱۰/۱۶ - ۲۱:۱۸
Permalink