الناز شاکردوست یکی از سوپر استار های پرطرفدار است که میزان فالور او در اینستاگرام نزدیک ۳٫۵ میلیون نفر است. بیوگرافی کامل این بازیگر محبوب و ستاره زن ایرانی و دیگر زمینههای فعالیتش را میتوانید در این مقاله دنبال کنید.
چکیده بیوگرافی الناز شاکر دوست
نام: الناز شاکردوست
تارخ تولد: ۷ تیر ۱۳۶۳
محل تولد: تهران
زمینه فعالیت: بازیگری، عکاسی، طراحی صحنه و لباس
مدرک تحصیلی: فارغ التحصیل تئاتر از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران
ملیت: ایران
الناز شاکردوست در ۷ تیر ۱۳۶۳ در محله پاسداران تهران متولد شد. او فرزند دوم خانواده است که یک برادر بزرگتر و یک خواهر کوچکتر از خودش دارد. پدرش تاجر ابزارآلات صنعتی و الکترود و مادرش خانه دار است. الناز علاقه بسیار عجیبی به مادرش دارد.
ویژگی ظاهری الناز شاکردوست
از ویژگی های ظاهری الناز شاکردوست میتوان به چهره دلنشین و چشمان رنگیاش اشاره کرد. قد او ۱۶۱ سانتی متر است.
تحصیلات و زمینههای فعالیت الناز شاکردوست
الناز شاکردوست فارغ التحصیل تئاتر از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران می باشد و علاوه بر بازیگری در زمینه عکاسی و طراحی صحنه و لباس فعالیت دارد.
الناز شاکردوست و دنیای ورزش
ورزش مورد علاقه الناز شاکردوست فوتبال و از طرفداران تیم قرمز رنگ یعنی پرسپولیس است.
مهاجرت الناز شاکردوست به لندن
الناز شاکردوست برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناشی ارشد به لندن مهاجرت کرد. او دلیل انتخاب دانشگاهی خارج از ایران (لندن) برای تحصیل را محک زدن خودش فارغ از عنوان بازیگر و تنها به عنوان یک انسان عنوان میکند.
الناز شاکردوست میگوید: نمیروم که خارج بمانم. میتوانم این ادعا را داشته باشم که یک دختر کاملا ایرانی و وطنپرست هستم و تمام زندگیام را برای خاک مملکتم میدهم.
هنرمندان مورد علاقه الناز شاکردوست
الناز شاکردوست در بین خوانندگان پاپ رضا صادقی و در میان بازیگران زن بازی گوهر خیراندیش و گلشیفته فراهانی، از بین بازیگران مرد مرحوم منوچهر نوذری و شهرام حقیقت دوست را می پسندد. گوهر خیر اندیش از دوستان صمیمی او است که حداقل ۳۰ سال از او بزرگتر است.
ورود الناز شاکردوست به عرصه بازیگری
الناز شاکردوست بازیگری را با تئاتر آغاز کرد و در سن نوزده سالگی (سال ۸۳) با اولین فیلم سینمایی خود گل یخ به کارگردانی کیومرث پوراحمد و تهیهکنندگی غلامرضا موسوی پا به عرصه سینما گذاشت و ظرف کمتر از یک سال در ۴ فیلم سینمایی نقش آفرینی کرد و در حال حاضر یکی از بازیگران توانمند در عرصه سینمای ایران است.
به گفته کیومرث پوراحمد وقتی دنبال یک بازیگر حدودا ۲۰ ساله میگشته که الناز رو دیده و از بازی وی که در ان موقع در تئاتر بازی می کرده خوشش امده و او را در فیلم گل یخ به عنوان بازیگر نقش اول بازی داده است.
الناز شاکردوست در « بی وفا » اولین ساخته منتقد قدیمی سینما - اصغر نعیمی - یکی از بهترین بازی کارنامه سینمایی اش را به نمایش گذاشت.
محبوبیت و موفقیت الناز شاکردوست در عرصه بازیگری
منتقدین بسیاری از همان اول از بازی الناز شاکردوست تعریف کرده اند. حتی هنرمندانی مانند مرحوم منوچهر نوذری از بازی وی تعریف کرده اند. بازی ها و نقش های متفاوتی که از خود به اجرا گذاشته است بیانگر هوش و استعداد او ذر بازیگری است.
او در این سالها همواره بر خود افزوده و تبدیل به بازیگری شده است که به قول داریوش مهرجویی «چشمهای دانا» پیدا کرده است. مطالعه و ادامه تحصیل او را به اینجا رسانده که حتی در مواجهه با رسانهها باهوشتر شود. او در ادامه این دانایی و هوشمندی میخواهد در سفری کوتاه به لندن به دانش بازیگری و هنری خود اضافه کند.
الناز شاکردوست برای بازی در فیلم تابو لوح تقدیر و جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم سان فرانسیسکو آمریکا را از آن خود کرد.
الناز شاکردوست، از معدود بازیگران سینمای ایران که برای حرفهاش خطر میکند
الناز شاکردوست از معدود بازیگران سینمای ایران است که خطر میکند، از نقشهای دو دقیقهای نمیترسد، چهره زیبایش را در فیلم «چراغ قرمز » زشت میکند تا به تجربه جدیدی برسد، در فیلم «چه کسی امیر را کشت» به جای یک دختر نجیب، نقش یک دختر امروزی و سطحی را بازی میکند و از قضاوت مخاطب نمیترسد. وی در فیلم رئال انیمیشن به نام مبارک نیز بازی کرده است
جوایز و افتخارات الناز شاکردوست
۱۳۸۶- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن - جشنواره فیلم فجر - فیلم باد در علفزار میپیچد
۱۳۸۵- کاندید تندیس زرین بازیگر نقش مکمل زن - جشن خانه سینما - فیلم چه کسی امیر را کشت
۱۳۸۴- کاندید تندیس زرین بازیگر نقش مکمل زن - جشن خانه سینما - فیلم مجردها
۱۳۸۷- کاندیدتندیس زرین بازیگر نقش مکمل زن - جشن خانه سینما - فیلم در میان ابرها
۱۳۹۴- برنده لوح تقدیر و جایزه بهترین بازیگر زن - جشنواره فیلم سان فرانسیسکو آمریکا - فیلم تابو
۱۳۹۶- برنده تندیس بهترین بازیگر زن - جشن حافظ - فیلم مبارک
۱۳۹۶- کاندید تندیس بازیگر نقش اول زن - جشن انجمن منتقدان و نویسندگان ایران - فیلم خفگی
۱۳۹۷- برنده سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول زن - جشنواره فیلم فجر - فیلم شبی که ماه کامل شد
مصاحبه الناز شاکردوست
الناز شاکردوست از بی اهمیت بودن پول و شهرت در کارش میگوید
من خیلی وقت است دیگر به خاطر دیده شدن، پول و. . . کار نمیکنم. اگر نگاه کنید طی چند سال اخیر کارهای زیادی نداشتهام؛ در حالی که مثلا همین سال گذشته دست کم میتوانستم شش، هفت فیلم بازی کنم. بعد از «قلبیخی» که اولین سریال رسانهای بود، مجموعههای بسیاری به من پیشنهاد کار دادند و حتی پولهای خوبی هم میدادند اما من نرفتم.
شاید هر بازیگری جای من بود قبول میکرد اما وقتی به این شکل جلوی دوربین نمیروم و پول ملاک انتخابهایم نیست اما بازهم چنین جملاتی را میشنوم که هر نقشی را برای پول بازی کردهام و بسیار دلم میگیرد و حتی دچار یأس میشوم. سعی کردهام با «نه گفتن» به خیلی پولها و کارها آن هم در سن و سالی که دارم ثابت کنم اینطور نیست که من فقط میخواهم دستمزدی بگیرم و فیلمی بازی کنم.
خدا را شکر از بچگی زندگی و خانواده خوبی داشتم و هیچوقت به خاطر ثروت وارد بازیگری نشدم. حتی اولین فیلمی را که برای قراردادش رفتم با ماشینی پای قرارداد رفتم که پدرم برایم خریده بود؛ منظورم این است که هیچوقت نیاز مالی به این کار نداشتم و پول هرگز دغدغه من نبوده.
اگر به خاطر پول وارد کار شده بودم در این یک دهه کارم باید میلیاردها تومان درمیآوردم. فکر میکنم برای خوشبخت زندگی کردن آنقدر که به احساس خوب و رضایت شخصی نیاز است، احتیاجی به پول نیست. آدم ثروتمند فردى است که به بىنیازى روحى رسیده باشد و ذهن روشنی داشته باشد. بىنیازى به پول نیست! شهرت هم مقوله جذابی برای من نیست.
ماجرای عکس الناز شاکر دوست قبل از عمل!
هنوز هم به خاطر چهرهام به من پیشنهاد بازی در فیلمهایی میشود اما چون دیگر بزرگ شدهام و «نه گفتن» را یاد گرفتهام دیگر این اجازه را نمیدهم. البته نمیتوان گفت زیبایی چهره در بازیگری بیتاثیر است اما من سعی کردهام خودم به این مساله متکی نباشم؛ مثلا در فیلم «چراغ قرمز» دو نقش را بازی کردم یکی نقش دختری بود که لنز مشکی داشت با موهایی خاص و حتی در بینیام با جاسازی لولههای پستانک، فرم تازهای به صورتم داده بودند و بینیام پهن شده بود و گریم جالبی داشتم که شباهتی به چهره خودم نداشت.
اما بعد از این چند سال میبینم آن عکسها را برداشتهاند در اینترنت به عنوان عکسهای قبل از عمل الناز شاکردوست پخش کردهاند؛ در حالی که در جاهای دیگر دنیا از تلاش بازیگر برای درهم شکستن زیبایی چهرهاش، به عشق نقش و بازیگری تقدیر میشد. شاید حتی یکسری از بازیگرهایی که به اصطلاح فیلمهای هنری بازی میکنند حاضر نباشند کاری را که من انجام دادهام انجام بدهند.
انجام دادن یکسری کارها جرأت و شهامت میخواهد و حتی پذیرش آن از سوی مخاطب هم جسارت لازم میخواهد. من بارها ثابت کردهام چهرهام و چطور به نظر رسیدن صورتم در فیلمها برایم مهم نبوده؛ مثلا در دومین فیلمی که بازی کردم یعنی «مجردها» که حتی برایش کاندیدا هم شدم با آن عینک ته استکانی گرد و. . . این کار را کردم که بگویم برای من بازی و بازیگری مهم است. حال اگر بعضیها نمیخواهند این را بپذیرند احتمالا یا از روی حسادت است یا برایشان صرف ندارد.
آرزوی الناز شاکردوست برای جوانان علاقمند به عرصه بازیگری
امیدوارم با تلاش بتوانند به جایگاه خوبى در هنر برسند؛ نه اینکه به یک ویترین اولیه کفایت کنند، چون یک چیز کاملا مشخص است که زیبایی شاید شرط لازم باشد اما کافی نیست؛ کمااینکه چهرههای زیبای بسیاری داشتیم که هیچ اتفاقی برایشان نیفتاد. به هر حال مخاطب باهوش است و در سینما شاید تنها ده دقیقه شما را به خاطر چهره ببیند اما اگر هوش و توانایی بازیگری نداشته باشید نمیتوانید مخاطب را تا انتها روی صندلی سینما نگه دارید.
امیدوارم سینمای ما به جایی برسد که برای بهتر شدن و تعالی سینما به جای استفاده ابزاری از چهره خوب یک بازیگر، از او و تواناییهایش استفاده بهتر داشته باشند. خودم دلم میخواهد دست مخاطبی را که لطف دارد و به خاطر من به سینما میآید بگیرم و برای تماشای یک قصه خوب دعوتش کنم؛ این آرزوی من است.
الناز شاکردوست دختری جوان اما مستقل
همیشه سعی کردم مستقل باشم و هنوز هم هستم. هیچکس نمیتواند ادعا کند که او توانسته الناز شاکردوست را سرکاری بیاورد. من همیشه خودم تلاش و انتخاب کردم.
فیلمبرداری کاری که تمام میشود، میروم خانه یا به سفر میروم چون دوست ندارم در خیابان باشم.
شهرت برای من یک رنج است
از ۲۳سالگی سعی کردهام همه دنیا را شهر به شهر بگردم. سفر کردن را همیشه دوست داشتم اما از جایی به بعد بیشتر به آن علاقه پیدا کردم چون وقتی به جایی میروم که مرا به عنوان الناز شاکردوست نمیشناسند، به عنوان یک انسان با من برخورد کرده، بدون هیچ قضاوتی به من نگاه میکنند. هیچوقت دوست نداشتم خود را گم کنم یا خود واقعیام را به خاطر شهرت از یاد ببرم. شاید از نگاه خیلیها که به شهرت نرسیدهاند یک آرزوی بزرگ باشد اما برای من درد است؛ چرا که با خودش تنهایی میآورد. هیچکس دیگر تو را به خاطر خودت دوست ندارد. آدمهایی جذبت میشوند که به خاطر خود واقعیات تو را نمىخواهند بلکه به خاطر اسم الناز شاکردوست است.
مرد محافظ درون من
این درد و تنهایی ناشی از شهرت شما را رشد میدهد. وقتی آدم معروفی میشوید هرکسی به خودش این اجازه را میدهد که حتی راجعبه جزییترین مسائل شخصی شما قضاوت و حتی با دروغ درباره شما قصهبافی کند. من نه به خاطر شهرت و نه به خاطر هیچ چیزی در این دنیا دروغ نگفتهام، نمیگویم و نخواهم گفت. شاید خیلیها بگویند الناز شاکردوست رفتارهای پسرانه دارد. این برای آن است که از جایی احساس کردم باید به خاطر حفاظت از مونث درونم و زنانگیهایم طوری رفتار کنم که کسی حتی در تفکر خودش به آن مونث درون من نزدیک نشود.
این رفتارهایی که از نظر بعضیها پسرانه است براى من یک دیوار حفاظتی است. هر انسانی با وجود جنسیت درونش یک مونث یا مذکر درون دارد، در هنرمندها اصولا- چه مرد و چه زن- آن بخش مخالف درونشان غالب است. در همه دنیا همین است و در هر قشر هنری دیده میشود. حالا من هم از آن بخش درونیام برای محافظت از خودم استفاده کردم.
نقش هایم را زندگی میکنم نه بازی
بعد از اتفاقی که در دریا افتاد و نزدیک بود غرق شوم تا مدتها وقتی زیر دوش حمام میرفتم احساس میکردم در حال خفهشدن هستم یا شبهای بسیاری خوابم نمیبرد چون مدام حس میکردم انگار دارم زیر آب میروم. اینها تاثیرات بدی است که از بعضی کارها با آدم میماند یا پس از تمام شدن بازیام در «اسب سفید پادشاه» تا سه ماه بیمار بودم و تب داشتم؛ حتی شبها درخواب میگریستم، بعد از آن هنوز حتی فیلمی را نتوانستهام قبول کنم. فکر نکنم منتقدی بتواند ایراد بگیرد که جایی مثلا راکورد بازیام را نگه نداشتم یا در پردازش شخصیت کمکاری کردهام. شاید این مساله ناشی از آن باشد که من نقش را از جایی دیگر بازی نکردم بلکه زندگی کردم.
خرید با فرهنگ ایرانی
از آنجا که یکسری خانوادهها اجازه دادهاند فرزندانشان به شکل الگو به من نگاه کنند حس میکنم موظف هستم خیلی مسائل را رعایت کنم. یعنی فقط مسوول شخص خودم نیستم و باید جوابگوی خیلی از خانوادهها باشم.
حس الناز شاکردوست به زندگی
متفاوت بودن برای من این است که سعی کردهام همیشه در لحظه زندگی کنم. هرگز حسرت گذشته را نخوردهام و هیچوقت کار امروز را به فردا موکول نکردهام. هدفهای زیادی دارم که امیدوارم به همه آنها برسم؛ البته در اینکه سینما هدف اصلی من است حرفی نیست و میخواهم هر آنچه بهتر است برایم در سینما اتفاق بیفتد. سخن آخر اینکه زندگى و موفقیت یک مقصد نیست، یک سفر است؛ سفرى که تا پایان عمر جریان دارد. موفقیت پیش رفتن مدام است نه به نقطه پایان رسیدن. . .
فیلم شناسی
الناز شاکردوست در سینما
سال | نام فیلم | سمت | کارگردان | اکران |
---|---|---|---|---|
۱۳۹۳ | اسب سفید پادشاه | بازیگر | محمد حسین لطیفی | ۱۳۹۴ |
۱۳۹۳ | مبارک | بازیگر | محمدرضا نجفی | |
۱۳۹۳ | تابو | بازیگر | خسرو معصومی | ۱۳۹۴ |
۱۳۹۲ | آتیش بازی | بازیگر | بهمن گودرزی | - |
۱۳۹۱ | رسوایی | بازیگر | مسعود دهنمکی | اسفند ۱۳۹۱ |
۱۳۹۰ | تو و من | بازیگر | محمد بانکی | شهریور ۱۳۹۱ |
۱۳۸۹ | بوی گندم | بازیگر، طراح | محمدرضا خاکی | - |
۱۳۸۸ | نقطه بیبازگشت | بازیگر | سیروس رنجبر | ۱۳۹۰ |
۱۳۸۸ | سلام بر عشق | بازیگر | اصغر نعیمی | اسفند ۱۳۸۸ |
۱۳۸۸ | شرط اول | بازیگر | مسعود اطیابی | - |
۱۳۸۸ | ناسپاس | بازیگر | حسن هدایت | مرداد ۱۳۸۹ |
۱۳۸۸ | چراغ قرمز | بازیگر | علی غفاری | آبان ۱۳۸۹ |
۱۳۸۸ | فاصله | بازیگر | کامران قدکچیان | شهریور ۱۳۸۹ |
۱۳۸۷ | پوسته | بازیگر | مصطفی آل احمد | ۱۳۸۷ |
۱۳۸۷ | حرکت اول | بازیگر | فرهاد نجفی | پاییز ۱۳۸۷ |
۱۳۸۷ | دل خون | بازیگر | محمدرضا رحمانی | مرداد ۱۳۸۸ |
۱۳۸۷ | دو خواهر | بازیگر | محمد بانکی | شهریور ۱۳۸۸ |
۱۳۸۷ | کارناوال مرگ | بازیگر | حبیبالله کاسهساز | شهریور ۱۳۸۹ |
۱۳۸۷ | کیش و مات | بازیگر | جمشید حیدری | مرداد ۱۳۸۸ |
۱۳۸۷ | از ما بهترون | بازیگر | مهرداد فرید | شهریور ۱۳۸۹ |
۱۳۸۶ | باد در علفزار میپیچد | بازیگر | خسرو معصومی | پاییز ۱۳۸۹ |
۱۳۸۶ | در میان ابرها | بازیگر | سیدروحالله حجازی | اردیبهشت ۱۳۸۸ |
۱۳۸۶ | مجنون لیلی | بازیگر | قاسم جعفری | فروردین ۱۳۸۷ |
۱۳۸۵ | بی وفا | بازیگر | اصغر نعیمی | آذر ۱۳۸۵ |
۱۳۸۵ | اتوبوس شب | بازیگر | کیومرث پوراحمد | ۱۳۸۵ |
۱۳۸۵ | خدا نزدیک است | بازیگر | علی وزیریان | مهر ۱۳۸۶ |
۱۳۸۵ | قاعده بازی | بازیگر | احمدرضا معتمدی | ۱۷ مرداد ۱۳۸۶ |
۱۳۸۵ | ارابه مرگ | بازیگر | رضا اعظمیان | - |
۱۳۸۴ | چند میگیری گریه کنی | بازیگر | شاهد احمدلو | اردیبهشت ۱۳۸۵ |
۱۳۸۴ | چه کسی امیر را کشت | بازیگر | مهدی کرم پور | آبان ۱۳۸۵ |
۱۳۸۴ | قتل آنلاین | بازیگر | مسعود آب پرور | مهر ۱۳۸۵ |
۱۳۸۳ | عروس فراری | بازیگر | بهرام کاظمی | آبان ۱۳۸۴ |
۱۳۸۳ | مجردها | بازیگر | اصغر هاشمی | اسفند ۱۳۸۳ |
۱۳۸۳ | گل یخ | بازیگر | کیومرث پوراحمد | اسفند ۱۳۸۳ |
۱۳۸۲ | اینجا... آخر دنیا | بازیگر | شراره یوسفی نیا/ابراهیم بخشی |
الناز شاکردوست در شبکه نمایش خانگی
سال | مجموعه | سمت | کارگردان | موسسه | توضیحات و سال پخش |
---|---|---|---|---|---|
۱۳۸۹ | قلب یخی | بازیگر | محمدحسین لطیفی | تصویر دنیای هنر | ۱۳۸۹ |
۱۳۹۱ | رالی ایرانی | بازیگر | آرش معیریان | فرهنگی هنری قرن جدید | نخستین فیلم مسابقه ایران - ۱۳۹۲ |
جشنواره ها و جوایز الناز شاکردوست
سال | نتیجه | نام جایزه | رده | برای فیلم |
---|---|---|---|---|
۱۳۸۶ | کاندید | سیمرغ بلورین | بهترین بازیگر نقش اول زن | باد در علفزار میپیچد |
۱۳۸۵ | کاندید | تندیس زرین جشن خانه سینما | بازیگر نقش مکمل زن | چه کسی امیر را کشت |
۱۳۸۴ | کاندید | تندیس زرین جشن خانه سینما | بازیگر نقش مکمل زن | مجردها |
۱۳۸۷ | تندیس زرین جشن خانه سینما | بازیگر نقش مکمل زن | در میان ابرها | |
۱۳۹۴ | لوح تقدیر وجایزه جشنواره فیلم سان فرانسیسکو آمریکا | بهترین بازیگر زن جشنواره | فیلم تابو |
گریم های متفاوت الناز شاکردوست
- 125
- 35
Rozi
۱۴۰۲/۸/۲۸ - ۱۶:۴۴
Permalink