
به گزارش فارس، بر اساس گزارش منابع تجاری و دادههای تحلیلی، واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس به سطحی بیسابقه رسیده است.
این افزایش درحالی رخ داده که نگرانیها درباره اعمال تحریمهای جدید از سوی آمریکا علیه تهران، خریداران چینی را به انبارسازی بشکههای بیشتر از نفت ایران واداشته است.
بر اساس آمارهای شرکت رهگیری نفتکشها Vortexa، میانگین واردات نفت ایران به چین در ماه گذشته از ۱.۸ میلیون بشکه در روز فراتر رفت که بالاترین سطح ثبتشده در تاریخ است.
این روند همزمان با افزایش محسوس ذخایر نفت در استان شاندونگ، مرکز اصلی پالایشگاههای مستقل چین، رخ داده است.
تحلیل شرکت Kpler نیز واردات نفت ایران را در ماه مارس ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز برآورد کرده که نسبت به ۷۴۷ هزار بشکه در فوریه، افزایشی ۸۳ درصدی را نشان میدهد.
دو منبع تجاری دیگر نیز این رقم را به ترتیب ۱.۶۷ و ۱.۸ میلیون بشکه در روز اعلام کردند.
ایران در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت خود را به چین ارسال میکند، بیشتر از طریق کشتیهایی که در آبهای مالزی و سنگاپور با تغییر اسناد و پرچم، نفت را با عنوان «نفت مالزیایی» منتقل میکنند. افزایش تعداد کشتیهای جایگزین به دلیل تحریمهای آمریکا، این روند را تسهیل کرده است.
به گفته تحلیلگر ارشد Vortexa، «اما لی»، پالایشگاهها و تاجران چینی در واکنش به احتمال بروز اختلال بیشتر در عرضه، به خرید بیشتر نفت ایران روی آوردهاند.
بر همین اساس، ذخایر خشکی نفت خام در استان شاندونگ در ماه مارس نسبت به فوریه ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافته است؛ رقمی که یک رکورد ماهانه به شمار میرود.
یک مدیر ارشد در یکی از پالایشگاههای مستقل موسوم به «تیپاتها» نیز عنوان کرده که عرضه نفت ایران در ماه گذشته به حدی زیاد بوده که بخشی از محمولهها بدون مشتری در مخازن بندری باقی ماندهاند.
از زمان آغاز کمپین «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، آمریکا چهار دور تحریم نفتی جدید علیه ایران اعمال کرده که آخرین مورد آن در مارس گذشته و علیه پالایشگاه Shouguang Luqing در شاندونگ بوده است.
با این حال، لی پیشبینی میکند واردات نفت چین از ایران در ماه آوریل کاهش یابد چراکه رشد تقاضای داخلی همچنان محدود مانده است.
به گفته تحلیگر ورتکسا، میانگین سالانه واردات ایران در محدوده ۱.۳ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز تثبیت خواهد شد که با سطح سال گذشته همخوانی دارد.
- 13
- 5