
به گزارش تسنیم، مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: «اجرای ضوابط حفاظتی-انتظامی ساختمانها ازجمله نصب دوربین از اردیبهشت ۱۴۰۴ لازمالاجراست.»
«حامی مانیفر» درباره ضوابط حفاظتی-انتظامی ساختمانها ازجمله نصب دوربین، گفت: «این موضوع در راستای بند «پ» ماده ۱۰۸ قانون برنامه ششم توسعه قرار دارد و الزامی قانونی است. آییننامه اجرایی مصوب دولت بهمن سال ۱۴۰۰ هم به تصویب رسید. ماده ۳ و ۴ این آییننامه بهوضوح میگوید وزارت راه و شهرسازی مکلف است ضوابطی را که نیروی انتظامی تهیه کرده است، بهعنوان مبحثی جداگانه در مقررات ملی ساختمان وارد کند. در این راستا، فراجا ضوابط موردنظر را آماده و ارسال کرده است. »
او ادامه داد: «براساس ماده ۳ وزارت راه و شهرسازی موظف است بهمنظور ارتقای ایمنی و امنیت شهرکها و مجتمعهای اداری، تجاری، مسکونی، صنعتی و مراکز عمومی، برای پیشگیری از سرقت، پیوستهای حفاظتی-انتظامی تدوینشده توسط نیروی انتظامی را بهعنوان مبحثی از مقررات ملی ساختمان لحاظ و برای اجرا به مراجع موضوع ماده (۴) این آیین نامه ابلاغ کند.»
مانیفر افزود: «ماده ۴ هم میگوید وزارت راه و شهرسازی و سایر مراجعی که مسئولیت صدور مجوز یا پروانه تأسیس و پروانه بهرهبرداری از شهرکهای مسکونی، تولیدی، تخصصی و صنعتی را بر عهده دارند، مکلفاند پیوستهای حفاظتیانتظامی مرتبط با زمان احداث را حین فرایند صدور، لحاظ کرده و به متقاضیان مجوز و پروانه ابلاغ کنند. مسئولیت نظارت بر رعایت این پیوستها در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط بر عهده مراجع موضوع این ماده است.»
مانیفر با اشاره به ابلاغ ضوابط حفاظتی-انتظامی ساختمانها در آبان سال گذشته توسط وزیر راه و شهرسازی، اضافه کرد: «این ضوابط بهعنوان پیوست مبحث ۴ مقررات ملی ساختمان با هدف کاهش موقعیتهای مجرمانه و افزایش امنیت فضاهای شهری از اردیبهشت ۱۴۰۴ لازمالاجراست و تخطی از آن در پروژههای ساختوساز تخلف قانونی تلقی میشود.»
او افزود: «بر این اساس، شهرداریها باید هنگام صدور پایان کار به این موارد توجه کنند. دامنه شمول این مقررات شامل شهرکها و مجتمعهای مسکونی است. برای ساختمانهای صنعتی و تجاری همچنین مجتمعهای تجاری و ساختمانهای عمومی با ۴ واحد و بالاتر این مقررات الزامی است. اما برای ساختمانهای با کمتر از چهار واحد لازمالاجرا نخواهد بود.»
- 11
- 2