چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۱۲

بیوگرافی لیلا حاتمی فرزند مرحوم علی حاتمی

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,عکس های لیلا حاتمیلیلا حاتمی
لیلا حاتمی یکی از بازیگران زن تاثیرگذار ایرانی است که آثار وی در جشنواره های جهانی هم به نمایش گذاشته شده اند. این بازیگر در یک خانواده هنرمند به دنیا آمد به طوری که پدرش کارگردان و مادرش بازیگر سینما بود. در ادامه این مقاله سرپوش به بیوگرافی لیلا حاتمی بیشتر اشاره می شود.

چکیده ای از بیوگرافی لیلا حاتمی:

نام کامل: لیلا حاتمی

تاریخ تولد: ۹ مهر ۱۳۵۱

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع به کار: سال ۱۳۶۱ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی رشته برق

همسر: علی مصفا

فرزندان: عسل و مانی

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,تصاویر لیلا حاتمیبیوگرافی لیلا حاتمی

بیوگرافی لیلا حاتمی:

لیلا حاتمی در ۹ مهر سال ۱۳۵۱ در تهران به دنیا آمد. پدرش علی حاتمی و مادرش زری خوشکام هستند که هر دو در عرصه هنر فعالیت دارند به طوری که پدرش کارگردان و مادرش بازیگر پیش از انقلاب می باشد. لیلا حاتمی بعد از دریافت دیپلم خود در رشته ریاضی، تحصیلاتش را در رشته مهندسی برق دانشگاه پلی تکنیک تهران ادامه داد. بعد از گذشت دو سال تحصیلات خود را رها کرد و به سوئیس رفت تا در دانشگاه لوزان ادبیات فرانسه بخواند اما بیماری پدرش در سال ۱۳۵۷ موجب شد به ایران بازگردد. لیلا حاتمی به چند زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، فرانسه، فارسی، آلمانی و ایتالیایی مسلط است.

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,پدر و مادر لیلا حاتمیلیلا حاتمی در کنار پدر و مادرش

آغاز و  ادامه فعالیت های حرفه ای لیلا حاتمی:

زمانی که ۱۲ ساله بود در فیلم کمال الملک در نقش کودکی این شخصیت حاضر شد و در حقیقت اولین تجربه حضور در سینما را کسب کرد. کارگردان این اثر هنری علی حاتمی پدر لیلا بود. 

در سال ۱۳۷۰ در فیلم دلشدگان که بازهم اثری از پدرش بود بازی کرد، بعد از آن در سال ۱۳۷۵ برای نخستین فیلمی را که از آن پدرش نبود بازی کرد که نقش یک زن نازا را برعهده داشت و توانست برای بازی در آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را دریافت کند. 

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,کودکی لیلا حاتمیتجربه یازیگری لیلا حاتمی در سنین کودکی

فیلم موفق دیگر این بازیگر آب و آتش بود که نقش یک زن روسپی را برعهده داشت. آتیلا پسیانی هم در این فیلم بازی کرد که نقش زوج و پسرعموی لیلا را برعهده داشت. در تمرینات تئاتر «منهای دو» داوود رشیدی بسیار خوش درخشید اما به دلیل بیماری مجبور به خارج شدن از تیم شد.

در سال ۱۳۸۹ در فیلم جدایی نادر از سیمین حاضر شد که همراه با تعدادی از بازیگران دیگر توانستند به جشنواره برلین راه پیدا کنند اما بنا بر هر دلیلی که برخی آن را بازی در فیلم بعدیش (پله آخر) می‌دانند در اختتامیه شرکت نکرد. این بازیگر همراه با ساره بیات و سارینا فرهادی توانستند خرس نقره ای بهترین گروه بازیگران زن را دریافت کنند. 

در بهار سال ۱۳۹۰ در مراسم فرش قرمز که توسط مسعود کیمیایی ساخته شده بود همراه با همسرش علی مصفا شرکت کرد، در تابستان همان سال هم به دنبال فیلم جدایی نادر از سیمین به فراسنه و ایتالیا رفت و در افتتاحیه اکران فیلم همراه با اصغر فرهادی حضور داشت. بعد از اینکه جدایی نادر از سیمین نامزد بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان اسکار شد؛ این بازیگر همراه با اصغر فرهادی و پیمان معادی در زمستان ۱۳۹۰ راهی مراسم اسکار آمریکا شدند. 

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,همسر لیلا حاتمی لیلا حاتمی در کنار علی مصفا

بعد از آن در مراسم اختتامیه جشنواره کن شرکت کردند و جایزه بزرگ این جشنواره به متئو گارونه کارگردان ایتالیایی فیلم واقعیت اهدا شد. چند ماه بعد از گذشت این مراسم لیلا حاتمی همراه با همسر و فرزندانشان برای اکران فیلم پله آخر و شرکت در جشنواره کارلووی به سمت جمهوری چک حرکت کردند. در این مراسم جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از آن لیلا حاتمی شد. 

بعد از این ماجرا زمانی که علی مصفا برای بازی در فیلم جدید اصغر فرهادی در فرانسه اقامت پیدا کرد همراه با همسرش عازم فرانسه شد و چندین ماه در این کشور ماند. بعد از بازگشتش به ایران در پاییز ۱۳۹۲ به همراه علی مصفا در مراسم بزرگداشت داریوش مهرجویی شرکت کرد.

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,لیلا حاتمی بازیگرلیلا حاتمی بازیگر حرفه ای سینما و تلویزیون

ازدواج لیلا حاتمی:

لیلا حاتمی در سال ۱۳۷۷ زمانی که به ۲۶ سالگی رسید به علی مصفا ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند به نام های عسل و مانی است. این زوج در سال ۱۳۷۶ در فیلم لیلا نقش دو عاشق را بازی می کردند، بسیاری اعتقاد داشتند که روابط عاشقانه که شخصیت فیلم لیلا داشت واقعی بودند به همین دلیل می توانست بینندگان خاص و عام را به خود جلب کرده و این فیلم را باورپذیر کند. 

علی مصفا در ۱۱ آذر سال ۱۳۴۵ در تهران به دنیا آمد و دارای لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه فنی تهران در سال ۱۳۷۴ می باشد. مصفا نیز در یک خانواده فرهنگی به دنیا آمده است به طوری که پدرش مظاهر مصفا؛ از شاعران برجسته معاصر و استاد دانشگاه بود و مادرش امیربانو کریمی صاحب نام ادبیات فارسی و متخصص سبک هندی و صائب شناسی می باشد. 

ایشان بازیگری را از سال ۱۳۷۱ از جلوی دوربین آغاز کرد.

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,پسر لیلا حاتمیلیلا حاتمی در کنار پسرش

در یک مصاحبه لیلا حاتمی درباره ازدواج با عشق با همسرش می گوید:  

علاقه من و علی درست قبل از شروع فیلمبرداری لیلا در سال ۷۵ شروع شد، اصلا آقای مهرجویی اول ما را به هم علاقمند کرد و بعد فیلمش را ساخت. 

همکاری لیلا حاتمی با کارگردانان:

بیشترین همکاری لیلا حاتمی با داریوش مهرجویی صورت گرفته است که به ترتیب شامل چهار اثر می باشد: لیلا، میکس، آسمان محبوب و نارنجی پوش، این فیلم ها جزئی از مشهورترین فیلم های داریوش مهرجویی و به یادماندنی ترین آثار لیلا حاتمی را در دل خود جای داده است. 

لیلا حاتمی با کارگردانان دیگری مانند: علی مصفا،حمید نعمت الله ، فریدون جیرانی، علیرضا رئیسیان و علی حاتمی (دو فیلم) هم همکاری داشته است. لیلا حاتمی کارگردان، فیلمنامه و نقشی که قرار است برعهده بگیرد را بهترین عوامل جهت انتخاب پیشنهاد بازی می شمارد. او معتقد است نقشی که به خوبی نوشته شود را می توان به خوبی بازی کرد و از میان کارگردانان فعالیت با داریوش مهرجویی را راحت تر می داند. این بازیگر با کارگردانان فیلم اولی مانند صفی یزدانیان – عادل یراقی و سهیل بیرقی هم همکاری داشته است. 

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,فعالیت های لیلا حاتمیهمکاری لیلا حاتمی با داریوش مهرجویی

حواشی لیلا حاتمی:

حواشی حضور در جشنواره کن ۲۰۱۲:

لیلا حاتمی زمانی در ۶۵ امین دوره جشنواره فیلم کن ظاهر شد که در مراسم پایانی، جایزه بهترین فیلم این دوره کن را به ماتئه گارونه به خاطر فیلم واقعیت اهدا کرد. او با لباسی پوشیده در این جشنواره حاضر شد و سایت ال نیز که پیگیر اخبار مد دنیا است، پوشش وی را از جمله ده پوشش برتر مراسم اختتامیه جشنواره اعلام کرد. 

معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی در کنار اعتراض به وضعیت سینما، در مراسمی از لیلا حاتمی انتقاد کرد همچنین اعلام کرد: «اینکه هنرپیشه زنی در جشنواره کن و یا دیگر جشنواره‌ها با یک لباس بد و مستهجن و حجاب نامناسب ظاهر شود و با مردم نامحرم دست بدهد، الگو می‌شود و این رفتار کجای انقلابی است که ما انجام داده‌ایم؟»

در ادامه اظهارات خود اشاره کرد که سینماگران ایرانی را به دلیل عدم اعتراضشان به پوشش لیلا حاتمی متهم کرد و از آنها انتقاد داشت. 

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,لیلا حاتمی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۲حضور لیلا حاتمی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۲

حضور در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴:

لیلا حاتمی در ۶۷ امین جشنواره فیلم کن به عنوان یکی از نه داور بخش اصلی انتخاب شد، در این جشنواره لیلا حاتمی با ژیل ژاکوبدبیر و رئیس جشنواره دست داده و روبوسی کرد و سپس با انتشار فیلم و تصاویر مربوط به آن در فضای مجازی جنجال های بسیاری ایجاد کرد. 

جنتی که وزیر ارشاد آن زمان سخنرانی انجام داد و این عمل حاتمی را غیرقبول شمرد. در واکنش به این اقدام خانم لیلا حاتمی حسین نوش‌آبادی معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار کرد: حضور شخصیت‌های هنری و هنرمندان ایرانی در خارج از کشور اگر با رعایت شئونات اسلامی و احترام به فرهنگ ملت و اعتقادات ایران باشد امری پسندیده است اما اگر این حضور با بی‌توجهی به ارزش‌های جامعه و معیارهای اخلاقی ما باشد ملت ایران این رفتار را نمی‌پذیرند.

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,لیلا حاتمی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴حضور لیلا حاتمی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴

افتخارات لیلا حاتمی:

دریافت نشان شوالیه:

سفارت فرانسه طی یک بیانیه در سال ۱۳۹۱ نشان ادب و هنر درجه شوالیه را توسط وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا کرد. «این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می‌شود.»

عضویت در آکادمی اسکار:

آکادمی اسکار در ژوئن ۲۰۱۷ اعلام کرد که از لیلا حاتمی برای عضویت در این آکادمی دعوت شده است. 

زیباترین زن:

بعد از اینکه لیلا حاتمی در سال ۱۳۸۹ در فیلم جدایی نادر از سیمین به کارگردانی اصغر فرهادی بازی کرد، نامش در لیست زیباترین زنان خاورمیانه در رتبه چهارم قرار گرفت. 

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,تصاویر جدید لیلا حاتمیلیلا حاتمی چهارمین زن زیبا خاور میانه

ترجمه کتاب:

در سال ۱۳۸۱ کتابی تحت عنوان شب افتتاح به نویسندگی جان کاساوتیس توسط لیلا حاتمی ترجمه و منتشر شد. دیگر اثر این بازیگر ترجمه کتاب «شش گفتگو با پیکاسو» می باشد. 

جوایز لیلا حاتمی:

در سال ۱۳۶۷ جایزه بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای فیلم «لیلا» را دریافت کرد. 

در سال ۱۳۸۰ جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن بزرگ سینمای ایران برای فیلم «آب و آتش» دریافت کرد.

در سال ۱۳۸۰ جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم «آب و آتش» را دریافت کرد.

در سال ۱۳۸۰ جایزه بهترین بازیگر زن فیلم و سریال از سومین جشنواره سیما برای مجموعه «کیف انگلیسی» را دریافت کرد. 

در سال ۱۳۸۱ به عنوان بهترین بازیگر زن از بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مونترآل برای فیلم «ایستگاه متروک» انتخاب شد. 

در سال ۱۳۸۷ وی توانست برنده بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر برای فیلم «بی پولی» شود.

در سال ۱۳۸۸ لیلا حاتمی به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم «بی‌پولی» انتخاب شد. 

در سال ۱۳۸۹ به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره بین‌ المللی زیمبابوه برای فیلم «هر شب تنهایی» انتخاب شد.

در سال ۱۳۹۰ به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از ششمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو برای فیلم «آشنایی با لیلا» انتخاب شد.

در سال ۱۳۹۰ به عنوان بهترین بازیگر زن از شصت و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین جایزه خرس نقره ای برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» انتخاب شد. 

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و سومین جشنواره بین‌ المللی فیلم پام اسپرینگز جایزه

فیپرشی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» در سال ۱۳۹۱

دریافت جایزه پروین برای فیلم «سر به‌ مهر» در سال ۱۳۹۱

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر زن از چهل و هفتمین جشنواره بین‌ المللی کارلووی واری برای فیلم «پله آخر» در سال ۱۳۹۲

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر برای فیلم «رگ خواب» در سال ۱۳۹۵

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم «من» در سال ۱۳۹۵

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر زن از اولین جشن روزنامه سینما برای فمیلم «من» در سال ۱۳۹۵

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر زن از ششمین جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا برای فیلم «من» در سال ۱۳۹۵

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای فیلم «رگ خواب» در سال ۱۳۹۶

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن از جشن بزرگ سینمای ایران برای فیلم «رگ خواب» در سال ۱۳۹۶

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر برای فیلم «رگ خواب» در سال ۱۳۹۷

انتخاب به عنوان بهترین بازیگر زن هفتمین جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا برای فیلم «رگ خواب» در سال ۱۳۹۷

لیلا حاتمی,بیوگرافی لیلا حاتمی,افتخارات لیلا حاتمیافتخارات لیلا حاتمی

فیلم شناسی لیلا حاتمی:

فیلم های سینمایی:

کمال ‌الملک۱۳۶۲
دلشدگان۱۳۷۰
لیلا۱۳۷۵
شیدا۱۳۷۷
میکس۱۳۷۸
آب و آتش۱۳۷۹
مربای شیرین۱۳۸۰
ایستگاه متروک۱۳۸۰
ارتفاع پست۱۳۸۰
سیمای زنی در دوردست۱۳۸۲
سالاد فصل۱۳۸۳
حکم۱۳۸۳
شاعر زباله ‌ها۱۳۸۴
هر شب تنهایی۱۳۸۶
بی ‌پولی۱۳۸۶
شیرین۱۳۸۸
چهل سالگی۱۳۸۸
پرسه در مه۱۳۸۸
آسمان محبوب۱۳۸۸
چیزهایی هست که نمی ‌دانی۱۳۸۹
سعادت آباد۱۳۸۹
جدایی نادر از سیمین۱۳۸۹
پله آخر۱۳۹۰
نارنجی ‌پوش۱۳۹۰
آشنایی با لیلا۱۳۹۱
سر به ‌مهر۱۳۹۱
در دنیای تو ساعت چند است؟۱۳۹۲
دوران عاشقی۱۳۹۳
من۱۳۹۴
رگ خواب۱۳۹۴
حکایت دریا۱۳۹۵
بمب؛ یک عاشقانه۱۳۹۶
خوک۱۳۹۶
مردی بدون سایه۱۳۹۸
ما همه با هم هستیم۱۳۹۸
قاتل و وحشی۱۳۹۸
پیر پسر۱۴۰۰
تصویر۱۴۰۱
زمانی برای ابدیت۱۴۰۱

کارهای سریالی:

هزار دستان۱۳۵۸ – ۱۳۶۷
زیر گنبد کبود۱۳۶۱
بچه ‌ها بیدار، بچه ‌ها هوشیار۱۳۶۲
کیف انگلیسی۱۳۷۸
پریدخت۱۳۸۶
نهنگ آبی۱۳۹۷
شبکه مخفی زنان۱۴۰۱

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش