چکیده ای از بیوگرافی روزبه بمانی:
نام کامل: روزبه بمانی
تاریخ تولد: ۷ آذر ۱۳۵۷
محل تولد: تهران
حرفه: شاعر، ترانهسرا و خواننده
آغاز فعالیت: از سال ۱۳۷۵ تا کنون
تحصیلات: لیسانس مهندسی کامپیوتر و لیسانس ادبیات
وضعیت تاهل: متاهل
بیوگرافی روزبه بمانی:
روزبه بمانی در تاریخ ۷ آذر ۱۳۵۷ در تهران به دنیا آمد. علاقه روزبه بمانی به شعر و شاعری از کودکی آغاز شد اما بیشتر به شاعران کلاسیک علاقه داشت. وی از ۱۲ سالگی فعالیت خود را به صورت جدی با خواندن شعرهای حافظ و بعدها سعدی آغاز کرد و به مرور زمان اشعاری از صائب، فریدون مشیری و سهراب سپهری را به کار خود اضافه کرد فعالیت خود را به تدریج ادامه داد تا اینکه به کارنامه خود آثار شاملو، نصرت رحمانی و مولانا را نیز اضافه کرد.
نوشتن آثار او به ۱۷ سالگی اش برمی گردد، او شعرهای نو می سرود و به واسطه ذهنیتی که از شاعران الگوی خود داشت، می گوید زمانی شعرهایم به سهراب شبیه بود، یک دوره شبیه به فروغ شعر می گفتم و دوره ای دیگر شاملو، بعد از گذشت مدتی هم به شعر سپید علاقه مند شدم تا اینکه به ژانر ترانه سرایی رسیدم.
روزبه بمانی در خانواده ای به دنیا آمد که پیشینه هنری نداشتند اما بنابر آنچه خودش عنوان می کند به هنر علاقه پیدا کرده است.
دوره زندگی فوتبالی روزبه بمانی:
روزبه بمانی مدتی را به صورت جدی فوتبال بازی می کرد به طوری که از این طریق به اردوی تیم ملی دعوت می شود اما این مسیر را در پیش نگرفت.
تحصیلات روزبه بمانی:
روزبه بمانی در نهایت نیز برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه شد و رشته مهندسی متالوژی را انتخاب کرد، اما بعد از گذشت مدتی از این رشته انصراف داد و دانشجوی رشته مهندسی نرم افزار شد. او درحال حاضر مدرک کارشناسی مهندسی نرم افزار و لیسانس ادبیات دارد.
آغاز فعالیت حرفه ای روزبه بمانی:
روزبه بمانی امروزه به عنوان شاعر و ترانهسرا و خواننده ایرانی شناخته می شود، او فعالیت هنری خود را با کمک بهروز صفاریان شروع کرد و سابقه همکاری با هنرمندان ایرانی نظیر؛ گوگوش، احسان خواجهامیری، علی لهراسبی، کاوه یغمایی، محمد اصفهانی، داریوش اقبالی، رضا یزدانی (خواننده)، محسن چاوشی، محسن یگانه ،فرزاد فرزین، مهدی یراحی، سینا سرلک ، هلن، کامران و هومن، رضا صادقی، مهدی یغمایی و علیرضا عصار را دارد.
خوانندگی روزبه بمانی:
روزبه بمانی عنوان می کند که به خوانندگی علاقه چندانی ندارد تنها در سنین جوانی وسوسه می شد برخی از ترانه هایش را خودش بخواند. در سال ۱۳۸۵ ترانه ای به نام منو زیر سایه خودت بگیر که سروده خودش بود را با همکاری نیما مسیحا و مهدی یراحی اجرا کرد.
ترانه تیتراژ برنامه شب شیشه ای در سال ۱۳۸۶ هم توسط خود آقای بمانی اجرا شد، بعد از زلزله ای که در سل ۱۳۹۱ آذربایجان صورت گرفت دکلمه آوار را به مردم این استان تقدیم کرد. در فیلم سینمایی ربوده شده هم چند اثر ترانه ای دیگر از روزبه بمانی وجود دارد.
حضور روزبه بمانی در تئاتر:
بنابر آنچه روزبه بمانی عنوان می کند در دوران نوجوانی هم تجربه های زیادی از حضور در حوزه هنر داشته است، وی در نمایش کسی نیست همه داستان ها را به یاد بیاورد، که به کارگردانی رضا حداد و نویسندگی محمد چرمشیر در ماه شهریور و مهر ۱۳۹۳ در تماشاخانه ی ایران شهر بود، روی صحنه رفته است. قبل از این موضوع در سال ۱۳۸۲ در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر هم به روی صحنه رفته است و بعد از آن در کشورهای مختلف اجرا شد.
حضور روزبه بمانی در سینما:
روزبه بمانی در فیلم سینمایی «ربوده شده» که در سال ۱۳۹۴ به کارگردانی بیژن میرباقری و با حضور نیکی کریمی ساخته شد و البته چندان هم موفق نبود، بازی کرد. در این فیلم سینمایی علیرضا افکاری که دوست و همکار قدیمی این خواننده بود نیز حضور داشت. آقای بمانی تعدادی از ترانه های خودش در لابلای صحنه های فیلم با صدایش اجرا کرد.
برخی از افتخارات روزبه بمانی:
در سال ۱۳۹۲ روزبه بمانی برای آهنگ نابرده رنج از آلبوم «عاشقانهها»؛ برگزیده بخش کارشناسی برترین شعر سال از اولین دوره جشنواره موسیقی شد.
در سال ۱۳۹۲ تندیس بهترین ترانهسرا از بخش کارشناسی اولین دوره جشنواره موسیقی ما را دریافت کرد.
در سال ۱۳۹۲ برای آهنگ نابرده رنج از آلبوم «عاشقانهها»؛ برگزیده بخش مردمی برترین شعر سال از اولین دوره جشنواره موسیقی ما شد.
در سال ۱۳۹۲ تندیس بهترین ترانهسرا پاپ از بخش مردمی اولین دوره جشنواره موسیقی ما را دریافت کرد.
در سال ۱۳۹۳ برای سازش از آلبوم «امپراتور»؛ نامزد بهترین ترانه پاپ در بخش کارشناسی از دومین دوره جشنواره موسیقی ما شد.
در سال ۱۳۹۳ تندیس بهترین ترانهسرا پاپ از بخش کارشناسی اولین دوره جشنواره موسیقی ما به این هنرمند اهدا شد.
در سال ۱۳۹۳ برای ماهعسل از آلبوم «شخصی»؛ توانست برنده بهترین ترانه پاپ در بخش مردمی از دومین دوره جشنواره موسیقی ما شود.
در سال ۱۳۹۴ برای قطعه پاییز از آلبوم «پاییز، تنهایی»؛ نامزد بهترین ترانه پاپ در بخش کارشناسی از سومین دوره جشنواره موسیقی ما شد.
در سال ۱۳۹۴ تندیس بهترین ترانهسرا پاپ از بخش کارشناسی سومین دوره جشنواره موسیقی ما به روزبه بمانی اهدا شد.
مصاحبه با روزبه بمانی:
چرا آلبوم کجا باید برم را منتشر کردید؟
افرادی که اثر کجا باید بروم را شنیدند گمان می کنند خواندن و حتی دغدغه ای موضوع از «کجا باید برم» شروع شد، شاید باید با توضیحاتم این برداشت را تغییر دهم و بگویم از مدت ها قبل از اینکه شروع به نوشتن کنم خواندن را انجام می دادم.
در فاصله بین نوشتن ترانه تا انتشار آلبوم ها چندین بار پیشنهاد خواندن به من ارائه شد که مشکلات مانع از تحقق این موضوع شدند و یا نتوانستم خودم را قانع کنم که باید بخوانم، البته خود ترانه هم آنقدر کشش در من ایجاد نمی کرد که نفس کشیدن در آن فضا را به حضور در عرصه خواندن کـه اقتضائات خاص خودش را دارد، ترجیح بدهم.
با این توضیح میشود نتیجه گرفت که خواندن را دیر شروع کردید؟
به هرحال من تحصیلات خود را در زمینه خواندن پشت سر گذاشتم، زمانی که بیست و یکی دو سالم کلاسهاي سلفژ آغاز کردم، نمی خواهم بگویم دیر شده بود اما سن و سالم برای خواندن، سن و سال کمی نیست و هنوز هم اگر دلایلی دستبـهدست هم نمیدادند، شاید حاضر نمی شدم آن خلوت ترانهسرایی را کنار بگذارم تا وارد حوزه خواندن بشوم.
یکی از بخشهاي جالب آلبوم شـما این اسـت کـه تمام قطعات در «کجا باید برم» با دکلمه شروع میشوند. انگار این اثر دراین زمینه یادآور کارهای قدیمی اسـت کـه با عنوان صدای شاعر منتشر می شد.
درباره دکلمه هایی که قطعات آلبوم دارند باید عنوان کنم سعی داشتم تا حد امکان زبان پارسی را معیار خودم قرار دهم، هرچند در بخشی از دکلمهها شـما شنونده ترانهاي هستید کـه دو خطش معیار اسـت و دو خطش محاوره.
این قسمت از آلبوم از آن بخش هایی است که امکان داشت خود را کمتر نشان دهد یا در تمام قطعات از آنها استفاده نکنم.
آهنگهای منتشر شده با صدای روزبه بمانی:
- خسته شدم
- کجا باید برم
- حالم خوش نیست
- خون بس
- چالوس
آلبومهای روزبه بمانی:
- سال ۱۳۸۶ سکوت سرد که دارای ۶ ترانه می باشد و اثر کاوه یغمایی
- در سال ۱۳۹۸ دنیای این روزای من اثر داریوش اقبالی
- در سال ۱۳۹۱ عاشقانهها اثر احسان خواجه امیری
- در سال ۱۳۹۳ اثر پاییز که دارای ۹ ترانه می باشد و اثر احسان خواجه امیری است
- از یاد میبرم
- در سال ۱۳۹۵ اثر ۳۰ سالگی که دارای ۶ ترانه سروده شده می باشد و اثر احسان خواجه امیری است
- در سال ۱۳۹۵ آینه قدی اثر مهدی یراحی
- در سال ۱۳۹۵ اثر منشور دارای ۵ ترانه سروده شده دارد که اثر کاوه یغمایی
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 12
- 5