چکیده ای از بیوگرافی هادی ساعی
نام:هادی ساعی بنه کهل
تاریخ تولد:۲۱ خرداد ۱۳۵۵
محل تولد:شهرستان بستان آباد
ملیت:ایرانی
سال های فعالیت:۱۳۸۷ – ۱۳۶۵
پیشه:مدیر ورزشی، بازیگر
بیوگرافی هادی ساعی
نام بخشی از توابع نزدیک تبریز، بنه کهل است. پسوند نام خانوادگی هادی ساعی بنه کهل است؛ در حالیکه هادی ساعی در نزدیکی تهران در محله معروف« چشمه علی» شهرری و در روز بیستم خرداد سال ۱۳۵۵، مصادف با شب ولادت حضرت علی النقی( ع) متولد شد. پدر و مادر او اهل روستای بنه کهل از توابع شهرستان بستان آباد در استان آذربایجان شرقی می باشند. او دومین فرزند خانواده است و برادر بزرگ ترش، که علی نام دارد چهار سال با هادی اختلاف سن دارد.
هادی ساعی سه برادر به نام مهدی، علی و مهران و یک خواهر به نام مهروز دارد که خواهرش مهروز ساعی از تکواندوکاران پیشین تیم ملی ایران می باشد. برادرش مهدی بر اثر تصادف جانش را از دست داده و برادر دیگرش نیز علی در اثر بیماری قلبی فوت کرده است. وی مدرک تحصیلی فوق لیسانس تربیت بدنی و لیسانس رشته MBA دارد.
ازدواج هادی ساعی
در سال ۱۳۸۲ هادی ساعی با کمند صادقی ازدواج کرده و ثمره ی این ازدواج یک پسر به نام تایماز میباشد.
فعالیت های هادی ساعی
هادی ساعی، از سن ۱۴ سالگی تکواندو را بطور حرفه ای آغاز کرد و از ردهٔ سنی نوجوانان تا بزرگسالان بطور مستمر در تیم ملی تکواندو ایران حضور داشت. از سال ۱۳۷۲ او به عضویت تیم ملی ایران درآمد.
* ارتش های جهان:
هادی ساعی در مسابقه های ارتش های جهان که در سال ۱۹۹۵ در کرواسی برگزار می شد، به عضویت تیم ارتش ایران درآمد. برای نخستین بار او به صحنه مسابقه های بین المللی رفت و در سن ۱۹ سالگی، با کسب یک نشان نقره افتخار بزرگی برای خود و ارتش ایران بدست آورد. کسب این نشان و موفقیت، گام نخستین هادی برای ورود به جرگه قهرمانی و جاده مسطحی برای موفقیت های آتی وی بود.
* نشان های طلا:
هادی ساعی در سال ۱۹۹۷، به نخستین نشان طلای خود از مسابقات بین المللی در اولین دوره مسابقات تکواندو و غرب آسیا، دست یافت. مسابقه های سوپر جام جهانی که از اهمیتی خاص برخوردار است. در سال بعد( ۱۹۹۸) تجربه ای با ارزش برای او محسوب میشد. او در این مسابقه ها که در المان انجام شد، نخستین نشان طلای این جام را توانست نصیب خود و ایران کند. کسب این نشان، که به مراتب با ارزش تر از نشان بازی های غرب اسیا بود به وی فرصت داد تا در میان بزرگان تکواندو جهان، خود را بیابد و به نشان طلای مسابقه های جهانی فکر کند.
* طلای جهانی:
در سال ۱۹۹۹، سرانجام هادی ساعی به آرزوی دیرین خود رسید. وی عطش زیادی برای کسب نشان طلای جهان داشت. سالها بود که در دنیای آرام تفکرات خود، به لحظه ای می اندیشید که روی سکوی قهرمانی جهان برود و گردن آویز طلا را به گردن اویخته، دست چپ را به روی سینه قرار داده و منتظر ترنم سرود جمهوری اسلامی ملی ایران همراه با به اهتراز درآمدن پرچم کشورش است. به راستی که این لحظه ، از راه رسید و وی خود را در کانادا در بالای سکوی قهرمانی جهان که برگزار شده بود، دید.
* مقدماتی برای نشان المپیک:
هادی ساعی برای گرفتن سهمیه شرکت در بازی های المپیک سیدنی، باید در مسابقه های ورودیه و کسب سهمیه شرکت می کرد. او که به نشان طلا در مسابقه های جهانی کانادا دست یافته بود مشکل زیادی در پیش نداشت؛ ولی به هر صورت، حریفان برای دستیابی به این سهمیه سرنوشت ساز، بیکار نشسته بودند.
در سال ۱۹۹۹ یک دوره مسابقه، در کرواسی انجام شد و هادی ساعی در همین مسابقات بود که با برتری کامل، به نشان طلا دست یافت و برای خود بخت شرکت در بازی ها را مسجل نمود. وی برای توفیق در المپیک سیدنی با خیال راحت و در ارامش، برنامه ریزی کرد. فرانسه پیش از بازی های المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، میزبان مسابقه های سوپر جام جهانی شده بود و هادی ساعی که برای این مسابقات ارزشی کم تر از مسابقه های جهان قائل نبود. برای درهم شکستن روحیه رقبای خود در بازی های سیدنی، باید نشان طلا را از آن خود میکرد. این سوپر جام نسبت به جام جهانی ۱۹۹۸ از کیفیتی بالاتر برخوردار بود، به دلیل آن که همه حریفان و مدعیان سکوی قهرمانی، خود را به اوج تمرین های وفنون رزمی رسانده بودند.
هادی ساعی در این مسابقات با اتکای به نفسی بیشتر ظاهر شد و تماشاچیان این مسابقه در شهر لیوان( فرانسه) را مجذوب قدرت و مهارت خود کرد. وی به نشان طلا، در این نبرد دست یافت و جای تردیدی نگذاشت که، مدعی شماره یک این دسته و نشان طلای بازی ها در سیدنی شد؛ ولی این اتفاق نیفتاد و در بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی هادی ساعی با کسب نشان برنز بعد از سالها، ایران در در رشته ای بغیر از کشتی و وزنه برداری در المپیک صاحب مدال کرد.
* المپیک ۲۰۰۴ اتن:
عطاء بهمنش، نویسنده و مفسر ورزشی صدا و سیما، دو هفته مانده به بازی های آتن، برای تهیه فیلم و مصاحبه، همراه با اقای محمدی بقا و تیم خود به سالن ارزیابی توان جسمانی قهرمانان به آکادمی ملی المپیک آماده بود. وی با کسانی چون حسن رنگرز، یوسف کرمی، هادی ساعی مصاحبه کرد.
* طلای المپیک هادی ساعی:
در مسابقه های تکواندو بازی های آتن، دو شرکت کننده برای سهم هر کشور، تعیین شده بود که این سهمیه به افزادی نظیر هادی ساعی و یوسف کرمی تعلق گرفت.
* خداحافظی هادی ساعی از تکواندو:
در ۱۴ آبان ۱۳۸۷ هادی ساعی از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد بعد از انجام یک مسابقهٔ نمادین و در ۱۸ آبان ۱۳۸۷ با امید غلام زاده در خانهٔ تکواندو چهار گوشهٔ شیاب چانگ را بوسید و از رقابت های تکواندو بطور رسمی کنار رفت.
* ورود هادی ساعی به سینما:
در سال ۱۳۹۳ اولین بار از هادی ساعی برای بازی در مجموعه تلویزیونی « آمین» به کارگردانی« منوچهر هادی» دعوت به عمل آمد. او به خوبی از این پیشنهاد استقبال کرد و بعد از مطالعه ی فیملنامه و اطلاع از نقش به خوبی توانست با آن ارتباط برقرار کند. اینگونه بود که بطور رسمی در دنیای هنر وارد شد.
* ورود هادی ساعی به سیاست:
هادی ساعی پس از خداحافظی از تکواندو در عرصه سیاست وارد شد و عضو شورای شهر تهران در دورهٔ سوم و دوره چهارم( از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) بود. او در دورهٔ چهارم توانست به عضویت هیئت رئیسهٔ این شورا درآید هم اکنون از دی ماه ۱۳۹۸، بعنوان مدیر فنی تیم ملی تکواندو مردان ایران فعالیت می کند.
* فعالیت های دیگر هادی ساعی:
هادی ساعی علاوه بر فعالیت های ورزشی، دفتر تبلیغاتی دارد و همچنین نمایندگی شرکت سایپا را بر عهده دارد و در باشگاه سوار کاری نیز مشغول است و خودش نیز اسب سوار ماهریست.
مقام های کسب شده توسط هادی ساعی
مقام های کسب شده توسط هادی ساعی در سطوح مختلف عبارتند از:
- کسب مدال طلا در مسابقات ارتش های جهان کرواسی ۱۹۹۶
- کسب مدال طلا در مسابقات بازیهای غرب آسیا ۱۹۹۷
- کسب مدال طلا در مسابقات جام جهانی بزرگسالان آلمان ۱۹۹۸
- کسب مدال طلا در مسابقات جهانی کانادا ۱۹۹۹
- کسب مدال طلا در مسابقات ورودی المپیک سیدنی ۱۹۹۹
- کسب مدال طلا در مسابقات جام جهانی فرانسه ۲۰۰۰
- کسب مدال برنز درمسابقات المپیک سیدنی ۲۰۰۰
- کسب مدال طلادر مسابقات جام جهانی ویتنام ۲۰۰۱
- کسب مدال طلا در مسابقات آسیا و اقیانوسیه ۲۰۰۲
- کسب مدال طلا در مسابقات جام جهانی ژاپن ۲۰۰۲
- کسب مدال طلا در مسابقات بازیهای آسیایی بوسان ۲۰۰۲
- کسب مدال نقره در مسابقات جهانی آلمان (۲۰۰۳)
- کسب مدال طلا در مسابقات آسیا واقیانوسیه آتن ( ۲۰۰۴)
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 20
- 1