شهربانو منصوریان:
چکیده ای از بیوگرافی شهربانو منصوریان
نام کامل: شهربانو منصوریان سمیرمی
ملیت: ایران
زادهٔ: ۸ بهمن ۱۳۶۴
محل تولد: سمیرم
قد: ۱٫۷۵ متر
وزن: ۶۰ کیلوگرم
ورزش: ووشو
بیوگرافی شهربانو منصوریان
شهربانو منصوریان متولد شهرستان سمیرم از توابع استان اصفهان، در رشته های رزمی فعالیت دارد، او تابحال افتخارات متعددی را بهمراه دو خواهر دیگرش در ووشو بدست آورده است. شهربانو منصوریان از سال ۷۴ یعنی ۹ سالگی به ورزش های رزمی علاقمند شد و علاوه بر ووشو در رشته کونگ فو نیز حال فعالیت داشته است. او سه مدال طلای جهانی، یک مدال طلای جام جهانی اندونزی، یک نشان طلای آسیا و همینطور چندین قهرمانی کشوری در رشته ووشو بخش ساندا به دست آورده است.
در وزن ۷۰ کیلوگرم ساندای زنان، شهربانو منصوریان بعد از استراحت در دور اول، برابر «کریستینا نورازووا» از روسیه در ۲ راند متوالی، به برتری دست یافت و فینالیست شد. شهربانو در دیدار پایانی، برابر «کریستینا اولیورا» از برزیل قرار گرفت و در همان راند اول، اختلاف را به ۱۲ امتیاز رساند و قهرمان مسابقات ووشو قهرمانی جهان ۲۰۱۹شد. او این مدال را به پسر ۳ماهه خود (آرشام) تقدیم کرد.
شهربانو منصوریان؛ قهرمانِ ملی ووشو از شکل آشنایی با همسرش در برنامه ماه عسل گفت:من با یک نفر بحثم میشه سر کرایه أسب و همون موضوع سبب آشنایی ما میشه و درنهایت ازدواج میکنیم. اون موقع بيش ترین نگرانیم برای خانواده بود زیرا همسرم دیگه اجازه نمیداد برم آبشار برای أجاره أسب و برم مزرعه برای سیب چیدن و کار کنم و پول دربیارم.
شهربانو منصوریان در مورد کسب مدال طلا در رقابت های ووشوی قهرمانی جهان گفت :کسب مدال طلا همیشه خوشایند است و بعد از سه ماه و نیم تمرین و تلاش به قهرمانی رسیدم. مسابقات جهانی سختی های خاص خود را دارد و خوشحالم که توانستم روی سکوی اول قرار بگیرم. این مدال طلا را به پسرم تقدیم می کنم که در مدتی که به دنیا آمده خیلی کم وقت کردم او را ببینم.
شهربانو منصوریان مربی تیم ملی ساندای جوانان بانوان:
در حکمی از سوی رئیس فدراسیون ووشو، شهربانو منصوریان به عنوان مربی تیم ملی ساندای جوانان بانوان معرفی شد.
الهه منصوریان
چکیده ای از بیوگرافی الهه منصوریان
نام کامل: الهه منصوریان سمیرمی
ملیت: ایرانی
زادهٔ: ۳۰ شهریور ۱۳۷۰
محل تولد: سمیرم
حرفه: ورزشکار
قد: ۱٫۶۸ متر
بیوگرافی الهه منصوریان
الهه منصوریان، یکی از خواهران منصوریان، متولد سمیرم اصفهان است. خواهرانش او را تکنیکی تر از خودشان می دانند و دلیل ورودشان به صحنه ووشو را حمایت های الهه می دانند. مشاهده فیلم های بروسلی سبب شد تا وی با ورزش رزمی به خصوص رشته ووشو علاقه پیدا کند و از صفر تا صد این مسیر را با موفقیت طی کند.
الهه منصوریان اولین بانوی ووشو کشور است که توانسته سانداراکاران فوق حرفه ای چینی را شکست دهد و مدال طلای قهرمانی آسیا را بر گردن اندازد. او که یکی از خواهران منصوریان است این موفقیت را از تمامی موفقیت هایش بیشتر دوست دارد، به دلیل آن که به شکست چینی ها منتهی شد. البته وی گفته بود که برای کسب این موفقیت، چند وقتی را در باشگاه های چین تمرین کرد و قریب به ۳۰ میلیون تومان هم خرج روی دستش گذاشت. تمرین در چین و شکست دادن چینی ها که مهد ووشو جهان را در اختیار دارند، کاریست کارستان که الهه، توانست بانوان رزمی کار ایران را به این موفقیت نائل کند.
افتخارات ورزشی الهه منصوریان
- مهم ترین افتخارات ورزشی رده جوانان برای الهه منصوریان: نقره مسابقات آسیایی کره جنوبی ۲۰۰۷ و طلا مسابقات آسیایی ماکائو ۲۰۰۹.
- مهم ترین افتخارات ورزشی رده بزرگ سالان: نقره جهانی کانادا ۲۰۰۹، طلا جام جهانی چین ۲۰۱۰، طلا جام قفقاز ۲۰۱۰، برنز بازی های آسیایی گوانگ ژو ۲۰۱۰، برنز جهانی ترکیه ۲۰۱۱، طلای جهانی مالزی ۲۰۱۳، نقره آسیایی اینچئون ۲۰۱۴ و طلا آسیایی تایوان ۲۰۱۶.
الهه منصوریان سرمربی تیم های ملی ساندا جوانان بانوان:
طی حکمی از سوی رئیس فدراسیون ووشو «الهه منصوریان» به عنوان سرمربی تیمهای ملی ساندا جوانان بانوان منصوب شد.
سهیلا منصوریان:
چکیده ای از بیوگرافی سهیلا منصوریان
نام: سهیلا منصوریان
ملیت: ایرانی
زادهٔ: ۱ مهر ۱۳۶۹
محل تولد: سمیرم
حرفه: ورزشکار
قد: ۱٫۷۴ متر
بیوگرافی سهیلا منصوریان
سهیلا منصوریان متولد ۱۳۶۹ در سمیرم اصفهان، ورزشکار است. اول شهربانو و بعد هم الهه این رشته را انتخاب کردند، آن ها مدال جهانی داشتند که سهیلا هم ووشوکار شد.
سهیلا منصوریان در خصوص علاقه به ورزش این چنین گفت: من گرچه عاشق ورزش بودم ولی اول ووشو انتخابم نبود، من عاشق کونگ فو و کیک بوکسینگ بودم و در هر دو رشته هم خیلی خوب ظاهر شده بودم. در مسابقه های داخلی هم خیلی خوب عمل می کردم ولی متأسفانه شرایط در این رشته ها برای انتخاب بازیکن و حضور در رقابت های بین المللی اصلاً منصفانه نبود.
خواهران منصوریان، خانواده ای با فقر مطلق
در خانواده منصوریان، پدر آنها همراه مادر و سه تن از خواهران منصوریان روی مزارع کشاورزی دیگران کارگری می کردند، در فصل غیر کار، پدر راهی شیراز می شد تا آن جا کار کند.
مرضیه منصوریان خواهر بزرگ تر میگوید: من نور چشمی پدرم بودم و آرزو داشت که به دانشگاه بروم ولی در یک دوره زمانی به علت شرایط بد موجود و همینطور مواردی مثل فشار طلبکار ها من به یک ازدواج ناخواسته تن دادم و البته دو سال بعد با یک بچه ۶ ماهه مجبور به گرفتن طلاق شدم و به خانه پدر و مادرم بازگشتم.
ورزش امروز زنان ایران، نام های مهمی دارد که یکی از آن ها، خواهران منصوریان هستند. الهه، شهربانو و سهیلا منصوریان، نوابغ ووشو ایران و جهان هستند که توانسته اند با اتکاء به اقتدار بدنی و عزمی جزم، در یکی از دشوارترین رشته های ورزشی، برای ایران، افتخارات جهانی کسب کنند. در تاریخ ورزش ایران، حضور سه خواهر قهرمانی در یک رشته ورزشی سابقه نداشته است.
خواهران منصوریان، تاکنون موضوع چند فیلم مستند ورزشی هم شده اند. فیلم خواهران غریب که مبارزات ورزشی الهه و شهربانو در مسابقه های آسیایی اینچئون کره جنوبی را به تصویر کشید و مستندی به نام صفر تا سکو که روایتی از زندگی سه قهرمان ورزش بانوان ایران است و حضور موفقی در سینما حقیقت را در کارنامه دارد و در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نیز به نمایش در آمد از آن جمله است. این فیلم، جایزه “نشان فیروزه” برترین فیلم مستند جشنواره حقیقت را در سال ۹۵ از آن خود کرد که با استقبال گسترده تماشاگران این دوره از رقابت ها روبرو شد.
ووشو، ترکیبی از بوکس و تکواندو بوده و از سخت ترین ورزش ها به ویژه برای بانوان به شمار می رود. عشق به ووشو در بین خواهران منصوریان باعث شد تا آن ها، راه پایتخت را برگزیده و در باشگاه های تهران مشغول به تمرین شوند.
ماجرای مرغ های عروسی یکی از خواهران منصوریان
شهربانو منصوریان میگوید: به یاد دارم مراسم ازدواج خواهرم که ۱۳ ساله بودم همراه با پدرم برای خرید مرغ به یک مرغ فروشی رفتیم، ولی فروشنده به پدرم گفت: چون چک های قبلی ات را پاس نکرده ای نمی توانم به تو مرغ قرض بدهم و در آن لحظه من به آن فروشنده التماس خیلی زیادی کردم. هنوز هم زمانی که یاد آن اتفاق می افتم خیلی ناراحت می شوم. در آخر مرغ فروش راضی شد و با کار زیاد شهربانو بدهی های پدرش را پرداخت کرد.
ازدواج مجدد پدر خواهران منصوریان
مرضیه منصوریان گفت: زمانی که من به خانه ی پدرم برگشتم (پس از طلاق) در آن دوران هیچ خبری از پدرم نداشتیم تا اینکه متوجه شدیم پدرم وقتی برای کار به شیراز رفته بود در همان جا ازدواج کرده و دیگه بر نمیگردد.
سفر شهربانو منصوریان به شیراز
با بدتر شدن شرایط زندگی و رفتن پدر خواهران منصوریان به شیراز، شهربانو درس را از پنجم ابتدایی کنار گذاشت و به کارگری در یک خانواده در شیراز به سفارش عمویش رفت تا بخشی از هزینه های خانواده را تامین کند، آن جا به پیشنهاد عمویش در کلاس کاراته ثبت نام گرد و این شروعی برای آرزوهای بزرگترش شد.
الهه منصوریان از رفتن شهربانو می گوید: رفتن شهربانو ما را خیلی اذیت کرد، ولی او این کار را به این علت انجام داد که خانواده داشت از هم می پاشید و به همین علت ترک تحصیل کرد و به دنبال کار رفت.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 7