چکیده بیوگرافی سارا خادم الشریعه:
نام کامل: سارا سادات خادمالشریعه
تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵
محل تولد: تهران
حرفه: شطرنج باز
عناوین: استاد بینالمللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بینالمللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان
(۲۰۰۸)
وضعیت تاهل: متاهل
نام همسر: اردشیر احمدی
بیوگرافی سارا خادم الشریعه:
سارا خادم الشریعه در۲۰ اسفند ۱۳۷۵ در تهران به دنیا آمد. وی استاد بزرگ شطرنج ایران است که درواقع اولین زنی است که علاوه بر دریافت درجه استادبزرگ زنان در سن ۱۸ سالگی در ۸۴ امین کنگره شطرنج جهان هم توانسته عنوان استاد بین الملل را از آن خود کند. این عنوان تا پیش از این تنها توسط مردان ایرانی کسب می شد.
سارا خادم الشریعه شطرنج را از ۸ سالگی خود آغاز کرد. براساس آنچه خود عنوان می کند: از همان کودکی عاشق ورزش بوده است و تنیس روی میز و بسکتبال را خیلی دوست داشته، زمانی که یکی از همکلاسی هایش به کلاس شطرنج می رفته با اصرار خانواده اش را راضی می کند تا وی را هم به این کلاس بفرستند. برخلاف خیلی از افراد توانست جذب این رشته شود به طوری که از ۸ سالگی عاشق شطرنج شد.
یکی از دوستان او رد سال دوم دبیرستان از شاگردان استاد هرندی بود که سارا را به ایشان معرفی کرد، در حقیقت این آشنایی نقطه آغاز موفقیت و پیروزی های سارا محسوب می شد.
سارا خادم الشریعه تنها فرزند خانواده اش است و با وجودی که دلش یک خواهر یا برادر می خواسته این اتفاق صورت نگرفته است. وی مهم ترین حامی خودش را والدینش می داند که اگر حمایت مالی و معنوی آنها نبود هیچگاه نمی توانست به این نقطه ای که هست برسد. سارا خادم الشریعه در یک خانواده سادات به دنیا آمده است.
الگوی سارا خادم الشریعه:
براساس مصاحبه ای که با ایشان انجام شد عنوان می کند:
نمی توان گفت الگو اما یودیت پلوگار مجارستانی؛ شماره یک شطرنج زنان جهان مورد علاقه من است. سطح بازی او تا حدی بالا است که در برخی از مسابقات معتبر برای تیم ملی مردان مجارستان هم بازی کرده است.
متاسفانه به ورزش دیگری غیر از شطرنج مشغول نیستم، این ورزش سبب افزایش قدرت فردی و محاسباتی می شود از طرفی می تواند صبر و تحمل انسان را بالا ببرد.
آرزوی سارا خادم الشریعه:
من آرزو دارم قهرمان بانوان جهان و جز ۱۰ نفر برتر دنیا باشم.
هزینه مربی از جیب شخصی:
حدود یک سال با مربی شخصی کار می کند که تمام هزینه ها را به صورت شخصی پرداخت می کند، البته این مربی هلندی در مقاطع مختلف و به صورت کوتاه مدت ایشان را در تمرین یا مسابقات همراهی می کند البته هزینه حضور نه چندان طولانی هم باید محاسبه شود. همین دلیل موجب می شود بعد از مسابقه بخش زیادی از جایزه صرف هزینه های مربی شخصی شود.
ازدواج سارا خادم الشریعه:
خبر ازدواج سارا خادم الشریعه در سال ۱۳۹۶ مورد توجه رسانه ها شد، ایشان با اردشیر احمدی فیلمساز و مجری اینترنتی ازدواج کرد.
اردشیر احمدی در ۵ اسفند ۱۳۶۸ در اصفهان به دنیا آمد. وی از همان دوران کودکی به کانادا مهاجرت کرد و تحصیلاتش را در رشته فیلم و سینما تمام کرد. از جمله برنامه های ایشان می توان به آشپزی در سه سوت، از ونکوور تا لوس انجلس و برنامه ذره بین اشاره کرد. از لهجه اصفهانی و گریزمایه های طنز از خصوصیات ترفندهای اردشیر احمدی است.
اردشیر احمدی چند نماهنگ نیز برای امیر تتلو کارگردانی کرده است که از جمله آنها می توان به انرژي هسته ای اشاره کرد.
جنجال های اردشیر احمدی:
در اواسط سال ۱۳۹۴ خبری جنجالی مبنی بر نویسندگی و کارگردانی فیلم اشتباس توسط اردشیر احمدی منتشر شد. این فیلم درخصوص زندگی شخصی و فعالیت های بابک زنجانی بود. او بعد از چندماه باوجودی که فیلم در مرحله تولید بود از توقیف آن اطلاع داد.
زندانی:
اردشیر احمدی یک روز بعد از سفر به اصفهان رد ۲۰ دی ۱۳۹۳ توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و مستقیما به زندان مرکزی غولومخواست منتقل شد. وی بعد از ۳ ماه با وثیقه آزاد شد.
افتخارات سارا خادم الشریعه:
در سال ۱۳۹۴ سارا خادم الشریعه قهرمان شطرنج زنان ایران شد. او در سال ۲۰۱۴ موفق شد عنوان دوم مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان را از آن خود کند.
سارا خادم الشریعه تنها نماینده ایران است که در پایان دوره ششم گرندپری شطرنج بانوان در سال ۲۰۱۶ در خانتی مانسیسک روسیه شرکت کرد.
وی توانست در گرندپری ۲۰۱۶ که در تهران برگزار می شد مقام دوم را از آن خود کند. در این مسابقات با حرکتی قهرمانانه بعد از دیدن وضعیت روانی حریف خود با تساوی موافقت کرد که همین موضوع وی را کاندید دریافت جایزه اخلاق سال ۲۰۱۶ کرد.
در گرند پری روسیه توانست عنوان سوم را کسب کند.
در رقابت های سریع و برق آسای قهرمانی سال ۲۰۱۸ که در سن پترزبوگ روسیه برگزار می شد وی توانست در بخش سریع ۹ امتیاز از مجموع ۱۲ دور رقابت کسب کند و درنهایت به مقام نایب قهرمانی دست پیدا کرد.
از طرفی او ۱۳ امتیاز از ۱۷ امتیاز دریافت کرد که رده دوم رقابت های برق آسای جهان را هم از آن خود کرد. وی بعد از کسب دو عنوان نایب قهرمانی جهان در دو بخش سریع و برق آسا توانست عنوان قهرمانی مجموع مسابقات برق آسا در سال ۲۰۱۸ را از آن خود کند.
کسب عنوان استاد بزرگی بانوان:
سارا خادم الشریعه اولین زن ایرانی است که علاوه بر کسب درجه استاد بزرگ بانوان در سن ۱۸ سالگی در هشتاد و چهارمین کنگره شطرنج جهان هم حضور داشت و توانست استاد بین المللی شطرنج شود.
همراهی با مردم:
سقوط هواپیمای اوکراینی:
سارا خادم الشریعه در دی ماه ۱۳۹۸ بدون اشاره جهت اعتراض به سقوط هواپیمای اوکراینی از حضور در تیم ملی انصراف داد. گذرنامه ایشان زمان ورود به فرودگاه توقیف شد. وی بعد از چند ماه به تیم ملی برگشت.
اعتراضات سال ۱۴۰۱:
سارا خادم الشریعه در حمایت از خیزش سراسری مردم رد ۵ دی ۱۴۰۱ در مسابقات سریع قهرمانی جهان در آلماتی بدون حجاب شرکت کرد. براساس گزارشی که از روزنامه الپائیس چاپ شد ایشان بعد از مسابقات قزاقستان به ایران برنمی گشت و احتمالا در اسپانیا ادامه می داد.
براساس آنچه ایشان عنوان کرده است مدارک دستگیری اش در تهران آماده شده بود اما او با استفاده از قانون ویزای طلایی (خرید ملک به ارزش نیم میلیون یورو) به اسپانیا پناهنده شد. او با پدرو سانچز نخستوزیر اسپانیا در چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ دیدار داشت.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 13
- 2