چکیده بیوگرافی سهراب مرادی
نام کامل: سهراب مرادی
تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۶۷
محل تولد: سده، لنجان، استان اصفهان
اصالت: بختیاری
حرفه: وزنه بردار
بیوگرافی سهراب مرادی
سهراب مرادی در ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ در سده، لنجان استان اصفهان به دنیا آمد. اصالت این ورزشکار به لرهای بختیاری برمی گردد. سهراب مرادی از کودکی به ورزش علاقه داشت لذا ژیمناستیک را انتخاب کرد اما بعد از سال ۱۳۷۶ زمانی که ۹ ساله شد با وجود جثه ورزشکاری که داشت، وزنه برداری را انتخاب کرد.
سهراب مرادی افتخارات زیادی در دوران حرفه ای وزنه برداری خود کسب کرد که یکی از آنها المپیک تابستانی ۲۰۱۶ در دسته ۹۴ کیلوگرم بود، درنهایت برای ایشان مدال طلا را به همراه داشت.
از طرفی توانست دو قهرمانی در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ کسب کند که برای او یک مدال طلا و یک مدال برنز همراه داشت. در رقابتهای قهرمانی آسیا و طلای بازیهای آسیایی از دیگر دستاوردهای او در مسابقات بینالمللی میباشند.
سهراب مرادی چندین بار رکورد جهان را جابجا کرد، او با مهار وزنه ای به اندازه ۱۸۶ کیلوگرم در یک ضرب و ثبت حدنصاب ۴۱۸ کیلوگرم در مجموع؛ رکوردار یک ضرب و مجموع دسته وزنی ۹۶ کیلوگرم است.
او رکوردار یک ضرب، دو ضرب و مجموع در دسته وزنی قدیمی ۹۴ کیلوگرمی می باشد. در این دسته رقابت های رسمی وجود ندارد و رکوردهای ثبت شده در آن جزء رکوردهای رسمی مسابقات نیست.
سهراب مرادی در تیم ملی
سهراب مرادی در کمتر از ۸ سال توانست به عضویت تیم ملی نوجوانان در بیاید و در سال ۱۳۸۴ زمانی که ۱۷ ساله شد اولین تجربه حضور در مسابقات برون مرزی را نیز با مسابقات آسیایی اندونزی کسب کرد.
فعالیت حرفهای سهراب مرادی
قهرمانی آسیا
سهراب مرادی در مسابقات قهرمانی آسیا در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ مدال طلا را از آن خود کرد.
المپیک ۲۰۱۲
سهراب مرادی در دوره مسابقات المپیک لندن ۲۰۱۲ در دسته ۸۵ کیلوگرم حاضر بود اما با سه حرکت ناموفق در مرحله یک ضرب از دور مسابقات حذف شد.
قهرمانی جهان ۲۰۱۷
سهراب مرادی توانست در مسابقات قهرمانی جهان که در سال ۲۰۱۷ در شهر آناهایم آمریکا برگزار می شد سه طلای یک ضرب و دو ضرب و مجموع را از آن خود کند؛ درنتیجه برای اولین بار قهرمان جهان شد. این مسابقه توانست بعد از ۱۷ سال رکورد جهان را جابجا کند. او با ثبت رکورد مجموع ۴۱۷ کیلوگرم رکورد قبلی را که ۳۸۸ کیلوگرم بود و توسط دیدژبالیس لهستانی زده شده بود را شکست.
قهرمانی جهان ۲۰۱۸
سهراب مرادی در دوره مسابقات جهاین ۲۰۱۸ که در عشق آباد برگزار می شد برای اولین بار بعد از تغییرات اوزان وزنه برداری، در رده ۹۶ کیلوگرم روی تخته رفت، او توانست مهار وزنههای ۱۸۶ کگ در یکضرب و ۲۳۰ کگ در دوضرب و ۴۱۶ کگ در مجموع صاحب سه طلای یکضرب و دوضرب و مجموع و همچنین رکورددار وزن ۹۶ کیلوگرم جهان شود.
ماجرای محرومیت مادام العمر سهراب مرادی
مسئول بخش حقوقی فدراسیون بین المللی وزنه برداری؛ دکتر «مونیکا اونگار» در مهر ۱۳۹۲ اعلام کرد که سهراب مرادی و یاسین باقری با دوپینگ مثبت از مسابقات حذف می شوند. وی اعلام کرد که ماده ممنوعه متادون در نمونه آنها پیدا شده است و اعلام کرد: اول فکر کردم این ماده متان است و وقتی در فدراسیون جهانی دیدم که علت محرومیتم متادون درج شده، واقعا تعجب کردم.
یکی از چالش های فدراسیون حسین رضازاده؛ اضافه کرد اسم سهراب مرادی به عنوان بازنشسته فدراسیون جهانی بود، سپس اعلام شد که ایشان برای همیشه در زمان رضازاده محروم شده است، اما مجددا با پیگیری های رئیس جدید فدراسیون وزنه برداری؛ بعد از دو سال سهراب مرادی مجددا به میدان مسابقه برگشت و توانست در المپیک ریو ۲۰۱۶ شرکت کند.
سهراب مرادی توانست در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ ریودوژانیرو در وزن ۹۴ کیلوگرم در مجموع با رکورد ۴۰۳ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شود.
خداحافظی سهراب مرادی از وزنه برداری
سهراب مرادی در تیر ۱۴۰۲ دعوت تیم ملی را رد کرد زیرا مصدومیت قبلی او اجازه وزنه برداری را به او نمی داد. درنتیجه این ورزشکار از تیم ملی وزنه برداری خداحافظی کرد. ایشان در پیامی اعلام کرد:
ضمن عرض سپاس و قدر دانی از الطاف شما دوستان و هم میهنان گرامی از ایزد پاک نعمات بی کران و سلامتی برای شما عزیزان آرزومندم.
اینجانب سهراب مرادی از امروز اعلام میدارم با ورزش حرفه ای و پهلوان پرور وزنه برداری خداحافظی خواهم کرد، امید به اینکه توانسته باشم افتخاری هرچند کوچک برای ایران و شما عزیزان بوده باشم و در قلب و خاطرات شما جایگاهی همیشگی داشت باشم.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 13
- 2
ف گورویی
۱۴۰۳/۵/۵ - ۱۳:۳۶
Permalink