سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۹۱

زندگینامه قیصر امین پور شاعر معاصر ایرانی

قیصر امین پور,شعر قیصر امین پور,زندگینامه قیصر امین پورقیصر امین پور به ادبیات نگاهی غیرمتعصبانه، علمی و عمیق داشت
قیصر امین پور نویسنده، مدرس دانشگاه و شاعر معاصر ایرانی بود که همیشه در اشعار خود سعی می کرد انصاف و اخلاق را رعایت کند. وی یکی از تأثیرگذارترین شاعران دوره انقلاب اسلامی به شمار میرود. وی در زادگاه خود، دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی اش را سپری کرد و برای ادامه تحصیل به دزفول رفت.

چکیده ای از بیوگرافی قیصر امین پور

نام:قیصر امین پور

تاریخ تولد:۲ اردیبهشت ۱۳۳۸

زادگاه:گتوند

مدرک تحصیلی:دکترای ادبیات فارسی

پیشه:شاعر و ترانه سرا

ملیت:ایرانی

بیوگرافی قیصر امین پور

قیصر امین پور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در شهرستان گتوند استان خوزستان دیده به جهان گشود.

تحصیلات قیصر امین پور

قیصر امین پور در مدرسه راهنمایی دکتر معین و آیت‌الله طالقانی دزفول،  دوره راهنمایی و متوسطه خود را به پایان رسانید و در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۷ پذیرفته شد، ولی بعد از مدتی از تحصیل در این رشته انصراف داد. در سال ۱۳۶۳ قیصر امین پور بار دیگر، در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه به تحصیل پرداخت و تا مقطع دکترا این رشته را گذراند و از پایان نامه دکترای خود در سال ۱۳۷۶ با راهنمایی محمدرضا شفیعی کدکنی با عنوان« سنت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. این پایان نامه از سوی انتشارات علمی و فرهنگی در سال ۱۳۸۳ منتشر شد.

درباره قیصر امین پور,قیصر امین پور,اشعار عاشقانه قیصر امین پورهوشیاری و دقت نظر قیصر امین پور از او شاعری مضمون یاب و نکته پرداز ساخته است

همسر قیصر امین پور

در سال ۱۳۶۸ که ترم آخر لیسانس قیصر امین پور بود با هم دانشگاهی خود زیبا اشراقی که دانشجوی ادبیات بود آشنا شد و ازدواج کرد. زیبا اشراقی با انتشار کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد در سال ۱۳۹۶ با سبک شناسی ترانه های قیصر امین پور به قلم دکتر مهدی فیروزیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به جمع ناشران کشور پیوست. حاصل ازدواج قیصر امین پور و زیبا اشراقی، یک دختر به نام آیه می باشد.

فعالیت های قیصر امین پور

قیصر امین پور در سال ۱۳۵۸ فعالیت هنری خود را از حوزه اندیشه و هنر اسلامی آغاز کرد. او در سال ۱۳۶۳ نخستین مجموعه ی شعر خود را در کنار فعالیت های واحد شعر حوزه هنری و صفحه ی شعر هفته نامه سروش منتشر کرد. این مجموعه که از رباعی ها و دوبیتی ها تشکیل شده است" در کوچه آفتاب" نام دارد. سپس" تنفس صبح" را که حاوی غزل ها و در حدود بیست شعر نیمایی از انتشارات حوزه هنری است، به چاپ رسانید.

زندگی نامه قیصر امین پور,قیصر امین‌پور,قیصر امین پوراز جمله ویژگی های قیصر امین پور می توان به کشف مدام هنر و خلق سروده های نو اشاره نمود

" منظومه ظهر روز دهم"   در سال ۱۳۶۵ به بازار عرضه شد که شاعر در این منظومه ۲۸ صفحه‏اى موضوعاتی چون ظهر عاشورا، غوغاى کربلا و تنهایى عشق را بعنوان جوهره سروده بلندش در نظر گرفت. سال ۶۹ برگزیده دو دفتر تنفس صبح و در کوچه آفتاب با عنوان» گزیده دو دفتر شعر« از قیصر امین پور منتشر می شود." آینه ‏هاى ناگهان" تحول کیفى و کمى او را بازتاب می ‏دهد؛ در این مرحله قیصر امین پور به درک روشن‏ترى از شعر و ادبیات می رسد.

اشعار دفتر آینه های ناگهان، تفکر و اندیشه‏اى را نشان می ‏دهد که در ساختارى نو عرضه می ‏شود. آینه ‏هاى ناگهان، سبب شده تا قیصر امین پور در طیف هنرمندان پیشرو انقلاب بعنوان شاعرى تأثیرگذار تثبیت شود و از آن سو نیز موجودیت شاعرى از نسل جدید به رسمیت شناخته می ‏شود.

قیصر امین پور در سال ۱۳۶۷ سردبیر مجله سروش نوجوان شد و از همین سال تاکنون به تدریس در دانشگاه الزهرا و دانشگاه تهران مشغول شد. وی بعنوان عضو فرهنگستان ادب و زبان فارسی در سال ۱۳۸۲ نیز انتخاب شد. قیصر امین پور در سال ۶۳ نخستین مجموعه شعرش که بخش عمده آن غزل بود و حدود بیست قطعه شعر آزاد داشت را با عنوان" تنفس صبح" منتشر کرد و دومین مجموعه شعرش را که" در کوچه آفتاب" نام داشت در همین سال در قطع پالتویى به بازار فرستاد. در سال ۱۳۸۲ دکتر قیصر امین ‏پور علی رغم تمایلش از سردبیری سروش نوجوان استعفا داد.

سبک شعرهای قصیر امین پور

شعرهای قیصر امین پور از لحاظ بلاغی ارزشمند بوده و به همین علت بر ظرفیت ها و توانمندی زبان فارسی افزوده است. وی توانسته با شعرهای خود ویژگی های سبکی و بلاغی شعر کلاسیک و شعر نیمایی را تلفیق کند. نوآوری در بلاغت و درک انتظار مخاطبان امروز از شعر از عواملی به شمار میرود که در نهایت ، سبب برجستگی سبکی اوست.

انتقال پیام قیصر امین پور به صورت غیر مستقیم به مخاطب

یکی از ویژگی های اشعار قیصر امین پور که هر چه از دوره اول فاصله می گیرد، از نظر کیفی و ژرف اندیشی خردمندانه تر می شود، کاربرد جمله های پرسشی و انتقال پیام به صورت غیرمستقیم است. مهم ترین کارکردهای گزاره های پرسشی در اشعار قیصر امین پور شامل حیرت، تردید، انتقاد و امیدواری میباشد که بررسی آن ها در فرایند زمانی به بازشناسی دگردیسی فکری- عاطفی شاعر کمک می کند. کاربرد پرسش به ویژه استفهام انکاری یا بلاغی در دوره اول و مجموعه های نخستین وی را میتوان به ثبات و پایداری مبانی اعتقادی و انقلابی اش تعبیر کرد. پرسش های فلسفی از دوره دوم به خصوص در دوره سوم از میان سایه سنگین حیرت و سرگشتگی، شکل می گیرند و تردید را با چراهای بی پاسخ تائید و تأکید می کنند.

قیصر امین‌پور,بیوگرافی قیصر امین پور,عکس های قیصر امین پورقیصر امین پور از شاعران معدودیست که سعی می کرد در اشعارش انصاف و اخلاق را رعایت کند

قیصر امین پور در مجموعه های پایانی اش با خودشناسی و خودیابی، از فردگرایی و نومیدی فاصله می گیرد و بسوی جاودانگی و فراتر از بودن، بال و پر می گشاید. وی با پرسش از خویشتن و خطاب آن در آینه، در حقیقت از جایگاه انسان معاصر در جهان امروز می پرسد و در شعرهایش، با تاملات خوش بینانه به رهایی همه بشریت امید دارد. بدین ترتیب دگردیسی فکری- عاطفی قیصر امین پور از درک عقلانی و آزاد هستی و انسانی پدیدار می شود.

آثار قیصر امین پور

از قیصر امین پور در زمینه هایی مانند شعر کودک و نثر ادبی، آثاری منتشر شده است که به آن ها اشاره می کنیم:

در کوچه آفتابتنفس صبح رباعی و دوبیتی
طوفان در پرانتز: نثر ادبی در سال ۱۳۶۵منظومه ی ظهر روز دهم: شعر نوجوان در سال ۱۳۶۵
مثل چشمه، مثل رود: شعر نوجوانان سال ۱۳۶۸بی بال پریدن: نثر ادبی در سال ۱۳۷۰
مجموعه شعر آینه های ناگهان: سال ۱۳۷۲به قول پرستو: شعر نوجوان سال ۱۳۷۵
گزینه ی اشعار(مروارید): سال ۱۳۷۸مجموعه شعر گل ها و همه آفتابگردان اند: سال ۱۳۸۰
دستور زبان عشق: سال ۱۳۸۶

مرگ قصیر امین پور

قیصر امین پور در آخرین روزهای سال ۱۳۷۷ در جاده کناره شمال دچار سانحه تصادف شد و به شدت مجروح شد. شدت جراحاتی که به قیصر امین پور وارد شد، به حدی بود که او  به دفعات تحت عمل های گوناگون جراحی قرار گرفته و مدت کوتاهی برای ادامه معالجات به کشور انگلستان  اعزام شد.

در سال ۱۳۸۱ قیصر امین پور تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفت و بهبودی نسبی یافت و در نهایت حدود ساعت ۳ بامداد سه شنبه ۸ آبان ۱۳۸۶ در بیمارستان دی درگذشت. پیکر وی در گتوند و در کنار مزار شهدای گمنام این شهرستان به خاک سپرده شد. میدان شهرداری منطقه ۲ واقع در سعادت آباد بعد از مرگ وی به نام قیصر امین پور نام گذاری شد.

عکسهای قیصر امین پور,قیصر امین پور,شعر های قیصر امین پورپیکر قیصر امین‌پور در گتوند و در کنار مزار شهدای گمنام این شهرستان به خاک سپرده شده است

 سید علی خامنه ای در پیام تسلیت درگذشت قیصر امین پور چنین نوشت:« با اندوه و دریغ، خبر تلخ درگذشت شاعر فرزانهٔ انقلاب، دکتر قیصر امین پور را دریافت کردم. از دست دادن وی برای اینجانب و برای همهٔ اصحاب شعر و ادب، خسارت بار است. وی شاعری خلاق و برجسته بود و همچنان به سمت قله های این هنر بزرگ پیش می رفت… نخستین رویش های زیبا و مبارک انقلاب در عرصهٔ شعر، او و دوستانش بودند و بخش مهمی از طراوت و جلوهٔ این بوستان، مرهون ظهور و رشد آن عزیز و سایر دوستان همراه اوست.

شعرهای قیصر امین پور,زندگی نامه ی قیصر امین پور,قیصر امین پورقیصر امین پور هیچگاه شعر بی وزن (سپید) نمی سرود

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خوب بود
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش