چکیده ای از بیوگرافی احمد وحیدی:
نام کامل: احمد وحیدی ( احمد شاهچراغی)
تاریخ تولد: ۶ تیر ۱۳۳۷
محل تولد: شیراز
تحصیلات: لیسانس الکترونیک ، فوق لیسانس صنایع و دکترای رشته علوم استراتژیک دانشگاه امام حسین
منصب: وزیر کشور
آغاز به کار: ۳ شهریور ۱۴۰۰
بیوگرافی احمد وحیدی:
احمد وحیدی در ۶ تیر ۱۳۳۷ در شیراز به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۵ زمانی ۱۸ ساله بود در رشته الکترونیک دانشگاه «امیرکبیر» تهران پذیرفته شد و زمانی که به ۲۲ سالگی رسید همزمان به وقوع انقلاب اسلامی و تشکیل سپاه پاسدارن زمانی که هنوز تحصیلات خود را به پایان نرسانده بود؛ وارد این نهاد تازه تاسیس شد و به همین دلیل از شیراز به تهران مهاجرت کرد.
بعد از اینکه مدرک لیسانس خود را در رشته الکترونیک گرفت برای دریافت فوق لیسانس در رشته صنایع و دکتری در رشته علوم استراتژیک دانشگاه امام حسین اقدام کرد.
در سال ۱۳۵۹ عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و در جنگ هشت ساله ایران و عراق به عنوان یکی از فرماندهان سپاه پاسداران بود. بعد از آن در سال ۱۳۶۰ زمانی که محسن رضایی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به قدرت رسید، احمد وحیدی را به عنوان یکی از نیروهای واحد اطلاعات منصوب کرد.
با گذشت دو سال از این موضوع زمانی که سپاه قدس تاسیس شد، عضو این نیروی نظامی فرامرزی شد.
حضور احمد وحیدی در ماجرای مک فارلین:
در سال ۱۳۶۴ زمانی که ماجرای مک فارلین اتفاق افتاد؛ احمدی جزء افرادی نظامی بود که در معامله با ایالات متحد آمریکا برای خرید تسلیحات حاضر شده بود.
آمریکا قصد داشت تسلیحات را در ایران زمانی که محاصره بود بفروشد تا آزادی گروگان های خودش را تضمین کند.
دستگیری بعد از حمله منافقین:
بر اساس خاطرات اکبر رفسنجانی در تاریخ ۶ شهریور ۱۳۷۶ دستور آزادی احمد وحیدی از جانب رفسنجانی صادر شد، او به حکم دادگاه نظامی زندانی شده بود. وحیدی که فرماندهی نظامی کرمانشاه را در زمان عملیات مرصاد منافقین بر عهده داشت که در نتیجه عملکرد ضعیفی که در مواجهه با این موضوع داشت دستگیر شده بود.
احمد وحیدی و فرماندهی نیروی قدس:
از سال ۱۳۷۶ فرماندهی نیروی قدس برعهده احمد وحیدی گذاشته شد و تا ۹ سال در این منصب باقی ماند تا زمانی که در سال ۱۳۷۶ قاسم سلیمانی جایگزین او شد. از ۱۳۸۲ تا دو سال بعد به عنوان معاون طرح و برنامه و امور بین الملل وزیر دفاع بود و از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ هم به عنوان قائم مقام وزیر دفاع گماشته شد.
انتخاب به عنوان وزیر دفاع:
در سال ۱۳۸۸ زمانی که وحیدی به سن ۵۰ سالگی رسیده بود به عنوان وزیر دفاع دولت دوم محمود احمدی نژاد منصوب شد و بعد از روی کار آمدن حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ به عنوان رئیس کمیسیون سیاسی ، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به کار شد.
در بین سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ وحیدی به عنوان رئیس مرکز تحقیقات راهبری دفاعی مشغول به کار بود.
وحیدی از سال ۱۳۹۳ به عنوان رئیس کمیسیون دفاعی امنیتی شورای راهبری روابط خارجی می باشد و از سال ۱۳۹۵ هم به عنوان ریاست دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی شناخته می شود.
ماجرای انفجار آمیا:
کشور آرژانتین معتقد است در ماجرای تروریستی آمیا که در ۲۷ تیر ۱۳۷۳ اتفاق افتاد؛ احمد وحیدی ، علی فلاحیان، علی اکبر هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی به همراه سه عضو سابق سفارت ایران و یک تبعه لبنانی مسئول این حمله بوده اند.
در این ماجرا تعداد ۸۵ نفر از شهروندان یهودی این کشور جان خود را از دست دادند همچنین بیشتر از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. از سال ۲۰۰۷ پلیس بین الملل پیگیری این حادثه را مدنظر قرار داده است و از ۱۸۶ کشور دنیا خواسته است که در صورت امکان آنها را دستگیر و تحویل کشور دهند.
پرونده این ماجرا بعد از اینکه اثبات شد «گالیانو» رشوه گرفته است بر علیه ایران متوقف شد، اما این پرونده مجددا با لابی صهیونیستی به جریان افتاد.
ازدواج احمد وحیدی:
احمد وحیدی ازدواج کرده است اما به دلایل امنیتی و نظامی؛ اطلاعاتی از همسر و فرزندان او در دسترس نیست.
اخراج از بولیوی:
در خرداد ۱۳۹۰ بنابر گزارشی که از عصر ایران منتشر شد؛ احمد وحیدی ( به عنوان وزیر دفاع وقت) با دعوتی که از جانب همتای خود در بولیوی داشت برای افتتاح مدرسه نظامی دفاعی به این کشور سفر کرد. با این وجود بعد از ورود به این کشور به صورت محترمانه از بولیوی بیرون آمد، همچنین دولت این کشور از آرژانتین به صورت رسمی عذرخواهی کرد.
انتخاب به عنوان وزیر کشور دولت رئیسی:
بعد از اینکه ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری دولت سیزدهم پیروز شد؛ احمد وحیدی را که ۶۳ سال سن داشت به عنوان وزیر دفاع برای کابینه خود معرفی کرد. وحیدی توانست با حساسیت هایی که دارد آرای مثبت نماینگان مجلس را کسب کند.
نظر احمد وحیدی در مورد اف ای تی اف:
دشمنان برای نابودی ایران اقدامات زیادی را انجام دادند برای مثال موضوع پولشویی و تلاش برای محدود کردن ایران در قالب قراردادهایی مانند اف ای تی اف، همچنین عضویت در سازمان های بین المللی از جمله این موارد هستند.
در حقیقت دو سوم کنوانسیون هایی که محدودیت ایجاد می کنند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوجود آمده اند، تا از این طریق بتوانند ایران را تحت فشار قرار دهند و کنترل کنند.
عقیده وحیدی در خصوص مذاکره با آمریکا:
بر اساس گفته وحیدی مذاکره با آمریکا همیشه کار غلطی است و این موضوع در طول تاریخ انقلاب همواره به همه ثابت شده است، در مواردی هم که اجازه مذاکره با آمریکا داده شده است؛ نتیجه ای درپی نداشته اند.
سوابق اجرایی احمد وحیدی:
وظایف بسیاری برعهده وحیدی در طول جنگ ایران و عراق و سالهای بعد از آن بوده است که در ادامه به آنها اشاره شده است:
- فرماندهی نیروی قدس
- جانشین وزیر دفاع
- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
- رئیس کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام
- رئیس کارگروه سیاسی، دفاعی و امنیتی در تدوین برنامه ی پنجم توسعه
- رئیس کمیسیون دفاعی-امنیتی شورای راهبردی روابط خارجی
- وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران
- معاونت طرح، برنامه و امور بینالملل وزارت دفاع
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 19
- 5