چکیده ای از بیوگرافی علی اکبر محرابیان:
نام کامل: علی اکبر محرابیان
تاریخ تولد: سال ۱۳۴۸
محل تولد: خوانسار، ایران
تحصیلات: لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه علم و صنعت، فوق لیسانس علوم اقتصادی از دانشگاه تهران
حرفه: وزیر نیرو
آغاز به کار: ۳ شهریور ۱۴۰۰
بیوگرافی علی اکبر محرابیان:
علی اکبر محرابیان در سال ۱۳۴۸ در خوانسار اصفهان به دنیا آمد. مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران از دانشگاه علم و صنعت ایران دریافت کرد، سپس برای دریافت کارشناسی ارشد در رشته ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران اقدام کرد. هم اکنون وی دانشجوی دکترا در رشته اقتصاد از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی می باشد و در مرحله تکمیل و دفاع پایان نامه می باشد.
علی اکبر محرابیان سابقه مدیرعاملی را در شرکت های شهروند و رفاه دارد، وی رئیس سازمان عمران و مشاور محمود احمدی نژاد و مطابق با ستاد تبصره ۱۳ نماینده رئیس جمهور نیز بوده است. در سال ۱۳۸۶ بعد از ماجرای برکناری علیرضا تهماسبی از سرپرستی وزارت صنایع و معادن به این منصب رسید. بعد از این موضوع هم در دولت نهم به عنوان وزیر فعالیت می کرد.
در دولت دهم وی را به عنوان وزیر صنایع و معادن برگزیدند. وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ ادغام شدند و در نهایت رئیس جمهور با قدردانی از زحمات محرابیان پایان حضور او را در این منصب اعلام کرد.
در سال ۱۴۰۰ سید ابراهیم رئیسی علی اکبر محرابیان را به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی کرد، در نهایت نیز بعد از کسب رای اعتماد در شهریور ماه همان سال فعالیت رسمی خود را به عنوان وزیر نیرو از سرگرفت.
وزارت صنایع و معادن:
علی اکبر محرابیان تحت عنوان وزیر به کشورهایی مانند قطر، بلاروس، مصر و ونزوئلا سفر کرده است تا برای پروتکل همکاری صنعتی با جمهوری دموکراتیک کنگو به توافق برسند. او روابط دوجانبه ایران و کوبا را افزایش و حمایت مالی این کشور را بیشتر کرد.
محرابیان سیاست هایی را جهت افزایش تولید خودروهای مجهز به گاز طبیعی فشرده یا همان CNG سیاست هایی را تنظیم کرد و بعد از کمبود و سهمیه بندی شدن بنزین که در دولت احمدی نژاد اتفاق افتاد؛ تولید خودرو های دوگانهسوز را افزایش داد.
جهش فولاد در زمان علی اکبر محرابیان:
زمانی که محرابیان به عنوان وزیر صنایع و معادن فعالیت می کرد؛ ظرفیت فولاد خام کشور با ظرفیتی دو برابر مواجه شد. زمان شروع فعالیت محرابیان به عنوان وزیر در سال ۱۳۸۶ ظرفیت فولاد خام کشور ۱۰٫۸۳۵ هزار تن بوده است، زمان تودیع محرابیان هم در سال ۱۳۹۰ ظرفیت تولید این محصول راهبردی به ۲۰٫۶۶۵ هزار رسیده بود. باید اشاره کرد ظرفیت فولاد کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ تنها از رشد ۶ درصدی را داشته است.
از طرفی تولید فولاد هم در دوره زمانی ریاست محرابیان بر وزارت صنایع و معادن رشدی برابر با ۴۱ درصد داشته است، به طوری که در سال ۱۳۸۵ تولید فولاد خام از ۹٫۹۴۴ هزار تن به ۱۴٫۰۳۷ هزار تن در سال ۱۳۹۰ رسیده بود.
حضور در صنعت سیمان:
در دوران مسئولیت علی اکبر محرابیان شاهد رشد در صنعت تولید کلینکر و سیمان بوده ایم. ظرفیت تولید سیمان بین سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ با رشدی ۶۶ درصدی روبرو بوده است. ظرفیت تولید سیمان در سال ۱۳۸۶ برابر با ۴۵٬۹۰۷٬۲۱۲ تن بوده درحالی که پایان سال ۱۳۹۰ به ۷۶٬۲۲۰٬۲۸۲ تن رسیده است.
از طرفی روند تولید سیمان هم رشدی ۶۶ درصدی را دارا بوده است، تولید کل صنعت سیمان کشور برابر با ۴۰٬۰۰۳٬۵۷۳ میلیون تن بود که با جهش قابل ملاحظه در سال ۱۳۹۰ به ۶۶٬۴۶۰٬۹۵۲ تن رسید.
محکومیت علی اکبر محرابیان به دستبرد فکری:
در سال ۱۳۸۸ علی اکبر محرابیان در دادگاه عمومی تهران به تقلب در ثبت اختراع اتاق امن زلزله محکوم شد. فرزاد سلیمی از او و موسی مظلوم مبنی بر بر ثبت اختراعش توسط این دو فرد شکایت کرد، دادگاه نیز بر اساس شواهد اعلام کرد که اختراع اتاق امن زلزله قبل از اینکه توسط محرابیان به ثبت برسد توسط شاکی طراحی و اختراع شده بوده است، به طوری که فرزاد سلیمی طرح خود را در سال ۱۳۸۲ به شهرداری تهران و در سال ۱۳۸۳ به مطبوعات ارائه داده است.
در نتیجه حکم این دادگاه ثبت اختراع به نام محرابیان به کلی باطل شد و دادگاه تجدید نظر هم این موضوع را تائید کرد و آن را قطعی اعلام کرد. در اساس این طرح کتابی توسط محرابیان به همراه محمود احمدینژاد و موسی مظلوم تألیف و منتشر شده بود که نام آن «نگاهی تازه با مقابله با زلزله: اتاق امن» می باشد.
بعد از گذشت مدتی حکم قطعی توسط رئیس قوه قضاییه محمود هاشمی شاهرودی نقض شد و دستور رسیدگی مجدد آن صادر شد، در محکمه جدید حکم قبلی مجددا تائید و محرابیان به تقلب محکوم و تصویر حکم صادره در سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه منتشر شد.
فهرست سایر سوابق اجرایی:
- در دولت نهم محرابیان به عنوان مشاور رئیس جمهور و رئیس ستاد طرحهای ویژه بوده است.
- طراح لایحه ساماندهی مصرف سوخت و گسترش حمل و نقل عمومی و حمایت از صنعت خودروسازی و صنایع جانبی و بسط این لایحه در قالب تبصره ۱۳ قانون بودجه.
- در ستاد تبصره ۱۳ رئیس و نماینده ویژه محمود احمدی نژاد بوده است.
- در تبصره ۶ (کارگروه مسکن کشور) نماینده ویژه رئیس جمهور
- عضو شورای عالی فنی کشور
- در قالب تبصره ۱۳؛ از صنعت داخلی در حوزههای مختلف صنعت، اعم از خودروسازی و صنایع جانبی حمایت کرد.
- معاون بزرگترین شرکت تولید کننده صنایع چوب کشور (سیما چوب)
- مشاور شهردار تهران
- عضو موسس و عضو هیئت مدیره شرکت توسعه و سرمایهگذاری استان اردبیل
- هیئت مدیره شرکت شهروند وابسته به شهرداری تهران
- مدیر عامل شرکت فروشگاههای زنجیرهای رفاه استان اردبیل
- رئیس موسسه عمران استان اردبیل
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 18
- 3