جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۱۶۷

بیوگرافی علی لاریجانی (+عکس)

علی لاریجانی,بیوگرافی علی لاریجانی,زندگینامه علی لاریجانیتصاویر علی لاریجانی
علی لاریجانی ، متولد خرداد ماه سال ۱۳۳۶ در نجف اشرف است. همسر فریده مطهری٬ دختر شهید مطهری و داماد خانواده دکتر علی مطهری و از اقوام دکتر احمد توکلی محسوب می شود. علی لاریجانی، ۴ برادر به نام صادق٬ محمد جواد٬ محمد باقر و فاضل دارد.

چکیده ای از "بیوگرافی علی لاریجانی"

نام کامل:علی اردشیر لاریجانی

پیشینه:سیاستمدار، هیئت علمی

هیئت دولت:دولت پنجم، دولت ششم

تاریخ تولد:۱۳ خرداد ۱۳۳۶

زادگاه:نجف، عراق

محل تحصیل:دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران

سابقه تحصیلی:کارشناسی ریاضیات و علوم کامپیوتر و کارشناسی ارشد و دکترای رشته فلسفه غرب

پدر:میرزا هاشم آملی

مذهب:اسلام( شیعه)

همسر:فریده مطهری

فرزندان:فاطمه، سارا، مرتضی و محمدرضا

بیوگرافی علی لاریجانی

علی لاریجانی در تاریخ ۱۳ خردادماه ۱۳۳۶ در شهر نجف، عراق بدنیا آمد. او دومین پسر مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی میرزا هاشم آملی از مراجع عظام تقلید و داماد مرتضی مطهری می باشد. خانواده علی لاریجانی اهل منطقه لاریجان،  آمل می باشند و قبل از تولد علی لاریجانی، پدرش چند وقتی برای تحصیل در حوزه علمیه نجف، به کشور عراق نقل مکان کرده بود و وی هم در آن جا به دنیا آمد.

تحصیلات علی لاریجانی,علی لاریجانی,پدر علی لاریجانیعلی لاریجانی در کودکی

علی لاریجانی، چهار برادر به نام های محمد جواد،  صادق،  باقر و فاضل دارد و خواهرش هم همسر مصطفی محقق داماد می باشد. احمد توکلی نماینده ادوار پیشین مجلس؛ پسرِ دخترخالهٔ علی لاریجانی است.

برادر علی لاریجانی، صادق لاریجانی است که وی هم از چهره های سیاسی است. علی لاریجانی در سن ۲۰ سالگی با فریده دختر ۱۵ ساله مرتضی مطهری ازدواج کرد. وی چهار فرزند، دو دختر با نام های فاطمه و سارا و دو پسر با نام های مرتضی و محمدرضا دارد.

دوران تحصیلی علی لاریجانی

علی لاریجانی دوران دبستان را در مدرسه ادیب و دوره متوسطه را در دبیرستان صدر قم سپری کرد و لیسانس خود را از دانشگاه صنعتی شریف، در رشته ریاضی و علوم کامپیوتر با رتبه اول اخذ نمود. بعد از آن در رشته فلسفه دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و دکتری خود را در رشته فلسفه دریافت کرد و اکنون عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است.

کتاب های علی لاریجانی

علی لاریجانی در زمینه های مختلف دارای تالیفات علمی است که از جمله آن سه کتاب در زمینه فلسفه و کانت و ۱۵ مقاله پژوهشی در موضوعات مختلف علمی است. 

۱- کتاب روش ریاضی در فلسفه کانت- نوشته علی لاریجانی – نشر دانشگاه تهران سال ۱۳۸۳

۲- کتاب شهود و قضایای تالیفی ماتقدم در فلسفه کانت- نوشته علی لاریجانی – نشر شهر کتاب هرمس- ۸۳

۳- کتاب متافیزیک و علوم دقیقه در فلسفه کانت٬ نوشته علی لاریجانی ٬ با همکاري انجمن حکمت و فلسفه ایران٬ نشر امیرکبیر- سال ۱۳۸۳

۴- کتاب هوای تازه٬ خاطرات ۱۰ ساله ریاست بر سازمان صدا و سیمای جمهوی اسلامی ایران. نوشته علی لاریجانی ٬ نشر دفتر نشر فرهنگ اسلامی سال ۱۳۸۴

۵- کتاب دولت مدرن٬ پیمانی با مردم، نوشته علی لاریجانی

فعالیت های علی لاریجانی در صدا و سیما

علی لاریجانی در صدا و سیما,فعالیت های علی لاریجانی,علی لاریجانیاقدامات علی لاریجانی در صدا و سیما

علی لاریجانی در سال ۱۳۶۰ وقتی تنها ۲۴ سال سن داشت به عنوان رییس واحد مرکزی خبر صدا و سیما انتخاب شد.

در زمان فعالیت علی لاریجانی در صدا و سیما شبکه های استانی از جمله شبکه رادیوئی و تلویزیونی استانی قم،  رادیو معارف، شبکه قرآن، العالم، الکوثر، شبکه خبر، شبکه های جهانی جام جم ساخته شد و مجموعه تلویزیونی هایی,  نظیر ولایت عشق، تنهاترین سردار، مردان آنجلس، مریم مقدس، روشنتر از خاموشی، شیخ بهائی،کیف انگلیسی، شب دهم، در چشم باد و سریال بیادماندنی خانه سبز ساخته شد و همچنين همایش,  چهره های ماندگار، تاسیس روزنامه جام جم، توسعه فعالیت های چند رسانه ای شخصیت بخشی,  و گسترش مراکز صدا وسیما در استانها در زمان وی ایجاد شد و رخ داد.

در سال ۱۳۷۱ هنگامی که ۳۵ ساله بود در دوران ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی پس از استعفای سید محمد خاتمی یکسال وزیر ارشاد بود تا این که سال ۷۲ با حکم رهبری رییس صدا و سیما شد.

دوران فعالیت علی لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی

علی لاریجانی,علی لاریجانی بعنوان چهره سیاسی,فعالیت های علی لاریجانیحضور علی لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی

 دکتر علی لاریجانی که به مدت پنج سال یکی از دو نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت بود در شهریور ماه ۱۳۸۴ با حکم رییس جمهور محترم به دبیری شورای عالی امنیت ملی منصوب گردید. با مسوولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی، هدایت پرونده اتمی ایران به عهده او قرار گرفت.

علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری

علی لاریجانی در سال ۸۶ در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت کرد و در آخر بین ۷ نامزد با کسب یک میلیون و هفتصد هزار رأی نفر ششم شد.

دوران فعالیت علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی

دوره ریاست علی لاریجانی در مجلس,علی لاریجانی,علی لاریجانی در مجلسریاست علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی

علی لاریجانی بعد از رأی مردم قم با نظر اکثریت مطلق نمایندگان مجلس هشتم با ۲۳۰ رأی به عنوان ریاست مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم انتخاب شد. با وجود این که در چهار ساله اخیر، کشور در مواجهه با حوادث بزرگی من جمله جریانات پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و فتنه گری تعدادی در داخل با همراهی و فرصت طلبی غربیها بود، مجلس با متانت و استواری در خط رهبر معظم انقلاب اسلامی، منافع ملت و آرمانهای نظام گام برداشت. لاریجانی ریاست مجلس نهم را هم بر عهده داشت.

علی لاریجانی با تلاش خود در جایگاه ریاست مجلس نهم، توانست طرح اجرایی برنامه جامع اقدام مشترک را در زمانی کوتاه، در مجلس تصویب نماید. تصویب برجام بعنوان یکی از مهمترین سندهای بین المللی ایران تنها در مدت ۲۰ دقیقه در مجلس با فشار وی، انتقادات بسیار گسترده ای را در پی داشت و منتقدان معتقد بودند که نمایندگان مجلس به نمایندگی از مردم باید موارد ضعف در برجام را اصلاح و بعد از آن تصویب می کردند. 

علی لاریجانی در تاریخ ۱۱ خردادماه ۹۵ هم با ۲۳۷ رای موافق بعنوان ریاست مجلس دهم انتخاب شد.

روز چهارشنبه نهم خرداد ۹۷ انتخابات هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با حضور ۲۷۹ نماینده برگزار شد و علی لاریجانی در دور دوم انتخابات با کسب ۱۴۷ رای برای سومین سال مجلس دهم بعنوان رییس قوه مقننه ابقا شد. علی لاریجانی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام نکرد.

گرایش سیاسی علی لاریجانی

دکتر علی لاریجانی,فعالیت های سیاسی علی لاریجانی,علی لاریجانیتصاویر برادران علی لاریجانی

دکتر علی لاریجانی در دولت پنجم بعنوان عضو جمعیت مؤتلفه اسلامی حضور داشت. پیام محسنی پژوهشگر اندیشکده بلفر، لاریجانی را در کنار سید محمود هاشمی شاهرودی و محمدرضا مهدوی کنی از چهره های شاخص جناح راست مذهبی برشمرده است. وی یکی از رهبران ائتلاف فراگیر اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم و نیز جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم بوده و در مجلس نهم، هدایت فراکسیون رهروان ولایت را برعهده داشت.

در جریان انتخابات مجلس دهم، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از وی حمایت کرد، ولی نام او در فهرست انتخاباتی ائتلاف بزرگ اصولگرایان قرار نگرفت. همچنين از سوی فهرست امید مورد حمایت قرار گرفت، اما خود را مستقل یاد کرد. مرتضی حاجی معتقد است حمایت لاریجانی از دولت روحانی و برنامه جامع اقدام مشترک باعث تضعیف جایگاه وی نزد اصولگرایان شدهاست. با این حال لاریجانی هم چنان خود را یک اصولگرا میداند. از وی با تعابیری نظیر «اصولگرای اعتدالی» و «یک سیاست مدار راست میانه که به آرامی در حال فاصله گرفتن از اردوگاه اصولگرایان میباشد» نیز یاد شده است.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش