شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۹۵

زندگینامه احمد جنتی و فعالیت های او (+ تصاویر)

احمد جنتی,سن احمد جنتی,احمد جنتی بیوگرافیتصاویر احمد جنتی
احمد جنتی دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند و بعد از تکمیل مقدمات و طی کردن بعضی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم رفت. احمد جنتی عضو فقها و دبیر شورای نگهبان، رئیس مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و امام جمعه موقت تهران است.

چکیده ای از زندگی نامه احمد جنتی

نام: احمد جنتی

زاده: ۳ اسفند ماه ۱۳۰۵  

زادگاه: لادان، اصفهان

شروع به کار : ۲۷ اسفند ماه ۱۳۷۵

سمت: پنجمین رئیس مجلس خبرگان رهبری

تحصیلات: اجتهاد

گمارنده: سید علی خامنه ای

بیوگرافی احمد جنتی

احمد جنتی لادانی در سوم اسفندماه سال ۱۳۰۵ در روستای لادان از بلوک ماربین واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. پدرش ملاهاشم لادانی از روحانیون به نام منطقه خود بود. احمد جنتی تنها فرزند خانواده بود، ولی با این حال خانواده وی با مشکلات عدیده مالی روبرو بودند و زندگی به مشقت میگذشت.

تحصیلات احمد جنتی

در زادگاه احمد جنتی مدرسه ای وجود نداشت، اینچنین بود که به مکتب خانه رفت و خود، کمی از دروس جدید را خواند و بعد ها در قم، قدری زبان انگلیسی فرا گرفت. وی دورۀ ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند. دوران نوجوانی او با اختناق رضاخانی همراه بود.

احمدجنتی در مورد آن دوران میگوید:« حدود ۱۵ سال از عمرم را در زمان اختناق رضاخانی گذراندم، هنگامی که لباس روحانی ممنوع شد و حتی لباس‌های سنتی و عمامه ها را بر میداشتند، کلاه های نمدی را پاره میکردند، به قبا و عبا ایراد میگرفتند، کت و شلوار تا حدی اجباری شده بود، مخصوصا برای کارکنان دولت، کشف حجاب اجباری بود حتی در روستای ما زنان جرأت نداشتند با آن چادر های محلی ضخیم به نام چاپپ بیرون بیایند. مدارس دینی، برخی تعطیل و برخی تبدیل به دبستان و امثال آن شده بود، برخی طلاب و روحانیون برای همین، تغییر هویت دادند و برخی به عسرت گذراندند، مجالس روضه تعطیل شده بود، اندکی هم که مانده بودند حس حقارت میکردند، امیدی به آینده نداشتند، مسجدها خلوت شده بود؛ پیشرفت های علمی و صنعتی تمامی مردم را با حس حقارت و غربزدگی روبرو کرده بود، روزی را هم دیدم که نیروهای متفقین در شهر اصفهان کنترل شهر را به عهده گرفته بودند و سر چهارراه ها ایستاده بودند، هزار شکر که آن دوران و دوران پس از آن گذشت.»  

آیت الله احمد جنتی,احمد جنتی,بیو گرافی احمد جنتیاحمد جنتی دبیر شورای نگهبان

احمد جنتی پس از تکمیل مقدمات و طی کردن بعضی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم رفت. با ورود به قم به تکمیل دروس دورۀ سطح پرداخت و در درس خارج بزرگانی مانند آیت الله بروجردی، آیت الله گلپایگانی و امام خمینی شرکت میکرد. او در زمان تحصیل خود با افرادی، مانند شهید سعیدی، شیخ محسن حرم پناهی، شهید مفتح، سیدکرامت الله ملک حسینی، شیخ ابوالقاسم خزعلی و شیخ محمدعلی موحدی کرمانی به مباحثه درس میپرداخت و با بزرگانی، مانند شهید بهشتی، شهید قدوسی، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله سبحانی، آیت  الله مشکینی و آیت الله امینی هم رابطۀ دوستانه و هم نشینی داشت.

همسر و فرزندان احمد جنتی

احمد جنتی چهار پسر به نام علی، حسن، حسین و محمد دارد. حسین جنتی بعد از اعلام جنگ مسلحانهٔ مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی ایران، به حمایت از سازمان مجاهدین برخاست و همراه با همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفی روی آورد تا این که سرانجام در ۲۳ خردادماه سال ۱۳۶۱ در حملهٔ سپاه پاسداران کشته شد.

احمد جنتی عاصف (محسن)، پسر حسین و نوهٔ خود، را بزرگ کرد که او هم در نوجوانی و حین امر به معروف و نهی از منکر بعنوان بسیجی در یک سانحهٔ رانندگی کشته شد.

علی جنتی نیز از همراهان محمد منتظری در مبارزات مسلحانه در قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بوده است و بعد از انقلاب در دوره های گوناگون ریاست صدا و سیمای استان خوزستان، استانداری خوزستان، استانداری خراسان، ریاست دفتر هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در کویت، معاونت سیاسی وزیر کشور در دوره احمدی نژاد به عهده داشته است و در دوره حسن روحانی وزیر فرهنگ و ارشاد شد. وی که از حامیان هاشمی رفسنجانی است در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سفیر ایران در کویت بود که در سال ۱۳۸۹ از این مقام برکنار شد. حسن جنتی دیگر پسر وی در دیار پدرش، احمد جنتی(لادان اصفهان) به نجاری مشغول است و محمد جنتی نیز کارمند سازمان تبلیغات اسلامی تهران است، او قبل از این به شغل برق کاری مشغول بوده است.

همسر آیت الله احمد جنتی، صدیقه مظاهری (جان نثاری )، شامگاه ۶ فروردین ماه ۱۳۹۴ به علت کهولت سن و ایست قلبی درگذشت. احمد جنتی به علت دوران کهولت و احتیاج به مراقبت بعد از فوت همسر ازدواج مجدد کرد.

فعالیت های آیت الله جنتی

احمد جنتی بعد از پایان تحصیلات مدت چهارده سال در مدرسۀ علمیه حقانی به تدریس دروس دورۀ مقدمات و سطح پرداخت و بعضی از کتب حدیث از جمله «اثبات الهدایه»، «ایقاظ الهجعه»، «تحف العقول» و «المواعظ العددیه» را ترجمه کرد. وی در کنار فعالیت های علمی حضور پررنگی در فعالیت های سیاسی داشت. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در خیلی از سخنرانی ها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی به افشای رژیم پهلوی پرداخت. احمد جنتی با عضویت در جامعۀ مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه ریزی هماهنگ برای برگزاری راهپیمایی ها، نوشتن اعلامیه ها و رابطه با دیگر مراکز مرتبط با نهضت امام خمینی ـ همانند جامعه روحانیت مبارز ـ می پرداخت.

تاریخ تولد آیت الله احمد جنتی,پدر احمد جنتی,احمد جنتیاحمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری

احمد جنتی سه بار به زندان رفت و مجموعاً سه ماه زندانی شد و یک دفعه هم دستگیر و به بازه زمانی سه سال به شهر اسدآباد همدان تبعید شد. فعالیت های سیاسی او بعد از انقلاب با قبول مسئولیت های مختلف در نظام تازه ادامه یافت. اولین مسئولیت آیت الله احمد جنتی بعد از پیروزی انقلاب، قضاوت در دادگاه های انقلاب با حکم امام در استان های خوزستان و تهران بود.

فعالیت های سیاسی احمد جنتی

بعضی از فعالیت ها و مسئولیت های احمد جنتی بعد از انقلاب به شرح زیر است:

۱. دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛

۲. ریاست سازمان تبلیغات اسلامی؛

۳. نمایندگی امام و رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان؛

۴. عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی با حكم امام و رهبری؛

۵. دبیری شورای نگهبان قانون اساسی؛

۶. امامت جمعه موقت قم، كرمانشاه و تهران؛

۷. عضویت احمد جنتی در شورای پشتیبانی جنگ؛

۸. مدیریت احمد جنتی در دادگاه های انقلاب اسلامی؛

۹. نمایندگی مقام معظم رهبری در كمك رسانی به مردم بوسنی و هرزگوین؛

۱۰. عضویت احمد جنتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام؛

۱۱. عضویت احمد جنتی در شورای بازنگری قانون اساسی؛

۱۲. عضویت احمد جنتی در هیات مؤسس جامعة الزهرا (س) با حكم امام؛

۱۳. عضویت احمد جنتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حكم رهبری؛

۱۴. عضویت احمد جنتی در شورای عالی تبلیغات خارجی با حكم رهبری؛

۱۵. مسئولیت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منكر؛

۱۶. عضویت احمد جنتی در كمیسیون صدا و سیما بعنوان نایب رئیس؛

۱۷. نمایندگی مجلس خبرگان در دوره اول و دوم از استان خوزستان و در دوره سوم از استان تهران و عضویت در هیأت تحقیق مجلس خبرگان.

احمد جنتی,احمد جنتی سال تولد,حجت الاسلام احمد جنتیتصاویر احمد جنتی در مجلس

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 9
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش