چکیده ای از بیوگرافی ادوارد اسنودن
نام: ادوارد جوزف اسنودن
زاده: ۲۱ ژوئن ۱۹۸۳
زادگاه: ایلیزبت سیتی، کارولینای شمالی، ایالات متحده آمریکا
ملیت: آمریکایی
سمت: مدیر سیستمهای رایانه ای و شبکه ای
دین: مسیحی
بیوگرافی ادوارد اسنودن
ادوارد جوزف اسنودن در ۲۱ ژوئن ۱۹۸۳ در الیزابت سیتی کارولینای شمالی آمریکا متولد شد. پدر ادوارد اسنودن افسر پلیس ساحلی آمریکا بود و مادرش در مریلند کارمند دادگاه است. او یک خواهر بزرگ تر دارد که در واشنگتن وکالت می کند.« ادوارد اسنودن» در جایی گفته کل خانواده اش به صورت های گوناگون برای دولت فدرال( دولت مرکزی آمریکا ) کار می کردند و انتظار می رفت وی هم همین مسیر را برود.
ادوارد اسنودن بهمراه خانواده اش در سال ۱۹۹۹به مریلند تغییر مکان دادند. او در این شهر در رشته کامپیوتر در کالج آن آروندل به تحصیل پرداخت ولی تحصیلاتش را به پایان نرساند. اسنودن بچه ای نه چندان معمولی از خانواده ای نظامی بود. وی در ابتدا به ارتش رفت، ولی سرانجام از خدمت معاف شد. بعد خود را به سازمان سیا رساند و به واسطه آنچه از کامپیوتر و اینترنت آموخته بود، پس از مدتی به جایی رسید که امروزه او را به عنوان یکی از نامدارترین هکرهای تاریخ میشناسند.
ازدواج ادوارد اسنودن
یکی از افرادی که ادوارد اسنودن برای افشاگری پرونده های مخفی NSA زمان انتقال به هونگ کونگ پشت سر گذاشت، دوست دخترش لیندسی میلز بود. ادوارد اسنودن و لیندسی میلز با هم در هاوایی زندگی می کردند. میلز در سال ۲۰۰۳ از دبیرستان لورل در مریلند و دانشکده هنر موسسه مریلند در سال ۲۰۰۷ فارغ التحصیل شد. وی در حالیکه با ادوارد اسنودن در هاوایی زندگی میکرد ، کارش را بعنوان یک هنرمند رقاص شروع کرد. میلز در ژانویه سال ۲۰۱۵ در نقش سخنران اسکار برای تیم مستند شهروند چهار روی صحنه رفت. درطی گزارشی در سپتامبر سال ۲۰۱۹ معلوم شد که اسنودن و میلز به صورت پنهانی ازدواج کرده اند و ازدواجشان در دفتر ثبت عقد روسیه ثبت شده است.
فیلم و کتاب ادوارد اسنودن
مستند« شهروندچهار» ماجرای افشاگری ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۴ را روایت کرد و دو سال بعد الیور استون، کارگردان معروف آمریکایی، زندگی او را در فیلم« اسنودن» به تصویر کشید. با این حال، شخص ادوارد اسنودن در مورد روش خروج اطلاعات سری و محرمانه از کشور و انگیزه های شخصی خود برای مدت زمانی نسبتا طولانی سکوت اختیار کرده بود.
ادوارد اسنودن اینک کتابی با عنوان «بایگانی همیشگی» نوشته که در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹ در سطح جهانی منتشر شد. این کتاب زندگی نامه ی او به قلم خودش است. ترجمه فارسی کتاب هم به سرعت به همت بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد و حالا در اختیار خوانندگان فارسی زبان قرار گرفته است. او در این کتاب از چیزهایی که وادارش کرد تا محدودیت ها و پیچیدگی های فراوانی را به جان بخرد و این قانون شکنی را فریاد بزند، نوشته است. وی در عین حال نکات فراوان و پراهمیتی را درباره جنبه های اخلاقی و اصولی این کار مطرح می کند و این که چه طور همین ها سرنوشت و زندگی او را ساخته اند. همینطور از زندگی شخصی و خصوصی خودش و جنبه های عاطفی آن می نویسد.
علایق ادوارد اسنودن
روحیات لطیف و انسان دوستانه ادوارد اسنودن، سبب شده بود تا او به مکاتب خاور دور علاقمند شود. ادوارد اسنودن با زبان ژاپنی آشنایی داشت و علاقه ی متعددی به این زبان داشت به حدی که برای چند وقتی در یک شرکت تولید کننده ی اَنیمه( Anime)( فیلم ها و سریال های انیمیشن ژاپنی ساخته شده طبق مانگا که مشابه کمیک استریپ غربی است) مشغول بکار شد. او در مصاحبه ای گفته تا حدی زبان چینی را می فهمد و به هنرهای رزمی علاقه ی فراوانی دارد. علاقه ی او به مشرق زمین به قدری بود که در فرم استخدامی ارتش در ۲۰ سالگی، مذهبش را بودایی معرفی کرد.
فعالیت های ادوارد اسنودن
ادوارد اسنودن در می سال ۲۰۰۷ با امید به پیوستن به نیروهای ویژه وارد ارتش آمریکا شد. وی می گوید دوست داشت در آن هنگام در جنگ عراق حضور داشته باشد زیرا بعنوان یک انسان وظیفه خود را در این می دید که به انسانها برای رهایی از فشار و ظلم کمک کند. او در لیست آماده به خدمت ارتش آمریکا در سال ۲۰۰۴ ثبت نام کرد. در دوره های سخت آموزشی هردو پایش شکست و از خدمت معاف شد. او با سابقه ی حضور در ارتش، جذب یک واحد امنیتی تحت نظر سازمان امنیت ملی آمریکا شد. از آن جا به سازمان اطلاعات آمریکا (CIA) پیوست و در قسمت امنیت فناوری اطلاعات کار کرد. سیا در سال ۲۰۰۷ ادوارد اسنودن را با پوشش دیپلماتیک در ژنو مستقر ساخته و مسئولیت حفظ و نگهداری از شبکه های رایانه ایش را به او سپرد. وی در سال ۲۰۰۹ سیا را ترک کرد و در یکی از مجتمع های مربوط به سازمان امنیت ملی آمریکا در پایگاه نظامی آمریکایی در ژاپن به پیمانکاری خصوصی پیوست.
افشاگری های ادوارد اسنودن
سند فوق سری که توسط ادوارد اسنودن در اختیار روزنامه گاردین قرار گرفت، نشانگر اینست که سازمان امنیت ملی ایالات متحده آمریکا این اختیار قانونی را دارد تا بدون احتیاج به حکم قضایی، به جاسوسی از« ایمیل ها»،« پیامک ها» و« مکالمات تلفنی» شهروندان آمریکایی مبادرت کند. نهایتا در ۲۰ می ۲۰۱۳ به بهانه ی سفر، آمريکا را ترک و به هنگ کنگ فرار کرد.
روزنامه ی گاردین پس از این که از فرار ادوارد اسنودن و در خطر نبودن جانش اطمینان پیدا کرد، در ۶ جون ۲۰۱۳ نخستین مطالب را بر پایه ی اطلاعات دریافتی از او منتشر کرد. این اطلاعات دنیا را در شگفتی فرو برد. ادوارد اسنودن چند روز بعد در هنگ کنگ با گاردین مصاحبه کرد و از برنامه ی نظارت جامع سازمان امنیت آمریکا که به « پریزم» موسوم است( PRISM) پرده برمی دارد. او سرخط تمامی اخبار را بخود اختصاص داد. سازمان های امنیتی آمریکا در ابتدا منفعلانه در پی دست گیری او بودند و نهادهای رسمی این کشور وی را بعنوان شخصی خائن به کشور تحت تعقیب قرار دادند.
هنگامیکه در روزنامه گاردین و واشینگتن پست مطالب به چاپ رسیدند ادوارد اسنودن موضوع توجه اخبار بین المللی گشت. همینطور بعد از مدتی مدارک بیشتری توسط اشپیگل و نیویورک تایمز منتشر شدند. وزارت دادگستری ایالات متحده در ۲۱ ژوئن ۲۰۱۳ ادوارد اسنودن را به دو جرم متهم نمود که یکی از آن ها نقض قانون مربوط به جاسوسی en:Espionage Act of 1917 بود و دیگری سرقت اسناد مربوط به دولت آمریکا یا مربوط به یک دولت خارجی بود.
ادوارد اسنودن نیز به ادامه ی فعالیت های افشاگرانه اش در روسیه ادامه داد. او در مصاحبه ای بیان کرد :« علی رغم این که در سال ۲۰۰۸ به کاندیدای حزب دیگری رای دادم، به باراک اوباما و حرف هایش امیدوار بودم. ولی پس از گذشت چند سال در عمل تغییری ندیدم. اینجا بود که از دستگاه ایالات متحده مایوس شدم و قصد کردم خودم وارد عمل شوم.»
ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۵ در توییتر یک حساب باز کرد و ظرف ۲۴ ساعت یک میلیون نفر دنبالش کردند. ولی وی تنها حساب سازمان امنیت ملی آمریکا( NSA) را دنبال کرد. چندیست او اعلام کرده در صورتیکه دولت آمریکا قول یک محکمه ی عادلانه را بدهد حاضر است به کشور بازگردد و حتی زندانی بکشد. ولی دولت آمريکا بر سر نظر خود بعنوان خائن امنیت ملی بودن او پافشاری می کند.
کمپین عفو ادوارد اسنودن
ادوارد اسنودن در مصاحبه ای با روزنامه گاردین در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۶، عنوان کرد که به دنبال عفو بارک اوباما است. “بله، قانون وجود دارد و قانون همیشه یک چیز را میگوید، ولی به همین علت است كه قدرت عفو هم وجود دارد.”
روز بعد گروه های گوناگون حقوق بشر که شامل اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا( ACLU)، سازمان حقوق بشر و عفو بین الملل بودند یک کمپین راه اندازی کردند و تقاضا کردند که اوباما، ادوارد اسنودن را عفو کند.
ادوارد اسنودن از سال ۲۰۱۹، هنوز در مسکو که پایتخت روسیه است، زندگی می کند. روزنامه ان بی سی در فوریه ۲۰۱۷، گزارش داد که دولت روسیه تصمیم دارد ادوارد اسنودن را به آمريکا تحویل دهد تا با رئیس جمهور دونالد ترامپ صلح کند، هرچند وی هنوز هم در روسیه مانده است.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 18
- 6