چکیده ای از بیوگرافی سید اسماعیل خطیب
نام:سید اسماعیل خطیب
زاده:۱۳۴۰
زادگاه:شهرستان قائنات
سمت:وزیر اطلاعات
ملیت:ایرانی
هیئت دولت:دولت سیزدهم
بیوگرافی سید اسماعیل خطیب
سید اسماعیل خطیب در شهرستان قائنات قاین استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۴۰ دیده به جهان گشود.
سوابق و میزان تحصیلات سید اسماعیل خطیب
سید اسماعیل خطیب به حوزه علمیه قم در سال ۱۳۵۴ رفت و نزد اساتید برجسته، دروس حوزوی را فراگرفت و در نزد اساتید بزرگوار دیگری، دوره خارج فقه و اصول را یاد گرفت که از این اساتید می توان به حضرت آیتالله خامنه ای مدظله العالی و مرحوم حضرت آیتالله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی اشاره کرد. با این که سابقهٔ سید اسماعیل خطیب در امور اطلاعاتی و امنیتی، زیاد بوده ولیکن او صرفاً به تحصیل در حوزهٔ فقه اسلامی پرداخته و با مطالعات اطلاعاتی و یا علوم سیاسی ارتباطی نداشته است.
زندگی خصوصی حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب
اطلاعات دقیقی در خصوص همسر و تعداد فرزندان سید اسماعیل خطیب منتشر نشده است. در سال ۱۳۹۵ همسر سید اسماعیل خطیب فوت کرد که رئیس مجلس به نام لاریجانی، پیام درگذشت همسرشان را به صورت زیر تسلیت گفت:
درگذشت همسر مکرمه تان را به جنابعالی و خانواده محترم تسلیت گفته برای آن بانوی فاضله رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت می کنم.
سوابق سید اسماعیل خطیب
سید اسماعیل خطیب به انجام فعالیت هایی در بخش های مختلف وزارت اطلاعات پرداخت و او در راس این وزارت خانه، عملکردی داشت که همکاری های وزارت اطلاعات و دستگاه قضا را ارتقاء داد، همچنین فعالیت ضابطین را سازمان دهی کرد و همچنین توانست کارکرد دستگاه اطلاعاتی کشور را بهبود دهد. او در کار تبلیغ از سال ۵۸ و ۵۹ مشغول بود و وقتی که جنگ تحمیلی شروع شد به جبهه های نبرد رفت و به کار اطلاعات و عملیات از طریق سردار شهید حسن باقری وارد شد. ایشان مقام جانبازی در دوره جنگ را کسب کرد. اسماعیل خطیب در سمت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را شروع کرد. سپس در آستان قدس رضوی در سال ۱۳۹۸ کار کرد و به وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۴ وارد شد و مشغول فعالیت در دفتر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ گردید.
وزیر اطلاعات دولت سیزدهم به ریاست آیت الله رییسی
در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ سید اسماعیل خطیب به دستور سید ابراهیم رئیسی به عنوان وزیر اطلاعات دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. وی موفق به کسب رای اعتماد با ۲۲۲ رأی موافق، ۴۸ رأی مخالف و ۱۷ رای ممتنع از نمایندگان خانه ملت شد و از آن پس فعالیت خود را در سمت وزیر اطلاعات دولت جدید، شروع کرد.
روزمه و سوابق کاری وزیر اطلاعات دولت رییسی
سوابق سیاسی سید اسماعیل خطیب عبارتست از:
- فعالیت طلاعات عملیات سپاه از سال ۱۳۵۹
- فعالیت در وزارت اطلاعات
- ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه
- رییس حراست آستان قدس رضوی
- مدیرکل اطلاعات قم
- مشغول به کار در دفتر مقام معظم رهبری در سال ۸۹
سخنرانی سید اسماعیل خطیب در جلسه رأی اعتمادش
سید اسماعیل خطیب از رییس جمهور به منظور انتخاب و معرفی اش به مجلس در جمع مجلسی ها تشکر کرد و چنین گفت:« یکی از منظومه های عجین شده که در پدیده ها و عرصه های متنوع به سرعت تغيير میکند؛ شرایط کشور و شرایط امنیتی منطقه و مقوله امنیت ملی است. وزارت اطلاعات باید در مقیاس ملی، فراملی و منطقه ای، قادر به تشخیص لایه های مختلف و ابعاد گوناگون امنیتی از طریق تولید اطلاعات و دقت نظر در تأمین شئون متنوع امنیتی و هوشیاری در دیده بانی و مرزبانی باشد. بنابراین برای چنین تحولی در تشکیلات پنهان اطلاعاتی کشور به پویایی، پیشگامی و هوشمندی مستمر نیاز است.»
سید اسماعیل خطیب، بنابر اتفاقاتی که اخیرا در افغانستان( حمله طالبان و سقوط کابل) رخ داده، می گوید:« سردرگمی آشفته غرب در رویارویی با قدرت های نوظهور آسیا و اتفاقات افغانستان، پیامدهایی را بهمراه دارد؛ به این صورت که این روند در کشورهای منطقه به یمن بیداری اسلامی و خیزش نهضت ها و جنبش های مردمی و اسلامی در حال گسترش است که از اندیشه راهبردی و ارزش های اساسی انقلاب اسلامی، نشات گرفته است و شیطان بزرگ و نوکرها و مزدوران وابسته به آن به انجام اموری مداومت می ورزند که از آن ها می توان به شیطنت و فتنه انگیزی در این منطقه و توطئه های رنگارنگ و طراحی و پیاده سازی برنامه ها اشاره کرد.»
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 19
- 3