چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۴۷

زندگینامه حسین امیرعبداللهیان و فعالیت هایش (+ تصاویر)

حسین امیرعبداللهیان,دکتر حسین امیرعبداللهیان,بیوگرافی حسین امیرعبداللهیانحسین امیرعبداللهیان
حسین امیرعبداللهیان در دولت سیزدهم دارای سمت هایی می باشد که از آن ها می توان به دیپلمات ایرانی و وزیر امور خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. او همچنین در زمان گذشته از دوره ی ریاست علی لاریجانی تا دورهٔ ریاست محمدباقر قالی باف، به عنوان دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی مشغول به فعالیت بود.

چکیده ای از بیوگرافی حسین امیرعبداللهیان

نام:حسین امیرعبداللهیان

زاده:۱۳۴۳

زادگاه:دامغان

سمت:وزیر پیشنهادی امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

وضعیت تاهل:متاهل

ملیت:ایرانی

درگذشت: شهادت ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بیوگرافی حسین امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان در شهر دامغان در سال ۱۳۴۳ دیده به جهان گشود.

تحصیلات حسین امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان در سال ۱۳۷۰ توانست مدرک کارشناسی خود را از دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه در رشته روابط دیپلماتیک دریافت کند. او همچنین از دانشگاه تهران، در سال ۱۳۷۵ موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد روابط بین الملل شده است و از همین دانشگاه، مدرک دکترای خود را در رشته روابط بین الملل دریافت کرده است. او مسلط به زبان هایی همچون عربی و انگلیسی می باشد.

سمت های حسین امیرعبداللهیان,,تحصیلات حسین امیرعبداللهیاندکتر حسین امیرعبداللهیانعکس از حسین امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه، تدریس میکرده و تاکنون به عنوان داور رساله های دکترای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران فعالیت داشته است. او در هیئت مؤسس مرکز مطالعات غرب آسیا( اندیشکده روابط بین الملل) عضو شده است.

ازدواج و فرزندان حسین امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان در سن ۳۰ سالگی یعنی در سال ۱۳۷۳ به جرگه ی متاهلین پیوست و دارای دو فرزند( یک پسر و یک دختر) می باشد. همسر امیرعبداللهیان در زمینه سیاست، فعالیت خاصی نداشته است.

فعالیت های حسین امیرعبداللهیان

سوابق اجرایی حسین امیرعبداللهیان( وزیر پیشنهادی کابینه رئیسی در امور خارجه) در زمینه روابط بین الملل و امور خارجه بوده است. در ادامه با سوابق اجراییش اشنا شوید:

> کارشناس و معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد( ۱۳۸۰ تا ۱۳۷۶)

> معاون اداره اول سیاسی خلیج فارس وزارت امور خارجه( ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۰)

> معاون دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور عراق( ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۲)

> معاون مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه( ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۵)

> رییس ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه( ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۵)

> سفیر جمهوری اسلامی ایران در بحرین( ۱۳۸۹ تا ۱۳۸۶)

> مدیر کل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امور خارجه( ۱۳۹۰ تا ۱۳۸۹)

> معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه( ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۰) در دوره وزارت علی اکبر صالحی و محمدجواد ظریف

> مشاور وزیر امور خارجه( ۱۳۹۵ تاکنون)

> دستیار ویژه رییس مجلس و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی( ۱۳۹۵ تاکنون)

حسین امیرعبداللهیان که به عنوان معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه از سال ۹۰ تا ۹۵ فعالیت داشت( در دوران وزارت صالحی و سه سال اول وزارت ظریف) توسط محمدجواد ظریف در خرداد ۱۳۹۵ از این سمت، عزل شد.

زندگینامه حسین امیرعبداللهیان,بیوگرافی حسین امیرعبداللهیان,تالیفات حسین امیرعبداللهیان,فعالیت های حسین امیرعبداللهیانحسین امیرعبداللهیان دیپلمات ایرانی

ارتباط حسین امیرعبداللهیان با شهید سلیمانی

ارتباط حسین امیرعبداللهیان با شهید سلیمانی به خاطر مسئولیتش در پست عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه ایران، بسیار صمیمی بود. پس از منصوب شدن شهید سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس، عبداللهیان در وزارت خارجه به عنوان کارشناس عراق فعالیت داشت. مسئولیت پرونده عراق در وزارت خارجه در سال ۲۰۰۳ در جریان تحولات عراق با سرنگونی صدام به حسین امیرعبداللهیان داده شد. سلیمانی شخصاً با او بعد از هماهنگی های کلان برای پیگیری امور مرتبط، تماس تلفنی برقرار میکند.

این روحیه سلیمانی طبق گفته ی عبداللهیان باعث شد تا شیفته ی او شود. گفته ی او در ملاقات با هیئت ها و مقامات اروپایی به این صورت بود که شما ملزم به قدردانی از جمهوری اسلامی و سلیمانی هستید؛ به این خاطرکه سلیمانی، کمک بسیاری در زمینه ی صلح و امنیت جهانی کرده است. ایستگاه های مترو و مراکز تجمع شما در بروکسل و لندن و پاریس درصورت نبود جمهوری اسلامی از هیچ امنیتی برخوردار نبود. عقیده و باور حسین امیرعبداللهیان این بود که کشورهای بزرگ منطقه درصورت نبود شهید قاسم سلیمانی، تجزیه می شدند.

مذاکره حسین امیرعبداللهیان با آمریکا

نشست سه جانبه ایران- آمریکا- عراق در سال ۱۳۸۶ در بغداد برگزار شد که حسین امیرعبداللهیان در این اجلاس به عنوان سرپرست تیم مذاکره کننده ایرانی بود. هدف از برگزاری این نشست، تأمین امنیت عراق به درخواست آمریکایی ها بود که شرایط عراق را خطرناک خوانده بودند. به خاطر شرایط عراق و درخواست دولت عراق، ایران توانست با مجوز رهبر در این مذاکرات، فقط در موضوع عراق حضور پیدا کند. نتیجه ی برگزاری این مذاکرات بعد از سه جلسه ناکام ماند. بعدها حسین امیرعبداللهیان دربارهٔ این مذاکرات چنین گفت که آمریکایی ها پس از شنیدن حرف منطقی به خاطر نداشتن هیچ پاسخ منطقی، صحنه را خالی می کردند. آمریکایی ها در ابتدای مذاکرات بر این تصور بودند که تعيين دستور جلسه بر عهده ی آنهاست درحالیکه این اجازه توسط جمهوری اسلامی صادر نشد و به این ترتیب باتوجه به توافق طرفین، دستور جلسه تعيين شد.

عکس همسر حسین امیر عبداللهیان,عکس فرزند حسین امیر عبداللهیان,حسین امیر عبداللهیانحسین امیرعبداللهیان درکنار همسر و پسرش

حسین امیرعبداللهیان، وزارت امور خارجه

نام حسین امیرعبداللهیان بعد از این که محمدجواد ظریف استعفا داد؛ توسط برخی از رسانه ها بعنوان یکی از گزینه های تصدی سمت وزارت نزدیک به علی لاریجانی، مطرح شد.

سید ابراهیم رئیسی در ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ حسین امیرعبداللهیان را بعنوان وزیر امور خارجه پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و با ۲۷۰ رأی توانست در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی بگیرد.

مواضع سیاسی حسین امیرعبداللهیان

موضع گیری های او به شکلی است که از جبهه موسوم به جبهه مقاومت که به مجموعه حزب‌الله لبنان ، سوریه و سایر جریانات همسو با جمهوری اسلامی ایران که در تضاد با اسرائیل قرار دارند، حمایت می کند. در عین حال، یکی از اعضای کمیته سیاسی و امنیتی مذاکرات هسته ای در مذاکرات ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، حسین امیرعبداللهیان بود.

وی همچنین در کمیته مذاکره ایران و آمریکا در بغداد در سال ۱۳۸۶ فعالیت داشت و حتی در کمیته سیاسی این مذاکرات به عنوان مذاکره کننده حضور داشته است. او بعد از بازگشایی سفارت لندن در تهران به عنوان نخستین مقام رسمی ایرانی برای مذاکرات منطقه ای در دور اول ریاست جمهوری حسن روحانی به لندن دعوت شد و دیداری با وزیر خارجه وقت انگلیس به نام فیلیپ هموند داشت. وی در پرونده خود، مذاکرات مفصل منطقه ای با فدریکا موگرینی دارد و علاوه بر آن با بان کی مون( دبیرکل سازمان ملل متحد) و سید حسن نصرالله( دبیرکل حزب‌الله لبنان )، دیدارهای مفصلی داشته است.

تالیفات حسین امیرعبداللهیان,فعالیت های حسین امیرعبداللهیان,حسین امیرعبداللهیانحسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران

فهرست تألیفات حسین امیرعبداللهیان

- تألیف کتاب« استراتژی مهار دوگانه آمریکا»

- تألیف کتاب« دمکراسی متعارض ایالات متحده آمریکا در عراق جدید»

- ناکارآمدی طرح خاورمیانه بزرگ در خیزش بیداری اسلامی

- درج مقالات علمی در مجله« سیاست خارجی» چاپ وزارت امورخارجه

- درج مقالات علمی – تحقیقی در مجله« علمی» دانشگاه تهران

فهرست مقالات حسین امیرعبداللهیان

* استراتژی مهار دوگانه و طرح داماتو، مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

* موافقتنامه امنیتی بغداد – واشنگتن:رفتارشناسی آمریکا در عراق جدید، فصلنامه سیاست خارجی

* بحران سوریه و امنیت ناپایدار منطقه ای، فصلنامه مطالعات راهبردی

* تحولات خاورمیانه و مطالعه موردی بحرین، فصلنامه مطالعات راهبردی( علمی – پژوهشی)

سوابق تدریس حسین امیرعبداللهیان

>> استاد مدعو دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه

>> استاد مدعو دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران

بیوگرافی حسین امیرعبداللهیان,عکس حسین امیرعبداللهیان,حسین امیرعبداللهیانعکسهایی از حسین امیرعبداللهیان

سانحه سقوط بالگرد و شهادت حسین امیرعبداللهیان

در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، حسین امیرعبداللهیان با همراهی سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ، برای افتتاح سد قیز قلعه‌سی به آذربایجان شرقی سفر کردند. در مسیر بازگشت در منطقه حفاظت‌شده دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا، بالگرد حامل او و سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، سید محمدعلی آل‌هاشم امام‌جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهانش دچار سانحه شد و همه سرنشینان آن به شهادت رسیدند.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش