جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۶۰

مصطفی تاج زاده سیاستمدار اصلاح طلب ایرانی

مصطفی تاج زاده,بیوگرافی مصطفی تاج زاده,عکس های مصطفی تاج زادهمصطفی تاج زاده
مصطفی تاج زاده یکی از سیاستمداران اصلاح طلب ایرانی می باشد که در شورای مرکزی جبهه مشارکت و نیز سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی عضویت دارد، او سابقه سرپرستی وزارت کشور و نیز معاونت امور بین اللملل وزیر ارشاد را در سابقه کاری خود دارد.

چکیده بیوگرافی مصطفی تاج زاده:

نام کامل: مصطفی تاج زاده

تاریخ تولد: ۱ آذر ۱۳۳۵

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی

حزب سیاسی: اطلاح طلب

تحصیلات: کارشناسی ارشد علوم سیاسی

محل تحصیل: دانشگاه تهران

مصطفی تاج زاده,زندگینامه مصطفی تاج زاده,عکس های مصطفی تاج زادهبیوگرافی مصطفی تاج زاده

بیوگرافی مصطفی تاج زاده:

مصطفی تاج زاده در ۱ آذر سال ۱۳۳۵ در تهران به دنیا آمد. اما براساس آنچه خود عنوان می کند در ۹ شهریور ۱۳۳۶ به دنیا آمده است. پدر و مادری با اصالت هرند و شهرستان ورزنه اصفهان دارد، والدین او به علمای معروفی نسبت داده می شوند  برای مثال محی الدین فاضل هرندی یکی از استادان حوزه علمیه قم دایی او بود.

وی در سال ۱۳۵۴ دیپلم متوسطه خود را دریافت کرد و در امتحانات مربوط به اعزام به خارج از کشور پذیرفته شد. او با ورود به آمریکا همزمان با تحصیل در رشته مهندسی مکانیک فعالیت خود را در مسیر مبارزات سیاسی علیه حکومت پهلوی از طریق انجمن اسلامی کالیفرنیا در پیش گرفت و همراه با تعدادی دیگر از افراد گروه فلق را تشکیل داد. 

زندگی شخصی مصطفی تاج زاده:

در سال ۱۳۵۹ با فخر السادات محتشمی پور ازدواج کرد. همسر او دخترعموی علی اکبر محتشمی پور وزیر سابق کشور بود و عضوی از شورای مرکزی جبهه مشارکت بود. این زوج دارای ۲ فرزند دختر شدند. 

مصطفی تاج زاده,بیوگرافی مصطفی تاج زاده,همسر مصطفی تاج زادهمصطفی تاج زاده و همسرش

فعالیت‌های اولیه مصطفی تاج زاده:

بعد از دیداری که تاج زاده با روح‌الله خمینی در پاریس در ۸ مهر ۱۳۵۷ داشت تحصیلات را پایان داد و به ایران برگشت. او به عنوان نماینده ویژه گروه فلق در کمیته ویژه استقبال از روح‌الله خمینی انتخاب شد و بعد از انقلاب گروه فلق با پیوستن به ۶ گروه دیگر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند. 

بعد از این گروه، تاج زاده به عنوان مدیریت کل مطبوعات و نشریات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. با آمدن سید محمد خاتمی به وزارت ارشاد، وی جای خود را به محسن آرمین داد و در سال‌های ۶۳ تا ۶۷ به عنوان معاون بین‌الملل خاتمی در وزارت ارشاد فعالیت کرد.

بعد از اینکه خاتمی استعفا داد و مصطفی میرسلیم وزیر ارشاد شد تاج زاده همراه با خاتمی به کتابخانه ملی رفت. وی بعد از مدتی به روزنامه همشهری رفت و تا انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۱۳۷۶ در این موسسه فرهنگی ماند. بعد از استعفا در وزارت ارشاد برای ادامه تحصیلات در رشه علوم سیاسی وارد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. در کنکور سراسری کارشناسی ارشد سال ۱۳۷۱ توانست رتبه اول کشور را به دست بیاورد اما بعد از انتخابات دوم خرداد از دانشگاه خارج شد اما فرصتی پیدا نکرد تا دفاع خود را از پایان نامه دکترا انجام دهد. از سال ۱۳۷۵ در ستاد انتخابات خاتمی فعالیت کرد و همزمان عضو تحریریه عصر ما نشریه ارگان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران بود. 

تظاهرات خرم‌آباد:

در مرداد ۱۳۷۹ تظاهرات خرم آباد در جریان هفتمین اجلاس دفتر تحکیم وحدت بعد از محاصره فرودگاه خرم آباد توسط نیروهای لباس شخصی از حضور عبدالکریم سروش و محسن کدیور در اردوی دفتر تحکیم وحدت خرم‌آباد جلوگیری شد، محاره کنندگان فاشیست نامیده شدند و با اتهام توهین و تحریک در دادگاه محاکمه شدند. 

مصطفی تاج زاده,بیوگرافی مصطفی تاج زاده,تصاویر مصطفی تاج زادهمصطفی تاج زاده و ماجرای تظاهرات خرم آباد

انتخابات شوراهای شهر و روستا ۱۳۸۱:

بعد از پایان دوره محرومیت سه ساله ای که از انجام خدمات دولتی داشت در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۸۱ در تهران نامزد شد. این انتخابات با پیروزی مطلق اصولگرایان همزمان صورت گرفت. همه ۱۵ نفر لیست انتخاباتی اصولگرایان بودند. تاجزاده در جایگاه ۱۶ ام قرار داشت و عضو علی البدل شورا بود. 

مشاور رئیس‌جمهور:

در سال ۱۳۸۲ مصطفی تاج زاده مشاور هادی خانیکی؛ معاون فرهنگ و اجتماعی وزارت علوم شد و بعد از استعفا با حکم سید محمد خاتمی مشاور رئیس‌جمهور شد و تا پایان کار دولت هشتم در مرداد ۱۳۸۴ این مقام را بر عهده داشت.

پیشنهاد طرح دوشنبه‌های اعتراض:

مصطفی تاج زاده در ۱ آبان ۱۳۹۰ مصاحبه ای را در زندان اوین پیشنهاد کرد که ایرانیان برای نشان دادن اعتراضاتشان به حبس خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی و نیز محکومیت احکام غیرقانونی و غیرعادلانه علیه فعالان سیاسی، انتخاباتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری و اعلام هم بستگی با همه زندانیان سیاسی و عقیدتی و آمادگی برای تحریم انتخابات مجلس در اسفند ۱۳۹۰ اولین دوشنبه هرماه را به اعتراضات مدنی بپردازند. بعضی از روش‌هایی که وی در این مصاحبه پیشنهاد داد:

- تشکیل اجتماعات مدنی به هر روش ممکن

- نامگذاری دوشنبه‌های اول هر ماه به نام یک کشته جنبش سبز

- اعتصاب غذا یا روزه در اولین دوشنبه هر ماه

-تجمع در هنگام غروب در هر محل و مرکز در دسترس، مانند خوابگاه‌ها، کوی دانشگاه، مسجد، تکیه، رستوران،

- دفترهای کار و خانه‌ها

- تبادل اخبار و گفتگو درباره اوضاع ایران، منطقه و جهان و انعکاس گزارش آن در شبکه‌های اینترنتی با رعایت جنبه‌های احتیاطی و امنیتی

مصطفی تاج زاده,مصطفی تاج زاده کیست,عکس های مصطفی تاج زادهپیشنهادات مصطفی تاج زاده به دولت

افزایش مدت حبس:

در سال ۱۳۸۸ تاجزاده به ۶ سال حبس محکوم شد و در اوایل سال ۱۳۹۳ به دنبال نوشتن نامه ای در زندان به سید علی خامنه ای مدت حبس خود را ۱ سال بیشتر کرد. در شهریور ۱۳۹۳ مصطفی تاج زاده با یک نامه از ضرب و شتم خود توسط ماموران بازحویی و تلاش آنها برای اعتراف گرفتن از او برعلیه اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و محمد خاتمی اطلاع داد. 

تاج زاده در آذر ۱۳۹۳ زمانی که حدود چهارسال در حوزه زندانی های سیاسی بود و یک مرخصی سه روزه دریافت کرد که به گفته وب سایت کلمه این مرخصی درمانی بوده است. 

آزادی مصطفی تاج زاده:

برخلاف آنچه قانون مشخص کند مصطفی تاج زاده در تمام سال های حبس خود به بند عمومی منتقل نشد و روزگار را در انفرادی گذراند. در گفتگویی که وکیل ایشان با خبرگذاری ایسنا انجام داد بعد از اتمام محکومیت ۷ ساله تاج زاده پرونده جریان تازه ای به خود گرفت که در خصوص غیبت از مرخصی برای وی تشکیل شد. در این پرونده او به تحمل ۴ ماه حبس دیگر محکوم شد. 

بعد از تجدیدنظر در شعبه ۴۸ دادگاه تجدیدنظر او را به پرداخت ۲۰۰ هزارتومان جزای نقدی محکوم کردند و حکمش قطعی شد. با در نظر گرفتن این موضوع احتمال می رفت تاجزاده در ۱۵ خرداد ماه آزاد شود و در نهایت ایشان را در بامداد ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ پس از اتمام دوران محکومیتش از زندان (۷ سال) آزاد شد.

مصطفی تاج زاده,بیوگرافی مصطفی تاج زاده,زندانی شدن مصطفی تاج زادهماجرای زندانی شدن مصطفی تاج زاده

فعالیت های مصطفی تاج زاده بعد از آزادی:

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶:

در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ ایشان اظهار داشت که به لحاظ شخصی روحانی انتخابش است اما به لحاظ جریانی اندیشه اصلاحی رای می‌دهم؛ یعنی به دموکراسی در ایران و صلح در منطقه رای می‌دهم. 

بیانیه درباره خروج از برجام ترامپ:

چند نفر اس فعالات اصلاح طلب درباره اظهارات دونالد ترامپ در خصوص خروج از برجام واکنش نشان دادند و بیانیه ای را منتشر کردند که ضمن حمایت از روحانی سیاست‌های ترامپ را خشونت‌زا و جنگ‌افروزانه دانستند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰:

در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ روز یکشنبه بیانیه ای در کانال تلگرامی و صفحه توئییر تاجزاده منتشر شد و ایشان اعلام کرد که به صورت رسمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ خواهد شد. 

او در این بیانیه اعلام می کند که هدف از شرکت در انتخابات و ریاست جمهوری «تغییر و برای اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری» است و به عنوان فردی از «تبار مشروطه‌خواهان و اصلاح‌گران» وارد این میدان می شود. وی در روز جمعه ۲۴ اردیبهشت ماه به همراه همسرش به ستاد انتخابات کشور وارد شد و برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی کرد.

تاجزاده همراه با گروهی از هوادارانش به سمت وزارت کشور برای ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ حرکت کرد. در مسیر همراهان وی با شعارهایی مانند (یا حسین، میرحسین) یا (درود بر موسوی، سلام بر تاجزاده) سعی بر یاداوری انتخابات ۸۸ داشتند. در ۲۴ اردیبهشت تاجزاده با ورود به ساختمان وزارت کشور به صورت رسمی ثبت کاندیداتوری کرد و در نهایت صلاحیت وی توسط شورای نگهبان رد شد.

مصطفی تاج زاده,بیوگرافی مصطفی تاج زاده,مراسم تدفین پدر مصطفی تاج زادهمراسم تدفین پدر مصطفی تاج زاده و حضور سیاستمداران ایرانی

بازداشت در تیر ۱۴۰۱:

مصطفی تاج زاده مجددا در شبانگاه ۱۷ تیر ۱۴۰۱ دستگیر شد و همسرش فخرالسادات محتشمی‌پور در ارتباطی زنده از طریق اینستاگرام علاوه بر تایید این موضوع به آقای خامنه ای و دستگاه های امنیتی کشور هشدار داد که مسئولیت جان تاجزاده با آنهاست. 

بعد از این موضوع خبرگذاری مهر در خبری اختصاصی از بازداشت تاج زاده با عنوان اقدام علیه امنیت ملی خبر داد. هنوز به صورت رسمی عنوان نشده که تاجزاده توسط کدام ارگان و نهاد بازداشت شده است یا حتی کجا نگهداری می شود اما اخباری درخصوص دستگیری توسط سپاه پاسداران عنوان شده است. 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش