چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۶۶

زندگی نامه ویلیام جیمز سایدیس ریاضیدان نابغه آمریکایی (+ تصاویر)

عکس های ویلیام جیمز,نظریه ویلیام جیمز,مرگ ویلیام جیمز سایدیسویلیام جیمز سایدیس بعنوان یکی از باهوش‌ترین انسان‌های تمام اعصار بود
ویلیام جیمز سایدیس که از دوران بچگی در یادگیری زبانها و حل مسائل ریاضی توانایی استثنایی و خارق العاده داشت، ریاضی دان، کیهان شناس و زبان شناس نابغه آمریکا بود.

چکیده ای از بیوگرافی ویلیام جیمز سایدیس

نام: ویلیام جیمز سایدیس

زاده:۱ آوریل ۱۸۹۸

زادگاه:منهتن،  نیویورک، آمریکا

ملیت:آمریکایی

سمت:ریاضی دان،  کیهان شناس و زبان شناس نابغه آمریکایی

محل تحصیل:دانشگاه هاروارد، دانشگاه رایس

زندگی نامه ویلیام جیمز سایدیس

ویلیام جیمز سایدیس در روز ۱ آوریل ۱۸۹۸ در شهر نیویورک دیده به جهان گشود. شغل مادرش که سارا سایدیس( ماندلبوم) نام داشت، پزشک و داروساز از دانشکده پزشکی بوستون بود و بوریس سایدیس که پدر ویلیام جیمز سایدیس بود به عنوان یک روان‌پزشک و پزشک برجسته آمریکایی اکراینی الاصل مشغول به فعالیت بود که توانسته بود از دانشگاه هاروارد، چهار مدرک تحصیلی را دریافت کند و در این علوم، دستاورد هایی پیشگامانه ای را کسب کرد.

روش تربیتی ویلیام جیمز سایدیس

 چند وقت پیش از این که پسرش بوریس سایدیس بدنیا بیاید تصمیم مهم و خطرناکی گرفت. وی قصد داشت درباره پدیده" پیشرفت ذهنی"، بخشی از تئوریها و نظراتش را روی فرزندش آزمایش کند. طبق عقیده ی او، مغز یک موجود زنده را درست مثل عضلات بدن میتوان پرورش داد و به همین خاطر اینکار را با فرزندش از نخستین روزهای تولدش آغاز کرد. بعد از بدنیا آمدن" ویلیام"، پدرش بر روی یک میله حروف الفبا را نوشت و بالای سرش آویزان کرد و این حروف را روزی چند مرتبه به طفل نوزادش نشان می داد و با صدای بلند، نام آن ها را می خواند و ویلیام هم عیناً این حروف را تقلید می کرد.

ضریب هوشی ویلیام جیمز سایدیس,ویلیام جیمز,همه چیز درباره ویلیام جیمزویلیام جیمز سایدیس در سن یک سالگی به قدرت نوشتن دست یافت

اینکار بطور متوالی چند ساعت در هر روز ادامه داشت و جالب است بدانید که وقتی" ویلیام" شش ماهه شده بود، میتوانست این حروف را تشخیص دهد. حاصل کار پدر ویلیام جیمز سایدیس موفقیت آمیز بود ولی مغز ویلیام به جای این که با قصه و اشعار کودکانه پرشود، هرروز با استفاده از متون کتابهای درسی بمباران می شد و او ناچار بود که جغرافیا، هندسه و زبان های مختلف را آموزش ببیند. پیشرفت ذهنی این طفل با گذشت هر ماه، بیش از بیش شکوفا می شد. بگونه ای که سبب شد همکاران پدرش شگفت زده شوند و مادرش دچار بهت و حیرت شد ولی نقطه کوری به تدریج در این نبوغ چشم‌گیر نمایان شد." ویلیام" در سن هشت سالگی، خنده های بی موردی سر می داد و با غامض ترین مسائل فکری در مواقع گوناگون روبرو می شد و دچار واکنش های عصبی میشد.

این برنامه تغذیه فکری اجباری وقتی که ویلیام به سن ۱۴سالگی رسید، شدت یافت. در سال ۱۹۱۲، ویلیام جیمز سایدیس در حضور گروهی از دانشمندان درباره" بعد چهارم" سخنرانی کرد و در همان لحظه ای که دانشمندان از حرف های او متاثر شده بودند، ناگهان بدون هیچ اراده ای و با حالتی عصبی، به گونه ای خندید که نمی توانست خنده اش را کنترل کند.

تحصیلات ویلیام جیمز سایدیس

ویلیام جیمز سایدیس در سن یک سالگی به قدرت نوشتن دست یافت، وقتی که ۵ ساله شد به ۵ زبان مسلط شد و در سن ۸ سالگی توانست به ۸ زبان رایج دنیا یعنی لاتین، یونانی، فرانسوی، روسی، آلمانی، عبری، ترکی، و ارمنی صحبت کند. وی تحصیلات ابتدایی اش را بمدت ۷ ماه تمام کرد و بمدت سه ماه تحصیلات دبیرستانش را گذراند و وقتی که ۱۱ ساله شد به دانشگاه هاروارد وارد  شد. بخاطر رشد مغزی زودهنگام، نام او برای نخستین بار معروف شد و بعدها بخاطر تمرکز بر روی ذهنش به شهرت رسید ولی سرانجام خودش را از انظار عمومی دور کرد و نسبت به ریاضیات هم بی میل شد و با استفاده از چندین نام مستعار مطلب می نوشت. اختراع زبان Vendergood از کارهای مشهور ویلیام جیمز سایدیس به شمار میرفت. تنها کسی که موفق به ثبت نظریه نسبیت عام انیشتین بطور کامل شد، ویلیام جیمز سایدیس بود.

فعالیت های ویلیام جیمز سایدیس

ویلیام جیمز سایدیس دکترای ریاضی محض خود را در سن ۱۶ سالگی در شاخه ی معادلات ناهمگن کسب کرد و تمامی منت اغاز انقلاب او در این شاخه بودند، ولی در همان سال، رفتارهایش عجیب شد، ابتدا گفت که زندگی کامل از نظر او یعنی زندگی در انزوا و سپس نسبت به زنان، شدیدا شکاک شد، هرچند که او عاشق دختری به نام مارتا فولی شده بود. وقتیکه ویلیام جیمز سایدیس ۲۰ ساله شد در وزارت جنگ امریکا استخدام شد ولی از کارهای او، اطلاعات بسیار کمی در دست است و خودش میگفت که یک صلح طلب است.

در سال های ۱۹۱۵- ۱۹۱۹ ویلیام جیمز سایدیس به عنوان استاد دانشگاه مشغول به تدریس بود ولی بخاطر این که شخصیتی عصبی داشت و از دختران دوری میکرد توسط چند شخص ناشناس به مرگ تهدید شد، تا این که توسط پسری ناشناس در همان سالها به شدت مجروح شد، وی بعد از این حادثه بیشتر منزوی شد و کم کم به سمت سیاست رفت.

او در سال های ۱۹۱۹- ۱۹۲۱ بتدریج مشکلاتی را به وجود آورد و در جریان یک راهپیمایی در نقد از نظام سرمایه داری و حمایت از مارکسیسم( در ان زمان سیاست امریکا هنوز به شکل امروزی نبود) در سال ۱۹۱۹ دستگیر شد و بخاطر این که با پلیس درگیری پیدا کرد به مدت ۸ ماه زندانی شد. این خبر، حواشی بسیاری را در روزنامه ها بهمراه داشت و طبق گفته ی ویلیام جیمز سایدیس در دادگاه، هدف او صرفا مخالفت با جنگ جهانی اول بوده است، با این که بعدها فلسفه ی سیاسیش را مبنی شخص گرایی ایجاد کرد ولی همیشه بعنوان اتفاقی تلخ از این حادثه یاد می کرد. ویلیام جیمز سایدیس بعد از این اتفاقات، حالات عجیبی از خود نشان میداد. او بعد از این که از زندان آزاد شد، چندین ماه بعد از ان دچار فروپاشی روانی بسیار شدیدی شد، به گونه ای که بیشتر منزوی شد و پدر و مادرش دیگر نمی توانستند از او مراقبت کنند.

تفکرات فلسفی از نظر ویلیام جیمز,ویلیام جیمز سایدیس ریاضیدان نابغه,عکس های ویلیام جیمزتنها کسی که موفق به ثبت نظریه نسبیت عام انیشتین بطور کامل شد، ویلیام جیمز سایدیس بود

ضریب هوشی ویلیام جیمز سایدیس

نخستین تست های هوش استاندارد در سال های ۱۹۰۰ به وجود آمد، نمی توان گفت که ویلیام جیمز سایدیس باهوش ترین فرد تاریخ است بدین دلیل که در زمان افرادی مانند گاوس- نیوتن- داوینچی و چندنفر دیگر چیزی به نام تست هوش وجود نداشت ولی با این حال ویلیام جیمز سایدیس از نظر رسمی و ثبت شده بالاترین میزان را داشت، جالب است بدانید دقیقا در ازمونی که انیشتین ۱۶۰ شد سیدیس هم نمره ی ۱۶۰ را به دست آورد( اخرین نمره ی ممکن در این ازمون) ولی ای کیوی سیدیس را در زمانی بسیار کم تر، بین ۲۵۰- ۳۰۰ تخمین زدند و او نمره ی کامل را تقریباً در تمام آزمون های هوشی به دست آورد.

مرگ ویلیام جیمز سایدیس

کم تر کسی در زمان جنگ جهانی دوم در تابستان سال ۱۹۴۴ به مرگ ویلیام جیمز سایدیس که بیماری ذات الریه داشت و در مسافرخانه ای در بروکلین فوت کرده بود توجه نشان نمی داد. او هم مثل پدرش به همین ارث مبتلا شده بود. ویلیام جیمز سایدیس حتی در روزهای آخر عمرش که مضیقه مالی شدیدی داشت حاضر نشد به میراث پدر و مادری که مغز و اندیشه او را به نابودی کشیده بودند دست بزند.

پس از این که ویلیام جیمز سایدیس فوت کرد ، پروفسورهای ریاضی در تمام دنیا براین باور بودند که اگر سیدیس راهش را گم نمیکرد و خود را مسائل ملی و سیاسی درگیر نمیکرد، میتوانست مانند گاوس و نیوتن یک ریاضیدان مشهور شود. او در سال های اخر عمرش کاملاً منزوی و گوشه گیر شده بود و حتی درباره ی ریاضی نیز یک مقاله چاپ نکرد و با گذشت زمان تحت انقلاب نوابغ فیزیک سالهای ۱۹۰۰- ۱۹۳۰ کاملاً فراموش شد، با وجود این که او میتوانست یکی از برترین ریاضیدان های تاریخ شود ولی به بیراهه کشیده شد و در همان کوره راهها گم شد.

ضریب هوشی ویلیام جیمز سایدیس,ویلیام جیمز,همه چیز درباره ویلیام جیمزاختراع زبان Vendergood از کارهای مشهور ویلیام جیمز سایدیس به شمار میرفت

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش