جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۱۴۲

گوگلی المو مارکونی مخترع بزرگ ایتالیایی

گوگلی المو مارکونی,زندگینامه گوگلی المو مارکونیگوگلی المو مارکونی
گوگلی المو مارکونی یک مهندس برق ایتالیایی بود که توانست جایزه نوبل را برای  گسترش سیستم بی‌سیم تلگرافی یا همان رادیو دریافت کند. او از خانواده اشراف و سران ایتالیا بود و تحت نظارت بهترین معلم های خصوصی تحصیل خود را تکمیل کرد. در ادامه این مطلب سرپوش با زندگینامه کامل گوگلی المو مارکونی آشنا خواهید شد.

چکیده ای از زندگینامه گوگلی المو مارکونی:

نام کامل: گوگلی المو مارکونی

تاریخ تولد: ۲۵ آوریل ۱۸۷۴

محل تولد: بولونیا

دلیل معروفیت: اختراع سیستم بی‌سیم تلگرافی یا همان رادیو

محل تحصیل: دانشگاه بولونیا

درگذشت: ۲۰ ژوئیه ۱۹۳۷، رم

گوگلی المو مارکونی,بیوگرافی گوگلی المو مارکونیبیوگرافی گوگلی المو مارکونی

زندگینامه گوگلی المو مارکونی:

گوگلی المو مارکونی در ۲۵ آوریل سال ۱۸۷۴ در بولونیا به دنیا آمد. او از اعضای یک خانواده مرفه بود و معلمان و مربیان خصوصی وظیفه تعلیم و تربیت او را برعهده داشتند. در سال ۱۸۹۴ المو مارکونی مطالبی را درباره آزمایش های انجام شده توسط هنریش هرتز خواند. این آزمایشات کاملا وجود امواج الکترومغناطیسی را که که با سرعتی معادل سرعت نور حرکت می کنند نمایش می داد. 

المو فکر کرد که می تواند بدون استفاده از سیم از این امواج برای فرستادن علائمی به فواصل دوردست استفاده کند. این موضوع امکاناتی برای ارتباطات فراهم می کرد که در استفاده از تلگراف با سیم ممکن نبود. در این صورت ارسال پیام برای کشتی هایی که حرکت می کردند هم امکان پذیر می شد. 

تا زمانی که در سال ۱۸۹۵ المو مارکونی با یک سال تلاش موفق شد تا وسیله ای لازم برای این کار اختراع کند. در سل ۱۸۹۶ مارکونی وسیله عنوان شده در انگلستان نمایش داد و توانست اولین امتیاز انحصاری را برای این اختراع خود دریافت کند. 

وی خیلی سریع یک شرکت تاسیس کرد و در سال ۱۸۹۸ اولین رادیوگرام تحت عنوان مارکونی گرام ارسال شد. 

در سال بعد مارکونی توانست پیام های بی سیم را به سوی کانال مانش ارسال کند. باوجودی که در سال ۱۹۰۰ مهترین جایزه خود را دریافت کرد اما همچنان کار خود را ادامه داد و برای بهبود و تکمیل اختراع خود تلاش های بسیاری کرد و سر انجام در سال ۱۹۰۱ مارکونی موفق شد پیامی رادیویی به آن سوی اقیانوس اطلس از انگلستان به نیوزلند بفرستد. 

گوگلی المو مارکونی,تصاویر گوگلی المو مارکونی درباره زندگی گوگلی المو مارکونی

مهم بودن این اختراع زمانی که یک حادثه غم انگیز رخ داد مشخص شد، کشتی «اس.اس.ریپوبلیک» در سال ۱۹۰۹ طی تصادفی صدمه دید و غرق شد. کشتی از طریق یک پیام رادیویی درخواست کمک کرد در اثر این موضوع تمام سرنشینان نجات پیدا کردند به جز ۶ نفر. 

در همین سال المو مارکونی توانست به دلیل این اختراع جایزه نوبل را از آن خود کند. در سال بعد المو مارکونی موفق شد تا پیام‌ های رادیویی را از ایرلند به آرژانتین، یعنی مسافتی بالغ بر شش هزار مایل بفرستد.

تمامی این پیام ها با استفاده از روش های خط و نقطه یا مورس فرستاده می شدند، اکنون مشخص شد که صداها را نیز می توان از طریق رادیو منتقل کرد، اما این موضوع تا سال ۱۹۱۵ کاربردی نشده بود. انتشار امواج رادیویی در مقیاس تجاری تنها در اوایل دهه ۱۹۲۰ شروع شد اما بعد از آن خیلی سریع توسعه پیدا کرد و همگانی شد. 

این اختراع و حقوق انحصاری مربوط به آن بسیار باارزش بودند و بدون هیچ تردیدی برخی درگیری های حقوقی و قضایی را درپی داشت. اما تمام این بحث و دادخواهی ها با رای صریح دادگاه که در سال ۱۹۱۴ که اولویت گوگلی المو مارکونی برحق می دانست خاموش شد. در سال های بعد تحقیقاتی مهم درخصوص موج کوتاه و مخابرات مایکروویو توسط مارکونی صورت گرفت. 

از آنجایی که مارکونی تنها به عنوان یک مخترع معروف است پس واضح می باشد که تاثیرگذاری وی متناسب با اهمیت رادیو و تبعات مستقیم آن می باشد. ماکرونی تلویزیون را اختراع نکرد اما اختراع رادیو گام بسیار مهمی در خصوص این وسیله پرکاربرد داشت پس بسیار منصفانه خواهد بود که قسمتی از اعتبار اختراع تلویزیون به ماکرونی اختصاص داده شود، پرواضح است که ارتباط بی سیم در دنیای امروزی از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

برای انتقال اخبار، سرگرمی یا تفریح، تحقیقات علمی و انجام وظایف، مقاصد نظامی و بسیاری از موارد دیگر از بی سیم ها استفاده می شود. باوجودی که بسیاری از موارد را می توان از تلگراف که نیم قرن پیش اختراع شده بود استفاده های مشابهی کرد اما بسیاری از موارد رادیو هیچ رقیبی نخواهد داشت و چیزی را نمی توان جایگزین آن کرد. 

با استفاده از این وسیله می توان اتومبیل های در حرکت، کشتی دریاها، هواپیمای در حال پرواز، حتی با سفینه‌ های فضایی ارتباط برقرار کرد.

موضوع اختراع رادیو بسیار مهم تر از اختراع تلفن همراه بود، پیامی که با تلفن فرستاده می شود پیش از آن با رادیو ارسال می شد اما باید اشاره کرد رادیو می تواند پل ارتباط میان ما با نقاط دیگر باشد اما امکان برقراری تماس تلفنی وجود ندارد. 

باید توجه کرد که ارتباط بی سیم بسیار مهم تر از ارتباط تلفنی است، المو مارکونی در رده ای بالاتر از گراهام بل قرار گرفته است. ادیسون مقداری از المو بالاتر است زیرا او اختراعات زیادی از خود به ثبت رسانده با این وجود که هیچ کدام از انها به تنهایی نمی تواند ارزشی برابر با اهمیت رادیو داشته باشد. 

باید اشاره کرد رادیو و تلویزیون تنها بخش کوچکی از موارد مورد استفاده عملی از کارهای نظری ماکسول و فاراده می باشد، پس بسیار منصفانه خواهد بود که المو پایین تر از دو فرد دیگر باشد. اما با توجه به اینکه تعدادی از بهترین چهره های سیاسی تاثیری مانند تاثیر المو مارکونی بر جهان گذاشته اند، پس مارکونی سزوار و شایسته رده ایی بالایی در این فهرست می باشد. 

گوگلی المو مارکونی,اختراعات گوگلی المو مارکونیاختراعات گوگلی المو مارکونی

زندگی شخصی گوگلی المو مارکونی:

گوگلی المو مارکونی دانشمند معروف در سال ۱۹۰۵ با بئاتریس اوبرایِن که دختر بارون چهاردهم اینچیگوین بود ازدواج کرد، البته این ازدواج پایدار نبود و تنها تا سال ۱۹۲۷ ادامه داشت. 

وی در همان سال با کنتس بتسی-اسکالی ازدواج کرد. ماکرونی از ازدواج اولش یک پسر و دو دختر و از ازدواج دومش تنها یک دختر داشت. تفریح این دانشمند شنا، دوچرخه‌سواری و ماشین‌سواری بود. 

ماکرونی در سال ۲۰ ژوئیه سال ۱۹۳۷ در روم از دنیا رفت. 

گوگلی المو مارکونی,دستگاه تلگراف گوگلی المو مارکونیدستگاه تلگراف گوگلی المو مارکونی

تصورات نادرست درباره گوگلی المو مارکونی:

گوگلی ماکرونی رادیو را اختراع نکرد اما ارتباطات و به کارگیری عمومی را گسترش داد، اختراع رادیو به نام ماکرونی ثبت شده است و همه وی را مخترع این وسیله می دانند، اما در نهایت در سال ۱۹۳۴ دادگاه عالی آمریکا به دلیل اینکه تسلا سال‌ها پیش رادیو را اختراع کرده بود، حق اختراع مارکونی را باطل کرد.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش