چکیده بیوگرافی ویلهلم رونتگن
نام کامل: ویلهلم کنراد رونتگن
تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵
محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان
ملیت: آلمانی
حرفه: دانشمند
محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ
درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳
زندگینامه ویلهلم رونتگن
ویلهلم کُنراد رونتگن، یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ، در سال ۱۸۴۵ در شهر لنپ در کشور آلمان به دنیا آمد. او در خانوادهای متوسط به دنیا آمد و از کودکی نشانههای استعداد خارقالعادهای در زمینه علوم و ریاضیات نشان داد. در مدرسه، ویلهلم به سرعت توانست مشتاقانه به درس خواندن بپردازد و در دروس علوم و ریاضیات برتری نسبی داشت. همچنین، او از طریق کتابها و منابع دیگری که در دسترسش بود، علاقهای نسبت به فیزیک و شیمی نشان میداد.
دوران تحصیلی ویلهلم رونتگن
رونتگن دانش آموز باهوشی بود و در سال ۱۸۶۵ وارد مؤسسه پلی تکنیک فدرال زوریخ شد. او در سال ۱۸۶۹ از این مؤسسه با مدرک دکترا در رشته فیزیک فارغ التحصیل شد. پس از فارغ التحصیلی، رونتگن در دانشگاه های مختلفی در آلمان تدریس کرد. او در سال ۱۸۹۵ در دانشگاه وورتسبورگ کار می کرد.
کشف پرتو ایکس توسط ویلهلم رونتگن
پس از فارغ التحصیلی، رونتگن در دانشگاه های مختلفی در آلمان تدریس کرد. او در سال ۱۸۹۵ در دانشگاه وورتسبورگ کار می کرد که به طور تصادفی اشعه ایکس را کشف کرد. رونتگن در حال کار با لوله کروکس بود که متوجه شد صفحه ای که با ماده فلورسنت پوشانده شده بود، درخشید، حتی اگر در پشت لوله کروکس قرار گرفته بود. رونتگن متوجه شد که نوع جدیدی از اشعه از لوله کروکس ساطع می شود و این اشعه را اشعه ایکس نامید.
این اشعه یکی از اختراعات بزرگ ویلهلم رونتگن، محسوب می شد که به دنیای پزشکی نیز معرفی شد. وی در حین انجام آزمایشات خود در مورد اشعههای ایکس، کشف کرد که این اشعه قادر به نفوذ از مواد جامد و تصویربرداری از آنها است. این کشف بزرگ، مبنای تشدید و توسعه تصویربرداری پزشکی شد و از آن پس به دلیل استفاده گسترده در تشخیص بیماریها و شکستن رکوردها در روشهای تصویربرداری، ویلهلم رونتگن به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ شناخته میشود.
موفقیتهای علمی ویلهلم رونتگن
ویلهلم رونتگن به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ به دلیل موفقیتهای علمی برجستهای که داشت، شناخته میشود. او در طول زندگی خود در زمینههای مختلفی از جمله فیزیک، شیمی، رادیولوژی و پزشکی بسیار فعال بود. از جمله دستاوردهای ویلهلم رونتگن میتوان به کشف اشعه ایکس، توسعه روشهای تصویربرداری پزشکی، و کشف عنصر شیمیایی رونتژنیوم اشاره کرد. این موفقیتها باعث شد تا وی به عنوان یکی از افراد برجسته و اعتباری در علم شناخته شود.
جوایز ویلهلم رونتگن
ویلهلم رونتگن در سال ۱۹۰۱ به دلیل کشف اشعه ایکس برنده اولین جایزه نوبل فیزیک شد. او همچنین جوایز و افتخارات دیگری از جمله مدال رومفورد در سال ۱۸۹۶ و مدال بنجامین فرانکلین دریافت کرد.
درگذشت ویلهلم رونتگن
موفقیت های شگفت انگیز این دانشمند سبب شد از طرف دولت باواریا، کرسی تدریس فیزیک را در موسسه علوم فیزیکی دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ دریافت کند، به دنبال این پیشنهاد ویلهلم در سال ۱۹۰۰ به مونیخ رفت. در آن سالها وی توانست به استادی بسیار مشهور تبدیل شود که درکنار نظارت بر عملکرد دپارتمان فیزیک، آموزش را هم برعهده گرفته بود. تدریس ایشان در دانشگاه تا سال ۱۹۱۹ و مرگ همسرش برتا ادامه پیدا کرد.
رونتگن بعد از مرگ همسرش به فعالیت خود در دانشگاه مونیخ پایان داد، همچنین دوران پس از جنگ جهانی اول هم برای او و هم دیگر آلمانیها دشواریهای بسیاری داشت، اما فیزیکدان بزرگ تصمیم گرفت تا خود را با مطالعه و فعالیتهای علمی مشغول کند. ایشان زمان زیادی را به شکار و تفریح با دوستان خود اختصاص می داد به همین دلیل درگیری های علمی اش بسیار کاهش پیدا کرده بود.
این دانشمند در سالهای پایانی عمر خود به سرطان دهانه روده مبتلا شد و درنهایت با شرایط اقتصادی به وجود آمده در آلمان تا مرز ورشکستگی پیش رفت.
ویلهلم رونتگن در ۱۰ فوریه ۱۹۲۳ زمانی که ۷۸ ساله شد از دنیا رفت. جسد ایشان در گورستان خانوادگی در گیسن و درکنار همسر و والدینش دفن شد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 10
- 3