
سازندگان سوپرماشینها بهخوبی میدانند که علیرغم ارتقای سطح قدرت پیشرانهها، علاقهمندان هنوز به حداکثر رضایتمندیشان نرسیدهاند. با این وجود، آنهایی که هنوز هم به ساختن خودروهای قدرتمند دیفرانسیل عقب با شتاب زیر ۳ ثانیه میپردازند، این موضوع را تشخیص دادهاند که قدرت بیشتر، موجب اضافهشدن بار به سیستم کنترل کشش میشود.
با اینکه مکلارن همچنان رویه قبلی خود را ادامه داده و لذت دینامیک و ارتفاع کمتر سیستمهای دیفرانسیل عقب را ترجیح داده، این کمپانی هماکنون آیندهای را درنظر دارد که در آن قدرت پیشرانههایش به تمام چرخها منتقل میشوند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، اهمیت زیادی در دنیای اتومبیل خواهد داشت.
مایک فلوویت (Mike Flewitt)، مدیرعامل مکلارن در حاشیه جشنواره سرعت گودوود، در حالی که در کنار یک مکلارن ۷۲۰S (خودرویی که تمام پیک قدرت ۷۱۰ اسببخاری خود را به چرخهای عقب ارسال میکند) ایستاده است، میگوید: ما هنوز به این نقطه نرسیدهایم، امّا باید بگویم که به حداکثر قابلیتهای سیستم دیفرانسیل عقب بسیار نزدیک شدهایم. ما هنوز برنامهای برای سیستم دیفرانسیل تمامچرخ محرک نداریم، امّا از این موضوع آگاه هستیم که این مسیری است که احتمالاً بخواهیم در آن قدم بگذاریم.
البته نباید انتظار یک سیستم AWD معمولی را داشته باشیم. «فلوویت» تایید میکند که در این حالت از یک آکسل جلو با پیشرانه الکتریکی در کنار یک سیستم معمول مکانیکی در عقب استفاده خواهد شد: ساختار هیبریدی ما به صورت انعطافپذیر خواهد بود و از نقطهنظر مهندسی، امکان کشیدن یک شفت به طرف مرکز خودرو وجود ندارد.
وی هچنین از این احتمالِ جذاب خبر داده که برخی مدلهای آینده مکلارن ممکن است با از دست دادن سابفریم عقب به صورت کامل و قرار دادن انجین به صورت مستقیم بر پشت شاسی فیبر کربنی، وزن خود را به صورت قابلملاحظهای کاهش دهند: من همیشه از مهندسان میخواهم که راهی را برای کاهش وزن نشان دهند. مطمئناً خودروهای مسابقهای از سابفریم عقب استفاده نمی کنند. اینکه بتوانید چنین کاری را با یک خودروی جادهای انجام دهید، به احتمال زیاد، چالشهایی را در زمینه ساخت و کیفیت به همراه خواهد داشت
- 15
- 5