چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۴۳۶
اخبار خودرو

کانسپت ویژن ؛

طرح مفهومی کمپانی تایرسازی میشلن برای آینده‌ای سبز 

شرکت تایرسازی میشلن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
کانسپت ویژن (Vision) طرحی شگفت‌انگیز و جدید از کمپانی تایرسازی میشلن (Michelin) با پتانسیل تغییر آینده اتومبیل‌های خودران است

شرکت لاستیک‌سازی فرانسوی میشلن، با معرفی این طرح مفهومی که به وسیله پرینتر سه‌بعدی ساخته خواهد شد و نیازی به باد کردن ندارد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. طبق صحبت‌های مسئولین میشلن، کانسپت ویژن که مخصوص اتومبیل‌های خودران طراحی شده است، با برخی مشکلات برای ساخت همراه بوده، اما با تولید آن آینده‌ای متفاوت در انتظار خودروهای اتوماتیک خواهد بود.

 

کانسپت ویژن که ظاهری شبیه به اسفنج و یا تار عنکبوت دارد، از مواد زیستی و زیست‌ تخریب‌پذیری مانند لاستیک طبیعی، بامبو، کاغذ، قوطی‌های حلبی، چوب، یونجه، تراشه‌های تایر، فلزات ضایعاتی، پارچه و مقوا ساخته می‌شود.

البته شاید ایده استفاده از مواد ضایعاتی و زیست ‌تخریب‌پذیری برای تولید لاستیک آنقدرها هم جدید نباشد،‌ اما این کمپانی فرانسوی ادعا می‌کند که برنامه‌هایی برای قرار دادن سنسورهای RFID در کانسپت ویژن، برای جمع‌آوری داده به منظور پیش‌بینی عملکرد و کارایی لاستیک، دارد. همچنین، میشلن در نظر دارد که پس از عملی شدن این طرح کانسپت، ایستگاه‌هایی را در سراسر مسیر رانندگان، برای ایجاد تغییر در لاستیک‌ها، احداث کند؛ در این ایستگاه‌ها چرخ‌های خودرو به منظور عملکرد بهتر در شرایط محیطی مختلف، به کمک دستگاه‌های مخصوص بهبود یافته و آماده قرارگیری در مسیرهای پیش رو می‌شوند.

 

شرکت تایرسازی میشلن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

تری گتیس (Terry Gettys)، یکی از مدیران میشلن در مصاحبه‌ای اظهار کرده است که کانسپت ویژن توانایی برطرف کردن مشکلات زیادی که صنعت خودروسازی در آینده با آن‌ها روبه‌رو خواهد شد را داشته و کاربران با جایگزینی سیستم مجزای چرخ و تایر خود با این لاستیک میشلن، تجربه رانندگی بهتری را خواهند داشت.

 

با پیشرفت‌هایی که همه روزه در ساخت خودروهای اتوماتیک شاهد آن‌ها هستیم و با توجه به آینده روشن پیش روی این صنعت، طراحان و مهندسان در سراسر دنیا به فکر زبان طراحی جدیدی برای فضای داخلی و تجهیزات اتومبیل‌های خودران هستند و شرکت میشلن هم با ارائه این طرح مفهومی سعی دارد تا از این قافله عقب نماند.

 

شرکت تایرسازی میشلن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

ایده مطرح‌شده توسط میشلن برای استفاده از لاستیک بدون باد، آنقدرها هم جدید نیست؛ کمپانی چندملیتی بریجستون (Bridgestone) در سال ۱۳۹۲ اقدامات قابل‌توجهی در این زمینه انجام داد و با معرفی لاستیک کانسپت بدون باد برای خودروهای هوشمند، در جهت از بین بردن نیاز رانندگان به کنترل باد لاستیک‌ها و کاهش انتشار گاز CO2 در سطح جهانی گام برداشت. به تازگی هم تایر بدون باد این کمپانی برای دوچرخه‌ها طراحی شده است.

 

کانسپت ویژن برای اولین بار در اوایل سال جاری میلادی، در کنفرانس مونترال میشلن معرفی شد و نمونه‌های پرینت شده‌ی بخشی از آن چند ماه پیش در نیویورک به نمایش گذاشته شد. اگر به سابقه ۱۲۸ ساله میشلن در ساخت لاستیک نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که ارائه کانسپت ویژن، اولین تلاش این کمپانی برای ساخت تایرهای بدون باد نبوده است؛ در حدود یک دهه‌ی پیش معرفی طرح لاستیک Tweel توسط میشلن توجه زیادی را به خود جلب کرد. این طرح در حال حاضر برای خودروهای کوچک استفاده می‌شود.

 

البته کاربردهای محدود لاستیک Tweel نگرانی‌هایی را در مورد موارد استفاده کانسپت ویژن به وجود آورده است و بر اساس صحبت‌های گتیس، هنوز تمامی مواد لازم برای پرینت این چرخ وجود ندارد. با توجه به استفاده از سنسورهای RFID در لاستیک‌هایی که میشلن برای کمپانی پورشه و سازندگان کامیون‌ها می‌سازد، می‌توان اطمینان داشت که به کارگیری حسگر برای آنالیز شرایط دمایی و فشاری لاستیک در کانسپت ویژن مشکل بزرگی نیست. گتیس اظهار کرده است که بزرگ‌ترین چالش پیش رو در این مسیر، پرینت کل چرخ با استفاده از مواد زیست‌ تخریب‌پذیر بوده و تحقیقات گسترده‌ای برای برطرف کردن این چالش نیاز است؛ البته کمپانی میشلن در حال حاضر مشغول همکاری با شرکت‌های دیگری بوده و مدیران آن پیش‌بینی می‌کنند که تا شش سال آینده کانسپت ویژن عملی خواهد شد.

 

شرکت تایرسازی میشلن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

لازم به ذکر است که در حال حاضر ۷۰ درصد تایرهای ساخته‌شده در جهان از موادی ساخته می‌شوند که تا میلیون‌ها سال در طبیعت تجزیه نمی‌شوند؛ بنابراین تلاش‌های این شرکت فرانسوی برای سبزتر کردن آینده پیش روی بشر قابل‌تحسین است.

 

البته در صورتی که محققان میشلن موفق به برطرف کردن چالش‌های پیش روی فرآیند ساخت شوند، سوال‌های دیگری همچنان بی‌پاسخ خواهند ماند؛ به عنوان مثال در صورت زیست تخریب‌پذیر بودن لاستیک ویژن، چگونه می‌توان از تجزیه شدن آن در حین استفاده جلوگیری کرد؟ گیتس در جواب به این سوال، نیاز شرکت میشلن به تحقیق و تلاش برای از بین بردن این مشکل را تایید کرد.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش