ترخیص خودرو از پارکینگ
ترخیص خودرو از پارکینگ یکی از فرآیندهای مهم در حوزه حمل و نقل و بازرگانی است. این فرآیند که به ترخیص خودرو از محدوده پارکینگ مربوط میشود، شامل مجموعهای از فعالیتها و اقدامات است که به امکان ورود خودروها به خارج از پارکینگ و ورود آنها به مسیر حمل و نقل عمومی یا محوطههای خاص کمک میکند. در این مقاله، به بررسی جزئیات بیشتری درباره فرآیند ترخیص خودرو از پارکینگ میپردازیم و نکات کلیدی را بررسی میکنیم.
دلایل توقیف خودروها
در ادامه به دلایلی می پردازیم که می تواند سبب توقیف خودروها شود:
- تصادفی که به دنبال آن فردی آسیب ببیند یا فوت شود، در این صورت خودرو بدون درنظر گرفتن وضعیت قربانی، جرم است و باید توقیف شود.
- درصورتی که خلافی خودرو بیشتر از ۳ میلیون تومان باشد.
- اگر راننده مدارک لازم را برای ارائه نداشته باشد (اگر راننده شناسنامه خود را ارائه دهد لزومی برای توقیف خودرو وجود ندارد). راننده باید در اسرع وقت مدارک لازم را به مامور تحویل دهد.
- رانندگی بدون داشتن گواهینامه
کدام تخلفات باعث توقیف خودرو میشود؟
- انجام حرکات نمایشی
- سرعت غیر مجاز
- سبقت غیر مجاز در مسیرهای دو طرفه
- عبور از چراغ قرمز
- انجام حرکات مارپیچ
- انحراف به چپ در محورهای اصلی
- توقف در محلهای پارک ممنوع و پیادهرو (در صورت حضور نداشتن راننده)
شرایط ترخیص خودرو از پارکینگ
صاحبان موتور سیکلت و خودرو باید قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند، اما درصورت عدم رعایت تخلفاتی برای آنها ثبت خواهد شد که با جریمه همراه می شود.
از جمله مسائل بااهمیت که در ادامه قصد داریم به آنها بپردازیم شامل؛ همراه نداشتن مدارک خودرو، عدم خرید بیمه شخص ثالث، پارک کردن در محل های ممنوعه، رسیدن سقف جریمه های خودرو به مبلغ مشخص می شود، این موارد می توانند منجر به توقیف خودرو شوند:
- یکی از شرایط مهم ترخیص خودرو از پارکینگ ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه های مقدر شده است. فرد باید برگ سبز خودرو و سند مالکیت را به صورت حضوری یا اینترنتی ارائه دهد تا بتواند خودرو را از پارکینگ خارج کند.
- یکی دیگر از شرایط ترخیص خودرو از پارکینگ این است که مقید به زمان خاصی نباشد و تنها در این صورت می توان بعد از انجام مراحل ترخیص و پرداخت هزینه، خودرو را از پارکینگ خارج کرد، در غیر این صورت باید تا پایان مدت زمان مقرر شده منتظر بمانید.
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ
مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ به مدارکی نیاز دارد تا مراحل مدنظر در سریع ترین زمان پیش روند و بتوان خودرو را از پارکینگ خارج کرد
- اولین مرحله ترخیص خودرو از پارکینگ نماس با پلیس یا ارسال پیامک به سرشماره ۳۰۰۰۵۳۵۳ می باشد، در این صورت می توانید از محل پارکینگ توقیفی مطلع شوید. بعد از این مورد مالک باید همراه با مدارکی مانند سند خودرو، گواهینامه و بیمه نامه شخص ثالث به یکی از دفاتر پلیس بعلاوه ده رفته تا هزینه های قانونی مربوط به خلافی ماشین پرداخته شود.
- بعد از گذشت ۲۴ ساعت از زمان توقیف خودرو، مالک می تواند همراه با مدارک به پارکینگ مراجعه کرده و برگه توقیف را دریافت کند. بعد از آن با مراجعه ستاد ترخیص، نامه و محوز ترخیص خودرو را نیز دریافت می کند.
- آخرین مرحله از مراحل ترخیص خودرو؛ مراجعه فرد به پارکینگ مدنظر می باشد. فرد می تواند با نامه ستاد ترخیص خودرو، ماشین را از پارکینگ خارج کند.
باید اشاره کرد که مراحل ترخیص خودرو به صورت الکترونیکی و سایت برنامه پلیس من قابل اجرا خواهد بود. در این صورت فرد می تواند بعد از ورود به سایت و دانلود برنامه پلیس من، برخی از مراحل ترخیص خودرو را پشت سر گذاشته و ماشین را از پارکینگ ترخیص کند.
ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف
توقیف خودرو در پارکینگ می تواند دراثر عوامل مختلفی صورت بگیرد چندی از این موارد پارک ماشین در محل نامناسب، افزایش میزان خلافی ماشین و برخی از تخلفات رانندگی می باشد. علاوه بر این موارد برخی از تصادفات هم می تواند سبب توقیف خودرو شود، برای مثال زمانی که تصادف سبب ضرب و جرح افراد شود.
در چنین مواردی بعد از اینکه کروکی تصادف را به صورت آنلاین دریافت کردید باید خودرو را از پارکینگ ترخیص کنید. در ادامه به نحوه ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف جرحی می پردازیم، این مورد با سایر موارد ترخیص خودرو بعد از تصادف متفاوت می باشد.
در تصادفات جرحی ممکن است مصدوم از راننده مقصد شکایت کند تا روال قانونی طی شده و خسارت دریافت کند. در این مورد خودرو در پارکینگ راهنمایی و رانندگی می ماند تا روال قانونی پرداخت دیه طی شود و سپس مالک خودرو ماشین را از پارکینگ ترخیص کند.
با این وجود اگر مصدوم از دادگاه یا دادسرا شکایت کند تا خسارت ناشی از تصادف را دریافت کند، مقصر می تواند بیمه نامه معتبر را ارائه داده و از دادگاه تقاضای رفع توقیف و ترخیص خودرو را داشته باشد. در این صورت قاضی می تواند مجوز ترخیص خودرو از پارکینگ را صادر کند. در غیر این صورت حکم دادگاه و پرداخت دیه خودرو متوقف می شود.
مدارک لازم برای ترخیص خودرو
- اصل و کپی گواهینامه
- اصل و کپی بیمه نامه شخص ثالث
- اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
- اصل و کپی کارت ملی متخلف
- اصل و کپی کارت خودرو (لازم است برگ سبز خودرو را هم به همراه داشته باشید)
- برگه ترخیص (همان برگهای که از پارکینگ دریافت میکنید)
- رسید پرداخت خلافی خودرو (در صورت داشتن خلافی باید به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه و خلافی خودرو را پرداخت کنید).
- همچنین عوارض شهرداری را نیز باید پرداخت کنید (عوارض شهرداری در مراکز ستاد ترخیص قابل پرداخت است)
- وکالتنامه از مالک خودرو توقیفی (اگر خودرو به نام شما نیست)
- برای ترخیص ماشین خود باید پوشه روغنی رنگی تهیه کنید. رنگ پوشه تخلفی که صورت گرفته بستگی دارد (تهیه پوشهها در ستاد ترخیص امکان پذیر است).
- زمانی که هزینه پارکینگ و یدککش را پرداخت کردید، میتوانید به پارکینگ مراجعه کنید و خودرو خود را تحویل بگیرید.
گردآوری: بخش خودروهای سرپوش
- 9
- 1