یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۵۰۰۳۰

برق دزدی ماشین و روش های تشخیصی آن

برق دزدی ماشینبرق دزدی ماشین
برق دزدی ماشین یکی از اصطلاحات فنی است که به معنای تغذیه قطعات در هنگام خاموش بودن خودرو می باشد، در این شرایط مشکلاتی برای خودرو ایجاد می شوند که در ادامه این مقاله از سرپوش به برخی از آنها و راه های برطرف کردنشان اشاره شده است. 

برق دزدی ماشین به چه معناست؟

برق دزدی به معنای استفاده قطعه ای از خودرو هنگام خاموش بودن ماشین از باتری است، این اصطلاح زمانی استفاده خواهد شد که فرد احساس کند خودرو مقداری ضعیف کار می کند. 

نشانه های نشتی برق چیست؟

برق دزدی می تواند نشانه های متفاوتی داشته باشد که از جمله این نشانه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

- ضعیف شدن نور چراغ اتومبیل و گاهی پرش و قطع و وصل شدن آن

- عدم روشن شدن خودرو با یک استارت، درنتیجه باید چندین بار استارت زد تا خودرو روشن شود.

- موتور خودرو بسیار بد کار کند، زیرا برق کافی به شمع ها نمی رسد و درنتیجه انفجارهای داخل سیلندر به خوبی صورت نخواهند گرفت.

- زمان استفاده از ضبط ممکن است متوجه می شوید که ضبط دائما قطع و وصل می شود. 

- باتری اتومبیل بسیار داغ خواهد شد.

- دینام صدا می دهد

- زمان حرکت ماشین متوجه می شوید که موتور ریپ می زند و ممکن است گاهی خاموش شود. 

- سیم کشی بسیار داغ خواهد شد.

افت قدرت ماشین در اثر برق دزدی ماشیننشانه های برق دزدی ماشین

روش‌های تشخیص برق دزدی ماشین:

به طورکلی سه روش برای تشخیص برق دزدی ماشین استفاده می شود که شامل موارد زیر می باشند: 

۱.  استفاده از لامپ

۲.  تست تخلیه باتری از نظر آمپراژ

۳. تست تخلیه باتری از نظر افت ولتاژ

ابتدا باید پیش از هرچیز باید برای آزمایش آماده باشید و مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید: 

مرحله اول: آماده‌شدن برای آزمایش

تمامی دستگاه های جانبی را از خودرو جدا کرده و اطمینان کسب کنید که هیچ وسیله الکتریکی روشن نیست، پس رادیو، کولر، چراغ، برف پاک کن و... را خاموش کنید. 

خودرو را خاموش کرده و سوئیچ را بردارید.

تمامی درب های ماشین و صندوق عقب را بسته تا همه مدارها غیرفعال شوند. 

تمامی کابل، شارژر و دستگاه های جی پی اس را از خودرو جدا کنید.

نکات ایمنی را رعایت کرده، دستکش عایق پوشیده و تمامی جواهرات را از بدن خارج کنید. شما دارید با باتری کار می کنید درنتیجه نباید جواهرات داشته باشید. 

در نزدیکی شعله یا ماده محترقه کار خود را انجام ندهید، درنظر داشته باشید که در محیط اطراف باید تهویه مناسبی برقرار باشد. 

مطمئن شوید که باتری کاملا شارژ دارد، درصورتی که باتری کهنه یا فرسوده است نیاز به تعویض خواهد داشت، درحقیقت باید یک باتری کامل و بدونن ایراد استفاده کنید تا بتوانید برق دزدی ماشین را بیابید. 

مرحله دوم: جدا کردن باتری

کابل منفی را از پایانه منفی باتری جدا کنید، شما می توانید این اصل را با هر دو پایانه انجام دهید، اما درباره پایانه مثبت احتمال اینکه به‌شکل تصادفی یک اتصال کوتاه در مدارها ایجاد شود وجود دارد.

تعمیر برق دزدی ماشینآماده کردن خودرو برای تست برق دزدی ماشین

آزمایش برق دزدی ماشین

روش اول: استفاده از لامپ

برای این تست به یک لامپ کوچک ۲ ولتی نیاز خواهید داشت که با جریان ۲ یا ۳ آمپر کار می کند، شما می توانید بدون سیم هم این کار را انجام دهید اما راحت تر خواهید بود که از یک تکه سیم دو رشته ای نازک مخصوص لامپ های کوچک استفاده کنید. با استفاده از یک چسب برق سر سیم مثبت را به ته سربی لامپ بچسبانید، این سیم غالبا روکش سفید دارد. سر دیگر سیم را نیز به پایانه مثبت لامپ اتصال دهید. 

یک سر سیم منفی را (که روکش مشکی دارد) به بدنه سرپیچ لامپ بچسبانید و سر دیگر را آزاد بگذارید. حالا سر آزاد سیم منفی را روی پایانه منفی باتری بزنید. اگر لامپ کاملا روشن شود یعنی ماشین برق دزدی دارد.

یکی از معایب این روش این است که مشخص نمی شود کدا قسمت خودرو برق را می دزدد. 

تشخیص برق دزدی ماشینتست برق دزدی ماشین

روش دوم: تست تخلیه باتری از نظر شدت جریان (آمپراژ)

در این روش می توان تمامی مدارهای الکتریکی مختلف را بررسی کرد درنتیجه می توانیم ببینیم کدام یک از مدارها در حین خاموش بودن هم از برق باتری استفاده می کند. به خاطر داشته باشید که مدارهای مربوط به برخی از قابلیت‌های خودرو مانند ساعت یا استریوی ماشین را که پس از خاموش‌کردن خودرو همچنان روشن می‌مانند نیاز نیست بررسی کنید. جریان برقی که از آنها می‌گذرد زیاد نیست.

برای این تست باید کابل منفی باتری را از پایانه منفی جدا کنید، این کابل رنگ مشکی دراد و روی باتری با علامت – کاملا مشخص است. حالا پراب (میله اتصال) مشکی آمپرمتر/ مولتی‌متر را به سرباتری منفی متصل کنید.

در مرحله بعدی پراب قرمز دستگاه را به پایانه کابل باتری که از آن جدا کرده اید وصل کنید، کافی است سر میله را به حلقه فلزی کابل منفی باتری اتصال دهید.

سوکت پراب مشکی را به ورودی که کنار آن کلمه com نوشته شده است وصل کنید، سوکت پراب قرمز را نیز به بالاترین ورودی آمپر (معمولا ۲۰ آمپر است و در کنار آن کلمه Max نوشته شده است) متصل کنید. سپس مولتی متر را روشن کنید روی صفحه نمایش شما باید عدد صفر نمایش داده شود. 

در اینجا باید کلید سلکتور را روی یک شماره پایین تر بچرخانید، این مرحله را برای یک مرتبه دیگر تکرار کنید تا زمانی که حضور جربان برق قابل تشخیص باشد. درصورتی که ماشین برق دزدی نداشته باشید، این عدد نباید بیشتر از ۵۰ میلی آمپر را نشان دهد. 

درصورتی که جریان بیشتر از این آمپر بود، باید گفت که یک یا چند مدار الکتریکی دچار مشکل شده اند. برای بررسی مدارها می توانید با فیوزها کار کنید، این بار باید پراب‌های مولتی‌متر را با یک جفت گیره پلاستیکی روی باتری ثابت کنید.

باید توجه داشته باشید زمان اتصال مولتی متر به سر باتری نباید تحت هیچ شرایطی موتور خودرو، رادیو، بخاری و... را روشن کنید حتی باز کردن درب خودرو هم کار درستی نخواهد بود زیرا ممکن است سبب انفجار مولتی متر شود. 

در اینجا برای پیدا کردن مدار معیوب باید ابتدا جعبه فیوز زیر کاپوت را روشن کنید، مرحله به مرحله فیوزها را با گیره بیرون بیاورید و در هر مرحله مولتی متر را نیز چک کنید، در مرحله بعد فیوز را مجددا نصب کنید و فیوز بعدی را بیرون بکشید. هر فیوزی که بیرون می کشید اگر عدد آمپر به زیر حد نرمال برسد یعنی آن مدار معیوب می باشد. 

باید درنظر داشته باشید که با بیرون کشیدن هر فیوز عدد مولتی متر چند میلی آمپر ممکن است افت پیدا کند، به آن توجه نکنید و به دنبال افت اعدادی بیشتر از ۳.۰۳ تا ۰.۰۳ باشید.

درصورتی که خودرو زیر داشبورد کنار راننده و سمت مسافر هم جعبه فیوز دارد باید آنها را بررسی کنید. ابندا مولتی متر را از باتری جدا کنید و درنهایت درب طرف راننده را باز کنید. از یک گیره یا ابزار مشابه برای فشاردادن و نگه‌داشتن سوییچ درب استفاده کنید. همین‌کار را برای درب سمت مسافر هم انجام دهید. به‌این‌دلیل که در طی آزمایش با این جعبه‌فیوزها کار داریم و اگر درب‌ها را بازوبسته کنیم مدام باید مولتی‌متر را جدا کنیم.

مولتی متر را روی شیشه جلو وصل کنید و سپس با هر فیوزی که بیرون می کشید صفحه نمایش را بخوانید. همه مراحلی که توضیح داده شد را روی این فیوزها تکرار کنید. 

تست برق دزدی ماشینآزمایش برق دزدی ماشین

روش سوم: تست تخلیه باتری از نظر افت ولتاژ

این روش با وجود محبوبیت زیاد اما بیشتر برای مدل های قدیمی خودروها کاربرد دارد زیرا آنها یک یا دو واحد کامپیوتری دارند. در خودروهای جدید تعداد واحدهای کنترل کننده بیشتر هستند و غالبا باید ۳۰ دقیقه فرصت داد تا واحدها به صورت کامل خاموش شوند. با این وجود ممکن است زمان آزمایش یک سری از واحدها به صورت اتفاقی فعال شوند. 

درصورتی که یکی از واحدها درحال تخلیه باتری باشد، قطع کردن باتری می تواند برای انجام تست آمپراژ می تواند سبب خاموش شدن واحد شود در این صورت اجازه نمی دهد منبع  برق دزدی پیدا شود، زیرا آن واحد ریسِت (تنظیم مجدد) می‌شود.

درصورت انجام آزمایش افت ولتاژ دیگر نگرانی برای واحدهای کامپیوتری وجود نخواهد داشت، این روش برای خودروهای قدیمی دیگر کارایی ندارد. برای این کار پراب‌های مولتی‌متر شما باید نوک تیز داشته باشند تا به خوبی با دو نقطه کوچک پشت هر فیوز تماس پیدا کنند وگرنه ممکن است خوانش نادرستی انجام دهید.

آزمایش افت ولتاژ به دنبال افزایش مقاومت ناشی از گرمای جریان الکتریکی در یک مدار ایجاد خواهد شد و به شما نمایش داده می شود. 

کتابچه راهنمای خودرو را بررسی کنید که ببینید دقیقا چقدر باید منتظر بمانید تا تمام واحدها خاموش شوند (معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است، اما در برخی اتومبیل‌ها به ۸ ساعت زمان نیاز است).

مولتی‌متر را روی مقیاس میلی‌ولت تنظیم کرده و روشن کنید.

در ابتدا باید افت ولتاژ را در فیوزهای مربوط به مدارهای ساعت یا استریو و بخش های کامپیوتری خودرو امتحان کنید، هرکدام از این موارد جریان بسیار کمی از برق خواهند داشت. 

از این اعداد به عنوان مرجع می توانید استفاده کنید، دو نقطه تست پشت هر فیوز را با سر نوک‌تیز پراب‌های مولتی‌متر تماس بدهید (فیوزها را خارج نکنید) و به صفحه‌‌نمایش نگاه کنید.

در اینجا با فیوزهای زیر داشبورد و زیر کاپوت این کار را صورت دهید، درصورتی که مدارها بدون برق دزدی کاری انجام دهند افت ولتاژ روی عدد صفر میلی ولت خواهد ماند، درهرجایی که افت ولتاژ را دیدید بدانید که آن قطعه درحال برق دزدی می باشد. 

پس از اینکه متوجه شدید مشکل از کجاست، اگر قطعه یا سیمی باید عوض شود کار را به مکانیک بسپارید تا آن را برایتان رفع کند.

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش