جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۰۲۶
سایر وسایل نقلیه

وسایل حمل‌ونقلی که از زمان خود جلوتر بودند

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه
قدمت و تاریخچه سیستم حمل‌ونقل به قدمت بشر می‌رسد؛ مخترعان و نوآوران همیشه سعی داشتند با ایده‌های جدیدی این صنعت را متحول کنند.

اگر «هایپر لوپ» ایلان ماسک یک چیز را ثابت کرده باشد آن هم میل بی‌پایان انسان به ساخت وسایل حمل‌و‌نقل سریع‌تر، ارزان‌تر و ساده‌تر است. هرچند طراحی و ساخت این وسایل انقلابی بسیار دشوار است. از زمان پیدایش اتومبیل تا جت‌های مافوق صوت، که سعی در کاهش زمان پروازهای بین قاره‌ای دارد، موارد بی‌پایانی برای سلطه بر این عرصه، طراحی و اختراع شدند اما برخی از آنها شکست خوردند و در گرد و غبار تاریخ دفن شدند. همین پروژه‌های گران‌قیمت و رویاهای بلندپروازانه مخترعان آنها، الهام‌بخش سیستم‌های حمل‌و‌نقل امروزی شده است.

 

۱۷۷۶؛ لاک‌پشت دیوید باشنل

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

دیوید بانشل، مخترع آمریکایی، طی جنگ انقلاب آمریکا اولین زیردریایی دنیا را ساخت که برای استفاده در جبهه جنگ طراحی شده بود. این زیردریایی که به «لاک‌پشت آمریکایی» معروف است برای کارگذاری مین‌های زیرآبی استفاده می‌شد که توانایی حمل سرنشین نیز داشت.

 

این ساختار بلوط مانند می‌توانست در سطح آب، زیر آب به سمت جلو و عقب حرکت کند. می‌توان محفظه داخلی را با آب پر کرد تا خاصیت شناوری را کنترل کرد. یک پروانه عمودی روی سقف این زیردریایی تعبیه شده است که به شتاب گرفتن آن در آب کمک می‌کند. همه تلاش‌ها برای استفاده از لاک‌پشت آمریکایی در جبهه جنگ در مقابل نیروی دریایی بریتانیا با شکست مواجه شد. طراحی این وسیله در سال ۱۷۸۷ توسط توماس جفرسون در دسترس عموم قرار گرفت.

 

۱۸۷۰؛ راه‌آهن زیرزمینی پنوماتیکی

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

سیستم حمل‌و‌نقل پنوماتیکی، یک خط قطار زیرزمینی ۹۵ متری بود که در سال ۱۸۷۰ تاسیس شد. در این طرح که اولین نمونه از متروی شهر نیویورک بود، به جای عبور دادن خودروها با استفاده از موتورهای معمولی، از سیستم پنوماتیک استفاده شد که در آن، ماشین‌ها از طریق هوا در طول تونل به حرکت درمی‌آمدند.

 

سوالات زیادی درباره قابلیت‌های پیاده‌سازی چنین سیستمی در مقیاس بزرگ‌تر وجود دارد. به جز چندین تونل اولیه که برای نمایش نحوه کار این سیستم ساخته شد، هیچ تونل دیگری احداث نشد.

 

۱۸۹۵-۱۹۰۹؛ راه‌آهن دوچرخه هاچ‌کیس

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

این راه‌آهن دوچرخه عجیب و غریب قابل‌ تبدیل در اواخر قرن نوزدهم میلادی توسط آرتور هاچ‌کیس اختراع شد. پس از پیدا کردن یک سرمایه‌گذار در سال ۱۸۹۲، اولین مسیر آهنی با ارتفاع یک متر و به طول ۳/۲ کیلومتر ساخته شد که اسمیت‌ویل را به مونت‌هالی در نیوجرسی متصل می‌کرد.

 

یک چرخ بزرگ در جلو و یک چرخ کوچک در عقب قرار می‌گیرد و دو مسافر می‌توانند روی صندلی‌ها بنشینند و در امتداد مسیر حرکت کنند. این سیستم حمل‌و‌نقل که در حین حرکت ۳۰ کیلومتر بر ساعت سرعت داشت، زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌داد.

 

هزینه این سرویس ۱۰ سنت بود اما آب‌وهوای گرم، مقادیر زیادی گل و حیوانات مزرعه چند مورد از اشکلات عمده این طرح بود که آسایش مسافرین را سلب می‌کرد. در نهایت راه‌آهن دوچرخه محبوبیت خود را از دست داد و در سال ۱۸۹۸ ورشکسته شد.

 

۱۹۰۰؛ پیاده‌روی مکانیکی در نمایشگاه جهانی پاریس

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

پیاده‌روی مکانیکی یا «Trottoir Roulant» برای اولین بار در سال ۱۹۰۰ در پاریس نصب شد و به صورت عمومی در دسترس قرار گرفت. این «مار چوبی» با سرعت ۱۰ کیلومتر برساعت حرکت می‌کرد و درحالی که ۹۰ سانتی‌متر بالاتر از سطح زمین قرار داشت، بازدیدکنندگان را تا ۴۰۰ متر در پاریس حمل می‌کرد.

 

پیاده‌روی مکانیکی با ارائه چشم‌انداز متحرک و وسیع از برج ایفل اطمینان حاصل می‌کرد که بازدیدکنندگان نمایشگاه جهانی خود را بیش از اندازه خسته نمی‌کنند. تیرک‌های تعادلی که در دو طرف این سیستم تعبیه شده بود، مانع از افتادن مسافرین در حین ورود و خروج می‌شد. گفته می‌شود که پیاده‌روی مکانیکی قادر به حمل ۳۱۶۸۰ مسافر در ساعت بوده است.

 

۱۹۲۹؛ خط راه‌آهن بنی

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

خط راه‌آهن بنی یک سیستم حمل‌ونقل مونوریل‌مانند از سال ۱۹۲۹ است که با استفاده از واگن‌های معلق روی یک ریل تک‌چرخ حرکت می‌کند و چرخ‌هایی هم برای ثبات بیشتر در زیر آن تعبیه شده است.

 

موتورهای الکتریکی به پره‌های نصب شده درهر دو سمت قطار قدرت می‌بخشد. این وسیله قادر بود با سرعت ۲۴۱ کیلومتر بر ساعت حرکت کند و می‌توانست تنها در ۲۰ دقیقه مسافران را از گلسکو به ادینبورگ برساند. در سال ۱۹۳۰ یک مجموعه از ریل راه‌آهن به صورت آزمایشی ساخته شد اما به خاطر رکورد اقتصادی و بازسازی‌های جنگ جهانی دوم بنی نتوانست سرمایه‌گذار مالی برای آن پیدا کند.

 

۱۹۵۶؛ دلفین طلایی وایبرتی

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

این اتوبوس سیاحتی سریع‌السیر به لطف موتور توربینی-گازی خود، با قدرت ۴۰۰ اسب بخار، می‌توانست با سرعت ۲۰۱ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. طرح این ابراتوبوس ایتالیایی هرگز عملی نشد اما این وسیله دارای ویژگی‌های پیشرفته زیادی بود که در آن زمان، دوران پس از جنگ، برای وسایل نقیله درنظر گرفته می‌شد.

 

۱۹۶۲؛ مونوریل ژیروسکوپی

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

«ژیرومونوریل برنان» توسط لوئیس برنان، مخترع استرالیایی، ساخته شد. ژیروسکوپ وسیله‌ای برای اندازه‌گیری یا حفظ جهت است که از اصل بقای تکانهٔ زاویه‌ای استفاده می‌کند.

 

دارای دو چرخ بزرگ و ژیروسکوپ‌های عمودی بود که در کنار هم قرار گرفته بودند تا تعادل قطار حفظ شود. این طراحی در سال ۱۹۰۹ آزمایش شد اما اشکالات زیادی داشت که باید اصلاح می‌شدند.

 

۱۹۶۴؛ اسکای‌باس

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

«اسکای‌باس» (اتوبوس آسمانی) تلاشی برای پیشرفته‌سازی حمل‌ونقل سریع در پتسبورگ، پنسیلوانیا بود. این اتوبوس‌های بدون‌ راننده روی ریل‌های بتنی که بالای ترافیک شهری نصب شده بودند، حرکت می‌کردند. در سال ۱۹۶۵، یک ریل راه‌آهن ۲/۸۵ کیلومتری ساخته شد. مشخص شد که این پروژه بیش از اندازه گران‌قیمت است بنابراین احداث آن در پتسبورگ منتفی شد.

 

۱۹۶۵-۱۹۷۲؛ ایروترین

 

سیستم های حمل‌ونقل,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,وسایل نقلیه

 

«ایروترین» یک قطار شناور فرانسوی بود که در اواسط دهه ۱۹۶۰ برای سفرهای سریع‌السیر ساخته شد. این وسیله طوری طراحی شده بود که نیازی به شناورهای پیچیده و گران‌قیمت مغناطیسی نداشته باشد.

 

در طی دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی، تعدادی ریل‌ در اطراف فرانسه برای آزمایش این قطار ساخته شد که طولانی‌ترین آن ۲۰ کیلومتر بود. در حالی که کمپرسورها، هوا را به زیر قطار هدایت می‌کردند، موتورهای هوایی تعبیه شده در پشت قطار وظیفه سرعت‌رسانی را برعهده داشتند. این قطار در امتداد یک مسیر «T شکل» حرکت می‌کرده است. اما پس از شکست در جذب سرمایه‌گذار، این پروژه در سال ۱۹۷۷ منتفی شد.

هانا حیدری

 

 

ana.ir
  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش