شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۰۵ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۵۱
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

 آخرین اخبار از تحولات فوتبال باشگاهی در آسیا

بازگشت سرخابی‌ها به آسیا هنوز معلوم نیست/ سهمیه ایران ۲+۲ می‌ماند؟

حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا,تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای ایران

به گزارش فرهیختگان، فصل جدید مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا درحالی از شهریور سال آینده آغاز می‌شود که بدون شک مهم‌ترین اتفاق این رقابت‌ها می‌تواند بازگشت سرخابی‌های فوتبال ایران به این تورنمنت باشد. هرچند استقلال با قهرمانی در رقابت‌های فصل گذشته جواز اولیه حضور در این رقابت‌ها را گرفته است و درصورتی‌که پای پرسپولیس نیز در میان باشد باید این تیم هم از طریق قهرمانی در یکی از دو رقابت داخلی در فوتبال ایران مانند استقلال جواز اولیه را کسب کند. 

درخصوص سازوکار رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون ایران طی روزهای گذشته به تفصیل در «فرهیختگان» گزارشی را به رشته تحریر در آورده و سعی کردیم تمامی ابهامات و سوالاتی که در این خصوص به وجود آمده هست را با توضیحاتی حل‌وفصل کنیم و حتی روی این قضیه نیز پافشاری کردیم که رفع تعلیق این کمیته ربطی به بازگشت تیم‌های پرطرفدار ایرانی به آسیا ندارد. با این حال پافشاری مهدی تاج روی این نکته که با رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای، زمینه بازگشت سرخابی‌ها به آسیا فراهم شده است و این دو تیم می‌توانند از فصل بعدی در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند باعث شد تا در این خصوص با یکی از مقامات مسئول در کنفدراسیون فوتبال آسیا به صحبت پرداخته و توضیحات وی در این خصوص را بشنویم. 

این مقام مسئول در بالاترین مرجع تصمیم‌گیرنده در فوتبال قاره آسیا در این باره به «فرهیختگان»گفت: «این تعلیق تا زمانی وجود داشت که فدراسیون فوتبال ایران آمادگی خود را برای بازگشت به شرایط پیش از تعلیق این کمیته اعلام کرده و درنهایت نیز کنفدراسیون آسیا در واکنش به درخواست فدراسیون ایران اعلام کرد که ما شرایط شما را برای از سر‌گیری فعالیت‌هایتان قبول کرده‌ایم. البته این اتفاق به این معنا نیست که سرخابی‌ها می‌توانند به آسیا برگردند بلکه پیام AFC معنای آن را دارد که صدور مجوز حرفه‌ای دوباره به حالت پیش از این بازگشته است و بخشی از صحبت‌های ریاست فدراسیون فوتبال ایران مبنی‌بر برداشتن تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای درست است.» 

وی افزود: «اما اینکه استقلال و پرسپولیس حتما می‌توانند در فصل بعدی رقابت‌ها شرکت کنند خیر این‌طور نیست و این تیم‌ها با شرایط جدید فعلا می‌توانند مجوز حرفه‌ای را دریافت کنند. این یعنی شرایط به روال عادی برگشته است. باید ببینیم تا قبل از شروع فصل جدید لیگ قهرمانان و تا زمان ضرب‌الاجل برای صدور مجوز حرفه‌ای تیم‌های ایرانی از جمله همین استقلال و پرسپولیس می‌توانند شرایط لازم را احراز کنند یا خیر چراکه این تیم‌ها به شرطی می‌توانند در فصل جدید رقابت‌ها شرکت کنند که این مجوز را دریافت کنند.» 

 آخرین اخبار از تحولات فوتبال باشگاهی در آسیا

کنفدراسیون فوتبال آسیا دو روز پیش از تحولی بزرگ در فرمت مسابقات باشگاهی در سطح قاره کهن خبر داد. در این تحول قرار است مسابقات باشگاهی آسیا از سال ۲۰۲۴ به شکل ۳ تورنمنت مختلف برگزار شود. 

نکته قابل‌توجه اینکه برخی رسانه‌ها از تعطیلی رقابت‌های لیگ قهرمانان و AFC کاپ خبر داده و اعلام کردند رقابت‌های جدید قرار است با سر و شکلی دیگر و با اسامی و عناوین دیگری برگزار شود. 

اما طبق شنیده‌های خبرنگار «فرهیختگان» در این خصوص هنوز چیزی به‌صورت رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده و مشخص نیست لیگ‌های جدید در قالب چه اسامی و با چه فرمتی برگزار خواهد شد. البته پیش از این اخباری مبنی‌بر نامگذاری لیگ جدید به سوپرجام آسیایی یا لیگ الیت یا نخبگان شنیده می‌شد که با این حساب از لیگ‌های پایین‌تر به‌عنوان لیگ قهرمانان در سطح دوم و AFC کاپ در سطح سوم نام برده شده بود اما حقیقت امر این است که در این خصوص هنوز خبری رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده است. بنابراین اخباری که مبنی‌بر تعطیلی لیگ قهرمانان آسیا شنیده می‌شود نیز تا این جای کار صحت ندارد.» 

نکته قابل‌توجه اینکه از لحاظ شکل برگزاری رقابت‌ها دو رقابت لیگ قهرمانان آسیا و AFC کاپ به شکل قبلی باقی مانده و با همان فرمت برگزار می‌شوند اما اینکه مسابقات جدید که در سطح بالاتری برگزار می‌شود با چه شرایط، قوانین و فرمتی برگزار می‌شود در این خصوص نیز هنوز تصمیمی از سوی کنفدراسیون آسیا گرفته نشده است.» 

این درحالی است که طبق اعلام AFC، فرمت جدید مسابقات باشگاهی فوتبال آسیا از سال ۲۰۲۴-۲۰۲۵ در ۳ سطح متفاوت با حضور ۷۶ باشگاه برگزار خواهد شد. 

 تورنمنت‌های جدید AFC برای فوتبال باشگاهی آسیا به شرح زیر است:

سطح اول: با حضور ۲۴ تیم ( ۱۲ تیم از غرب آسیا و ۱۲ تیم از شرق آسیا).

سطح دوم: با حضور ۳۲ تیم در ۸ گروه ۴ تیمی به رقابت می‌پردازند.

 سطح سوم: با حضور ۲۰ تیم در ۵ گروه ۴ تیمی باهم رقابت می‌کنند.

نکته قابل‌توجه اینکه در همین رابطه نضال بحران، سخنگوی کنفدراسیون فوتبال آسیا در زمینه تغییرات بنیادین در مسابقات باشگاهی آسیا این‌طور روز گذشته اعلام کرده بود: «کنفدراسیون فوتبال آسیا از ۵ سال پیش به دنبال تغییری بنیادین در فرمت مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بود تا سود بیشتری به باشگاه‌ها برسد، فوتبال آسیا پیشرفت کند و رقابت‌ها زیباتر و جذاب‌تر شوند. در تصمیم جدید AFC رقابت در سطح باشگاهی آسیا جذاب‌تر خواهد شد. در این تورنمنت‌ها دیگر تیم‌های شرق و غرب جدا از هم رقابت نمی‌کنند و از همان ابتدای رقابت‌ها تیم‌های برتر شرق با غربی‌ها وارد رقابت می‌شوند و این جذابیت را بیشتر می‌کند.» 

سخنگوی AFC درباره اینکه تمام فدراسیون‌ها می‌توانند نمایندگی در این ۳ تورنمنت را داشته باشند، گفت: «همچنین این سطح‌بندی مسابقات به ۳ رده مختلف باعث می‌شود تا تمام فدراسیون‌ها فرصت حضور در ۳ رده مسابقات آسیایی را داشته باشند و نمایندگان‌شان بتوانند در یکی از این ۳ رده افتخارآفرینی کنند. همچنین پاداش‌ها نسبت به گذشته بیشتر می‌شود و رقمی بیش از ۴۰ میلیون دلار پاداش برای باشگاه‌ها (رقمی در حدود پاداش قهرمان جام‌جهانی) در نظر گرفته شده است.» 

گفتنی است با این روش دیگر همه فدراسیون‌ها می‌توانند در یکی از این ۳ سطح نماینده داشته باشند و این‌طور نیست که کشورهای ضعیف فوتبالی در این قاره نتوانند حداقل مجوزهای لازم برای حضور در سطح سوم را کسب کنند. 

 فرمت برگزاری رقابت‌های باشگاهی در ایران هم متحول می‌شود؟

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران دو روز پیش در بخشی از بیانیه بلند خود که اختصاص به معذرت‌خواهی از دو تن از مجریان صداوسیما داشت به یک موضوع مهم اشاره کرد که به نظر می‌رسد رمزگشایی از آن می‌تواند تحولی بنیادین در فوتبال باشگاهی ایران باشد. 

تاج در بخشی از این بیانیه درباره برنامه‌های آتی مربوط به رقابت‌های باشگاهی قاره کهن خاطرنشان کرده بود: «کنفدراسیون فوتبال آسیا فرمت جدیدی از رقابت‌های لیگ قهرمانان را ابلاغ کرده است. به‌زودی درباره این موضوع با مردم صحبت‌های زیادی خواهم داشت.» 

این درحالی است که مدیر روابط‌عمومی فدراسیون فوتبال نیز در این خصوص روز گذشته به اطلاع‌رسانی پرداخته و گفته بود: «به‌زودی قرار است رئیس فدراسیون فوتبال جلسه‌ای را با مدیران عامل باشگاه‌‌‌ها درمورد فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا برگزار کند. تحولی که در سطح مسابقات باشگاهی ایجاد شده قطعا در روند برگزاری لیگ برتر و حتی لیگ‌‌های دیگر ما هم، تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل رئیس فدراسیون جلسه‌ای را با مدیران باشگاه‌ها برگزار خواهد کرد و بر همین اساس درمورد راهکارهای لازم درخصوص این تحولات نوین بحث و تبادل نظر خواهد شد.» 

 رنکینگ جدید سهمیه فعلی ایران را تثبیت می‌کند!

 کنفدراسیون فوتبال آسیا درحالی روز جمعه گذشته از ایجاد تغییرات بنیادی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا از فصل ۲۵-۲۰۲۴ خبر داد که براساس آن نیز اعلام کرد که عملکرد هشت‌ساله کشورها در رقابت‌های آسیایی، معیار تعیین تعداد سهمیه فدراسیون‌ها در مسابقات خواهد بود. 

بر همین اساس نیز سایت «فوتی رنکینگز» براساس عملکرد هشت فصل اخیر نمایندگان کشورهای مختلف، رده‌بندی کشورها را مطابق استاندارد جدید AFC شبیه‌‌سازی کرد که ایران با ۶۹.۷۶۵ امتیاز پس از ژاپن، عربستان‌سعودی، کره‌جنوبی و قطر در جایگاه پنجم قرار گرفته است. رده‌‌بندی کشورها در پایان فصل آینده توسط کنفدراسیون آسیا، تعداد سهمیه کشورها را تعیین خواهد کرد. 

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه درصورتی‌که رنکینگ فوتبال باشگاهی ایران در این رنکینگ معروف به رنکینگ MA در همین رتبه یعنی رتبه پنجم باقی بماند این موضوع نیز می‌تواند روی تعداد و نحوه صعود تیم‌های ایرانی نیز تاثیرگذار بوده و از این لحاظ تغییراتی را ایجاد کند. 

فوتبال باشگاهی ایران که تا پیش از این تا چند فصل قبل از سهمیه ۳+۱ برخوردار بود امسال با نزول یک‌پله‌ای به سهمیه ۲+۲ رسید و درصورتی‌که رتبه ایران در رده پنجم آسیا (سوم غرب آسیا) تثبیت شود این سهمیه برای دو فصل بعدی نیز ۲+۲ تثبیت خواهد شد. 

گفتنی است لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۴-۲۰۲۳ مطابق فرمت قبلی برگزار می‌‌شود و تغییرات جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا، از فصل ۲۵-۲۰۲۴ به بعد اعمال خواهد شد. 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش