چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۰۵ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۵۱
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

 آخرین اخبار از تحولات فوتبال باشگاهی در آسیا

بازگشت سرخابی‌ها به آسیا هنوز معلوم نیست/ سهمیه ایران ۲+۲ می‌ماند؟

حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا,تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای ایران

به گزارش فرهیختگان، فصل جدید مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا درحالی از شهریور سال آینده آغاز می‌شود که بدون شک مهم‌ترین اتفاق این رقابت‌ها می‌تواند بازگشت سرخابی‌های فوتبال ایران به این تورنمنت باشد. هرچند استقلال با قهرمانی در رقابت‌های فصل گذشته جواز اولیه حضور در این رقابت‌ها را گرفته است و درصورتی‌که پای پرسپولیس نیز در میان باشد باید این تیم هم از طریق قهرمانی در یکی از دو رقابت داخلی در فوتبال ایران مانند استقلال جواز اولیه را کسب کند. 

درخصوص سازوکار رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون ایران طی روزهای گذشته به تفصیل در «فرهیختگان» گزارشی را به رشته تحریر در آورده و سعی کردیم تمامی ابهامات و سوالاتی که در این خصوص به وجود آمده هست را با توضیحاتی حل‌وفصل کنیم و حتی روی این قضیه نیز پافشاری کردیم که رفع تعلیق این کمیته ربطی به بازگشت تیم‌های پرطرفدار ایرانی به آسیا ندارد. با این حال پافشاری مهدی تاج روی این نکته که با رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای، زمینه بازگشت سرخابی‌ها به آسیا فراهم شده است و این دو تیم می‌توانند از فصل بعدی در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند باعث شد تا در این خصوص با یکی از مقامات مسئول در کنفدراسیون فوتبال آسیا به صحبت پرداخته و توضیحات وی در این خصوص را بشنویم. 

این مقام مسئول در بالاترین مرجع تصمیم‌گیرنده در فوتبال قاره آسیا در این باره به «فرهیختگان»گفت: «این تعلیق تا زمانی وجود داشت که فدراسیون فوتبال ایران آمادگی خود را برای بازگشت به شرایط پیش از تعلیق این کمیته اعلام کرده و درنهایت نیز کنفدراسیون آسیا در واکنش به درخواست فدراسیون ایران اعلام کرد که ما شرایط شما را برای از سر‌گیری فعالیت‌هایتان قبول کرده‌ایم. البته این اتفاق به این معنا نیست که سرخابی‌ها می‌توانند به آسیا برگردند بلکه پیام AFC معنای آن را دارد که صدور مجوز حرفه‌ای دوباره به حالت پیش از این بازگشته است و بخشی از صحبت‌های ریاست فدراسیون فوتبال ایران مبنی‌بر برداشتن تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای درست است.» 

وی افزود: «اما اینکه استقلال و پرسپولیس حتما می‌توانند در فصل بعدی رقابت‌ها شرکت کنند خیر این‌طور نیست و این تیم‌ها با شرایط جدید فعلا می‌توانند مجوز حرفه‌ای را دریافت کنند. این یعنی شرایط به روال عادی برگشته است. باید ببینیم تا قبل از شروع فصل جدید لیگ قهرمانان و تا زمان ضرب‌الاجل برای صدور مجوز حرفه‌ای تیم‌های ایرانی از جمله همین استقلال و پرسپولیس می‌توانند شرایط لازم را احراز کنند یا خیر چراکه این تیم‌ها به شرطی می‌توانند در فصل جدید رقابت‌ها شرکت کنند که این مجوز را دریافت کنند.» 

 آخرین اخبار از تحولات فوتبال باشگاهی در آسیا

کنفدراسیون فوتبال آسیا دو روز پیش از تحولی بزرگ در فرمت مسابقات باشگاهی در سطح قاره کهن خبر داد. در این تحول قرار است مسابقات باشگاهی آسیا از سال ۲۰۲۴ به شکل ۳ تورنمنت مختلف برگزار شود. 

نکته قابل‌توجه اینکه برخی رسانه‌ها از تعطیلی رقابت‌های لیگ قهرمانان و AFC کاپ خبر داده و اعلام کردند رقابت‌های جدید قرار است با سر و شکلی دیگر و با اسامی و عناوین دیگری برگزار شود. 

اما طبق شنیده‌های خبرنگار «فرهیختگان» در این خصوص هنوز چیزی به‌صورت رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده و مشخص نیست لیگ‌های جدید در قالب چه اسامی و با چه فرمتی برگزار خواهد شد. البته پیش از این اخباری مبنی‌بر نامگذاری لیگ جدید به سوپرجام آسیایی یا لیگ الیت یا نخبگان شنیده می‌شد که با این حساب از لیگ‌های پایین‌تر به‌عنوان لیگ قهرمانان در سطح دوم و AFC کاپ در سطح سوم نام برده شده بود اما حقیقت امر این است که در این خصوص هنوز خبری رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده است. بنابراین اخباری که مبنی‌بر تعطیلی لیگ قهرمانان آسیا شنیده می‌شود نیز تا این جای کار صحت ندارد.» 

نکته قابل‌توجه اینکه از لحاظ شکل برگزاری رقابت‌ها دو رقابت لیگ قهرمانان آسیا و AFC کاپ به شکل قبلی باقی مانده و با همان فرمت برگزار می‌شوند اما اینکه مسابقات جدید که در سطح بالاتری برگزار می‌شود با چه شرایط، قوانین و فرمتی برگزار می‌شود در این خصوص نیز هنوز تصمیمی از سوی کنفدراسیون آسیا گرفته نشده است.» 

این درحالی است که طبق اعلام AFC، فرمت جدید مسابقات باشگاهی فوتبال آسیا از سال ۲۰۲۴-۲۰۲۵ در ۳ سطح متفاوت با حضور ۷۶ باشگاه برگزار خواهد شد. 

 تورنمنت‌های جدید AFC برای فوتبال باشگاهی آسیا به شرح زیر است:

سطح اول: با حضور ۲۴ تیم ( ۱۲ تیم از غرب آسیا و ۱۲ تیم از شرق آسیا).

سطح دوم: با حضور ۳۲ تیم در ۸ گروه ۴ تیمی به رقابت می‌پردازند.

 سطح سوم: با حضور ۲۰ تیم در ۵ گروه ۴ تیمی باهم رقابت می‌کنند.

نکته قابل‌توجه اینکه در همین رابطه نضال بحران، سخنگوی کنفدراسیون فوتبال آسیا در زمینه تغییرات بنیادین در مسابقات باشگاهی آسیا این‌طور روز گذشته اعلام کرده بود: «کنفدراسیون فوتبال آسیا از ۵ سال پیش به دنبال تغییری بنیادین در فرمت مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بود تا سود بیشتری به باشگاه‌ها برسد، فوتبال آسیا پیشرفت کند و رقابت‌ها زیباتر و جذاب‌تر شوند. در تصمیم جدید AFC رقابت در سطح باشگاهی آسیا جذاب‌تر خواهد شد. در این تورنمنت‌ها دیگر تیم‌های شرق و غرب جدا از هم رقابت نمی‌کنند و از همان ابتدای رقابت‌ها تیم‌های برتر شرق با غربی‌ها وارد رقابت می‌شوند و این جذابیت را بیشتر می‌کند.» 

سخنگوی AFC درباره اینکه تمام فدراسیون‌ها می‌توانند نمایندگی در این ۳ تورنمنت را داشته باشند، گفت: «همچنین این سطح‌بندی مسابقات به ۳ رده مختلف باعث می‌شود تا تمام فدراسیون‌ها فرصت حضور در ۳ رده مسابقات آسیایی را داشته باشند و نمایندگان‌شان بتوانند در یکی از این ۳ رده افتخارآفرینی کنند. همچنین پاداش‌ها نسبت به گذشته بیشتر می‌شود و رقمی بیش از ۴۰ میلیون دلار پاداش برای باشگاه‌ها (رقمی در حدود پاداش قهرمان جام‌جهانی) در نظر گرفته شده است.» 

گفتنی است با این روش دیگر همه فدراسیون‌ها می‌توانند در یکی از این ۳ سطح نماینده داشته باشند و این‌طور نیست که کشورهای ضعیف فوتبالی در این قاره نتوانند حداقل مجوزهای لازم برای حضور در سطح سوم را کسب کنند. 

 فرمت برگزاری رقابت‌های باشگاهی در ایران هم متحول می‌شود؟

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران دو روز پیش در بخشی از بیانیه بلند خود که اختصاص به معذرت‌خواهی از دو تن از مجریان صداوسیما داشت به یک موضوع مهم اشاره کرد که به نظر می‌رسد رمزگشایی از آن می‌تواند تحولی بنیادین در فوتبال باشگاهی ایران باشد. 

تاج در بخشی از این بیانیه درباره برنامه‌های آتی مربوط به رقابت‌های باشگاهی قاره کهن خاطرنشان کرده بود: «کنفدراسیون فوتبال آسیا فرمت جدیدی از رقابت‌های لیگ قهرمانان را ابلاغ کرده است. به‌زودی درباره این موضوع با مردم صحبت‌های زیادی خواهم داشت.» 

این درحالی است که مدیر روابط‌عمومی فدراسیون فوتبال نیز در این خصوص روز گذشته به اطلاع‌رسانی پرداخته و گفته بود: «به‌زودی قرار است رئیس فدراسیون فوتبال جلسه‌ای را با مدیران عامل باشگاه‌‌‌ها درمورد فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا برگزار کند. تحولی که در سطح مسابقات باشگاهی ایجاد شده قطعا در روند برگزاری لیگ برتر و حتی لیگ‌‌های دیگر ما هم، تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل رئیس فدراسیون جلسه‌ای را با مدیران باشگاه‌ها برگزار خواهد کرد و بر همین اساس درمورد راهکارهای لازم درخصوص این تحولات نوین بحث و تبادل نظر خواهد شد.» 

 رنکینگ جدید سهمیه فعلی ایران را تثبیت می‌کند!

 کنفدراسیون فوتبال آسیا درحالی روز جمعه گذشته از ایجاد تغییرات بنیادی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا از فصل ۲۵-۲۰۲۴ خبر داد که براساس آن نیز اعلام کرد که عملکرد هشت‌ساله کشورها در رقابت‌های آسیایی، معیار تعیین تعداد سهمیه فدراسیون‌ها در مسابقات خواهد بود. 

بر همین اساس نیز سایت «فوتی رنکینگز» براساس عملکرد هشت فصل اخیر نمایندگان کشورهای مختلف، رده‌بندی کشورها را مطابق استاندارد جدید AFC شبیه‌‌سازی کرد که ایران با ۶۹.۷۶۵ امتیاز پس از ژاپن، عربستان‌سعودی، کره‌جنوبی و قطر در جایگاه پنجم قرار گرفته است. رده‌‌بندی کشورها در پایان فصل آینده توسط کنفدراسیون آسیا، تعداد سهمیه کشورها را تعیین خواهد کرد. 

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه درصورتی‌که رنکینگ فوتبال باشگاهی ایران در این رنکینگ معروف به رنکینگ MA در همین رتبه یعنی رتبه پنجم باقی بماند این موضوع نیز می‌تواند روی تعداد و نحوه صعود تیم‌های ایرانی نیز تاثیرگذار بوده و از این لحاظ تغییراتی را ایجاد کند. 

فوتبال باشگاهی ایران که تا پیش از این تا چند فصل قبل از سهمیه ۳+۱ برخوردار بود امسال با نزول یک‌پله‌ای به سهمیه ۲+۲ رسید و درصورتی‌که رتبه ایران در رده پنجم آسیا (سوم غرب آسیا) تثبیت شود این سهمیه برای دو فصل بعدی نیز ۲+۲ تثبیت خواهد شد. 

گفتنی است لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۴-۲۰۲۳ مطابق فرمت قبلی برگزار می‌‌شود و تغییرات جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا، از فصل ۲۵-۲۰۲۴ به بعد اعمال خواهد شد. 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش