شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۲۲:۳۱ - ۰۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۱۳۲
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

چرا ورود دوربین پلیس آزاد است اما VAR تحریم؟/ موضع رسمی AFC درباره میزبانی نمایندگان ایران در آسیا

ویدیوچک,تحریم ایران برای VAR
بروز اتفاقات مربوط به مشکلات داوری در حاشیه بازی‌های هفته سوم لیگ برتر، نبود کمک داور ویدیویی را بار دیگر به یاد اهالی فوتبال آورد به‌ویژه با دستورالعمل تازه AFC برای میزبانی تیم‌های حاضر در لیگ قهرمانان آسیا!

به گزارش خبرورزشی، دیدار تیم‌های استقلال و سپاهان در شرایطی با اختلاف اندک یک گل به پایان رسید که پس از پایان این مسابقه جواد نکونام نسبت به مشکلات داوری به شدت معترض بود. سرمربی استقلالی‌ها با اشاره به اشتباهات داوری در دو بازی گذشته این تیم به موضوع اشتباه داور مسابقه در اعلام ضربه پنالتی برای استقلال، اشاره مستقیم کرد.

جواد نکونام در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به نظر کارشناسان و پرداختن به سابقه بزرگ فوتبالی خودش در عرصه ملی و باشگاهی گفت نظر هیچ کسی را قبول ندارد چون خودش در این عرصه در بالاترین سطح فوتبال بازی کرده است. اما تعجب او از نبودن امکانات لازم برای بررسی اشتباهات داوری بود.

همه‌جای ایران دوربین داریم اما VAR تحریم است!

نگاهی به اطراف و مشاهدات روزانه درمورد دوربین‌های راهنمایی و رانندگی یا امنیتی، به وضوح نشان می‌دهد که برای همه چهارراه‌ها، معابر یک‌طرفه و دوطرفه، اتوبان‌ها، نقاط کور جاده‌های کشور و به طور کلی اماکن عمومی حتی داخل استادیوم‌ها، فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها و دیگر مراکز این‌چنینی انواع و اقسام دوربین‌های مداربسته برای کنترل اوضاع و احوال کیفیت مطلوب زندگی مردم به کشورمان وارد می‌شود.

با یک حساب سرانگشتی در ارتباط با تعداد تقاطع‌ها، اتوبان‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو، ترمینال‌ها، سالن‌های ورزشی یا استادیوم‌ها و دیگر مراکزی که به‌ویژه طی سال‌های اخیر مجهز به دوربین‌های مداربسته شده‌اند، این پرسش را پیش روی چشم اهالی فوتبال قرار می‌دهد که اگر در این سال‌ها (از ۲۰۱۷ که پیش از جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه برای نخستین بار از سیستم VAR استفاده شد) موضوع تحریم بودن و نیامدن دوربین‌های مربوط به کنترل داوری فوتبال عنوان می‌شد، پس چطور این همه دوربین که شاید تعداد آن‌ها بیش از صدها هزار عدد در سطح مملکت باشد وارد کشورمان می‌شود اما موضوع تحریم تنها شامل حال VAR شده است؟ آن هم دوربین‌هایی که طبق پروتکل‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی با توجه به این‌که تنها مربوط به برگزاری مسابقات ورزشی از جمله فوتبال است نباید منعی برای انتقال‌شان به ایران وجود داشته باشد.

ویدیوچک,تحریم ایران برای VAR

نمی‌توان پول VAR را با «روبل» و «یوآن» پرداخت؟

اگر بحث انتقال پول خرید این دوربین‌ها مطرح است آیا نمی‌توان از طریق این همه کشور دوست و برادر در آسیا یا حتی قاره‌های آفریقا، آمریکای جنوبی و... دوربین خرید و سپس پول آن را در قالب آن‌چه مسئولان کشور می‌دانند با ارزهای دیگر خارجی مانند روبل، یوآن، درهم، ریال، بولیوار، دینار و غیره پرداخت کرد؟ ولی همچنان مسئولان فدراسیون فوتبال اصرار دارند بگویند به دلیل تحریم‌ها قادر به آوردن دوربین VAR نیستند.

والیبال چطور تحریم را دور زد؟ تاج هم یاد بگیرد!

نگاهی به مسابقات والیبال و برگزاری این رشته در کشورمان ثابت می‌کند سال‌ها پیش، پس از این‌که فدراسیون بین‌المللی والیبال کشورهای عضو را وادار کرد تا از سیستم «ویدیو چک» (VARوالیبال) برای تعیین دقیق محل فرودآمدن توپ و یا برخورد دست بازیکنان به تور استفاده کنند چطور مدیران وقت فدراسیون والیبال بلافاصله اقدام به این کار کردند! کاش لااقل در این سال‌ها مهدی تاج و دیگر رؤسای وقت در این‌باره از والیبالی‌ها کمک می‌گرفتند!

این همه دوربین سر چهارراه‌ها چطور وارد می‌شوند؟

قطعا نمی‌توان وجود تحریم‌های غرب علیه کشورمان را نادیده گرفت کما این‌که این تحریم‌ها در بسیاری از موارد مشاهده و طعم تلخ آن در سطح اجتماع چشیده می‌شود اما با نگاهی به پایه‌های متعدد فلزی سر چهارراه‌ها و میادین که تقریبا از هر کدام از آن‌ها تعداد قابل توجهی دوربین‌های مداربسته کنترل کیفیت پلیسِ راهنمایی و رانندگی آویزان است این سوال برای هر هوادار فوتبال و یا اهل این رشته به وجود می‌آید که اگر تحریم وجود دارد چرا برای VAR اعمال می‌شود اما تحریمی برای دوربین‌های مداربسته پلیس وجود ندارد!

ویدیوچک,تحریم ایران برای VAR

دوربین روی لباس هم آمد، VAR نیامد!

مروری بر اخبار مربوط به اقدامات نیروی انتظامی برای جلوگیری از جرم و جنایت در جای جای کشور عزیزمان مشخص می‌کند از سال ۱۳۹۷ به مرور دوربین‌های نصب‌شونده روی لباس هم به کشور وارد شده و از این تجهیزات برای ثبت وقایع در حین دستگیری مجرمان استفاده می‌شود. دوربین‌هایی که اندازه پاکت سیگار هستند و تا ساعت‌ها فیلم را در خود جای می‌دهند اما عجیب است که مسیر ورود برای همه این تجهیزات به کشور باز است ولی VAR در همه این سال‌ها با مشکل تحریم دست و پنجه نرم می‌کرده!

فدراسیون با VAR اعاده حیثیت کند

در طول سال‌های اخیر به ویژه در یک سال گذشته شایعات زیادی پیرامون این موضوع که عده‌ای در فدراسیون فوتبال تعمدا حاضر به آوردن VAR نیستند ذهن اهالی فوتبال به‌ویژه طرفداران تیم‌های پرطرفدار را به خودش مشغول کرده بود. به ویژه این شایعه که مجهز شدن ورزشگاه‌های فوتبال کشورمان به سیستم کمک داور ویدیویی امکان مهندسی داوری مسابقات را از برگزارکنندگان آن سلب می‌کند! انتشار این شایعات همراه با اشتباهات عجیب و خنده‌دار داوری (مانند خطای دست کیروش استنلی در بازی سپاهان با استقلال که به اسپک زدن معروف شد و استراماچونی را تا آستانه سکته برد) قطعا باید مسئولان فدراسیون فوتبال را وادار کند تا هر طور شده برای اثبات غلط بودن چنین تصوری اقدام کنند تا لااقل از خودشان اعاده حیثیت شود.

ویدیوچک,تحریم ایران برای VAR

روش خرید تجهیزات فیلمبرداری را از پلیس بپرسید

انتظار می‌رود در شرایطی که رقابت‌های لیگ برتر هفته به هفته حساس‌تر می‌شوند، مسئولان فدراسیون فوتبال از همان مسیری که فرماندهان و رؤسای پلیس در کشورمان برای ایجاد نظم و انضباط اجتماعی در بحث راهنمایی و رانندگی و دیگر امور کشور اقدام به آوردن دوربین‌های مداربسته کرده‌اند اقدام کرده و تجهیزات دوربین VAR را هرچه سریع‌تر به ایران بیاورند تا بیش از این خود و تشکیلات فدراسیون شان را زیر سوال نبرند. کما این‌که به تازگی گفته شده قرار است اتفاقاتی از این طریق رخ بدهد!

جواب AFC را چه می‌دهید؟

در وانفسای نداشتن VAR در این سال‌ها و دردسرهایی که اهل فوتبال کشیدند و می‌کشند، حالا AFC هم مقررات تازه‌ای وضع کرده است؛ داتو، دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا در ابتدای مراسم قرعه‌کشی لیگ قهرمانان ۲۰۲۴ اعلام کرد در این دوره از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا برای اولین بار از سیستم کمک داوری ویدیویی (VAR) از مرحله گروهی استفاده خواهد شد. در این مسابقات پرسپولیس، سپاهان و نساجی ۳ نماینده کشورمان نیز حضور دارند. این خبر دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا خبر بدی برای فوتبال‌دوستان ایرانی است چون ورزشگاه‌های ما مجهز به VAR نیستند و با این قانون احتمال میزبانی ما در این مسابقات هم ضعیف شد.

با توجه به توضیحات قبلی درباره آموزش داوران و طولانی بودن این پروسه بعید نیست که حتی اگر VAR را هم بیاوریم، باز هم نتوانیم در این دوره میزبان باشیم چون نحوه استفاده از آن را بلد نیستیم!

***

موضع رسمی AFC درباره میزبانی نمایندگان ایران در آسیا

کنفدراسیون فوتبال آسیا موضع رسمی خود درباره میزبانی نمایندگان ایران را اعلام کرد.

ویدیوچک,تحریم ایران برای VAR

به گزارش ورزش سه، در برنامه اعلام‌شده از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا محل میزبانی تیم‌های ایرانی نامعلوم و نیاز به تایید (TOC) اعلام شده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که از صبح امروز و بعد از اظهارات وینسور جان، دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا، شایعات و گمانه‌زنی‌ها در این باره شکل گرفته بود. دبیرکل AFC گفته بود که از شروع مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا موضوع تکنولوژی داور ویدئویی بیش از پیش مورد اهمیت قرار خواهد گرفت.

به این ترتیب و در تصاویری که به صورت اختصاصی به دست خبرنگار ما رسیده و برنامه لیگ قهرمانان آسیا از دیدگاه رسمی AFC را نشان می‌دهد، محل برگزاری ۹ بازی تیم‌های ایرانی نامعلوم عنوان شده است. آن هم در شرایطی که سایر بازی‌ها به صورت عادی محل میزبانی خود را دارند.

بر این اساس و طبق شنیده خبرنگار ما دو ورزشگاه آزادی ‌و نقش جهان بعد از تاییدیه زیر ساخت وی ای  آر می‌توانند میزبان بازی‌ها باشند.

این مشابه اتفاقی است که چهار فصل پیش نیز برای چهار نماینده ایران رخ داد و در نهایت میزبانی لیگ قهرمانان آسیا از آنها گرفته شد و در ادامه هم با شکل‌گیری پاندمی کرونا هیچ دیدار بین‌المللی باشگاهی‌ای در ایران برگزار نشد.

نکته جالب اینکه هواداران فوتبال در ایران امیدوار بودند بازی‌های این فصل لیگ قهرمانان با حضور ستاره‌های بین‌المللی تیم‌های عربی در ورزشگاه‌های خانگی آنها برگزار شود، اما حالا اعلام این برنامه یک شوک بزرگ به آنها و بدنه فوتبال ایران محسوب می‌شود.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش