چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۷ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۱۷۷
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

مناقشه ایران و عربستان با مناقشه قطر و عربستان تفاوتی ندارد

فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ قهرمانان و جام ملت ها
در حالی که مسئولان فدراسیون فوتبال در تلاش هستند بگویند مناقشه ایران ــ عربستان با موضوع قطر ــ عربستان تفاوت دارد اما با کمی دقت در ماجرا می‌توان شباهت این دو موضوع را کاملاً متوجه شد.

به گزارش تسنیم، گرچه فدراسیون فوتبال از انتقادها گاه با سکوت و گاه با اتخاذ مواضعی عبور می‌کند، اما ماجرای بازی با تیم‌های عربستانی که دو سال است درگیر آن هستیم و حالا وارد سومین سال شده، موضوع قابل عبوری نیست. مدت کوتاهی فدراسیون فوتبال تحت هدایت کفاشیان و از آن به بعد مهدی تاج با این مسئله درگیر بوده، اما راه‌حلی برای خروج از این وضعیت نداشتیم. فدراسیون این بار نه با سکوت، نه با بهانه و نه با انتشار نامه‌های ساکت به دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا، نمی‌تواند این یوغ را از گردن خود باز کند. دیپلماسی ضعیف و تصمیم‌گیری‌های اشتباه،‌ فدراسیون فوتبال را وارد گردابی کرده که عربستانی‌ها ساخته‌اند و حالا نمی‌تواند از آن خارج شود.

 

اسب عربستانی‌ها در AFC می‌تازد و آنها قصد داشتند پس از ایران بازی با تیم‌های قطری را هم در زمینی بی‌طرف برگزار کنند، اما قطری‌ها با دیپلماسی، زور، قدرت، پول یا هر نکته‌ دیگری که بود مانع از انجام این کار شدند و عربستانی‌ها در پرونده با قطری‌ها شکست خوردند. مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال و حمیدرضا آصفی مشاور او اعتقاد دارند که ماجرای ایران و قطر متفاوت است و حتی در این خصوص توضیح داده‌اند که عربستان پیش از ماجرای حمله به سفارتش در ایران هم چنین درخواستی را به AFC داده بود تا بازی‌اش با تیم‌های ایرانی در کشوری ثالث برگزار شود، یعنی AFC زمانی که حمله به سفارت صورت گرفت، بهانه‌ای داشت برای اجرایی کردن این تصمیم.

 

شاید در ظاهر ماجرای عربستانی‌ها با قطر متفاوت با ایران بود و حمله‌ای به سفارت صورت نگرفت، اما مواردی به‌مراتب بدتر هم داشت، تا جایی که عربستان پس از بستن سفارتش در قطر، مرزهای خود را به‌روی قطر بست، قطری‌ها به‌دلیل بسته شدن مرزها برای وارد کردن مواد غذایی دچار مشکل شدند، برای انجام پروازها به مشکل خوردند و در نهایت هم از سوی دولت عربستان تروریست معرفی شدند.

 

چالش سیاسی عربستان با قطر آن‌قدر بالا گرفت که پای اتحادیه اروپا، دولت آمریکا و سازمان ملل به آن باز شد، اما در ورزش زور عربستانی‌ها به قطر نچربید. اگر بخواهیم واقعیت ماجرا را ببینیم، این‌طور نبوده که زور قطر به عربستان چربیده باشد، بلکه زور قوانین ورزشی به عربستان چربید، جایی که در منشور المپیک اجازه داده نمی‌شود کوچک‌ترین موضوع سیاسی باعث ایجاد چالش در محیط ورزش شود، جایی که تیم‌های ورزشی ایران و آمریکا پس از انقلاب و تسخیر سفارت آمریکا در ایران و بسته شدن کامل آن، بارها در خاک یکدیگر روبه‌روی هم قرار گرفته‌اند و حتی تیم ملی فوتبال ایران برای انجام بازی دوستانه با آمریکا راهی خاک این کشور شد. همه اینها تابع قانونی در ورزش است که اجازه دخالت سیاست در ورزش را نمی‌دهد و فیفا هم در شعارهای اصلی خود روی این مسئله تأکید دارد.

 

در واقع این طور می‌توان گفت که شاید «شکل» مناقشه ایران و عربستان با مناقشه قطر و عربستان تفاوت داشته باشد اما از نظر «ماهوی» یکسان است و «ماهیتی» مشابه دارد، چرا که در هر دو مورد دخالت سیاست در ورزش وجود دارد، در واقع منشأ درگیری و اختلاف نظر عربستان با ایران و قطر یکسان است و آن هم چیزی نیست جز سیاست.

 

فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ قهرمانان و جام ملت ها

دیپلماسی ضعیف فدراسیون فوتبال اما جایی بیشتر نمایان می‌شود که نه‌تنها نمی‌تواند حکم ناعادلانه AFC را لغو کند، بلکه حتی اختیار انتخاب کشور ثالث را هم ندارد. ساده‌ترین راه لغو یا در بدترین حالت تعلیق چنین حکمی، شکایت به این تصمیم در فیفا بود. فیفا به‌عنوان بالاترین مرجع فوتبال در دنیا و با توجه به سیاسی شدن بازی تیم‌های ایرانی و عربستانی در کشور ثالث به‌راحتی می‌تواند به این مسئله ورود کند، اما فیفا در صورتی وارد چنین مسئله‌ای خواهد شد که درخواستی وجود داشته باشد. ایران، عربستان یا AFC باید درخواست رسمی از فیفا داشته باشد که مسلماً با توجه به درخواست عربستان برای بازی در کشوری ثالث هیچ‌گاه چنین درخواستی به فیفا صورت نمی‌گیرد و AFC هم علیه رأیی که خودش داده، به فیفا گزارش نمی‌کند و استقلال خود را زیر سؤال نمی‌برد، با این حال تنها ایران می‌تواند اعتراض یا شکایتی را تنظیم و از فیفا درخواست کند تا به پرونده کاملاً سیاسی و رأی ناعادلانه AFC ورود پیدا کرده و باعث تعلیق و لغو این رأی شود.

 

فدراسیون فوتبال در این خصوص می‌گوید که "ما مجبور به تمکین از رأی AFC هستیم"، اما وقتی تمکین صورت می‌گیرد که شما در موضع ضعف قرار گرفته باشید و فدراسیون با چنین تصمیمی کاملاً خودش را در موضع ضعف قرار می‌دهد، این در حالی است که  همین دخالت سیاست در ورزش باید باعث شود ما از موضعی بالا به موضوع نگاه کنیم و در موضع ضعف نباشیم.

 

ماجرا جایی جالب می‌شود که فدراسیون فوتبال مدعی شده بود "ما قطر را به‌عنوان کشور میزبان استقلال و تراکتورسازی از الهلال و الاهلی معرفی کرده‌ایم"، در حالی که رسانه‌های عربی اعلام می‌کنند ایرانی‌ها در عمان میزبانی خواهند کرد. جالب اینجاست فدراسیون ایران واکنشی به این مسئله نداشت و وقتی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام شد ایرانی‌ها در عمان میزبان تیم‌های عربستانی خواهند بود، سکوت فدراسیون با نامه ساکت شکست. نامه‌ای به وینسدور جان، دبیرکل AFC که حتی نمی‌توان نام نوش‌دارو پس از مرگ سهراب را روی آن گذاشت.

 

آنچه اکنون فدراسیون فوتبال باید به آن توجه کند، این است که برای فرار از گرداب عربستانی‌ها موضوع ایران و قطر را از هم جداسازی نکند و به این سؤال پاسخ بدهد که؛ چرا پس از دو سال هنوز گزارش یا شکایتی رسمی به فیفا ارسال نشده است؟ چرا وقتی ماهیت درگیری‌ها یکی و آن هم دخالت سیاست در ورزش است، سعی داریم موضوع را طوری دیگر جلوه دهیم؟ اینکه برخی اعضای فدراسیون یا اطرافیان بگویند فیفا و اینفانتینو حق را به ایران می‌دهند، دردی از فوتبال ما دوا نمی‌کند که هیچ، بلکه هر سال هزینه‌های زیادی را روی دست باشگاه‌ها می‌گذارد. فدراسیون باید پاسخ بدهد در عمل چه‌کار کرده و اینکه چرا آن‌قدر در دیپلماسی ضعیف هستیم که حتی نمی‌توانیم کشور بی‌طرف را خودمان انتخاب کنیم و هر سال باید در عمان از عربستانی‌ها میزبانی، در حالی که عربستانی‌ها هر جا که دلشان می‌خواهد می‌توانند میزبانی کنند.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش