به گزارش ورزش سه، "فرشید سمیعی" معاون حقوقی باشگاه استقلال که در این مدت به شدت پیگیر پرونده این تیم برای اهدای مجوز حرفه ای بود به صورت مفصل در خصوص حذف نماینده های مان به خصوص استقلال از آسیا صحبت می کند.
صحبتهای این کارشناس حقوقی را در زیر بخوانید:
چرا در سال های گذشته مجوز گرفتیم؟
به ماجرای حذف نماینده های مان به ویژه استقلال از آسیا باید از دو سو نگاه کرد اول اینکه زیرساختهای حرفه ای شدن برای دریافت مجوز حرفه ای را داریم یا نداریم؟ قاعدتاً نداریم ولی در این میان یک سوال پیش می آید که اگر نداریم چرا در طول شش سال گذشته ما موفق به دریافت مجوز شده ایم؟ این در حالی است که اوضاع مان خیلی بدتر بوده.
گل گهر هم نتوانست از استانداردها فرار کند
کنفدراسیون فوتبال آسیا نماینده خودش را فدراسیون فوتبال می داند. فدراسیون فوتبال هم در دو سه فصل اخیر کمیته بدوی و استیناف را به نمایندگی از خودش تعریف کرده. امسال اتفاقی که افتاده است برخلاف سالهای گذشته کمیته بدوی آمده و اهدای مجوز حرفه ای استقلال، پرسپولیس و گل گهر را رد کرده این یعنی فدراسیون فوتبال ایران اهدای مجوز حرفهای به سه تیم خودش را رد کرده و کنفدراسیون فوتبال آسیا به این نظر احترام می گذارد و به نیابت از فدراسیون فوتبال ایران به این چند تا تیم دادخواست داده و وقتی این پرونده به رکن مستقل می رود آنها شرکت آلمانی را سراغ ما می فرستند و شما می بینید که حتی گل گهر با وجود اینکه مشکلاتش کمتر از دو تیم استقلال و پرسپولیس بوده نمی تواند از استانداردهای شرکت آلمانی فرار کند. حتی اگر سپاهان و فولاد هم در کمیته بدوی تایید نمی شدند آن ها هم به احتمال زیاد نمی توانستند به راحتی از استانداردهای شرکت آلمانی عبور کنند.
واحد حقوقی فدراسیون دیر ورود کرد
کمیته بدوی هرسال تایید می کرده و فدراسیون فوتبال هم تایید میکرده امسال کمیته بدوی رد کرده یعنی فدراسیون فوتبال رد کرده است. ای اف سی مطابق روش فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران عمل کرده و کسانی که در راس این کار بودند به این فکر نکردند که فقط این تیم ها آسیب نمی بیند بلکه دامن کل فوتبال ایران و فدراسیون را هم میگیرد و وقتی واحد حقوقی فدراسیون وارد میشود میآیند و جلسات پیدرپی می گذارند تا کمک و این قضیه را جمع کنند اما دیر شده بود و آن جلسات باید قبل از صدور رای توسط کمیته بدوی برگزار می شد و یک مقدار واحد حقوقی فدراسیون دیر ورود کرد.
امکان حضور در مسابقات وجود ندارد
پرونده به کمیته انضباطی رفته و آنجا جلسه برگزار خواهد شد و دفاعیات ما را خواهند شنید و تصمیم می گیرند. هیچ راه برگشتی وجود ندارد زیرا اگر به cas هم شکایت کنیم زمان می گذرد و شاید درصد کمی بتوانید از نظر حقوقی پیروز شوید ولی عملا امکان حضور در مسابقات را نخواهید داشت.
همه چیز مربوط به اختلاف بین فدراسیون و ای اف سی است
به هیچ عنوان رکن مستقل وارد رای استیناف نشد و ما برای همین میگوییم در CAS از نظر حقوقی می توانیم پیروز شویم ولی از نظر عملی خیر. استیناف به عنوان کمیته ای که برای فدراسیون فوتبال ایران است و فدراسیون فوتبال هم به عنوان نماینده ایافسی است آمده و یک مهلت سه ماهه به ما داده و ما زودتر از آن مهلت مدارک را رد کردیم ولی کمیته استیناف به این حکم ورود نکرده یعنی انگار چنین مهلتی به ما داده نشده. استیناف زیر مجموعه فدراسیون است و فدراسیون هم نماینده ای اف سی است.
استقلال هم در این بین گرفتار شد
بررسی و معلوم شده به رای کمیته استیناف ورود نکردند و به ان ددلاین های اولیه ورود کردند ددلاینی که از ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ تا یک مهر ۱۴۰۰ بوده و اگر یادتان باشد آقای آجورلو ۴ مهر حکم را گرفت و چند روز قبل از آمدن آقای آجورلو مدت تمام شده بود. یک مهر تا ۱۰ مهر مهلت سهیل مهدی برای چک کردن سیستم بوده که ما در آن مدت هزار صفحه را بارگذاری کردیم و ای اف سی پرسید که چرا سر فرصت خودش این کار را انجام ندادید؟ ای اف سی تغییرات مدیریتی را به عنوان دلیل نمیپذیرد. مدیر قبلی از ۱۰ اسفند تا ۱ مهر وقت داشته این ها را بارگذاری کند و برای چه نکرده؟ما نمیتوانیم به ایافسی بگوییم هرساله ارسال مدارک ما تایید می شده. هر سال همین بساط بوده و کمیته بدوی تایید میکرده ولی امسال نکرده حالا چرا نکرده است؟ ممکن است به چند دلیل باشد. آیا دلیلش نمی تواند این باشد که به هیچ عنوان امکان تایید نداشتند؟ به دلیل اینکه صورت های مالی اصلا آماده نشده بود. به دلیل اینکه بدهی های قبلی پرداخت نشده بود، یکی از دلایلش میتواند این باشد و خیلی دلایل دیگر هم می تواند وجود داشته باشد استقلال هم در این بین ممکن است گرفتار شده باشد.
فدراسیون فوتبال در معرض اتهام است
ما کاری به تیمهای دیگر نداریم و کار تیم خودمان را دنبال میکنیم و باید این موضوع بررسی شود که چرا کمیته بدوی هر ساله با امکانات و مباحث ضعیفتر تایید میکرده و امسال تایید نکرده؟ کمیته بدوی به مثابه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران است و ای اف سی کمیته بدوی نمیشناسد و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران را می شناسد و فدراسیون فوتبال کشور ما سه تیم کشور را لایق و شایسته دریافت مجوز حرفه ای ندانسته اگر به جای ای اف سی بودید چه کار می کردید؟ داستان خیلی ساده است. حالا چرا به این تصمیم رسیدند جای بحث وجود دارد زیرا الان جریمه ها شامل سه تیم نمی شود و خود فدراسیون فوتبال هم در معرض اتهام است و این قضیه به این راحتی تمام نخواهد شد و اینکه چه کسانی این موضوع را طراحی کردند و چرا به اینجا رسیده را نمی دانم.
زحمت کشیدند اما دیر بود
من می توانم این را شهادت بدهم که زمانی که متوجه شدند این اتفاق قرار است بیفتد خیلی تلاش کردند. آقای عزیزی خادم و رفیعی در بخش حقوقی خیلی زحمت کشیدند و جلسات پیدرپی گذاشتند و آقای عباسی را خواستند ولی دیگر دیر شده بود و این جلسات باید قبل از کمیته بدوی تشکیل می شد.
درودگر به انجام مصاحبه علاقه مند است
وی در واکنش به صحبت درودگر مبنی بر اینکه پشت قرارداد استقلال فردی است که ۱۰۰ میلیارد به فوتبال ایران بدهکار است گفت: چنین چیزی نیست. قرارداد را که ما نبستیم و شرکت ایده پردازان تبلیغ را معرفی کردیم و این شرکت هم با سازمان لیگ قرارداد بسته. فرقی که قرارداد ما با تیمهای دیگری که تبلیغات محیطی انجام می دهند این است که مبلغ قرارداد محیطی مستقیماً به حساب استقلال می آید و در تیمهای دیگر به حساب کارگزار میرود و کارگزار از حساب خودش پول را به باشگاه می دهد. ما برای این که کوچکترین مشکلی با سایر نهادهای نظارتی پیدا نکنیم این پول مستقیماً به حساب باشگاه می آید. استقلال تیمی است که از یک سال پیش یعنی از زمان مدیریت یکی از اعضای کمیته بدوی که اظهارنامه مالیاتی نمیدادند و بیمه ها را پرداخت نمی کردند به مشکل خورده. استقلال از چندین سال پیش به بیمه، مالیات اشخاص و بازیکنانی که پیشکسوت شدند بدهکار است و هر بار یکی از آنها می آیند و شکایت می کنند و حساب ما مسدود می شود و ما برای اینکه یک حساب جدید باز کنیم باید پول را پرداخت کنیم و دستور را بگیریم و حساب را باز کنیم و در این فاصله چون پول ها مستقیم به حساب ما می آید یک مقدار تاخیر میافتد. در حالی که ما با آقای بهاروند صحبت کردیم و نامه نگاری انجام دادیم ولی بعضی ها همانند آقای درودگر علاقه زیادی به مصاحبه کردن دارند و چپ و راست مصاحبه می کنند. ما نامه زدیم و اعلام کردیم به محض باز شدن حساب پول را پرداخت می کنیم و اگر خیلی عجله دارید استقلال بابت چند فصل اخیر که شما با کارگزارهای مدنظر خودتان قرارداد بستید و الان بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان مطالبات دارید ضرر کرده. الان مگر چند پرونده در دادگاه وجود ندارد؟ آن کارگزار ها را ما معرفی کردیم؟ چرا به دادگاه رفتید؟ آیا بابت پول هایی که نتوانستید بگیرید ما سهمی نداریم؟
سهم استقلال را بدهید
ما از چهار بازی اول لیگ که دو تا از آنها خانگی بود سهم نداریم؟ در چهار بازی کل سهم ما چقدر میشود؟ مگر کاری دارد این حساب ها را تسویه کنید؟ مبلغ دو بازی خانگی ما بابت تبلیغات محیطی ۲۰ میلیارد میشود آن را به ما بدهید. ما داریم با آقای بهاروند مکاتبه میکنیم و جلسه میگذاریم و گفتیم ما اول پول را میگیریم و بعد حساب کتاب ها را انجام می دهیم. ما از آن طرف با آقای بهاروند مکاتبه می کنیم و از این طرف آقای درودگر چپ و راست مصاحبه میکند. اگر به مصاحبه کردن است ما هم میتوانیم در مورد قراردادهای سالهای گذشته صحبت کنیم و بگوییم سهم استقلال از آن قراردادها چقدر بوده؟
وثیقه ملکی را برای کل مبلغ ارائه دادیم
نکته دیگری وجود دارد. شما مگر در سالهای گذشته هفتهبههفته پولها را پرداخت میکردید؟ ما آمدیم و گفتیم برای کمک به سازمان لیگ بگذارید ما پول ها را هفته به هفته پرداخت کنیم و این موضوع تحت فشار خود استقلال بود وگرنه همه آخر فصل تسویه می کنند. شما چه زمانی تا به الان دیده اید که سازمان لیگ پول تبلیغات محیطی را هفته به هفته به باشگاه ها بدهد؟ همیشه آخر فصل پرداخت می کند.همین الان هم به جز استقلال و پرسپولیس سازمان لیگ به بقیه تیم ها هر هفته پول می دهد؟ این پیشنهاد را ما دادیم زیرا آقای بهاروند گفت ما مشکل و هزینه داریم و ما هم قبول کردیم و گفتیم سعی میکنیم هفته به هفته بدهیم. ما وثیقه ملکی را برای کل فصل دادیم نه برای پرداخت هر هفته ما به اندازه چند میلیارد تومان وثیقه ملکی برای کل مبلغ قرارداد دادیم.
پیراهن عثمان کردند و در سر ما می زنند
فدراسیون و سازمان لیگ همیشه سال به سال تسویه می کنند و باشگاه های ایرانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان از سازمان لیگ مطالبات دارند و سازمان لیگ هم بر علیه کارگزار خود اقامه دعوا کرده و دارد حکم را اجرا میکند و ما هم از از این ۴ بازی خود سهم داریم. ما برای کمک به سازمان لیگ قبول کردیم که هفتگی انجام بدهیم و همین موضوع را پیراهن عثمان کردند و در سرما می زنند.
***
افشاگری فتح الله زاده؛ یک عده بیمار نمیخواهد پرسپولیس و استقلال در آسیا باشند!
مدیر عامل اسبق استقلال نقش وزارت ورزش گذشته و وزیر سابق را در مسئله حذف استقلال و پرسپولیس بسیار پررنگ میبیند.
به گزارش خبرورزشی، سرانجام همان اتفاقی که انتظارش را داشتیم، رخ داد و متأسفانه استقلال، پرسپولیس و گل گهر از گردونه رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شدند. باید بپذیریم مجموعه عوامل دست به دست هم داد تا چنین اتفاق تلخی رقم بخورد ولی مدیر عامل اسبق استقلال نقش وزارت ورزش گذشته و وزیر سابق را در این مسئله بسیار پررنگتر میبیند. علی فتحالله زاده معتقد است در دوران سلطانیفر شرایطی ایجاد شد تا چنین ماجرای تلخی رقم بخورد.
قتح الله زاده در گفتوگویی دقایقی پس از علنی شدن حذف سپاهان و پرسپولیس مسائل بسیاری را با صراحت بیان کرد.
زیر پا گذاشتن قانون
* از سالها قبل این مسئله تذکر داده شده بود و عدهای از مدیران دلسوز تأکید داشتند باید مشکلات مالی و مدیریتی استقلال و پرسپولیس حل شود ولی برخی از آقایان وزرا در دولت گذشته با وجود اینکه مرتب تأکید میکردند استقلال و پرسپولیس را واگذار خواهند کرد، حتی این قدم را نیز بر نداشتند تا مالکیت یکی از این دو تیم را در اختیار وزارتخانه دیگری بگذارند و هر دو را تحت تملک وزارت ورزش نگه داشتند. وقتی یک باشگاه در فرآیند واگذاری قرار میگیرد، دیگر زیر نظر وزارت ورزش نیست و در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی قرار خواهد داشت اما هنگامی که یک وزیر قانون را زیر پا میگذارد، متأسفانه چنین مشکلاتی هم ایجاد میشود.
سفر به مالزی
* به نظر من آقای آجرلو و آقای صدری باید با اولین پرواز راهی مالزی شده و خودشان را به کوالالامپور برسانند. مدیران عامل استقلال و پرسپولیس باید خودشان با مردان ارشد کنفدراسیون مذاکره کنند و به آنها این واقعیت را تفهیم کنند که این دو باشگاه فقط از نظر اسمی و روی کاغذ، دولتی هستند ولی هیچ کمکی از دولت نمیگیرند.
* فراموش نکنیم برخی باشگاههای کره جنوبی و چین هم زیر نظر ارگانهای دولتی اداره میشوند. خود کنفدراسیون به کمکهای دولتی زیر ۵۰ درصد از کل هزینههای یک باشگاه کاری ندارد بنابراین اگر با آنها صحبت شود، هنوز راه برای بازگشت استقلال و پرسپولیس به لیگ قهرمانان وجود دارد.
* به نظرم احتمال بازگرداندن این دو تیم به لیگ قهرمانان آسیا با وجود بیانیه منتشر شده، همچنان ۵۰-۵۰ است.
بخشودگی مالیاتی
* در بحث مشکلات مالیاتی این سؤال مطرح است که باشگاه هایی که زیانده بودهاند، چطور باید مالیات بپردازند؟ البته متأسفانه بعضی از مدیران قبلی استقلال در این رابطه سهلانگاری کردهاند.
* من و آقای رویانیان با سختی فراوان و البته مساعدت آقای دکتر طیبنیا وزیر محترم اقتصاد و دارایی در سال ۹۲ توانستیم پرونده این دو باشگاه را به مرحلهای برسانیم که اصطلاحاً به آن "۲۵۱ مکرر" گفته میشود. قرار بود ۷۰ درصد از کل مالیات تعیین شده برای استقلال از ابتدای حیات این باشگاه تا سال ۹۲ بخشیده شود ولی پس از اینکه من در سال ۹۳ از استقلال جدا شدم، متأسفانه مدیران بعدی استقلال این مسئله را دنبال نکردند و از چنین مزیتی بهره نبردند.
نابود شدن استقلال و پرسپولیس
* متأسفانه باید گفت وزارت قبلی ورزش، استقلال و پرسپولیس را نابود کرد. از زمان آقای سلطانیفر سختگیریهای کنفدراسیون بسیار جدی شد به طوری که حتی در مقطعی خود من و برخی از دوستان دیگر برای باقی ماندن نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان، ریش گرو گذشتیم. ولی وقتی برخی دوستان به صورت آشکار و دروغ میگویند، طبیعی است که چنین شرایطی ایجاد میشود. یک عده میگفتند وزیر مسافرت ۲۴ ساعته ای به مالزی داشت تا مشکلات استقلال و پرسپولیس را حل کند ولی بعدا دیدیم مدیران کنفدراسیون مصاحبه کرده و این ادعا را تکذیب کردند!
* آقای حمید سجادی برای حل مشکل استقلال و پرسپولیس خیلی تلاش کرد ولی متأسفانه وقت کافی نداشت و یک ویرانه را تحویل او داده بودند.
دستور رئیسجمهور
* به عنوان یک شهروند که سالیان متمادی سمتهای مدیریتی در فوتبال ایران داشتهام، از آقای رئیسی رئیسجمهور محترم درخواست میکنم با استفاده از راهکارهای قانونی دستور بدهند تا مشکلات مالیاتی استقلال و پرسپولیس حل شود. این دو باشگاه بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان دارایی دارند که سالهاست در اختیار دولتهای مختلف قرار دارد و این رقم بسیار بسیار بیشتر از بدهی مالیاتی تعیین شده برای آنهاست. همان کمپ ناصر حجازی عزیز که من با بدبختی سندش را گرفتم، الان بالغ بر هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
دوست ندارند در آسیا باشند
* یک عده بیمار هستند و چشم ندارند استقلال و پرسپولیس را در لیگ قهرمانان آسیا ببینند.
* این مشکلات قابل حل است و همانطور که گفتم مدیران عامل دو باشگاه باید در اولین فرصت خود را برای ملاقات با مدیران کنفدراسیون به مالزی برسانند. البته یکسری پیگیریها هم باید در داخل کشور انجام شود. برای مثال مجلس محترم تصویب کرده که استقلال و پرسپولیس هر کدام ۱۰۰ میلیارد تومان بابت حل مشکلات خود دریافت کنند. خب این مصوبه مجلس باید اجرا شود؟ چرا اجرا نمیشود؟
* مدیران استقلال و پرسپولیس با کمک فدراسیون و وزارت ورزش باید پیگیر دریافت کمک مورد نظر هم باشند تا با استفاده از آن مشکلات مالی و مالیاتی خود را جمعوجور کنند.
- 12
- 5