چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۶۱۹
سرپوش فوتبالی

مومنی: دربی‌های قبل کمیته انضباطی جلسه شبانه داشت، چرا الان مماشات می‌کنند؟

مومنی,استقلال
تیم فوتبال استقلال در هفته بیست‌وچهارم لیگ برتر درحالی به مصاف پیکان رفت که با توجه به توقف پرسپولیس می‌توانست درصورت برتری مقابل همشهری خود فاصله امتیازی‌اش را با رقیب دیرینه بیشتر کرده و شانس قهرمانی‌اش را افزایش دهد

تیم فوتبال استقلال در هفته بیست‌وچهارم لیگ برتر درحالی به مصاف پیکان رفت که با توجه به توقف پرسپولیس می‌توانست درصورت برتری مقابل همشهری خود فاصله امتیازی‌اش را با رقیب دیرینه بیشتر کرده و شانس قهرمانی‌اش را افزایش دهد؛ اما بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید تا اختلاف ۶امتیاز در صدر جدول در فاصله ۶هفته مانده تا پایان رقابت‌ها حفظ شده و سرنوشت قهرمانی به هفته‌های آینده کشیده شود، هرچند همچنان شانس استقلالی‌ها برای قهرمانی بیشتر از سرخپوشان است. در این دیدار داور مسابقه در اواخر نیمه اول مدافع استقلال را درحالی اخراج کرد که فرهاد مجیدی در پایان این دیدار هرگز زیربار این موضوع نرفت و اعلام کرد اگر این صحنه برای استقلال رخ می‌داد داور بازیکن حریف را اخراج نمی‌کرد. 

عضو هیات‌مدیره آبی‌ها هم تاکید دارد داور در این صحنه منصفانه عمل نکرد. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با مومنی را در ادامه می‌خوانید.

اعضای استقلال اعتقاد دارند در دیدار مقابل پیکان علیه این تیم ناداوری شکل گرفته و نباید مدافع برزیلی این تیم اخراج می‌شد، صحبت را از همین‌جا آغاز کنیم. 

من هم صحبت‌های فرهاد مجیدی را بعد از مسابقه در نشست خبری شنیدم و قطعا آنها را قبول دارم. نمی‌دانم در فوتبال ما چه می‌گذرد و چرا مدام در دیدارهای استقلال این همه اشتباهات داوری صورت می‌گیرد، خدای ناکرده صحبت‌های من جنبه تهدید ندارد و بهانه‌تراشی هم نمی‌کنم و فقط از داوران عدالت را طلب می‌کنم، آنها باید با دقت و تمرکز بیشتری رقابت‌های لیگ برتر را سوت بزنند آن‌هم درحالی که به روزهای پایانی نزدیک می‌شویم و یک سوت اشتباه می‌تواند سرنوشت هر تیمی را چه برای قهرمانی و چه برای ماندن یا سقوط کردن تغییر بدهد. ما نمی‌گوییم این اشتباهات عمدی هستند اما حتما مشکلی وجود دارد که هر هفته تا این اندازه شاهد اشتباهات داوری هستیم و قطعا اشکال از جای دیگری است که باید بررسی شود. به‌نظر من داور قاضی مطلق زمین است و همه از او توقع عدالت دارند، اگر عدالت زیرسوال برود به‌صورت طبیعی همه آن را می‌بینند و معترض می‌شوند، پس باید در این زمین با دقت و وسواس بیشتری رفتار کرد و سوت زد. 

در آن صحنه کارت قرمز سیلوا درست بود؟

من هم صحنه اخراج را دیدم اما هرگز راضی نشدم که در این صحنه مدافع استقلال باید با کارت قرمز جریمه شود، من در دوران بازیگری مهاجم بودم، بنابراین می‌دانم وقتی یک مهاجم می‌خواهد تک‌به‌تک بشود سعی می‌کند از مدافع مستقیم خودش به هر نحوی عبور کرده و در این بین پوئن هم بگیرد و این پوئن گرفتن می‌تواند هر سرنوشتی را برای مدافع رقم بزند، اینجا هم مهاجم وقتی می‌بیند به توپ نمی‌رسد خودش را می‌اندازد. من یک مهاجم بودم و این اتفاق را درک می‌کنم. مهاجم خودش را در معرض دید داور قرار می‌دهد تا او را متقاعد کند خطا انجام شده است و در این تقابل با گرفتن خطای معمولی یا خطای پنالتی و دادن کارت زرد یا قرمز، خودش را برنده این جریان کند. مهاجم پیکان هرگز به توپ نمی‌رسید و اصلا مالک توپ نبود و توپ به دروازه‌بان استقلال می‌رسید، بنابراین بازیکن پیکان تصمیم گرفت خودش را بیندازد، ضمن اینکه وقتی یک مدافع روی یک مهاجم خطا می‌کند که عقب مانده باشد این درحالی است که سیلوا نه از مهاجم پیکان عقب بود و نه در دفع توپ ناتوان بود. سیلوا یک بازیکن کاملا حرفه‌ای محسوب شده و وقتی که می‌بیند در یک موقعیت آشکار و خطرناک قرار گرفته هرگز کاری نمی‌کند که به ضرر تیمش تمام شود. آنها دست‌دردست هم بودند اما سوال من این است مگر می‌شود دستی که عقب هست خودش را بیندازد؟ این اتفاق هرگز نمی‌افتد چون به‌صورت طبیعی دستی که جلو هست باید بیفتد. 

علی خسروی از کارشناسان داوری حین مسابقه تایید کرد تصمیم داور درست بوده است. 

بله، علی خسروی با من هم صحبت کرد و برای من مستنداتی را هم فرستاد اما من توجیه نشدم که در صحنه فوق اصلا خطایی صورت گرفته باشد، چون من خودم مهاجم بودم و می‌دانم مهاجم چه خصایصی دارد. بنابراین به‌نظر من داور مسابقه در این صحنه با تصمیم خود باعث شد دیگران قضاوت او را زیرسوال ببرند. درواقع مهدوی خودش با تصمیمی که گرفت خودش را زیرسوال نبرد بلکه او با تصمیم اشتباه به دیگران نشان داد که اشتباه کرده است.

درست است که ما فوتبالیست هستیم و حق اظهارنظر درباره داوران را نداریم اما بالاخره از صحنه‌ها شناخت داریم و داوری را می‌شناسیم و داوری را آنالیز می‌کنیم و وظایف آنها را می‌دانیم، همان‌طور که داوران ما را آنالیز می‌کنند ما هم آنها را آنالیز و بررسی می‌کنیم، بنابراین به‌نظر من در این صحنه دور از انصاف بود که مدافع استقلال با کارت قرمز مواجه شود آن‌هم درقبال بازیکنی مثل سیلوا که شرایط حرفه‌ای را دارد. داور مسابقه با این اقدام در وسط بازی به کادرفنی استقلال سکته مغزی وارد و کاری کرد تا تیم پیکان از لحاظ روحی و روانی دچار شوک مثبت شده تا جایی که تصور بردن استقلال در مخیله این تیم بیاید و به‌نظر من این موضوع اصلا قابل‌قبول نبود. 

فرهاد مجیدی در نشست خبری بعد از بازی صحبت‌های تندی را مطرح کرد و مدعی شد اگر رفتار برخی از مربیان را درکنار زمین انجام می‌داد او را اعدام می‌کردند. در این خصوص چه صحبتی دارید؟

به‌نظر می‌رسد استاندارد‌ها و رفتارهای دوگانه‌های فوتبال ایران در برخورد با تیم‌ها و اشخاص تمامی ندارد. من معتقدم کمیته‌های قضایی فدراسیون فوتبال باید استقلال خود را نشان دهند، الان برای برخی اتفاقات جلسه کمیته انضباطی شبانه تشکیل شده و تصمیم‌گیری می‌کنند و رای هم می‌دهند. درواقع نمی‌گذارند ۲۴ساعت بگذرد و تکلیف را روشن می‌کنند. مگر در دربی‌های قبلی به این شکل نبود که برخی اتفاقات باعث می‌شد تا کمیته انضباطی شبانه تشکیل شود؟ تا جایی که یادم می‌آید در دربی‌های قبلی هر اتفاقی که افتاد، زمان زیادی از آن سپری نشد که تشکیل جلسه دادند و آرای متخلفان را به‌سرعت صادر کردند اما چرا الان با برخورد ناشایست با داور درکنار زمین که به آن شکل انجام شد این‌طور مماشات می‌کنند، برای من جای سوال است که چرا کمیته انضباطی جلسه خود را تشکیل نمی‌دهد و اینکه آنها از چه چیزی هراس دارند که این این کار را نمی‌کنند. همه ما دوست داریم در واقعیت عدالت برای ما اجرا شود حتی اگر مخالف مقررات و قوانین باشیم، همه از عدالت لذت می‌برند، شاید برای کسی که متخلف است و اشتباه کرده عدالت تلخ باشد اما بالاخره واقعیت است اما چه اتفاقی افتاده که کار به اینجا رسیده و تصمیماتی را که باید گرفته شود نمی‌گیرند و اعلام نمی‌کنند، فقط خدا می‌داند. 

با این اتفاقات به قهرمانی استقلال همچنان امیدوار هستید؟

ما اگر با تفاضل یک‌گل هم قهرمان بشویم به‌دنبال قهرمانی هستیم و باید قهرمان شویم، ما دنبال امتیاز گرفتن و اختلاف امتیاز و این صحبت‌ها نیستیم بلکه فقط به‌دنبال قهرمانی استقلال هستیم، اختلاف امتیاز برای ما اهمیتی ندارد و فقط قهرمانی را می‌خواهیم.

صحبتی هم باقی‌مانده است؟

بله، یک نکته باقی‌مانده است. امروز کسانی از ادبیات فاخر استفاده می‌کنند اما در واقعیت دانش مصنوعی از روی مطالبی که بدون تحقیق گفته می‌شود، ارائه می‌دهند؛ به‌نظر من خودزنی می‌کنند. مطمئن باشید این‌جور حرف زدن‌ها به سرانجام نمی‌رسد، چراکه این افراد راه درست را به بازیکنان خود نشان نمی‌دهند. واقعیت فوتبال آن چیزی است که با دل و احساس بیان شود نه اینکه از روی نوشته یک مطلبی را بخوانی و بعد بیاوری در رسانه‌ها به خورد هواداران و بازیکنان بدهی، آن هم مطلبی که بدون منطق و پژوهش دیگران است. اینها هوچی‌گری‌های روزمره هستند که دارد اتفاق می‌افتد. برخی مربیان درحالی از این ادبیات و صحبت‌ها استفاده می‌کنند که نه برازنده آنهاست و نه برازنده فوتبال ما. 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آرسنال - دیناموزاگرب
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش